15 beste og mest populære CMS-plattformer i 2020 (sammenlignet)

Lurer du på hvilken CMS-plattform du skal bruke til å bygge ditt nettsted?


En CMS-plattform (Content Management System) lar deg enkelt lage et nettsted uten å forstå noen kode (i det minste for de fleste av dem). Det er mange tilgjengelige CMS-alternativer, noe som betyr at du kanskje sliter med å velge det beste CMS for dine behov.

I denne artikkelen forklarer vi hvorfor det er så viktig å velge riktig CMS-plattform for nettstedet ditt. Vi vil også dele toppvalgene våre for de beste CMS-plattformene sammen med en sammenligning.

Beste CMS-plattformer sammenlignet

Hva er en CMS-plattform?

En CMS-plattform (content management system platform) er en programvare som lar deg enkelt administrere innhold og opprette et nettsted.

Normalt er websider skrevet i programmeringsspråk for HTML, JavaScript og CSS. Hvis du skulle bygge et nettsted uten CMS-plattform, må du lære disse språkene og skrive mye kode.

CMS-plattformer løser dette problemet ved å la deg lage et nettsted uten å skrive kode eller lære programmering.

Med mindre du selvfølgelig leter etter et utviklervennlig CMS som betyr at du allerede vet hvordan du skal kode.

Hvordan velge den beste CMS-plattformen for nettstedet ditt

Det er mange forskjellige CMS-plattformer der ute, så hvilken bør du velge? Før du hopper til vår sammenligning av CMS-plattformer, er dette hva du bør se etter i et godt CMS.

Brukervennlighet

Du vil ha et CMS som gjør det enkelt for deg å lage og redigere innhold. Dette betyr ofte å ha et dra og slipp-grensesnitt, slik at du kan legge til forskjellige elementer på sidene dine.

Det skal være raskt og greit for deg å gjøre endringer i innholdet på nettstedet ditt etter å ha publisert det.

Designalternativer

CMS-programvaren din bør tilby mange maler for webdesign å velge mellom. Det skal også tillate deg å enkelt tilpasse designene til dine egne krav (ideelt uten å skrive kode).

Dataportabilitet

En flott CMS-plattform bør ha verktøy for deg å enkelt eksportere dataene dine og flytte dem andre steder.

For eksempel kan du senere bestemme deg for å velge en annen plattform eller et annet vertsfirma. Dataportabilitet gjør det lettere for deg å bevege deg rundt med full frihet.

Utvidelser og tillegg

Ikke alle nettsteder er like. Derfor er det umulig for noen CMS-plattformer å ha alle funksjonene som vil oppfylle kravene til alle nettsteder.

Utvidelser og addons løser problemet. Dette er egen programvare som du bare kan installere på CMS-programvaren for å utvide funksjonene og legge til nye ved behov. Tenk på dem som apper for CMS-plattformen din.

Alternativer for hjelp og støtte

Selv om CMS-plattformer tar sikte på å gjøre det å bygge et nettsted så enkelt som mulig, har du fremdeles noen spørsmål. Finn ut hvilken hjelp og støtte som er tilgjengelig hvis du blir sittende fast.

Noen CMS-leverandører vil ha en håndfull vanlige spørsmål og et kundeserviceteam som er smertelig trege med å svare. Andre vil ha et stort støttende samfunn som kan hjelpe deg når som helst på dagen eller natten.

Hvor mye koster det?

Noen CMS-plattformer er helt gratis. Andre krever en månedlig avgift. Selv med gratis CMS-plattformer, trenger du ofte å betale for tredjepartsutvidelser, design og / eller webhotelltjenester.

Prøv å finne ut så mye du kan om prisene før du velger CMS, slik at du ikke har noen ekle overraskelser.

Med disse tingene i tankene, la oss se på de beste CMS-plattformene du kan velge mellom.

1. WordPress.org

WordPress.org-forsiden

WordPress.org er vårt viktigste valg for den beste CMS-plattformen. Det er verdens mest populære CMS-programvare, og den har rundt 35% av alle nettsteder på internett.

Det er viktig å ikke forveksle WordPress.org med WordPress.com. WordPress.org er en gratis open source CMS som opprinnelig var designet for blogging, men nå brukes den av alle slags nettsteder / nettbutikker. WordPress.com er en bloggvertningsplattform.

Hvis du ikke er sikker på forskjellen mellom de to, kan du sjekke den detaljerte sammenligningen av WordPress.org og WordPress.com.

Merk: Når vi snakker om WordPress på WPBeginner, mener vi normalt WordPress.org. Vi spesifiserer WordPress.com der det passer.

Du må selv være vert for ditt WordPress-nettsted, noe som betyr å finne en passende leverandør av WordPress-hosting.

Pros

 • WordPress tilbyr deg fleksibilitet og frihet til å bygge alle slags nettsteder (nettbutikk, auksjonsside, medlemsnettsted osv.).
 • Det krever ingen tekniske ferdigheter eller kodingskunnskap. WordPress-blokkereditoren gjør det veldig enkelt å lage flotte sider på nettstedet ditt.
 • Du har full frihet til å tjene penger online fra nettstedet ditt på hvilken som helst måte du ønsker.
 • Det er tusenvis av WordPress-temaer og plugins tilgjengelig, både betalte og gratis. Disse lar deg legge til alle slags nyttige ekstrautstyr på nettstedet ditt, for eksempel kontaktskjemaer, fotogallerier og mye mer.
 • WordPress er veldig bra designet for søkemotoroptimalisering (SEO). Det er enkelt å lage SEO-vennlige nettadresser, kategorier og koder for innleggene dine. Du kan også velge mellom mange SEO-plugins for å hjelpe deg med å gjøre mer.
 • Det er et enormt og støttende samfunn rundt WordPress, ettersom det er en åpen kildekode-CMS. Du kan delta i grupper som WPBeginner Engage Facebook-gruppen for å få hjelp med problemer du støter på.
 • WordPress tilbyr mye utvidbarhet, og det er det som gjør det til en ideell CMS-plattform for både nybegynnere og utviklere.
 • WordPress lar deg laste ned alt innholdet ditt i XML-format, noe som gjør det enkelt å flytte til et annet system i fremtiden hvis du velger å gjøre det.

Ulemper

 • Du må konfigurere verts- og domenenavnet ditt, og du vil være ansvarlig for å håndtere ting som sikkerhet og sikkerhetskopi.
 • Fordi WordPress tilbyr så mange alternativer og så mye fleksibilitet, kan det noen ganger føles litt skremmende når du kommer i gang. Dette er grunnen til at mange nybegynnere bruker dra & drop page builder plugins for WordPress.

Priser

WordPress koster ikke noe. Imidlertid trenger du et domenenavn (rundt $ 9 – $ 15 per år) og en hostingkonto med en webhost som kan kjøre WordPress (normalt fra $ 7.99 / måned).

Vi har en spesiell avtale med Bluehost hvor du kan få WordPress hosting for bare $ 2,75 / måned som inkluderer et gratis domene og gratis SSL.

Hvis du trenger litt hjelp med å komme i gang med ditt WordPress-nettsted, kan du sjekke guiden vår for hvordan du lager et nettsted med trinnvise instruksjoner.

2. Joomla

Joomla-forsiden

Joomla er en annen populær gratis åpen kildekode CMS-plattform som kommer med mange forskjellige maler og utvidelser. Det er gratis å bruke, men du trenger hosting og et domenenavn.

Den ble utgitt første gang i 2005, så i likhet med WordPress har den pågått i mange år. Joomla er fullpakket med funksjoner, og mange webhoteller tilbyr installasjon med 1 klikk. Imidlertid er det virkelig en ideell CMS-plattform for utviklere og erfarne nettstedskapere, så det er ikke et så godt alternativ for nybegynnere.

Pros

 • Joomla gir deg mye fleksibilitet og mange alternativer. Det er et godt valg hvis du bygger noe komplisert eller skreddersydd.
 • Selv om Joomla er spesielt nyttig for utviklere, kan du fremdeles bruke den selv om du ikke vil berøre en kodelinje. Det er enkelt å redigere innholdet.
 • I likhet med WordPress er Joomla åpen kildekode, og det er mye samfunnsstøtte tilgjengelig hvis du blir sittende fast.
 • Du kan bruke Joomla til å drive en e-handelsbutikk ettersom det er utvidelser tilgjengelig for dette.

Ulemper

 • Selv Joomla-fans vil innrømme at det kan være ganske sammensatt. Avhengig av hva du vil gjøre med det, kan det hende du må ansette en utvikler for å hjelpe det.
 • Det er ikke så mange alternativer for ekstra utvidelser. Hvis du er vant til et CMS som WordPress, som har tusenvis av tilgjengelige temaer og plugins som utvider kjernefunksjonaliteten, kan du bli skuffet av Joomla.
 • Det kan være noen kompatibilitetsproblemer hvis du har mange forskjellige utvidelser og moduler installert.

Priser

Joomla i seg selv er gratis, men du må betale for et domenenavn og webhotell som støtter Joomla. SiteGround er et godt alternativ her, siden de har spesifikke Joomla hosting-planer med mange nyttige funksjoner.

Du kan finne ut at du betaler for noen utvidelser for å legge til mer funksjonalitet på nettstedet ditt. Det kan være lurt å budsjettere for å få hjelp fra en utvikler, avhengig av hva du prøver å oppnå.

3. Drupal

Drupal-forsiden

Drupal er en annen åpen kildekode CMS-plattform. Det er CMS bak noen store nettsteder, inkludert The Economists nettsted og en rekke universitets nettsteder.

Drupal er et godt alternativ for utviklere, eller for personer som kan ansette en utvikler. Det er spesielt bra hvis du har som mål å bygge et høyt tilpasset nettsted som må håndtere mye data.

Du kan være vert for et Drupal-nettsted på SiteGround. De tilbyr gratis installasjon og kan til og med hjelpe deg med å overføre et eksisterende Drupal-nettsted.

Pros:

 • Det er enkelt å legge til innhold på Drupal. De tilpassede innholdstypene er fleksible og tilbyr mange alternativer.
 • Det er mange forskjellige moduler tilgjengelig som du kan legge til på nettstedet ditt (disse fungerer som WordPress-plugins).
 • Støtte er tilgjengelig via fellesskapsstøttealternativer som ligner på andre populære plattformer som Joomla og WordPress
 • Brukerstyring er enkelt, med et innebygd system der du kan opprette nye roller og spesifisere tillatelsene deres.

Ulemper:

 • Med Drupal kan det være vanskelig å finne ut hvordan du kan endre utseendet på nettstedet ditt eller legge til tillegg. Det er definitivt ikke så nybegynnervennlig som WordPress.
 • De fleste Drupal nettsteder har et sterkt tilpasset tema laget av en utvikler, noe som kan være veldig dyrt.

4. WooCommerce

WooCommerce-forsiden

WooCommerce er den mest populære e-handelsplattformen i verden. Det er veldig fleksibelt og det er enkelt å administrere.

WooCommerce er ikke teknisk en CMS-plattform i seg selv. I stedet kjører den som en plugin på WordPress, så du trenger å ha WordPress på nettstedet ditt for å kunne installere WooCommerce.

Men hvis det var en CMS-plattform, ville den ha 5,8% av markedsandelen, ifølge W3Techs. Det er prosentandelen av alle nettsteder i verden som bruker den.

Pros

 • WooCommerce er tilgjengelig som gratis programvare, men du trenger WooCommerce hosting og domenenavn for å komme i gang.
 • Det er mange WooCommerce-temaer tilgjengelig, noe som gjør det veldig enkelt å få nettstedet ditt til å se nøyaktig hvordan du vil.
 • WooCommerce har mange tilgjengelige utvidelser (kjent som WooCommerce-plugins) som lar deg legge til ekstra funksjonalitet på nettstedet ditt.
 • Du kan selge fysiske eller digitale produkter ved å bruke WooCommerce. Du kan til og med selge tilknyttede produkter gjennom tilknyttede lenker.
 • Du kan fullstendig administrere varelageret ditt gjennom WooCommerce, noe som gjør det enkelt å holde rede på hva du har på lager.
 • WooCommerce leveres med PayPal og Stripe-betalinger som standard. Du kan også legge til andre betalingsportaler gjennom utvidelser og tilleggsprogrammer.

Ulemper

 • Det er mange forskjellige alternativer i WooCommerce, som kan være litt skremmende når du er ny på å sette opp et nettsted.
 • WooCommerce fungerer teknisk med alle WordPress-temaer, men det kan være lurt å holde seg til temaer laget spesielt for WooCommerce for utvidet støtte.

Priser

Selve WooCommerce-pluginen er gratis, men det kan hende du må betale for ekstra plugins og utvidelser for nettbutikken din.

Du må også betale for et domenenavn og en webhotellkonto. Bluehost er en flott webhotell å velge mellom da de installerer WooCommerce og Storefront Theme for nettstedet ditt for deg.

5. BigCommerce

BigCommerce-forsiden

BigCommerce er en fullt vert e-handelsplattform, som noen ganger kalles en alt-i-ett-plattform. Det er lett å komme i gang med hvis du er nybegynner.

BigCommerce er vert for nettstedet ditt for deg, i tillegg til å tilby selve CMS-plattformen. Den håndterer også sikkerhet og sikkerhetskopiering for deg.

Pros

 • Det er en prøveplan, slik at du kan gi BigCommerce en tur før du går inn.
 • Du kan bruke et gratis domenenavn fra BigCommerce, som ser ut som mystore.mybigcommerce.com, eller du kan betale for et tilpasset domenenavn.
 • Det er mange forskjellige måter du kan ta betalinger gjennom BigCommerce. Kunder kan bruke digitale lommebøker som PayPal, Apple Pay og Amazon Pay, eller de kan betale med kreditt- eller debetkort.
 • BigCommerce har støttealternativer som du kan få tilgang til direkte fra dashbordet, 24/7. Disse inkluderer live chat, e-post, telefonsupport, support fra lokalsamfunnet og mer.
 • Du kan bruke BigCommerce med WordPress hvis du vil, noe som kan gi deg det beste fra begge CMS-plattformene.

Ulemper

 • BigCommerce gir deg ikke så mye kontroll over butikken din som WooCommerce. Det er begrensede temaer og integrasjoner som kan holde deg tilbake fra å bruke en tredjepartstjeneste for å utvide virksomheten din.
 • Når salget når en viss terskel per år, blir du automatisk flyttet opp til neste nivå i prisplanen. Dette kan være vanskelig for deg hvis du har mange utgifter.

Priser

Du må betale et månedlig abonnement for å bruke BigCommerce, noe som betyr at det ikke er så kostnadseffektivt som noen andre løsninger. Med alle planene kan du spare litt penger ved å betale på forhånd årlig i stedet for å betale månedlig.

Den billigste prisplanen, Standard, er $ 29,95 per måned, for opptil $ 50 000 per år salg. Den dyreste er Pro-planen for $ 249,85 / måned, som vil dekke deg opp til $ 400 000 salg. Du må få en tilpasset Enterprise-plan etter dette.

6. Shopify

Shopify-forsiden

Shopify er en annen alt-i-ett-vert CMS-plattform. Du trenger ikke å kjøpe hosting, installere programvare eller administrere ting som oppdateringer og sikkerhetskopieringer.

Det har et greit dra og slipp-grensesnitt. Det støtter salg i butikken, noe som er flott hvis du har en fysisk butikk så vel som en online.

Pros

 • Du kan godta kreditt- og debetkort gjennom Shopifys integrerte betalingsløsning, Shopify Payments. PayPal er også inkludert som en av Shopifys standard betalingsleverandører.
 • Det er mange utvidelser og temaer tilgjengelig for Shopify. Du kan kjøpe tredjeparts Shopify-apper som lar deg legge til alle slags funksjoner i nettbutikken din.
 • Du trenger ikke å oppgradere hvis du omsetter for et visst dollar beløp, som du gjør med BigCommerce.
 • Shopify har 24/7 support via live chat, e-post, telefon og til og med Twitter. Det er også mye dokumentasjon tilgjengelig (inkludert skriftlige instruksjoner for veiledning og videoopplæring) pluss nettfora.

Ulemper

 • Kostnadene dine kan ende opp ganske høye, spesielt hvis du vil legge til masse tredjepartsapper i butikken din.
 • Du kan finne at du vil legge til funksjonalitet som ganske enkelt ikke er tilgjengelig: Shopifys apper er mer begrenset enn ting som WordPress-plugins.

Priser

Shopifis prisplaner ligner på BigCommerces alternativer. Det er imidlertid en stor forskjell. Shopify får deg ikke til å gå videre til neste plan basert på et visst dollartall i salg.

Den billigste planen er $ 29 / måned. Den dyreste er $ 299 per måned og inkluderer flere funksjoner. Du får rabatt for å betale for et år på forhånd.

7. WordPress.com

WordPress.com-forsiden

WordPress.com er den kommersielle, vert versjonen av WordPress. Det er lett å forveksle det med WordPress.org, som er åpen kildekode, WordPress som er selv vert.

Hvis du ikke er sikker på forskjellen mellom WordPress.com og WordPress.org, kan du finne ut mer her.

Med WordPress.com får du en alt-i-ett CMS-plattform som er vert for deg. Du kan kjøpe et domenenavn eller bruke et gratis underdomen med WordPress.com-merkevarebygging.

Pros

 • WordPress.com er enkelt å komme i gang med. Du kan legge til og redigere innhold enkelt, og nybegynnere har en tendens til å finne det en grei CMS å bruke.
 • Du kan opprette et nettsted med WordPress.com helt gratis. Du vil imidlertid sannsynligvis betale for minst den billigste planen, slik at du kan bruke ditt eget domenenavn.
 • Det er forskjellige temaer (design) tilgjengelig for ditt WordPress.com-nettsted. Du kan enkelt bytte mellom disse i WordPress.com-oversikten.
 • Når nettstedet vokser i størrelse og populært, kan du oppgradere til en ny plan. Det er mange alternativer, inkludert en plan med e-handelsfunksjoner.
 • WordPress.com har innebygd analyse, noe som betyr at du kan se statistikk om hvor mange som besøker nettstedet ditt i dashbordet. Dette betyr at du ikke kan bruke Google Analytics, med mindre du har en forretningsplan.
 • Det er ganske enkelt å bytte fra WordPress.com til WordPress.org i fremtiden, hvis du bestemmer deg for å endre til et kraftigere og fleksibelt CMS.

Ulemper

 • WordPress.com har begrensede inntektsgenerasjonsalternativer, selv med forretningsplanen.
 • Du kan ikke legge til et tilpasset domenenavn med mindre du betaler for minst den billigste betalte planen.
 • Selv om det er plugins du kan bruke til WordPress.com-nettstedet ditt, er det nesten ikke så mange tilgjengelige som det er for WordPress.org.
 • Du har ikke full kontroll over nettstedet du har med WordPress.org.

Priser

Det er en gratis WordPress.com-plan tilgjengelig, men hvis du vil ha ditt eget domenenavn (og du vil unngå at WordPress legger ut annonser på nettstedet ditt), må du velge en av de betalte planene deres.

Den billigste er $ 48 / år ($ 4 / måned), eller du kan gå videre til andre planer, inkludert e-handelsplanen for nettbutikker for $ 540 / år ($ 45 / måned). Utover dette er det WordPress VIP-alternativer som tilbyr tilleggsfunksjoner.

8. Spøkelse

Ghost-forsiden

Ghost er en CMS-plattform som er spesielt designet for bloggere. Du vil ofte høre det beskrevet som en “hodeløs CMS,” som kan høres ganske merkelig ut. Dette betyr bare at CMS-plattformen ikke tvinger innhold som skal leveres på en spesifikk måte.

Så innholdet eller dataene du produserer kan vises på et nettsted, men det kan også sendes til en mobilapp eller noe helt annet. Hvis du ikke er en utvikler, men bare ønsker å bruke Ghost til blogging, trenger du ikke bekymre deg for dette.

Pros

 • Du kan bruke Markdown når du skriver i Ghost-redaktøren. Markdown er en måte å formatere tekst der du legger til spesialtegn rundt ord for å gjøre dem fet, kursiv og så videre.
 • Ghost har en innholdsredigerer som bruker kort. Disse fungerer litt som WordPress-blokker i blokkereditoren.
 • Det er god støtte for SEO (søkemotoroptimalisering) innebygd i Ghost. Du trenger ikke å legge til noen plugins for å levere dette.
 • Ghost er godt satt opp for å belaste for innhold, så hvis du vil drive et online magasin eller publikasjon som folk betaler for, kan du gjøre dette enkelt.

Ulemper

 • Ghost tilbyr ikke den samme mengden kraft og fleksibilitet som WordPress.
 • Selv om Ghost startet som en CMS-plattform designet bare for blogging, synes noen brukere at det er blitt for komplisert ettersom det nå tilbyr ting som betalte abonnement for leserne på nettstedet ditt..

Priser

Ghost-programvaren i seg selv er gratis, men du må betale for et domenenavn og webhotell. I motsetning til større CMS-plattformer støttes ikke Ghost av alt det mange webhotellene har.

Du kan få Ghost-hosting fra Ghost (Pro). Den grunnleggende planen er $ 36 / måned, men du må oppgradere hvis du vil ha ekstra ansatte brukere eller abonnenter, og potensielt betale så mye som $ 249 / måned.

9. Magento

Magento-forsiden

Magento er en kraftig open source e-handelsplattform fra det enorme programvareselskapet Adobe. Det er en gratis versjon du kan laste ned og installere på din egen webhotellkonto, kalt Magento Open Source.

Hvis du vil bruke dette, vil SiteGround Magento-hosting være den enkleste måten å komme i gang.

Hvis du foretrekker det, kan du betale for Magento Commerce. Dette kommer med full støtte, og er vert for deg, men det er veldig dyrt.

Pros

 • Magento er svært tilpassbar, med mange tredjepartsutvidelser tilgjengelig som du kan bruke til å legge til ekstra funksjoner.
 • Med Magento kan du håndtere mange produkter og kunder. Det lar virksomheten vokse lett, uten at nettstedet går tregere. (Du vil imidlertid trolig måtte oppgradere hostingplanen din.)
 • Det er noen virkelig store navnemerker som bruker Magento, inkludert Nike, Ford og Coca Cola.
 • Du kan koble forskjellige betalingsportaler til Magento. Det kommer også med visse alternativer, som PayPal, kontanter ved levering og bankoverføring som allerede er innebygd.

Ulemper

 • Hvis du nettopp begynner på e-handel, kan Magento virke overveldende.
 • Det kan være vanskelig å finne gode utviklere for Magento-prosjekter, og det kan være veldig dyrt å ansette dem.
 • Den tilgjengelige støtten kan variere, spesielt hvis du bruker Magento Open Source og er avhengig av nettfora for å få hjelp.

Priser

Magento Commerce er ikke billig. Det er faktisk så dyrt at Magento-nettstedet ikke en gang forteller deg hva det koster.

Prisene starter på rundt 22 000 dollar per år, noe som setter det utenfor budsjettet for mange nye virksomheter. Hvis du ønsker en kraftig eCommerce CMS-plattform for en etablert virksomhet, kan det være et alternativ å vurdere.

Imidlertid migrerer mange større butikker til enten WooCommerce, Shopify eller BigCommerce.

10. Tekstmønster

Textpatterns forside

Textpattern er en enkel, grei CMS-plattform som har vært tilgjengelig siden 2003. Den er åpen kildekode og har rikelig med dokumentasjon for å hjelpe deg i gang.

Pros

 • Det er mange Textpattern modifikasjoner, plugins og maler (design) tilgjengelig helt gratis.
 • Textpattern har en fleksibel tilnærming til hvordan du strukturerer innholdet ditt. Du kan bruke “seksjoner” og “kategorier” for å organisere det, og lesere kan abonnere på spesifikke RSS-feeder for forskjellige deler av nettstedet ditt.

Ulemper

 • Det er ingen installasjonsprosess for 1 klikk for Textpattern med noen av de største webvertene. Det er ikke for vanskelig å installere, men du må være komfortabel med å opprette en database på webhotellet og bruke FTP for å laste opp programvaren..
 • Textpattern er ikke spesielt kjent, og den er mye mindre populær enn andre CMS-plattformer som WordPress. Du kan synes det er vanskelig å ansette forfattere eller utviklere som er kjent med det.

Priser

Textpattern i seg selv er helt gratis. Du må ha et domenenavn og webhotellkonto for å kunne bruke det til å bygge et nettsted.

11. Wix

Wix-forsiden

Wix er en populær CMS-plattform, selv om den har noen begrensninger. Vi får ofte lesere som spør hvordan de kan bytte fra Wix til WordPress, fordi det er en smart bedriftseier som vet at WordPress absolutt er bedre enn Wix.

Når det er sagt, er Wix nybegynner-vennlig, og det kan være verdt å vurdere. Det tilbyr også en gratis plan.

Pros

 • Wixs dra og slipp-grensesnitt gjør det veldig enkelt å lage sider som ser akkurat ut som du vil. Du kan velge hvilken som helst del av siden din og begynne å redigere den.
 • Det er mange ferdige maler du kan velge mellom i Wix. Disse er fullt responsive, så de ser bra ut på mobiler og datamaskiner.
 • Du kan legge til mange apper til nettstedet ditt fra Wix App Market. Disse fungerer som WordPress-plugins for å gi nettstedet ditt nye funksjoner.

Ulemper

 • Når du har valgt en mal på Wix, kan du ikke endre til en annen. Dette kan bety at du blir sittende fast i en layout som ikke stemmer helt med nettstedet ditt.
 • Du kan ikke drive en eCommerce-butikk på Wix med mindre du oppgraderer til en betalt plan, og selv da kan du bare godta betalinger med PayPal eller Authorize.net.
 • Wix lar deg ikke laste ned dataene dine og eksportere dem. Du kan laste ned blogginnleggene dine (men ikke bildene dine) for å flytte dem, men hvis du har noen sider på nettstedet ditt, må du kopiere og lime inn disse manuelt. Vi har fulle instruksjoner om hvordan du flytter Wix-nettstedet ditt til WordPress.
 • Hvis du bruker gratisplanen, vil du ha et Wix-merket domenenavn og annonser på nettstedet ditt. Annonsene tjener penger på Wix, ikke deg.

Priser

Du kan bruke Wix gratis, hvis du er fornøyd med et Wix-merket domenenavn og annonser som vises på nettstedet ditt. De betalte planene gir mer fleksibilitet og starter fra $ 13 per måned (betales på forhånd årlig).

Hvis du vil ta online betalinger, må du betale $ 23 / måned eller mer (igjen, på forhånd årlig).

12. Blogger

Blogger-forsiden

Blogger har eksistert siden 1999. Som du kan forstå fra navnet, er det en CMS-plattform som er spesielt tilpasset blogging. Det er en gratis tjeneste som tilbys av Google.

Blogger på Blogger har vanligvis blogspot i domenet, selv om det er mulig å bruke ditt eget domenenavn i stedet.

Vi har en artikkel som ser på WordPress vs Blogger og en guide for hvordan du kan bytte fra Blogger til WordPress.

Pros

 • Blogger er lett å komme i gang med. Du kan sette opp en blogg på få minutter, og den er godt designet for å skrive og publisere innlegg.
 • Det er en rekke dingser du kan legge til i bloggen din gratis, slik at du kan inkludere ting som et kontaktskjema og til og med annonser på bloggen din.
 • Bloggen din er vert av Google. Du trenger ikke installere noe, oppdatere noe eller betale for hosting.
 • Blogger tilbyr en sjenerøs mengde plass. Det er ingen begrensning på hvor mange innlegg du kan ha per blogg, og du kan ha opptil 20 statiske sider. Bildene dine er lagret i Google Drive, så de vil telle inntil 15 GB-grensen din der.

Ulemper

 • Hvis du vil drive et nettsted som ikke er en blogg, vil ikke Blogger være den beste CMS-plattformen for deg. Den har for eksempel ikke e-handelsfunksjoner.
 • Selv om alle tilgjengelige temaer er gratis, er de ganske enkle. Du kan endre dem litt, men du kan ikke lage dine egne temaer. Hvis du vil ha noe mer spesialisert, må du ansette en designer.
 • Selv om du kan eksportere innleggene dine hvis du vil bytte fra Blogger til WordPress, må du kopiere sidene dine manuelt.

Priser

Blogger er helt gratis, og du vil ikke bli belastet noe, med mindre du velger å kjøpe et tilpasset domenenavn.

Hvis du kjøper et domenenavn, er det best å få det fra en domeneregistrator, ikke fra Blogger selv. På den måten kan du lettere flytte nettstedet ditt bort fra Blogger i fremtiden.

13. Bitrix24

Bitrix24-forsiden

Bitrix24 er et forretningsverktøy som tilbyr en CMS-plattform sammen med andre funksjoner som muligheten til å administrere dine oppgaver, prosjekter, kommunikasjon og kundeforhold.

Det er gratis på grunnleggende nivå (som tilbyr opptil 5 GB online lagring og 12 brukerkontoer) og tilbyr en alt-i-ett-løsning for små bedrifter. Hvis du vil ha et CRM-verktøy (Customer Relationship Management), kan det være et godt valg.

Pros

 • Det grunnleggende nivået til Bitrix24 er gratis, noe som betyr at du kan prøve det uten å begå noe.
 • Det er et stort antall funksjoner som følger med Bitrix24, og gir deg alt du trenger for å administrere et lite til mellomstort selskap.
 • Nettstedsbyggeren har et dra og slipp-grensesnitt som inkluderer destinasjonssider og til og med e-handelsbutikker.
 • Nettstedshostingen din er gratis (hvis du har gratisplanen).
 • Ulemper

  • Bitrix24 er virkelig forberedt på bruk som CRM, så hvis du allerede har en CRM du er fornøyd med eller du ikke vil ha den funksjonaliteten, er det en ganske komplisert måte å få en CMS-plattform på.
  • Siden det er så mange funksjoner, kan det hende at Bitrix24-grensesnittet er forvirrende eller vanskelig å navigere.

  Priser

  Start + -planen koster $ 24 / måned, og Professional-planen koster $ 199 / måned, med en rekke alternativer i mellom. Du får rabatt hvis du betaler for året på forhånd.

  Du kan også velge å kjøpe programvaren som skal brukes i organisasjonen din (i stedet for å betale en månedlig avgift og bruke den online). Dette koster fra 1 490 dollar.

  14. TYPO3

  TYPO3-forsiden

  TYPO3 er en gratis, åpen kildekode CMS-plattform som har eksistert enda lenger enn Blogger. Den ble opprinnelig utgitt i 1998. Det er et bedrifts-CMS, som betyr at det er nyttig for intranettsteder (interne firmasider) så vel som nettsteder.

  Det er en rekke utvidelser tilgjengelig for TYPO3 som også tilbyr ekstra funksjonalitet.

  Pros

  • TYPO3 kan håndtere virkelig store nettsteder, inkludert nettsteder som har flere nettsteder på forskjellige språk. Det er et godt alternativ for store internasjonale selskaper.
  • Fordi det er åpen kildekode, kan TYPO3 utvides hvor du vil, hvis du er villig til å ansette en utvikler som skal jobbe for deg.
  • Du kan enkelt endre tilgangsrettighetene til forskjellige individer og grupper som jobber på nettstedet ditt.
  • Det er over 6000 utvidelser og applikasjoner som du kan legge til på TYPO3-nettstedet ditt for å inkludere nye funksjoner.

  Ulemper

  • Det er ikke så mange temaer tilgjengelig, så du vil sannsynligvis måtte ansette noen for å lage et for deg.
  • Du trenger en ganske høy grad av teknisk ekspertise for å få TYPO3 i gang og for å opprettholde den.

  15. PrestaShop

  PrestaShop-forsiden

  PrestaShop er en open source eCommerce CMS-plattform. Du er vertskap for den selv, slik at du kan installere den på alle webhotell som støtter den. Vi anbefaler å bruke SiteGround’s PrestaShop-hosting.

  Pros

  • Det er et stort PrestaShop-samfunn. Dette inkluderer et offisielt forum der tips og veiledninger deles, pluss mange andre grupper.
  • Du trenger ikke å betale ekstra etter hvert som butikken din vokser (med mindre du trenger å oppgradere hostingplanen).
  • Det er mange PrestaShop-moduler, slik at du enkelt kan legge til nye funksjoner.
  • Det koster ikke mye å komme i gang med PrestaShop, spesielt hvis du har en billig delt hostingplan.

  Ulemper

  • PrestaShop kan ha en ganske bratt læringskurve til å begynne med.
  • Det er mange temaer (design) tilgjengelig fra PrestaShop, men mange av disse er ikke veldig bra. Du må kanskje bruke lang tid på å se gjennom dem for å finne noe som vil fungere for nettbutikken din.
  • Priser

   PrestaShop er gratis, men du må betale for webhotellet ditt og et domenenavn. Modulene og temaene som er tilgjengelige gjennom PrestaShop Addons Marketplace, kan imidlertid øke mye. De fleste starter fra 59,99 dollar.

   Som er den beste CMS-plattformen?

   Vi tror at WordPress.org er den beste CMS-plattformen og nettstedbyggeren i verden. Over 35% av alle nettsteder på internett drives av WordPress, og det er det en god grunn til.

   WordPress har alt du ønsker i en perfekt CMS-plattform. Det er lett å komme i gang, og mange WordPress webhotellfirmaer tilbyr en 1-klikks installasjonsprosess. Du kan utvide funksjonaliteten på nesten alle måter du kan tenke deg å bruke plugins (som er som apper for WordPress).

   På WordPress kan du drive en eCommerce-butikk, et nettforum, et LMS (learning management system), et medlemsnettsted, et auksjonssted, en markedsplass og nesten alt annet du kan tenke på.

   Det er ingen grenser for hva du kan gjøre med WordPress, og hvis du finner ut at du trenger mer plass til nettstedet ditt etter hvert som det vokser, kan du enkelt oppgradere hostinget ditt til administrerte WordPress hostingfirma.

   For å komme i gang med WordPress, anbefaler vi å bruke enten Bluehost eller SiteGround for webhotell, da de begge offisielt er anbefalt av WordPress.

   Ofte stilte spørsmål om CMS (FAQ)

   I tilfelle det er mer du vil vite om CMS-plattformer, har vi satt sammen denne listen over ofte stilte spørsmål.

   Hvilken CMS-plattform er best for e-handel?

   Den beste eCommerce CMS-plattformen er WordPress med WooCommerce. Mens andre e-handelsplattformer også er gode, tror vi WooCommerce er den beste der ute for de fleste nettbutikkeiere.

   Det kan være lurt å ta en titt på våre sammenligninger av Shopify vs WooCommerce og BigCommerce vs WooCommerce for en grundig titt på fordeler og ulemper med disse plattformene..

   Hvilken CMS-plattform er best å bygge et lite forretningsnettsted?

   WordPress gjør det superenkelt å bygge et lite forretningsnettsted. Den har et veldig bredt spekter av temaer (design) å velge mellom og lar deg bruke alle verktøyene du trenger for å vokse virksomheten din.

   Kan jeg bruke en CMS-plattform uten domenenavn eller hosting?

   Alle nettsteder trenger hosting. Noen ganger blir dette levert av selskapet som har opprettet plattformen (som med Blogger), og noen ganger er det noe du kjøper fra en uavhengig webvert (som når du bruker WordPress).

   Hvis du velger en gratis plattform som Blogger eller WordPress.com, kan du bruke deres gratis underdomen til å starte bloggen din, for eksempel yourname.blogspot.com. Dette ser imidlertid ikke veldig profesjonelt ut, så du vil nesten helt sikkert registrere et domenenavn på et tidspunkt.

   Trenger jeg CMS for å starte en blogg??

   Ja, en bloggplattform er en type CMS som lar deg enkelt publisere innhold. Det er mange forskjellige bloggplattformer tilgjengelig. Vår artikkel om beste bloggplattformer sammenligner en rekke både gratis og betalte alternativer.

   Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære mer om de beste CMS-plattformene. Det kan også være lurt å ta en titt på vår trinnvise guide til å lage et WordPress-nettsted for hjelp til å komme i gang med WordPress.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map