Како променити УРЛ адресе ВордПресс локације (корак по корак)

Да ли је потребно да промените свој ВордПресс УРЛ? Без обзира да ли прелазите са ХТТП-а на ХТТП-ове, мењате име домена, прелазите са локалног сервера на активну веб локацију или се пребацујете на поддомену, морат ћете знати како променити УРЛ адресе ВордПресс веб локације.


ВордПресс адреса и адреса веб локације су изузетно важна поља јер се односе на адресу ваше веб странице на Интернету и локацију датотека ваше веб локације..

У овом чланку ћемо делити четири различита начина за лако промену УРЛ адреса веб локације ВордПресс (корак по корак). Овај водич ће вам посебно добро доћи када поправљате уобичајене грешке у програму ВордПресс или премештате ВордПресс локацију.

Лако промените УРЛ адресе свог ВордПресс-а

Зашто мењати УРЛ адресе веб локације ВордПресс?

Много је разлога због којих ћете можда требати или желите променити своју ВордПресс УРЛ адресу. На пример:

 • Можда ћете морати да ажурирате УРЛ веб локације приликом премештања ВордПресс-а са локалног сервера на активну веб локацију.
 • Ако сте преместили своју ВордПресс локацију на ново име домена, мораћете да промените УРЛ адресе сајта да би одразили промену.
 • Ако премештате ВордПресс у други директоријум, као што је уклањање / вордпресс / из ВордПресс УРЛ-а.
 • Морате га и променити приликом преласка ВордПресс-а са ХТТП-а на ХТТП-ове.

Поред тога, можда ћете требати да промените подешавања адресе ВордПресс-а ако видите превише грешака у преусмеравању у програму ВордПресс или приликом решавања друге грешке у програму ВордПресс..

ВордПресс адреса вс адреса сајта

Приликом промене УРЛ адресе ВордПресс-а, мораћете да ажурирате две одвојене поставке: ВордПресс адреса и Аддресс Сите.

Ово може бити збуњујуће за многе почетнике јер не знају која је разлика између ова два подешавања.

Ваша ВордПресс адреса (УРЛ) је адреса на којој се смештају ВордПресс датотеке и фасцикле, укључујући странице вашег администратора, медијске датотеке, додатке, теме итд..

Адреса ваше веб странице (УРЛ) у програму ВордПресс је део веб странице који је у јавности. То је оно што ће посетиоци уписати како би дошли до ваше веб странице. Ово је такође веза коју постављате на своје визиткарте.

За већину корисника, ВордПресс адреса и УРЛ адреса веб локације биће потпуно иста веза.

Међутим, у неким случајевима велике компаније могу да смештају своју ВордПресс локацију на другом серверу, јер њихова корпоративна веб локација има много других апликација и желе да изолују где је свака апликација домаћин.

Али за већину корисника ове две ВордПресс УРЛ адресе морају остати исте.

Како је речено, погледајмо како лако променити УРЛ адресе ВордПресс веб локације. Показаћемо вам следеће методе, а ви можете одабрати ону која најбоље одговара вама.

  Спреман? Хајде да почнемо.

  Метода 1. Промените УРЛ адресе ВордПресс веб локације из Административне области

  Ова метода је најлакша. Ако већ можете да приступите административној области ВордПресс-а, препоручујемо вам да користите ову методу.

  Једноставно се пријавите на веб локацију ВордПресс и идите на Подешавања »Опште страна. Овде можете променити УРЛ адресе ВордПресс веб локације под опцијама „ВордПресс Адреса“ и „Аддресс Сите“.

  Промените УРЛ адресе ВордПресс локације у административној области

  ВордПресс адреса и адреса сајта обично су иста адреса.

  Не заборавите да кликнете на дугме „Сачувај промене“ да бисте спремили подешавања. Сада можете посетити своју веб локацију како бисте били сигурни да је све у реду.

  Метода 2. Промените УРЛ адресе ВордПресс локације користећи датотеку фунцтион.пхп

  Ова метода се препоручује корисницима који не могу да приступе административном делу своје веб локације ВордПресс.

  Једноставно се повежите на своју ВордПресс локацију помоћу ФТП клијента и идите на / вп-цонтент / тхемес / иоур-топиц-фолдер /.

  Уредите датотеку функција ВордПресс

  Одавде морате пронаћи функцију.пхп датотеку и уредити је помоћу обичног уређивача текста попут Нотепад-а или ТектЕдит-а..

  Затим на дну морате додати следећи код:

  упдате_оптион (‘ситеурл’, ‘хттпс://екампле.цом’);
  упдате_оптион (‘хоме’, ‘хттпс://екампле.цом’);

  Не заборавите да замените хттпс://екампле.цом УРЛ-овима сопствене веб локације. Сада можете да сачувате своје измене и пребаците датотеку на назад на веб локацију помоћу ФТП-а.

  Сада можете посјетити вашу веб страницу да видите је ли се све вратило у нормалу.

  Предност ове методе је у томе што ажурира УРЛ адресе веб локације у бази података. ВордПресс ажурира опцију базе података за УРЛ адресе на сајту сваки пут када се учита датотека вашег функција.

  Једном када се све врати у нормалу, не заборавите да уклоните две линије кода из датотеке са функцијама ВордПресс-а.

  Метода 3. Промените УРЛ адресе ВордПресс сајта користећи вп-цонфиг.пхп датотеку

  Ова метода се препоручује само ако нисте сигурни коју ВордПресс тему требате да измените или не можете да пронађете датотеку фунцтион.пхп.

  За ову методу додаћете УРЛ локације на своју ВордПресс конфигурациону датотеку под називом вп-цонфиг.пхп. Ова датотека се налази у коријенској мапи вашег вебсајта и садржи важна подешавања за ВордПресс.

  Једноставно се повежите на веб локацију помоћу ФТП клијента и уредите вп-цонфиг датотеку. Следећи код морате да додате одмах изнад линије која каже „То је све, престаните са изменама! Срећно објављивање ‘.

  дефине (‘ВП_ХОМЕ’, ‘хттпс://екампле.цом’);
  дефине (‘ВП_СИТЕУРЛ’, ‘хттпс://екампле.цом’);

  Не заборавите да замените хттпс://екампле.цом сопственим именом домена.

  Сада можете да сачувате своје измене и вратите их на ваш сервер. Након тога, посетите вашу веб локацију како бисте били сигурни да све функционише како треба.

  Метода 4. Промените УРЛ адресе ВордПресс локације у бази података користећи пхпМиАдмин

  Други начин за ажурирање УРЛ адреса веб локације ВордПресс је њихова промена директно у вашој ВордПресс бази података.

  Прво морате да направите резервну копију базе података ВордПресс. Овај корак је заиста важан и помоћи ће вам да поништите промене базе података у случају да нешто пође по злу.

  Након тога морате отићи на контролну таблу вашег веб хостинг рачуна и кликнути на икону пхпМиАдмин у одељку Базе података.

  Белешка: Наш снимак слике је Блуехост, али већина других ВордПресс хостинг компанија такође ће имати могућност да мењате поставке базе података.

  пхпМиАдмин

  Једном када кликнете на везу, покренуће се пхпМиАдмин апликација која пружа интерфејс засновано на интерфејсу за уређивање МиСКЛ база података. Да бисте сазнали више о томе, погледајте наш водич о томе како управљати базом података ВордПресс помоћу пхпМиАдмин

  Унутар пхпМиАдмин интерфејса треба да кликнете на вашу ВордПресс базу података у левој колони. Апликација ће сада приказивати табеле унутар ваше ВордПресс базе података.

  Уређивање табеле опција

  Затим требате да се помакнете према доле до табеле са могућностима. Префикс базе података је подразумевано вп_, али пошто можете променити префикс базе података ВордПресс, ваш екран може имати другачији префикс.

  ПхпМиАдмин ће сада приказати редове унутар табеле са опцијама. Морате лоцирати редове у којима је име_књиге ситеурл и хоме.

  Уређивање вредности ситеурл и хоме

  Затим кликните на икону оловке са леве стране да бисте изменили сваки ред и променили поље оптион_валуе у нови УРЛ веб локације. Након тога, кликните на ситно дугме Го у доњем десном углу да бисте спремили измене у бази података.

  Измени опцију_ вредности

  Сада можете посетити вашу веб локацију да видите да ли све функционише у реду.

  Често постављана питања (ФАК)

  Током година помогли смо стотинама хиљада корисника да створе ВордПресс веб локацију, покрену блог или покрену интернет продавницу. У ово време одговорили смо на мноштво различитих питања која се односе на промену ВордПресс УРЛ-ова. Испод су нека од најчешће постављаних питања.

  Зашто су моја поља ВордПресс адресе и адресе сајта засивљена?

  Ако је ВордПресс адреса (УРЛ) засивљена на страници поставки вашег администраторског подручја, онда то значи да су УРЛ адресе тешко кодирани у вп-цонфиг.пхп датотеци.

  ВордПресс адреса УРЛ-а је засивљена

  Да бисте променили ВордПресс УРЛ, мораћете да следите методу 3 у нашем чланку да бисте изменили датотеку вп-цонфиг.пхп и у складу са тим променили УРЛ..

  Како опоравити ВордПресс након промене адресе адресе?

  Понекад не-технички корисници могу случајно да промене подешавања адресе ВордПресс УРЛ-а и адресе сајта из администраторског дела програма ВордПресс. Да бисте се опоравили од тога, мораћете да следите наш горњи водич да бисте променили ВордПресс УРЛ-ове назад користећи фунцтион.пхп, вп-цонфиг или методу базе података.

  Постоји ли додатак за промену ВордПресс УРЛ-а који може скупити УРЛ адресе за ажурирање у свим постовима блога, страницама и другим областима садржаја?

  Да, можете користити или додатак Велвет Блуес Упдате УРЛс или додатак Беттер Сеарцх Реплаце.

  Када промените ВордПресс УРЛ, требат ће вам начин да скупите ажуриране везе путем ВордПресс постова, страница и других подручја у вашој бази података. Горњи додаци су велика уштеда времена.

  Поред тога што их користимо за ажурирање УРЛ адреса при премештању веб локација, ми их такође користимо за разне друге миграције платформе, као што су прелазак са ВордПресс.цом на ВордПресс.орг, Блоггер на ВордПресс, Веебли у ВордПресс, итд..

  Надамо се да вам је овај чланак помогао да лако промените УРЛ адресе веб локације ВордПресс. Такође ћете желети да видите наш водич о обавезним ВордПресс додацима и како да убрзате ВордПресс.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map