7 beste gratis e-handelsplattformer for 2020 (sammenlignet)

Leter du etter den beste gratis eCommerce-plattformen for å bygge din eCommerce-webside?


De første dagene kostet e-handelsplattformer tusenvis som hindret mange små bedrifter i å opprette en nettbutikk. Heldigvis er det flere populære e-handelsplattformer som tilbyr gratis eller rimelige alternativer.

I denne artikkelen vil vi sammenligne de beste og mest populære gratis e-handelsplattformene som du kan bruke til å starte en nettbutikk. Vi har en detaljert fordeler og ulemper analyse for hver, slik at du kan velge den beste eCommerce nettstedbyggeren for dine behov.

Beste gratis e-handelsplattformer å komme i gang med

Hvordan velge den beste gratis e-handelsplattformen

La oss være ærlige, det er ikke noe som heter en 100% gratis e-handelsplattform.

Selv når selve eCommerce-plattformen er gratis, må du betale for domener, webhotell, behandlingsgebyr for betaling og andre utvidelseskostnader.

Vi har en detaljert guide om de reelle kostnadene ved å bygge e-handelsnettsteder.

Når det er sagt, bør målet ditt være å finne en e-handelsplattform som hjelper deg å komme i gang til lavest mulig pris, uten å sette alvorlige begrensninger for hvordan du driver eller utvider virksomheten din..

Du vil også at plattformen skal være enkel å bruke, full funksjon, med muligheten til å godta betalinger ved å bruke dine foretrukne betalingsmetoder.

Husk disse tingene, la oss se på de beste gratis e-handelsplattformene du kan bruke til å tjene penger på nettet og utvide virksomheten din.

1. WooCommerce

WooCommerce-nettstedet

WooCommerce er verdens mest populære e-handelsplattform. Det er en helt gratis programvare som du kan laste ned og kjøre på hvilken som helst webhotellleverandør.

Siden WooCommerce ikke tilbyr hosting for deg, må du kjøpe webhotell og et domenenavn for å sikre at nettstedet ditt kan nås av brukere over hele verden.

Vi anbefaler å bruke enten Bluehost eller SiteGround. De er begge blant de største vertsbedriftene i verden og er offisielt anbefalt av WooCommerce.

Bluehost tilbyr til og med WPBeginner-brukere et gratis domenenavn + SSL-sertifikat, og en sjenerøs 60% rabatt på hosting. I utgangspunktet kan du komme i gang for $ 2,75 per måned.

→ Gjør krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet ←

Pros

 • Det er enkelt å komme i gang med WooCommerce. Du kan opprette en nettbutikk raskt selv om du er en nybegynner.
 • Du vil selv være vertskap for nettstedet ditt, noe som gir deg full kontroll. Selv om du må betale for WooCommerce-hosting, men dette trenger ikke å koste mye.
 • Det er mange WooCommerce-temaer (design), som gir deg muligheten til å lage en butikk som virkelig gjenspeiler merkevaren din.
 • Det er tusenvis av WooCommerce-plugins du kan bruke til å legge til nye funksjoner og utvide virksomheten din.
 • Du kan selge hva som helst med WooCommerce enten det er fysiske produkter, digitale nedlastinger, medlemsplaner, dropshipping-butikker eller tilknyttede produkter.
 • WooCommerce krever ikke noe transaksjonsgebyr i det hele tatt. Du må bare betale leverandøren av betalingstjenester som PayPal eller Stripe eller banken din.

Ulemper

 • Hvis du er en nybegynner, er WooCommerce litt vanskeligere å komme i gang med enn noen andre alternativer. Du må for eksempel kjøpe hosting og et domenenavn.
 • Du vil være ansvarlig for å opprettholde nettbutikken din etter hvert som den vokser. Dette kan bety å oppgradere hostingplanen din eller betale for en sikkerhetsplugin for WordPress.

For å hjelpe nybegynnere å komme i gang, har vi den mest detaljerte WooCommerce-veiledningen på nettet som hjelper deg med å bygge et eCommerce-nettsted med WooCommerce.

2. Konstant Kontakts nettstedbygger

Constant Kontakts e-handelsbygger

Constant Kontakts nettstedbygger har en gratis plan som lar deg opprette en nettbutikk uten å bruke noe i det hele tatt. Constant Contact vil være vert for butikken og til og med gi deg et gratis underdomene.

Du vil bare kunne ha opptil tre produkter i butikken din, men hvis du bare begynner, kan det være nok. Hvis du vil legge til flere produkter, kan du oppgradere til en betalt plan.

Det er verdt å merke seg at Constant Contact krever et transaksjonsgebyr på 3% hvis du er på Free eller Starter-planene.

Pros

 • Du kan bygge en nettbutikk gratis med Constant Kontakts nettstedbygger. Du kan også få et gratis merkevarenavn i formatet storename.constantcontactsites.com.
 • Du kan selge både fysiske og digitale produkter gjennom butikken din. Du kan bruke konstant kontakt for å spore inventaret ditt.
 • Det er 24-timers e-post- og live chat-støtte tilgjengelig, selv med gratisplanen.
 • Du kan legge til en blogg på butikkens nettsted gratis, selv om bloggprogramvaren er veldig grunnleggende og ikke tilbyr de samme funksjonene som en bloggplattform som WordPress.

Ulemper

 • Du kan ikke bruke ditt eget domenenavn med gratisplanen. I stedet må du bruke det merkede domenenavnet Constant Contact.
 • Konstant kontakt vil vise annonsene sine på nettstedet ditt hvis du bruker gratisplanen.

Du kan bruke Constant Contact nettbutikk sammen med WordPress-nettstedet ditt og enkelt lenke til butikken fra menyen. Dette er et godt alternativ for små bedrifter som ønsker å selge få produkter uten at de administrerer en egenvert eCommerce-plattform som WooCommerce.

3. BuyNow Plus

BuyNow Plus nettsted

BuyNow Plus er ikke en full e-handelsplattform. I stedet lar den deg lage “kjøp nå” -knapper som du kan plassere på et hvilket som helst nettsted.

Du må opprette en gratis Stripe-konto for å kunne bruke BuyNow Plus.

Pros

 • Transaksjonsgebyret er ganske lavt på bare 2% per transaksjon. Husk at Stripe krever egne transaksjonsgebyrer på toppen av dette.
 • Du kan bruke BuyNow Plus til å håndtere tilbakevendende betaling på kredittkort uten at kundene dine trenger å sette opp en konto. Hvis du selger tilbakevendende medlemskap for frakoblede elementer, er dette en veldig praktisk funksjon.
 • Du kan plassere knappelinkene på sosiale medier så vel som på nettstedet ditt, eller du kan til og med bruke dem i e-post.
 • Det er ingen begrensning for hvor mange forskjellige produkter du kan selge med BuyNow Plus.

Ulemper

 • BuyNow Plus tilbyr ikke noe ekstra, som lagersporing eller oppretting av nettsteder.
 • Du kan gjøre noe lignende ved å bruke Stripe direkte på nettstedet ditt. På den måten trenger du ikke å betale transaksjonsgebyret til BuyNow Plus. Du trenger ditt eget SSL-sertifikat, men det er mulig å få et SSL-sertifikat gratis.

4. BigCommerce

BigCommerces nettsted for eCommerce-plattformer

BigCommerce er en fullt vert (eller alt-i-ett) eCommerce-plattform som du kan bruke til å opprette din eCommerce-butikk. Det er også en WordPress-plugin tilgjengelig, hvis du har et eksisterende nettsted som du vil bruke med BigCommerce.

Selv om de ikke har en gratis plan tilgjengelig, er det en gratis prøveperiode som lar deg sette opp butikken din og komme i gang uten å betale noe.

Pros

 • Du trenger ikke å oppgi noen kredittkortinformasjon for å kunne prøve gratis.
 • BigCommerce er veldig enkelt å komme i gang med. Du kan bare registrere deg, legge inn detaljer om butikken din og begynne å legge til produkter.
 • Du kan få et gratis domene som mystore.mybigcommerce.com hvis du ikke vil betale for et tilpasset domenenavn.
 • BigCommerce gir deg mange forskjellige måter å ta betalinger på. Den har innebygd integrasjon med mange betalingsplattformer, inkludert PayPal drevet av Braintree, Stripe, Authorize.net og mer.
 • Det er mange tredjepartsapper du kan legge til i BigCommerce-butikken for å utvide funksjonaliteten.

Ulemper

 • Den gratis prøveperioden varer bare i 15 dager, noe som ikke gir deg lang tid til å begynne å tjene penger på butikken din. Etter det må du betale $ 29,95 / måned eller mer for å holde butikken din i gang.
 • BigCommerce er en alt-i-ett-plattform, som betyr at du er begrenset til å bruke tilleggene og temaene deres. Du har ikke et utvalg av valg som du vil ha med noen andre e-handelsalternativer.

I slekt: Se vår sammenligning av WooCommerce vs BigCommerce for mer informasjon.

5. Shopify

Shopify eCommerce-plattformens nettsted

Shopify er en annen fullt vert e-handelsplattform. Shopify tilbyr også en 14 dagers gratis prøveversjon, og i likhet med BigCommerces gratis prøveversjon krever dette ikke kredittkort.

Pros

 • Det er veldig enkelt å komme i gang med Shopify. Nettstedsbyggeren har et dra-og-slipp-grensesnitt som betyr at selv nybegynnere kan skape en flott nettbutikk.
 • Hvis du vil legge til ekstra funksjoner i butikken din, er det en markedsplass for apper med mange tillegg du kan kjøpe.
 • Det er 24/7 support tilgjengelig via live chat, telefon, e-post og Twitter.
 • Shopify Payments (Shopifys innebygde betalingsgateway) belaster 2,9% pluss 30 øre per transaksjon. Siden dette er en innebygd funksjon som har samme pris som Stripe eller andre gateways, gjør dette det lettere for brukere å komme i gang.

Ulemper

 • Hvis du bruker andre betalingsportaler, som PayPal eller Stripe, belaster Shopify et transaksjonsgebyr på 2%. Dette er på toppen av avgiften som belastes av tredjeparts betalingsport.
 • Den gratis prøveperioden varer bare 14 dager. Etter det må du gå videre til en betalt plan. Den billigste er $ 29 / måned.

I slekt: For mer informasjon se vår sammenligning av Shopify vs WooCommerce.

6. Weebly

Weeblys nettsted for eCommere-plattformen

Weebly er ikke så godt kjent som noen andre e-handelsplattformer, som Shopify og WooCommerce, men de tilbyr en gratis prøveversjon hvor du kan teste ut plattformen.

Pros

 • Du kan legge til alle slags fysiske eller digitale produkter i butikken din
 • Dra og slipp-grensesnittet er enkelt å bruke til å bygge nettstedet ditt og administrere elementer i butikken din.
 • Det er rundt 100 forskjellige temaer (design) du kan velge mellom, så du bør kunne finne noe som passer akkurat nettstedet ditt.
 • Innebygd lager-, frakt-, skattehåndteringsfunksjoner.
 • I tillegg til samfunnsforumet gir gratis planen deg tilgang til live chat, e-post og til og med telefonstøtte.
 • Hvis du ønsker å oppgradere til en betalt plan, er disse rimelige, selv for veldig små bedrifter. Startmarked for e-handel starter på $ 12 per måned betalt årlig.

Ulemper

 • Weebly krever et transaksjonsgebyr på 3%. Det er i tillegg til transaksjonsgebyret som betalingsporten din belaster.
 • Hvis du har gratis eller personlig plan ($ 9 / måned), vil Weebly vise annonser og merkevarebygging fra Square, Weeblys morselskap.
 • Selv med den betalte startplanen er du begrenset til å selge bare 25 produkter om gangen.

7. Stor kartell

The Big Cartel eCommerce-plattformens nettsted

Big Cartel er en vert e-handelsplattform som er designet spesielt for artister og reklamer. Hvis du vil ha en butikk som selger håndlagde produkter eller lignende, kan det være et flott alternativ for deg.

Pros

 • Gratisplanen har ingen transaksjonsgebyrer. Du må imidlertid betale Stripe- eller PayPal-avgifter (dette er de eneste alternativene Big Cartel tilbyr for betalingsbehandling).
 • Din gratis butikk-URL kan tilpasses. Det må være i formatet name.bigcartel.com, men du kan velge hva du vil for navnet. Mange andre plattformer tildeler deg en spesifikk URL basert på brukernavnet eller butikknavnet ditt, og du kan ikke endre den.
 • Du kan ha opptil 5 produkter på gratisplanen din, noe som gjør det mer sjenerøst enn andre gratisplaner som vert.
 • Det er raskt å få butikken din satt opp, og det er enkelt å legge til produktene dine. Big Cartel leder deg steg for steg gjennom prosessen.

Ulemper

 • Hvis du vil tilpasse nettstedtemaet ditt, må du redigere HTMLets HTML-tema. Dette er definitivt ikke så nybegynnervennlig som de fleste andre e-handelsplattformer.
 • Gratisplanen har bare begrensede funksjoner. Du må oppgradere til en betalt plan hvis du vil bruke ting som lagersporing eller rabattkoder.

Velge den beste gratis e-handelsplattformen

Så hvilken er den beste gratis e-handelsplattformen for deg? Det avhenger av hva du leter etter.

Hvis du vil starte billig og ha full frihet til å vokse virksomheten din, er WooCommerce det beste alternativet.

Ved å bruke vår eksklusive Bluehost-avtale kan du komme i gang for $ 2,75 per måned. Det er mindre enn en kopp kaffe.

Hvis du vil bruke en helt gratis eCommerce-plattform, er Constant Contact nettstedbygger enklere og gratis. Det er imidlertid begrenset med tanke på funksjoner og fleksibilitet du får med andre plattformer.

Hvis du vil prøve ut en nettbutikk gratis, men du er glad for å betale for noe som passer godt for bedriften din, er BigCommerce og Shopify flotte alternativer for full funksjonalitet.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å lære om de beste gratis e-handelsplattformene du kan komme i gang med. Det kan også være lurt å se guiden vår om de beste e-postmarkedsføringstjenestene og den beste live chat-programvaren for e-handel, slik at du kan øke butikksalget.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me