12 WordPress Search Plugins for å forbedre nettstedets søk

Ønsker du å forbedre WordPress-nettstedssøket? Vi vet alle at standardfunksjonen i WordPress er ganske begrensende. Imidlertid er det flere WordPress-søkeprogramtillegg som kan hjelpe deg med å forbedre standardopplevelsen. I denne artikkelen vil vi trekke frem de beste WordPress-søkepluginene og opplæringsprogrammene for å tilpasse og forbedre ditt nettstedssøk.


1. SøkWP

SearchWP

SearchWP er et kraftig tilpasset søkeplugin for WordPress. Det er veldig enkelt å bruke, og søkeresultatene er relativt mer nøyaktige.

Det tillater søk etter nøkkelordet ditt i tittel på innlegg / side, innhold, snegle, kategorier, koder, taksonomier, utdrag og til og med kommentarer. Du kan kontrollere algoritmen ved å tilordne vekt til hver innholdstype fra 1 til 10 der 10 er høyest.

Ved aktivering indekserer plugins automatisk innholdet ditt og erstatter standardsøkfunksjonen i WordPress. Se vår artikkel om hvordan du forbedrer WordPress-søk med SearchWP for mer detaljerte instruksjoner.

2. Legge til et taksonomifilter til WordPress Search

Ajax-basert WordPress Search Plugin

Hvis du bruker kategorier, koder eller annet tilpasset taksonomi for å sortere innhold, kan du legge til et taksonomifilter for å søke i stor grad hjelpe brukerne til å begrense resultatene.

Ajax WP Query Search Filter lar deg lage tilpassede WordPress-søkeskjemaer med avmerkingsbokser for taksonomier, innleggstyper og tilpassede felt.

Den bruker Ajax for å laste resultater, så det fungerer veldig raskt og gir en bedre opplevelse for brukerne. Ta en titt på veiledningen vår om hvordan du legger til ajax taksonomifilter i WordPress-søk for å lære mer.

3. Swiftype-søk

Swiftype søkemotor for WordPress

Switype er en nettstedssøketjeneste som leveres med en gratis og betalt versjon. WordPress-pluginen deres erstatter ditt standard WordPress-søk med Swiftype.

Swiftype indekserer dokumentene dine, og det fungerer raskere enn standard WordPress-søk. Resultatene er ekstremt relevante. Swiftype vil også lagre brukersøk og vil vise deg hva brukere søkte etter, hva de klikket på og andre kule analyser.

Se vår guide for hvordan du forbedrer WordPress-søk Med Swfitype-søk etter trinnvise instruksjoner.

4. Google Custom Search for WordPress

Google Custom Search for WordPress Sites

Når det gjelder søk er Google utvilsomt kongen. Det gode er at du kan lage en tilpasset Google-søkemotor for nettstedet ditt og integrere det i WordPress.

Ulempen er at det kommer med Googles personlige merkevarebygging, som kanskje ikke er så ille fordi brukere allerede stoler på dette merket.

Vi har en trinnvis veiledning om hvordan du legger til Google-søk på et WordPress-nettsted.

5. Søk etter kategori

Søk etter kategori-plugin etter WordPress

Category Wise Search-plugin lar deg legge til en kategori-rullegardin i WordPress-søk. Brukere kan begrense søket til en bestemt kategori for å begrense resultatene. Programtillegget lar deg også ekskludere kategorier fra søket, og du kan enkelt legge det til ved hjelp av en widget for sidefeltet.

Ta en titt på artikkelen vår om hvordan du søker etter kategori i WordPress.

6. Marker søkeord

Uthev søketermer i WordPress søkeresultater

Å markere søkeord på resultatsiden kan bidra til å forbedre brukeropplevelsen. Det øker også sjansene for at de finner det de leter etter.

Hvis du bruker standard WordPress-søk, kan du enkelt implementere dette ved å redigere søkeresultatmalen i barnet ditt. For detaljerte instruksjoner se vår artikkel om hvordan du kan fremheve søkeord i WordPress søkeresultater.

7. Vis søkeord og resultattelling i WordPress

Viser søkeord og resultattall i WordPress-søk

Det er flere ting du kan gjøre ved å redigere tematikken eller tematikken search.php for barnet ditt. En av disse tingene er å vise brukerne søkeordet og antall resultater. Bare legg til denne koden i search.php-malen.

Søkeresultat for <?php / * Søketelling * / $ allsearch = &ny WP_Query ("s = $ s&showposts = -1"); $ key = wp_specialchars ($ s, 1); $ count = $ allsearch->POST_COUNT; _E ( ”); _E ( ”); ekko $ nøkkel; _E ( ”); _e (‘-‘); ekko $ count. ”; _E ( ‘artiklene’); wp_reset_query (); ?>

Denne koden vil ganske enkelt vise søkeord og antall resultater som er funnet. Du kan bruke CSS-klassen .søkeord for å markere søkeordene ved å bruke CSS.

8. Lag et avansert søkeskjema for tilpassede innleggstyper

Avansert tilpasset WordPress-søkeskjema for innleggstyper

Egendefinerte innleggstyper lar deg legge til forskjellige innholdstyper på WordPress-nettstedet ditt. Hos WPBeginner bruker vi for eksempel tilpassede innleggstyper for ordliste og tilbud.

Mange WordPress-nettsteder har tilpassede innleggstyper for produkter, anmeldelser, oppskrifter, osv. Imidlertid er standard WordPress-søk ikke veldig bra til å håndtere innleggstyper. Ville det ikke være fint om du hadde et søkeskjema der brukerne bare kan sjekke hvilken innleggstype de vil søke og begrense resultatene?

Vi har en detaljert veiledning om hvordan du oppretter et avansert søkeskjema i WordPress for tilpassede innleggstyper.

9. Bare utelukk

Ekskluder spesifikt innhold fra tilpasset WordPress-søk

Noen ganger kan det være lurt å ekskludere spesifikt innhold fra søkeresultatene. Simply Exclude er en WordPress-plugin som lar deg ekskludere innhold basert på de valgte kriteriene.

For eksempel kan du ekskludere alle innlegg merket omtalt, eller alle innlegg i kategorien utstillingsvindu, etc. Ta en titt på veiledningen vår om hvordan du ekskluderer bestemte sider, forfattere og mer fra WordPress-søk.

10. Bruke flere søkeskjemaer i WordPress

Standard WordPress-søk kan være ubrukelig, men med små justeringer kan det forbedres ganske mye.

Tidligere nevnte vi å lage et søkeskjema for tilpassede innleggstyper. Men hva om du ville vise forskjellige søkeskjemaer på forskjellige sider? Hva med å vise mer enn ett søkeskjema i WordPress?

Dette kan enkelt oppnås ved å lage forskjellige søkeskjemaer og maler for søkeresultater med forskjellige spørsmål. Ta en titt på veiledningen vår om hvordan du bruker flere søkeskjemaer i WordPress for detaljerte instruksjoner.

11. Legge til søkeskjema i et WordPress-innlegg

Noen ganger kan det være lurt å legge til et søkeskjema i et innlegg eller en side for å oppmuntre brukere til å søke etter innhold på nettstedet ditt. Standard WordPress-søkeskjema er et vanlig HTML-skjema. Imidlertid, hvis du ønsket å legge til søkeskjemaet i innleggene eller sidene dine, vil HTML bli strippet av WordPress.

Dette kan løses ved å opprette en enkel kortkode som viser søkeskjemaet og deretter bruke kortkoden inne i innlegget eller siden din. Bare legg til denne koden i temaets funksjoner.php-filen eller en stedsspesifikk plugin.

add_shortcode (‘wpbsearch’, ‘get_search_form’);

Bruk kortkode [wpbsearch] for å vise søkeskjema i innlegget / sidene. For mer detaljerte instruksjoner, se på veiledningen vår for hvordan du legger til søkeskjema i innlegget ditt med en WordPress-søkekode. Du kan også legge til et tilpasset WordPress-søkeskjema ved hjelp av denne metoden.

12. Legg til talesøk i WordPress

Forhåndsvisning av stemmesøk i WordPress

Hvis du har en smarttelefon, er du sannsynligvis kjent med stemmesøk ved hjelp av Siri, Google Nå eller Cortana. Ville det ikke være fint hvis du kan ta med stemmesøkfunksjonalitet til ditt WordPress-nettsted? Nå kan du det.

WordPress Voice Search-plugin lar deg legge til stemmesøkfunksjoner i WordPress-søkeskjemaet.

Se vår artikkel om hvordan du legger til stemmesøk i WordPress.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å forbedre WordPress-søket ditt. Det kan også være lurt å sjekke ut de beste WordPress-verktøyene og pluginsene for tilknyttede markedsførere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map