Како правилно додати ЈаваСцрипте и стилове у ВордПресс

Да ли желите да научите како правилно додавати ЈаваСцриптс и ЦСС табеле стилова у ВордПресс? Многи ДИИ корисници често праве грешку што директно позивају своје скрипте и таблице стилова у додацима и темама. У овом чланку ћемо вам показати како правилно додати ЈаваСцриптс и таблицу стилова у ВордПрессу. Ово ће бити посебно корисно за оне који тек почињу да уче ВордПресс тему и развој додатака.


Правилно додавање ЈаваСцрипта и стилова у ВордПресс

Честа грешка приликом додавања скрипти и таблице стилова у ВордПресс

Многи нови ВордПресс додаци и програмери тема праве грешку што су директно додали своје скрипте или уградили ЦСС у своје додатке и теме.

Неки погрешно користе функцију вп_хеад за учитавање својих скрипти и таблица стилова.

<?пхп
додавање (‘вп_хеад’, ‘впб_бад_сцрипт’);
функција впб_бад_сцрипт () {
одјек ‘јКуери иде овамо’;
}
?>

Иако се горњи код може чинити лакшим, то је погрешан начин додавања скрипти у ВордПресс, а то доводи до више сукоба у будућности.

На примјер, ако ручно учитавате јКуери, а други додатак учитава јКуери одговарајућом методом, тада се јКуери учитава два пута. Ако се учита на свакој страници, то ће негативно утицати на брзину и перформансе ВордПресс-а.

Могуће је и да су две различите верзије које такође могу изазвати сукобе.

Уз то, погледајмо прави начин додавања скрипти и табела.

Зашто се постављају скрипте и стилови у ВордПресс?

ВордПресс има јаку заједницу програмера. Хиљаде људи из целог света развијају теме и додатке за ВордПресс.

Да би били сигурни да све функционише како треба и да нико не прелази на туђе прсте, ВордПресс поседује систем за освајање. Овај систем пружа програмирати начин учитавања ЈаваСцриптс и ЦСС табела.

Коришћењем функција вп_енкуеуе_сцрипт и вп_енкуеуе_стиле, кажете ВордПрессу када треба да учита датотеку, где је треба учитати и које су њене зависности.

Овај систем такође омогућава програмерима да користе уграђене ЈаваСцрипт библиотеке које долазе у пакету са ВордПрессом, а не да учитају исту скрипту треће стране више пута. Ово смањује вријеме учитавања страница и помаже у избјегавању сукоба с другим темама и додатцима.

Како правилно привући скрипте у ВордПресс-у?

Правилно учитавање скрипти у ВордПресс-у је врло једноставно. Испод је пример кода који бисте залепили у датотеку додатака или у датотеку фунцтион.пхп теме како бисте правилно учитали скрипте у ВордПрессу.

?пхп
функција впб_аддинг_сцриптс () {

вп_регистер_сцрипт (‘ми_амазинг_сцрипт’, плугинс_урл (‘амазинг_сцрипт.јс’, __ФИЛЕ__), арраи (‘јкуери’), ‘1.1’, истина);

вп_енкуеуе_сцрипт (‘ми_амазинг_сцрипт’);
}

додавање (‘вп_енкуеуе_сцриптс’, ‘впб_аддинг_сцриптс’);
?>

Објашњење:

Започели смо регистрацијом наше скрипте преко функције вп_регистер_сцрипт (). Ова функција прихвата 5 параметара:

 • $ хандле – Хандле је јединствено име ваше скрипте. Наш се зове „ми_амазинг_сцрипт“
 • $ срц – срц је локација вашег скрипта. Користимо функцију плугинс_урл да добијемо одговарајући УРЛ наше мапе додатака. Једном када ВордПресс то утврди, онда ће тражити наше име датотеке амазинг_сцрипт.јс у тој мапи.
 • $ депс – депс је за зависност. Пошто наша скрипта користи јКуери, додали смо јКуери у подручје зависности. ВордПресс ће аутоматски учитати јКуери ако се већ не учитава на веб локацији.
 • $ вер – Ово је број верзије нашег сценарија. Овај параметар није потребан.
 • $ ин_фоотер – Желимо да учитамо свој скрипт у подножју, тако да смо поставили вредност тачном. Ако желите да убаците скрипту у заглавље, направићете је лажном.

Након што пружимо све параметре у вп_регистер_сцрипт, скрипту можемо само назвати у вп_енкуеуе_сцрипт () због чега се све дешава.

Последњи корак је употреба вп_енкуеуе_сцриптс акције удице за стварно учитавање скрипте. Пошто је ово пример кода, додали смо га одмах испод свега осталог.

Ако сте то додавали својој теми или додатку, ову куку за радњу можете поставити тамо где је скрипту заправо потребно. То вам омогућава да смањите меморијски утисак свог додатка.

Сада би се неки могли запитати зашто идемо додатни корак да прво региструјемо скрипту а затим је доделимо? Па, то омогућава осталим власницима веб локација да обуставе регистрацију ваше скрипте без измене језгре вашег додатка.

Правилно унесите стилове у ВордПресс

Баш као и скрипте, такође можете доделити своје табеле. Погледајте доњи пример:

<?пхп
функција впб_аддинг_стилес () {
вп_регистер_стиле (‘ми_стилесхеет’, плугинс_урл (‘ми-стилесхеет.цсс’, __ФИЛЕ__));
вп_енкуеуе_стиле (‘мој_стилесхеет’);
}
додавање (‘вп_енкуеуе_сцриптс’, ‘впб_аддинг_стилес’);
?>

Уместо да користимо вп_енкуеуе_сцрипт, сада користимо вп_енкуеуе_стиле за додавање наше табеле стилова.

Примјетите да смо користили вп_енкуеуе_сцриптс акцијске куке за обје стилове и скрипте. Упркос имену, ова функција делује и за једно и друго.

У горњим примерима користили смо функцију плугинс_урл да укажемо на локацију скрипте или стила који смо желели да додијелимо.

Међутим, ако у својој теми користите функцију скрипти за енкуеуе, једноставно умјесто тога користите гет_темплате_дирецтори_ури (). Ако радите са подређеном темом, користите гет_стилесхеет_дирецтори_ури ().

Испод је пример примера:

<?пхп

функција впб_аддинг_сцриптс () {
вп_регистер_сцрипт (‘ми_амазинг_сцрипт’, гет_темплате_дирецтори_ури (). ‘/јс/амазинг_сцрипт.јс’, арраи (‘јкуери’), ‘1.1’, тачно);
вп_енкуеуе_сцрипт (‘ми_амазинг_сцрипт’);
}

додавање (‘вп_енкуеуе_сцриптс’, ‘впб_аддинг_сцриптс’);
?>

Надамо се да ће вам овај чланак помоћи да научите како правилно додавати јац ЈаваСцрипт и стилове у ВордПрессу. Можда ћете такође желети да проучите изворни код главних ВордПресс додатака за неке примере стварног животног кода.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map