Како створити додатне величине слике у програму ВордПресс

Прошлог месеца уочена је велика рањивост у познатом сценарију за промену величине слике познат као ТимТхумб. Од тада заједница сарађује и решава проблеме. Иако је ТимТхумб одржива опција, верујемо да би се програмери ВордПресс теме требали фокусирати на коришћење основних функција, а не ослањајући се на скрипте трећих страна. У овом чланку ћемо вам показати како да додате додатне величине слике у ВордПресс.


ВордПресс има уграђену функцију Пост Тхумбнаилс ака Феатуред Имагес. Ту је и уграђена функција адд_имаге_сизе () која вам омогућава да одредите величине слике и даје вам могућност да обрезујете. Употреба ових основних функција у вашој теми у суштини може елиминисати потребу скрипте треће стране као што је ТимТхумб у већини случајева.

Регистровање додатних величина слике за вашу тему

Морате почети тако што ћете додати подршку сличица поста постављањем следећег кода у датотеку фунцтион.пхп своје теме:

адд_тхеме_суппорт (‘умањене слике’);

Једном када омогућите подршку за слање сличица, сада можете користити функцију регистровања додатних величина слике помоћу функције адд_имаге_сизе (). Употреба функције адд_имаге_сизе је таква: адд_имаге_сизе (‘назив величине’, ширина, висина, режим обрезивања);

Пример кода може изгледати:

адд_имаге_сизе (‘палац бочне траке-палац’, 120, 120, тачно); // Хард Цроп Моде
адд_имаге_сизе (‘палац почетне странице’, 220, 180); // Софт Цут мод
адд_имаге_сизе (‘синглепост-тхумб’, 590, 9999); // Неограничени висински режим

Сада ако приметите, одредили смо три различите врсте слика. Свака од њих има различите начине рада као што су тврди обрезивање, меко обрезивање и неограничена висина. Па да вам покренемо сваки пример и како их можете користити у своје користи.

Режим тврдог обрезивања – Као што приметите, након висине додаје се вредност „истина“. Та права вредност говори о ВордПрессу да обреже слику на величину коју смо дефинисали (у овом случају 120 к 120пк). Ово је метода коју често користимо у дизајну тема како бисмо били сигурни да је све пропорционално и наш дизајн се не поквари. Ова функција ће аутоматски обрезати слику са стране или одозго и одоздо, овисно о величини. Лоша страна тврдог обрезивања је та што не можете контролисати који део слике је приказан.

Исправка од Мике Литтле-а – Када сте поставили слику и пре него што је уметнете у пост, можете кликнути на „уреди слику“ и одатле променити сличицу или целу слику, разместити је, ротирати или окренути слику, а за сличицу изаберите тачан део слике који желите.

Начин меког обрезивања – Подразумевано је укључен начин меког изрезивања и зато после висине не видите никакву додатну вредност. Овом методом се пропорционално мијења величина слике без изобличења. Тако да можда нећете добити димензије које сте желели. Обично се подудара са димензијом ширине, а висине се разликују на основу пропорције сваке слике. Пример екрана би изгледао овако:

Пример меког усева

Режим неограничене висине – Постоје случајеви када имате супер дуге слике које желите да користите у свом дизајну, али желите да будете сигурни да је ширина ограничена. Главна употреба ове врсте величине слике се налази на инфографским постовима. Инфографика је обично веома дугачка и пуна информација. Тешко изрезивање такве слике на једној страници поста није сјајна идеја. Али по природи инфографика је шира од ширине садржаја. Дакле, оно што можете да урадите је да одредите ширину која неће нарушити ваш дизајн, а висину оставља неограничену, тако да се све информације могу приказати без икаквих изобличења. Пример екрана би изгледао овако:

Пример неограниченог висине

Приказивање додатних величина слике у вашој ВордПресс теми

Сада када сте додали функционалност жељених величина слике, погледајте њихово приказивање у вашој ВордПресс теми. Отворите датотеку теме у којој желите да прикажете слику и залепите следећи код:

<?пхп тхе_пост_тхумбнаил (‘ваша-одређена величина слике’); ?>

Напомена: Овај бит кода мора бити залепљен унутар поста петље.

То је све што заиста морате да прикажете додатне величине слике у вашој ВордПресс теми. Вероватно би требало да га омотате стајлингом који одговара вашим потребама.

Регенерирање додатних величина слике

Ако то не радите на потпуно новој веб локацији, вероватно ћете морати да регенеришете сличице. Начин на који функција адд_имаге_сизе () функционише је тај што генерише само величине од тренутка када је додан у тему. Тако да све слике поста које су додате пре укључивања ове функције неће имати нову величину. Оно што требамо учинити је обновити нову величину слике за старије слике. То олакшава додатак зван Регенерате Тхумбнаилс. Једном када инсталирате и активирате овај додатак, нова опција се додаје испод менија: Алатке »Реген. Сличице

Регенерирај додатак екрана минијатуре

Кликните на икону Регенерирај сличицу и пустите да додатак уради свој посао.

Други додатак који може да обави овај посао су једноставне величине слика.

Омогућавање додатних величина слике за ваш садржај садржаја

Иако сте у својој теми омогућили величине слике, употреба је ограничена само на вашу тему која нема никаквог смисла. Све величине слика се генеришу без обзира на то, па зашто не учинити доступним аутору поста да је користи у садржају поста. То можете учинити помоћу додатка који се зове Једноставне величине слика.

Једном када инсталирате и активирате овај додатак, нове опције биће додате на вашој страници Подешавања »Медији. Видећете листу величина које сте дефинисали у својој теми. Све што требате учинити је потврдити потврдни оквир “Прикажи у пост пост”.

Постављање уметања за додатне слике

Једном када потврдите овај оквир, додатне величине ће бити доступне вашем аутору у садржају поста.

Додатне величине слике за постове

Примјетите на горњој слици имамо на располагању све величине слике које смо дефинисали у нашој теми за наше ауторе да се могу користити у садржају поста ако желе.

Додатак једноставних величина слике такође вам омогућава да креирате прилагођене величине слика директно са ВордПресс контролне табле.

Верујемо да би овај метод требало додати у најбоље праксе за све програмере ВордПресс тема. Које су ваше мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me