Како трајно избрисати веб локацију ВордПресс са интернета

Недавно се један од наших читалаца питао да ли је могуће трајно избрисати ВордПресс веб локацију са интернета? Једноставно брисање инсталације ВордПресс-а не уклања је у потпуности са интернета. У овом чланку показаћемо вам како да трајно обришете ВордПресс веб локацију са интернета.

Трајно избришите ВордПресс локацију са Интернета

Када и зашто трајно избрисати ВордПресс веб локацију са Интернета

Понекад ће вам можда требати да потпуно уклоните ВордПресс веб локацију са интернета. Једноставно можете да избришете ВордПресс датотеке са вашег сервера и оне ће постати недоступне.

Међутим, ваша се веб локација и даље може појавити у резултатима претраге, приручним меморијама и предмеморираном машином.

При томе је прилично тешко уклонити све трагове веб странице са интернета. Постоји на хиљаде веб локација које обједињују садржај са других веб локација, објављују снимке заслона, нуде статистике и поређења.

Уз кораке истакнуте у овом чланку, можете отежати проналажење избрисане веб локације и њеног садржаја.

Имајте на уму да је овај чланак о брисању ваше веб локације ВордПресс.орг. Погледајте наш водич о разлици између веб локације ВордПресс.орг и хостованог блога ВордПресс.цом.

Ако желите да избришете ВордПресс.цом блог, погледајте овај чланак о томе како да обришете свој ВордПресс.цом блог.

Након тога, погледајмо како правилно и трајно избрисати ВордПресс веб локацију са интернета.

Трајно брисање веб локације ВордПресс са интернета

Ево корака које можете предузети како бисте правилно избрисали ВордПресс веб локацију и отежали њихово проналажење.

Корак 1: Направите сигурносну копију ВордПресс странице

Направите сигурносну копију своје ВордПресс странице

Прво што треба да урадите је да направите потпуну сигурносну копију своје ВордПресс странице. Иако желите да у потпуности избришете своју веб локацију, ипак бисте требали направити резервну копију.

Ово ће вам добро доћи у случају да се у будућности предомислите или желите да приступите комаду садржаја који сте већ избрисали.

Корак 2: Избришите ВордПресс датотеке

Сада морате да избришете ВордПресс датотеке сачуване на вашем серверу. Брисањем ових датотека избрисаће се ВордПресс софтвер, као и ваше теме, додаци, слике и друге медијске датотеке.

То можете учинити тако што ћете посетити контролну таблу свог хостинг рачуна за ВордПресс. Након пријаве, пронађите икону Филе Манагер.

Икона за управљање датотекама у цПанелу

Филе Манагер пружа интерфејс засновано на интерфејсу за управљање датотекама сачуваним на вашем серверу. Морате да одете у роот директориј и обришете све датотеке које су тамо сачуване.

Такође можете избрисати своје ВордПресс датотеке користећи ФТП клијент. Ако нисте упознати са ФТП-ом, погледајте водич за почетнике о употреби ФТП-а.

Корак 3: Блокирајте претраживаче помоћу Роботс.ткт

Сада када сте обрисали своју веб локацију, време је да блокирате претраживаче да не претраже вашу веб локацију.

Користићемо датотеку роботс.ткт да бисмо претраживачима рекли да не желимо да се наше странице претражују.

Запамтите, та датотека роботс.ткт је само директива. Поштује га већина претраживача, али неки мање познати претраживачи могу га потпуно игнорисати. Не брините, показаћемо вам како да се носите са њима.

Прво морате да креирате нову датотеку роботс.ткт помоћу менаџера датотека у цПанелу или ФТП-у.

Након креирања датотеке потребно је да је уредите и додате следеће редове:

Кориснички агент: *
Онемогући: /

Ове двије линије онемогућавају свим корисничким агентима (алатима за индексирање као што је Гооглебот) приступ свим УРЛ-овима под именом вашег домена.

4. корак: Уклањање садржаја са претраживача

Иако ваш садржај више не постоји, претраживачи могу неко време да га приказују.

Тражилице разумеју да веб локације могу да се покрену због техничких кварова. Због тога неко време стално приказују садржај у нади да ће се ваша веб локација вратити.

Морате изричито да кажете претраживачима да ваш садржај више није доступан, а он је трајно уклоњен.

Најлакши начин за то је помоћу .хтаццесс датотеке. Морате да креирате нову датотеку у кореновном директоријуму веб локације и дајте јој име .хтаццесс.

Затим треба да уредите .хтаццесс датотеку и додате овај код унутра:

РевритеЕнгине Он
РевритеЦонд% {РЕКУЕСТ_УРИ}! ^ / Роботс.ткт
ПрепишиЦонд% {ХТТП_ХОСТ} ^ ввв \ .примјер \ .цом $ [НЦ]
РевритеРуле ^ (. *) $ – [Л, Г]

Не заборавите да замените екампле.цом сопственим именом домена.

Овај код ће преусмерити све захтеве на вашу веб локацију и показати 410 Грешку. Међутим, алатима за индексирање омогућит ће приступ вашој датотеци роботс.ткт.

Грешка 410 на веб локацији

Упркос предузимању свих корака, овај поступак још увек може потрајати. Можете га додатно убрзати подношењем захтева за уклањање кеша.

Уклањање снимака веб локације са Ваибацк Мацхине-а

Ваибацк Мацхине Арцхиве.орг је највећа свјетска архива веб страница. Оно претражи и чува кеширане верзије милијарди веб страница.

Свако може да посети Ваибацк Мацхине и потражи кеш снимке било које веб странице.

Ваибацк Мацхине

Најбољи начин да трајно уклоните своју веб локацију са Ваибацк Мацхине-а је тако што ћете се обратити Арцхиве.орг и затражити да уклоне снимке вашег садржаја..

Уклањање ваше веб локације са Ваибацк Мацхине-а слањем е-поште Арцхиве.орг осигураће да ваши снимци из прошлости више никада не буду укључени.

Чак и када је регистрација вашег домена истекла и пренета новом власнику, Арцхиве.орг више никада неће омогућити архивирање за тај домен.

То је све, надамо се да је овај чланак помогао да научите како да трајно избришете ВордПресс веб локацију са интернета. У случају да желите да покренете другу веб страницу, погледајте наш водич о томе како покренути ВордПресс блог за детаљна упутства.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me