7 beste podcasthotell for 2020 sammenlignet (de fleste er gratis)

Flere av leserne våre har spurt oss om å finne den beste podcast-hosting-tjenesten.

Podcast hosting er annerledes enn webhotell fordi det tilbyr spesifikke verktøy som er bygget for å optimalisere abonnentopplevelsen (vi forklarer mer senere i artikkelen).

Å velge en pålitelig hosting for plattformer for podcasting er avgjørende for podcasten din fordi det vil hjelpe deg å vokse publikum raskere og samtidig gjøre det enklere å administrere podcastfilene dine.

I denne artikkelen sammenligner vi de beste podcast-vertsselskapene du kan bruke. Mange av dem er gratis og noen tar et lite gebyr fordi de tilbyr bedre støtte og verktøy.

De beste podcast hosting selskapene sammenlignet

Hva er Podcast Hosting og hvorfor du trenger det?

Podcast hosting er en spesialisert tjeneste som tilbyr å lagre og levere mediefiler tilknyttet en podcast.

Akkurat som om du trenger en webhotellvertjeneste for å lagre alle nettstedfilene dine, tilbyr en podcasthotell den samme tjenesten, men for podcastens mediefiler.

Nå lurer du kanskje på, kunne jeg ikke bare bruke webhotellet mitt til å lagre podcast-filene mine også?

Du kan gjøre det, men det vil ikke være bra for nettstedet ditt eller lytterne dine.

Du skjønner, podcast-episoder er store filer. Å levere dem fra samme server vil ta mange serverressurser.

Dette vil gjøre nettstedet ditt tregere, og det kan til og med krasje under høy belastning.

Hvis flere brukere begynner å laste ned samtidig, vil de fleste delte hosting-tjenester ganske enkelt blokkere prosessene som tar opp serverressursene. Dette betyr at brukerne ikke vil kunne laste ned podcasten din.

Og det er nettopp derfor du trenger en podcast-hosting-tjeneste.

Hvorfor podcast hosting?

Disse selskapene spesialiserer seg på lagring og levering av store mediefiler. De er laget spesielt for podcastere og har spesialiserte verktøy for å håndtere mediefiler.

Du får også støtte fra folk som er spesialister i bransjen. Dette gjør en enorm forskjell i det lange løp.

Når det er sagt, la oss se på de beste podcast-hosting-tjenestene du kan bruke.

Beste Podcast Hosting Services

Det er mange selskaper som tilbyr podcast-hosting-tjenester. Imidlertid vil vi lete etter de som er enklest å bruke, tilby gode verktøy og støtte, og selvfølgelig fleksibilitet i filstørrelser.

Her er valgene våre for de beste podcast hosting-tjenestene.

1. Podbean

Podbean

Podbean er den beste leverandøren av podcast hosting-tjenester på markedet. De tilbyr ubegrensede podcast-hostingplaner med ubegrenset båndbredde.

Det inkluderer også vakre designverktøy for å være vert for nettstedet ditt med tilpassbare temaer. Du kan også enkelt legge inn Podbean podcast-spilleren direkte i WordPress-innlegg og sider.

Bortsett fra det har de også podcast-promoteringsverktøy som automatisk sender inn episodene dine til alle topp-podcast-katalogene. Dette lar publikum bruke sine foretrukne verktøy for å lytte og laste ned podcaster.

Podbean tilbyr også en annonseringsmarked som gir muligheter for podcastere å tjene penger på innholdet. De har også et stort fellesskap av podcastere som allerede bruker Podbean som sin podcasting-plattform.

Priser: Gratis plan med begrenset lagring, betalte planer fra $ 9 / måned med ubegrenset lagring.

2. BuzzSprout

Buzzsprout

BuzzSprout er en av de enkleste å bruke hosting-leverandører av podcasting for nybegynnere. De har vært i bransjen siden 2009 og har bygget et sterkt fellesskap av podcastere som inkluderer noen av de beste podcasterne rundt.

Hvis du bare kommer i gang, vil du synes det er utrolig enkelt å bruke. Bare last opp mediefilen din, så tar den automatisk vare på resten.

De vil også automatisk sende episodene dine til alle de beste podcast-katalogene, noe som sikrer at podcasten din er tilgjengelig på alle enheter og apper.

Deres integrerte podcast-spiller ser bra ut og fungerer bra i alle skjermstørrelser. Den viser omslagsbilder, sosiale delingsknapper, forover- og bakoverhoppkontroller og mer.

De tilbyr også en gratis WordPress-plugin som gjør innebygging enda enklere.

Hvis du ikke vil lage et nettsted, kan BuzzSprout lage et for deg. Du kan tilpasse designet og bruke ditt eget tilpassede domenenavn.

Ulempen er at selv deres betalte planer har lagrings- og båndbreddegrenser.

Priser: Begrenset gratis plan i 90 dager. Betalte planer starter ved $ 12 / month for 3 timer opplasting.

3. Blubrry

Blubrry

Blubrry tilbyr fleksible podcast-hostingplaner for både nye og erfarne podcastere. De tilbyr en populær WordPress podcasting-plugin kalt PowerPress, som gjør det superenkelt å administrere en podcast direkte fra WordPress-nettstedet ditt.

Bruk av Blubrry med PowerPress gjør det enkelt å laste opp podcast-episodene direkte til podcasthotellleverandøren. Det lar deg også enkelt sende podcasten til Apple Podcasts (tidligere iTunes) og Google Podcasts.

Dette gjør podcastene dine lett synlige på Google Home, Assistant og Google Podcast-appen på Android-enheter.

Blubrry tilbyr også inntektsalternativer, podcaststatistikk, sosiale delingsfunksjoner og mer.

Priser: Fra $ 12 per måned med 100 MB lagring hver måned.

4. Transistor

transistor

Transistor er en kraftig, men likevel brukervennlig podcast-hosting-tjeneste for profesjonelle og nybegynnere. De tilbyr ubegrensede podcast-hostingplaner, noe som betyr at de ikke belaster deg for timer med opplasting som noen andre verter gjør.

De gjør det utrolig enkelt å bare laste opp podcastmediene og publisere det. De tilbyr også podcastanalyser, slik at du kan se hvordan hver episode utførte.

Innbyggingskoden deres lar deg enkelt legge til hver episode til dine WordPress-innlegg og sider. Hvis du ikke har et nettsted, kan de raskt opprette et for deg.

En ting å passe på er at planene deres begrenser antall nedlastinger. Noe som betyr at du må oppgradere planen din etter hvert som podcasten din vokser.

Priser: Fra $ 19 per måned for opptil 10.000 nedlastinger hver måned,

5. Smart Podcast Player

Smart Podcast Player

Uansett hvilken podcast-hostingtjeneste du velger, trenger du en mediaspiller for å integrere og vise podcaster riktig på nettstedet ditt.

Noen podcastingselskaper har egne innebygde spillere, og andre har det ikke. Problemet er at de ikke ser så bra ut som smart podcast-spiller, og de har definitivt ikke de samme tilpasningsmulighetene.

Smart Podcast Player er den beste mediaspilleren for podcast-nettsteder.

Det lar deg vise en vakker mediespiller på nettstedet ditt. Du kan vise på individuelle episodesider for podcasten eller på hjemmesiden din. Brukere kan bla gjennom episodene, bruke kontroller på skjermen, dele podcasten din og mer.

Det ser vakkert ut på alle enheter og skjermstørrelser. Du kan også tilpasse fargene til å samsvare med nettstedet ditt og gjøre det klebrig på toppen eller bunnen.

Bortsett fra å hjelpe deg med å finne nye lyttere, hjelper det deg også å utvide e-postlisten din og øke besøkende tilbake til nettstedet ditt.

Dette verktøyet brukes av alle topp podcastere i verden, og det er laget av Pat Flyns team.

Priser: Fra $ 8,09 per måned (faktureres årlig)

6. Libsyn

Libsyn

Libsyn er en annen pålitelig leverandør av podcast hosting-tjenester. De tilbyr en brukervennlig plattform som setter merkevaren din i sentrum og hjelper deg å markedsføre podcasten din på forskjellige plattformer, apper og enheter.

Libsyn startet i 2004, noe som gjør det til en av de aller første podcasthotellleverandørene. Den ble opprettet av podcastere for andre podcastere og har et stort fellesskap av brukere inkludert noen av de mest innflytelsesrike podcastene.

De tilbyr podcast-hostingplaner med forskjellige lagringsgrenser hver måned, men med ubegrenset båndbredde. De tilbyr inntektsalternativer, detaljert analyse og WordPress-integrasjon med plugin-en deres, kalt Libsyn Publisher Hub.

Priser: Fra $ 5 per måned med 50 MB månedlig lagring.

7. SoundCloud

Soundcloud

SoundCloud er en populær vertsplattform for musikk og podcast. Det gode er at du kan legge til hvilken som helst podcast-epidsode fra SoundCloud ved å ganske enkelt plassere URLen hvor som helst i WordPress-innlegg og -sider..

SoundCloud er gratis for opptil 3 timer med opplastinger. Deres gratis plan gir et godt utgangspunkt for nybegynnere som vil teste farvannet først.

Deres betalte planer har mer lagrings-, båndbredde, avansert statistikk, inntektsgenerering og distribusjonsalternativer. Den er enkel å bruke, men ikke den mest fleksible eller tilpassbare podcast-hostingplanen.

Priser: Gratis plan med 3 timers opplastningsgrense. Betalte planer starter fra $ 6 per måned.

Som er den beste podcast-hostingtjenesten?

Som du kan se at mange podcast-hosting-tjenester tilbyr lignende planer med matchende funksjoner. Noen setter begrensninger på lagringsplass og andre begrenser nedlastinger.

Tatt i betraktning disse faktorene, anbefaler vi Podbean som den generelle beste podcast-hosting-tjenesten. Planene deres har ubegrenset lagring og båndbredde med en utrolig brukervennlig plattform. De lar deg også enkelt markedsføre podcasten din på tvers av forskjellige tjenester.

Den andre anbefalingen vår vil være BuzzSprout. Det er en av de enkleste podcast-hostingløsningene som er perfekte for nybegynnere å komme i gang.

Slik starter du en podcast?

Bortsett fra en podcast-hosting-tjeneste, trenger du også et nettsted. Dette vil være podcastens hjem på internett der du vil markedsføre den og hjelpe brukere med å oppdage mer innhold.

For å lage et nettsted, trenger du et domenenavn og en webhotellkonto.

Domenenavnet vil vanligvis koste deg $ 14.99 per år, og webhotellplanene starter fra $ 7.99 per måned vanligvis betalt årlig.

Siden du akkurat er i gang, vil du spare penger når du kan.

Heldigvis tilbyr våre venner på Bluehost WPBeginner brukere et gratis domene og en generøs rabatt på hosting.

→ Gjør krav på dette eksklusive tilbudet fra Bluehost ←

For fullstendige trinnvise instruksjoner, se vår guide for hvordan du lager et nettsted.

Deretter må du konfigurere podcasten. Vi har laget en trinnvis guide for å starte en podcast for nybegynnere, den vil lede deg gjennom komplett oppsett, inkludert hvordan du spiller inn podcastene dine.

Hvilket utstyr trenger du for podcasting?

Mange profesjonelle podcastere bruker en rekke utstyr for å spille inn podcaster. Dette inkluderer mikrofoner, lydgrensesnitt, miksere, frontrute, sjokkfester og mer.

Alt dette utstyret koster mye penger.

Du trenger imidlertid ikke dem alle bare for å spille inn en Podcast. Det eneste utstyret vi anbefaler å kjøpe fra starten er en god mikrofon.

Vi anbefaler å bruke Rode Podcaster, som du kan koble til datamaskinen din ved å bruke en USB-port.

Hvis du kan spare litt mer, kan du kjøpe Rode Podcaster Kit som leveres med en armarm og en støtdemping.

Alternativ: Samson C01UCW er en god mikrofon på inngangsnivå for å spille inn podcaster.

Når podcasten din vokser og du tjener penger på den, kan du investere i å forbedre oppsettet. Men husk at du ikke kan forbedre noe hvis du ikke starter det, så det er bare å starte!

Slik promoterer du podcasten din

Mange av de ovennevnte podcast-hosting-tjenestene lar deg sende podcasten automatisk til forskjellige podcast-kataloger og søkemotorer.

Du kan også sende inn podcasten manuelt også. Når podcasten din og alle episodene er godkjent, blir de synlige på disse plattformene.

Podcasten din publiseres som en RSS-strøm. Du må kopiere podcast-feed-URL-en som leveres av podcast-hosting-tjenesten.

Slik sender du podcasten til iTunes eller Apple Podcasts

iTunes er verdens største podcastkatalog som lar brukere abonnere på podcaster ved hjelp av iPhones, Apple-datamaskiner, iPods og andre Apple-enheter.

Først må du logge deg på iTunes Connect-nettstedet ved å bruke Apple-ID-en din. Hvis du ikke har en, kan du registrere deg for å opprette en gratis.

Når du er logget inn, klikker du på Podcasts Connect-knappen.

Podcasts Connect

På neste skjermbilde skriver du inn URL-adressen til podcast-strømmen din og klikker på Valider-knappen.

iTunes Send inn

iTunes vil nå hente podcastinformasjonen din. Klikk på Send-knappen for å fortsette.

iTunes vil nå gjennomgå podcast-innsendingen din, og du vil bli varslet via e-post når den er godkjent.

Slik sender du podcasten din til Google Podcasts

Google Podcasts er Googles alternativ til Apple Podcasts og iTunes.

Hvis du vil sende inn podcasten din, må du gå til Google Play Music-nettstedet og klikke på Publiser-knappen.

Publiser Google Podcast

Dette tar deg til Podcast-administrasjonskonsoll der du trenger å oppgi Podcast-feed-URLen.

Send inn podcast-feed

Deretter må du bekrefte eierskap via e-post og sende inn podcastfeeden din for gjennomgang. Når podcasten er godkjent, blir den oppført på Google Podcasts.

Markedsføring av podcasten på din egen webside

Å ha et WordPress-nettsted for podcasten din gir deg massevis av alternativer for å markedsføre podcasten din.

Først vil vi anbefale deg å følge WordPress SEO-guiden vår for å sikre at podcastnettstedet ditt får søketrafikken.

Når folk begynner å besøke nettstedet ditt, vil du legge merke til at de fleste av dem bare drar uten å abonnere på podcasten din. Det er her markedsføring via e-post kommer inn.

Du må starte et e-postnyhetsbrev som lar brukerne abonnere på podcasten din via e-post.

Mange nybegynnere podcastere finner massevis av nye lyttere og abonnenter ved å kjøre en uttalt konkurranse. Vi anbefaler å bruke RafflePress som er den beste plugin-modulen for WordPress. Det lar deg lage virale giveaway-konkurranser som hjelper deg raskt å få flere besøkende på nettstedet ditt.

For flere tips, se vår guide for hvordan du kan øke trafikken på nettstedet og flere besøkende på nettstedet ditt.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å finne den beste podcast-hosting-tjenesten for å lansere podcasten din. Det kan også være lurt å se guiden vår om hvordan du oppretter en profesjonell e-postadresse for virksomheten som kan nås ut til sponsorer og et virtuelt forretningsnummer for å gå sammen med podcasten din..

Sist, men ikke minst, sjekk ut vår guide om de må ha WordPress-plugins for å utvide nettstedet ditt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me