14 beste WordPress SEO-plugins og verktøy som du bør bruke

Ofte blir vi spurt om hva som er de beste WordPress SEO-plugins og verktøy som vi anbefaler.


Det er fordi søkemotorer er en viktig kilde til trafikk for de fleste nettsteder. Optimalisering av nettstedet ditt for søkemotorer kan hjelpe deg med å rangere høyere i søkeresultatene og øke virksomheten betydelig.

I denne artikkelen vil vi dele de beste WordPress SEO-plugins og verktøy som du bør bruke. Noen av disse verktøyene har lignende funksjonaliteter, så vi vil også fremheve hvilke som er best for spesifikke brukstilfeller.

Beste WordPress SEO plugins og verktøy

Ting du må vite om WordPress SEO-plugins & Verktøy

Når du leser SEO-tips eller søker etter “beste gratis WordPress SEO-plugins”, vil du komme over artikler som inneholder flere dusin verktøy.

Dette kan være ganske overveldende for nybegynnere og ikke-teknisk brukere.

Sannheten er at du ikke trenger dusinvis av topp SEO-verktøy for å få høyere søkerangeringer.

Mens de fleste blogginnlegg (inkludert våre) vil dele de mest populære SEO-pluginsene, er det ekstremt viktig for deg å forstå brukssakene til hvert verktøy.

For eksempel vil du aldri bruke mer enn en WordPress SEO-plugin på nettstedet ditt. Vi vil nevne Yoast, All in One SEO, Rank Math og SEOPress. Du må bare velge en for å unngå plugin-konflikt.

Vi nevner SEMRush, Ahrefs og få andre kraftige verktøy, men du trenger ikke dem alle når du først starter, siden de har lignende funksjonssett. Vi vil dele hvilke verktøy vi bruker i vår virksomhet, og hvilke funksjoner som er de beste blant hvert verktøy.

Når det er sagt, la oss se på ekspertvalget vårt av de beste WordPress SEO-plugins og verktøy.

1. Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast SEO er markedets beste WordPress SEO-plugin. Den tilbyr et komplett nettstedoptimaliseringsverktøy som hjelper deg med å forbedre nettstedet ditt.

Det lar deg enkelt legge til SEO-titler og beskrivelser til alle innlegg og sider på nettstedet ditt. Du kan også bruke den til å legge til Open Graph-metadata og bilder fra sosiale medier til artiklene dine.

Yoast SEO genererer automatisk et XML-områdekart for alt innholdet på nettstedet ditt, noe som gjør det lettere for søkemotorene å gjennomsøke nettstedet ditt. Det hjelper deg også enkelt å importere SEO-dataene dine hvis du har brukt en annen SEO-plugin.

For mer informasjon, se vår komplette guide for hvordan du installerer og konfigurerer Yoast SEO-plugin i WordPress.

Vi bruker Yoast SEO-plugin på WPBeginner for å hjelpe deg med å optimalisere våre SEO metatitler og beskrivelser på siden, administrere SEO-viderekoblinger, kontrollere indeksinnstillinger, generere områdekart osv..

Vi bruker imidlertid ikke alle Yoast SEO-funksjoner som innholdsanalyse fordi vi føler at det kommer til kort når vi sammenligner med en mer omfattende skriveassistentløsning som SEMRush.

Dette bringer oss til neste SEO-verktøy på listen.

2. SEMRush

SEMRush

SEMRush er det beste generelle SEO-verktøyet på markedet. Brukt av profesjonelle SEO-eksperter, markedsførere, bloggere og bedrifter i alle størrelser, og gir et omfattende sett med verktøy for å øke trafikken din.

Du kan bruke den til å finne organiske nøkkelord og søkeord som du enkelt kan rangere etter. Det lar deg også gjøre konkurransedyktig forskning og se hvilke nøkkelord konkurrentene rangerer for, og hvordan du kan slå dem.

SEMRush SEO Writing Assistant-verktøy hjelper deg med å forbedre innholdet på nettstedet ditt for å slå de 10 beste resultatene for ditt søkeord. Det integreres med WordPress, og dette vil hjelpe deg med å skrive mer SEO-vennlig innhold.

Hvis du vil vite mer, kan du se den komplette guiden for hvordan du utfører søkeordundersøkelser for nettstedet ditt.

3. Google Search Console

Google Search Console

Google Search Console er et gratis verktøy som tilbys av Google for å hjelpe eiere av nettstedene med å overvåke og opprettholde nettstedets tilstedeværelse i Googles søkeresultater.

Det varsler deg når Google ikke kan gjennomsøke og indeksere sider på nettstedet ditt. Du får også nyttige tips om hvordan du løser disse gjennomsøkingsfeilene.

Det viktigste er at den viser hvilke nøkkelord nettstedet ditt rangerer for, forankringstekster, gjennomsnittsposisjon, visninger og mer. Du kan bruke disse dataene til å finne nøkkelord der du enkelt kan rangere høyere ved ganske enkelt å optimalisere innholdet. Du kan også bruke disse søkeorddataene til å komme med nye ideer om blogginnlegg.

For mer informasjon, se vår omfattende Google Search Console-guide for nybegynnere.

Yoast SEO kommer med en enkel integrasjon som lar deg konfigurere Search Console uten å skrive noen kode.

MonsterInsights, et annet verktøy vi vil nevne senere, hjelper deg å bringe Search Console-rapportene rett inne i WordPress-oversikten for enkel tilgang.

4. Ahrefs

Ahrefs

Ahrefs er et alt-i-ett SEO-verktøy for markedsførere, bloggere og bedrifter. Det er et populært alternativ til SEMRush og tilbyr mange lignende verktøy og funksjoner.

Det lar deg gjøre søkeordforskning, konkurranseanalyse, tilbakekoblingsforskning, overvåke søkeordrangeringer og mer.

Det tilbyr også et detaljert innholdsanalyseverktøy som hjelper deg å forbedre innholdet mens du målretter deg mot bestemte nøkkelord.

Selv om det er en enorm overlappende funksjon, er Ahrefs virkelig bra analyse av tilbakekoblinger. Vi kan bruke den til å se hvilke nettsteder som lenker til flere konkurrenter, men ikke oss. Dette hjelper oss med å få flere tilbakekoblinger og bygge flere partnerskap.

De hjelper oss også med å identifisere hvilket innhold flere av våre konkurrenter rangerer for det vi ikke gjør, slik at vi kan lage innhold om disse temaene for å få mer eksponering.

Sist, men ikke minst, hjelper Ahrefs oss med å identifisere duplikatinnhold og nøkkelord-kannibalisering bedre, noe som hjelper oss å slå sammen og oppgradere riktig innhold for å øke rangeringen.

Av grunnene ovenfor betaler vi for både SEMRush og Ahrefs fordi de begge er bra for spesifikke brukssaker.

5. Google nøkkelordplanlegger

Googles nøkkelordplanlegger

Ingen på planeten har mer innsikt i hva folk søker etter enn søkegiganten Google.

Visste du at du kan få dine egne søkeordideer fra Google selv ved å bruke Google Søkeordplanleggerverktøyet.

Dette gratis verktøyet tilbys Googles annonsører gratis, og alle kan bruke det. Hovedhensikten er å vise annonsørene nøkkelordene de kan by på på reklamekampanjer.

Det hjelper også annonsører med å velge riktige nøkkelord ved å vise dem et estimat av søkevolum, antall resultater og vanskelighetsnivå.

Som innholdsmarkedsfører eller blogger kan du bruke disse dataene til å finne nøkkelord med høyt søkevolum, høy annonsørinteresse og enda viktigere søkeord der du enkelt kan outrank alle andre nettsteder.

Bonus: Se disse 103 blogginnlegg-ideene som leserne dine vil elske (Cheat Sheet).

6. Alt i ett SEO-pakke

Alt i en SEO-pakke

Alt i ett SEO Pack er en populær WordPress SEO plugin som tilbyr et omfattende sett med verktøy for å forbedre nettstedet ditt. Det lar deg enkelt legge til SEO tittel- og metakoder, åpne metatagger for graf, XML-sitemaps, nettstedkart med bilder og mer.

Det fungerer ut av boksen med WooCommerce for å optimalisere nettbutikken din for SEO. Det kommer med enkelt oppsett og lar deg kontrollere tilgang til forskjellige innstillinger ved hjelp av en funksjonsbehandling.

Det kan også være lurt å se vår komplette nybegynnerguide til All in One SEO Pack og vår sammenligning av Yoast SEO vs All in One SEO Pack.

Alt i ett SEO Pack Pro-plugin gir deg tilgang til flere tillegg, og det er en rimeligere løsning enn Yoast SEO, og det er derfor det er den nest mest populære WordPress SEO-plugin i markedet.

Merk: Alt i ett SEO-pakke er et Yoast SEO-alternativ. Husk at du bare trenger en WordPress SEO-plugin på nettstedet ditt.

7. SEOPress

SEOPress

SEOPress er en annen enkel, men kraftig SEO-plugin for WordPress. Den inneholder alle funksjonene du kan forvente av en SEO-plugin som metatittel, beskrivelse, støtte for åpen graf, XML-sitemaps, omdirigeringer og mer..

Det kommer med enklere oppsett for nybegynnere og avanserte kontroller for mer erfarne brukere. Det kan sammenlignes med alle topp WordPress SEO-plugins på markedet når det gjelder funksjoner og brukervennlighet.

En stor grunn til at noen brukere velger SEOPress fremfor Yoast SEO er fordi premiumversjonen er betydelig billigere og kommer med mange lignende funksjoner.

Merk: SEOPress er et Yoast SEO-alternativ. Husk at du bare trenger en WordPress SEO-plugin på nettstedet ditt.

8. Ranger matematikk

Rangere matematikk

Rank Math er et raskt voksende brukervennlig WordPress SEO-plugin som lar deg optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer og sosiale medier. Den kommer med en installasjonsveiviser og lar deg importere data fra andre SEO-plugins under installasjonen.

Det lar deg enkelt legge til metatata for metatittel, beskrivelse og Open Graph til blogginnleggene dine. Plugin-enheten lar deg også generere et XML-områdekart, koble til Google Search Console og kontrollere tilgangen til plugin-funksjoner basert på brukerroller.

Merk: Rank Math er et Yoast SEO-alternativ. Husk at du bare trenger en WordPress SEO-plugin på nettstedet ditt.

9. Alt i ett skjema Rik utdrag

Alt i ett skjema Rik utdrag

Med Rich Snippets kan du gjøre nettstedet ditt skiller seg ut i søkeresultatene ved å vise stjernevurderinger under en anmeldelse, priser under et produkt, bilde eller video ved siden av beskrivelsen, og så videre.

Søkemotorer bruker data tilgjengelig i skjemaformat for å få denne informasjonen. Alt i ett skjema Rich Snippets hjelper deg med å optimalisere nettstedet ditt ved å legge til skjemametadata på nettstedet ditt.

Den støtter anmeldelser, hendelser, personer, produkter, oppskrifter, programvare-apper, videoer og artikler som skjemainnholdstyper. Det fungerer fint sammen med din eksisterende WordPress SEO-plugin.

10. KeywordTool.io

Søkeordverktøy

Søkeordverktøy er et av de beste gratis søkeordverktøyene som er tilgjengelige akkurat nå. Det lar deg ganske enkelt generere søkeordideer ved å skrive inn et nøkkelord. Disse forslagene til søkeord er samlet fra Googles autosuggest-funksjon. Den viser også forslag til søkeord fra Bing, YouTube, Amazon og mer.

Disse forslagene til søkeord er en skatt av informasjon. Du kan også få søkevolum, pris per klikk og andre data for hvert nøkkelord ved å oppgradere til deres betalte plan.

11. Broken Link Checker

Broken Link Checker

Ødelagte koblinger kan påvirke nettstedets SEO og skape en dårlig opplevelse for brukerne dine. Hvis du har drevet en blogg i noen tid, bør du sjekke nettstedet ditt fra tid til annen for ødelagte koblinger og fikse dem.

Broken Link Checker er en gratis WordPress-plugin som lar deg finne ødelagte koblinger på ditt WordPress-nettsted. Du kan deretter fikse disse lenkene uten engang å redigere innleggene dine. Se veiledningen vår om hvordan du fikser ødelagte koblinger i WordPress med Broken Link Checker.

Det er et veldig nyttig plugin, og det er helt gratis. Den eneste ulempen er at den kan bli ressurskrevende og kan redusere WordPress-hosting-serveren. Noen hostingleverandører som WP Engine blokkerer allerede denne pluginen.

Fordi denne plugin kan bremse nettstedet ditt hvis du har mye innhold, bruker vi Ahrefs verktøy for å oppdage ødelagte koblinger fordi det hjelper oss å sikre at nettstedet vårt alltid er raskt.

Bonus: Omdirigering er en gratis plugin som hjelper deg med å omdirigere ødelagte koblinger til en passende side på nettstedet ditt.

12. SEO skjelv

Seoquake

SEOquake er et nyttig SEO-verktøy for eiere av nettsteder. Det er tilgjengelig som et nettlesertillegg for nettlesere Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera og Safari.

Den gir SEO-relatert informasjon for ethvert nettsted. Denne informasjonen inkluderer sidehelse, alder, sist oppdatert, Alexa rangering og mange andre parametere. Det er en av de mest nedlastede nettlesertilleggene fra SEO-fagfolk.

Bortsett fra det kan SEOquake-verktøylinjen vise deg de samme datasøkresultatene når du skriver inn et nøkkelord. Denne informasjonen kan være ekstremt nyttig hvis du måler konkurranse om forskjellige søkeord. Du kan til og med laste ned søkeresultater i CSV-format og utarbeide dine egne excelark med søkedata.

Bonusplugins for WordPress-eiere

Disse verktøyene gir deg ekstra fordel når du optimaliserer nettstedet ditt for SEO. De reklamerer ikke for seg selv som SEO-verktøy, men de er viktige for hvert nettsted og spiller en betydelig rolle i nettstedets søkeresultat.

13. WP Rocket

WP-rakett

Nettstedets hastighet er en viktig faktor i søkerangeringene. Det er derfor du må overvåke nettstedets hastighet & ytelse for å sikre at den ikke påvirker SEO-en din.

Den enkleste måten å øke hastigheten på nettstedet ditt er ved å aktivere hurtigbufring. WP Rocket er den beste WordPress cache-plugin på markedet, som lar deg konfigurere cache uten å dykke ned i tekniske ting.

Alternativ: WP Super Cache

14. MonsterInsights

MonsterInsights

Mange nybegynnere stoler på sitt beste gjetning for å ta sine markedsføringsbeslutninger. Du trenger ikke gjøre det når du enkelt kan få den innsikten du trenger for å forbedre nettstedets SEO-strategi.

MonsterInsights er innsatsen Google Analytics-plugin for WordPress. Det lar deg enkelt installere Google Analytics i WordPress og viser menneskelig lesbare rapporter inne i WordPress-instrumentbordet.

Den forteller deg hvor brukerne dine kommer fra, toppinnholdet, hva brukerne gjør på nettstedet ditt og mer. Det lar deg også spore WooCommerce SEO ved å se hvilke produkter som er populære og hvor du mister kunder.

Bonustips: Se hvilke andre markedsføringsdata du må spore på nettstedet ditt for å utvide virksomheten din.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å finne de beste WordPress SEO-plugins og verktøy for nettstedet ditt. Det kan også være lurt å se våre velprøvde tips for å enkelt øke trafikken på nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map