15 cele mai bune și cele mai populare platforme CMS din 2020 (în comparație)

Te întrebi ce platformă CMS să folosești pentru construirea site-ului tău?


O platformă CMS (Content Management System) vă permite să creați cu ușurință un site web fără a înțelege niciun cod (cel puțin pentru majoritatea acestora). Există o mulțime de opțiuni CMS disponibile, ceea ce înseamnă că s-ar putea să te lupți să alegi cel mai bun CMS pentru nevoile tale.

În acest articol, vă vom explica de ce este atât de important să alegeți platforma CMS potrivită pentru site-ul dvs. web. Vom împărtăși, de asemenea, cele mai bune opțiuni pentru cele mai bune platforme CMS, împreună cu o comparație.

În comparație cu cele mai bune platforme CMS

Ce este o platformă CMS?

O platformă CMS (platform platform system system management) este o aplicație software care vă permite să gestionați cu ușurință conținutul și să creați un site web.

În mod normal, paginile web sunt scrise în limbaje de programare HTML, JavaScript și CSS. Dacă ar fi să creezi un site web fără o platformă CMS, atunci ar trebui să înveți aceste limbi și să scrii mult cod.

Platformele CMS rezolvă această problemă permițându-vă să faceți un site web fără a scrie cod sau a programa de învățare.

Cu excepția cazului în care căutați un CMS prietenos pentru dezvoltatori, ceea ce înseamnă că știți deja să codați.

Cum să alegeți cea mai bună platformă CMS pentru site-ul dvs. web

Există o mulțime de platforme CMS diferite, deci care ar trebui să alegeți? Înainte de a trece la comparația noastră cu platforma CMS, iată ce ar trebui să cauți într-un CMS bun.

Ușurință în utilizare

Doriți un CMS care vă ușurează crearea și editarea de conținut. Acest lucru înseamnă adesea să ai o interfață drag and drop, astfel încât să poți adăuga diferite elemente în paginile tale.

Ar trebui să fie rapid și simplu pentru a face modificări ale conținutului de pe site-ul dvs. după publicarea acestuia.

Opțiuni de proiectare

Software-ul dvs. CMS ar trebui să vă ofere o mulțime de șabloane de design de site-uri pentru a alege. De asemenea, ar trebui să vă permiteți să personalizați cu ușurință acele modele în funcție de propriile cerințe (ideal, fără a scrie cod).

Portabilitatea datelor

O platformă CMS excelentă ar trebui să aibă instrumente pentru a vă exporta cu ușurință datele și a le muta în altă parte.

De exemplu, puteți decide mai târziu să alegeți o altă platformă sau o altă companie de găzduire. Portabilitatea datelor vă face mai ușor să vă deplasați cu o libertate deplină.

Extensii și suplimente

Nu toate site-urile web sunt la fel. Acesta este motivul pentru care este imposibil ca orice platformă CMS să vină cu toate funcțiile care ar îndeplini cerințele pentru fiecare site web.

Extensiile și suplimentele rezolvă această problemă. Acestea sunt programe separate pe care le puteți instala doar pe software-ul dvs. CMS pentru a extinde funcțiile sale și a adăuga altele noi la nevoie. Gândiți-vă la ele drept aplicații pentru platforma dvs. CMS.

Opțiuni de ajutor și asistență

Deși platformele CMS își propun să creeze un site web cât mai simplu posibil, totuși puteți avea câteva întrebări. Aflați ce ajutor și asistență este disponibil dacă vă blocați.

Unii furnizori de CMS vor avea o serie de întrebări frecvente și o echipă de servicii pentru clienți, care este dureros de a răspunde. Alții vor avea o comunitate mare de sprijin, care vă poate ajuta în orice moment al zilei sau al nopții.

Cat costa?

Unele platforme CMS sunt complet gratuite. Alții percep o taxă lunară. Chiar și cu platforme CMS gratuite, va trebui să plătiți adesea pentru extensii, proiectări și / sau servicii de găzduire web de la terți.

Încercați să aflați cât puteți despre prețuri înainte de a alege CMS, astfel încât să nu aveți surprize urâte.

Având în vedere aceste lucruri, să aruncăm o privire asupra celor mai bune platforme CMS din care să alegeți.

1. WordPress.org

Prima pagină WordPress.org

WordPress.org este alegerea noastră numărul unu pentru cea mai bună platformă CMS. Este cel mai popular software CMS din lume și alimentează aproximativ 35% din toate site-urile web de pe internet.

Este important să nu confundați WordPress.org cu WordPress.com. WordPress.org este un CMS open source gratuit conceput inițial pentru blogging, dar acum este folosit de tot felul de site-uri web / magazine online. WordPress.com este o platformă de găzduire de bloguri.

Dacă nu sunteți sigur de diferența dintre cele două, consultați comparația noastră detaliată de WordPress.org și WordPress.com.

Notă: Când vorbim despre WordPress pe WPBeginner, în mod normal ne referim la WordPress.org. Specificăm WordPress.com acolo unde este cazul.

Trebuie să vă găzduiți singur site-ul dvs. WordPress, ceea ce înseamnă să găsiți un furnizor de găzduire WordPress adecvat.

Pro-uri

 • WordPress vă oferă flexibilitatea și libertatea de a construi orice fel de site web (magazin online, site de licitație, site de membru etc.).
 • Nu necesită abilități tehnice sau cunoștințe de codificare. Editorul de blocuri WordPress face cu ușurință crearea de pagini cu aspect excelent pe site-ul dvs..
 • Aveți libertate deplină pentru a câștiga bani online de pe site-ul dvs. web în orice mod doriți.
 • Există mii de teme și plugin-uri WordPress disponibile, atât plătite, cât și gratuite. Acestea vă permit să adăugați tot felul de accesorii utile site-ului dvs., cum ar fi formularele de contact, galeriile foto și multe altele.
 • WordPress este foarte bine conceput pentru optimizarea motoarelor de căutare (SEO). Este ușor să creezi URL-uri, categorii și etichete care să permită SEO pentru postările tale. Puteți alege, de asemenea, o mulțime de plugin-uri SEO pentru a vă ajuta să faceți mai multe.
 • Există o comunitate uriașă și de susținere în jurul WordPress, deoarece este un CMS open source. Vă puteți alătura grupurilor precum grupul Facebook WPBeginner Engage Facebook pentru a obține ajutor în cazul în care aveți probleme.
 • WordPress oferă foarte multă extensibilitate, ceea ce o face o platformă CMS ideală atât pentru începători cât și pentru dezvoltatori.
 • WordPress vă permite să descărcați tot conținutul dvs. în format XML, făcând mai ușor trecerea pe un sistem diferit în viitor, dacă alegeți să faceți acest lucru.

Contra

 • Va trebui să-ți configurați hostingul și numele de domeniu și veți fi responsabil de gestionarea lucrurilor precum securitatea și copiile de rezervă.
 • Deoarece WordPress oferă atât de multe opțiuni și atât de multă flexibilitate, uneori vă poate simți puțin descurajant când începeți. Acesta este motivul pentru care mulți începători folosesc drag & plug-uri pentru constructor de pagini pentru WordPress.

Prețuri

WordPress în sine nu costă nimic. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un nume de domeniu (în jur de 9 $ – 15 $ pe an) și un cont de găzduire cu o gazdă web care să poată rula WordPress (în mod normal de la 7,99 USD / lună).

Avem o afacere specială cu Bluehost, unde puteți obține găzduire WordPress la doar 2,75 USD / lună, care include un domeniu gratuit și SSL gratuit.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a începe site-ul dvs. WordPress, consultați ghidul nostru despre cum să faceți un site web cu instrucțiuni pas cu pas.

2. Joomla

Prima pagină Joomla

Joomla este o altă populară platformă CMS de tip open source popular, care vine cu o mulțime de șabloane și extensii diferite. Este gratuit de utilizat, dar veți avea nevoie de găzduire și un nume de domeniu.

A fost lansat pentru prima dată în 2005, la fel ca și WordPress, a trecut ani buni. Joomla este încărcat cu funcții, iar multe gazde web oferă o instalare de 1 clic. Cu toate acestea, este cu adevărat o platformă CMS ideală pentru dezvoltatori și creatori de site-uri cu experiență, deci nu este o opțiune atât de bună pentru începători.

Pro-uri

 • Joomla vă oferă multă flexibilitate și o mulțime de opțiuni. Este o alegere bună dacă construiți ceva complicat sau personalizat.
 • Deși Joomla este deosebit de util pentru dezvoltatori, îl puteți folosi chiar dacă nu doriți să atingeți vreodată o linie de cod. Este ușor să editați conținutul.
 • Ca și WordPress, Joomla este open source și există o mulțime de asistență comunitară disponibilă dacă rămâi blocat.
 • Puteți utiliza Joomla pentru a rula un magazin de comerț electronic, deoarece există extensii disponibile pentru aceasta.

Contra

 • Chiar și fanii Joomla vor recunoaște că poate fi destul de complex. În funcție de ceea ce doriți să faceți cu acesta, este posibil să aveți nevoie să angajați un dezvoltator pentru a vă ajuta.
 • Nu există prea multe opțiuni pentru extensii suplimentare. Dacă sunteți obișnuit cu un CMS precum WordPress, care are mii de teme și plugin-uri disponibile care extind funcționalitatea principală, puteți fi dezamăgit de Joomla.
 • Pot exista unele probleme de compatibilitate dacă aveți o mulțime de extensii și module instalate.

Prețuri

Joomla în sine este gratuit, deși va trebui să plătiți pentru un nume de domeniu și găzduire web care acceptă Joomla. SiteGround este o opțiune bună aici, deoarece au planuri specifice de găzduire Joomla cu multe funcții utile.

Este posibil să te simți plătit pentru unele extensii pentru a adăuga mai multe funcționalități pe site-ul tău. Poate doriți chiar să faceți un buget pentru a primi ajutor de la un dezvoltator, în funcție de ceea ce încercați să obțineți.

3. Drupal

Prima pagină Drupal

Drupal este o altă platformă CMS open source. Este CMS în spatele unor site-uri web majore, inclusiv site-ul The Economist și o serie de site-uri ale universității.

Drupal este o opțiune bună pentru dezvoltatori sau pentru persoanele capabile să angajeze un dezvoltator. Este deosebit de bine dacă doriți să construiți un site extrem de personalizat, care trebuie să gestioneze o mulțime de date.

Puteți găzdui un site Drupal pe SiteGround. Oferă instalare gratuită și chiar vă poate ajuta să transferați un site Drupal existent.

Pro:

 • Este ușor să adăugați conținut pe Drupal. Tipurile de conținut personalizate sunt flexibile și oferă o mulțime de opțiuni.
 • Există o mulțime de module diferite pe care le puteți adăuga pe site-ul dvs. (acestea funcționează ca pluginuri WordPress).
 • Asistența este disponibilă prin opțiuni de asistență a comunității similare cu alte platforme populare, precum Joomla și WordPress
 • Administrarea utilizatorilor este ușoară, cu un sistem încorporat în care puteți crea noi roluri și specifica permisiunile.

Contra:

 • Cu Drupal, poate fi dificil să descoperiți cum să schimbați aspectul site-ului dvs. sau să adăugați suplimente. Cu siguranță nu este la fel de prietenos pentru începători ca WordPress.
 • Majoritatea site-urilor web Drupal au o temă puternic personalizată creată de un dezvoltator, care poate fi foarte scump.

4. WooCommerce

Prima pagină WooCommerce

WooCommerce este cea mai populară platformă de comerț electronic din lume. Este într-adevăr flexibil și este ușor de gestionat.

WooCommerce nu este tehnic în sine o platformă CMS. În schimb, rulează ca un plugin pe WordPress, deci va trebui să aveți WordPress pe site-ul dvs. pentru a instala WooCommerce.

Cu toate acestea, dacă ar fi fost o platformă CMS, ar avea 5,8% din distribuirea pieței, potrivit W3Techs. Acesta este procentul tuturor site-urilor web din lume care îl utilizează.

Pro-uri

 • WooCommerce este disponibil ca software gratuit, dar veți avea nevoie de găzduire și nume de domeniu pentru a începe WooCommerce.
 • Există o mulțime de teme WooCommerce disponibile, ceea ce face foarte ușor să vă faceți site-ul să arate exact cum doriți.
 • WooCommerce are o mulțime de extensii disponibile (cunoscute sub numele de plugin-uri WooCommerce) care vă permit să adăugați o funcționalitate suplimentară site-ului dvs..
 • Puteți vinde produse fizice sau digitale folosind WooCommerce. Puteți chiar să vindeți produse afiliate prin link-uri de afiliere.
 • Vă puteți gestiona complet inventarul prin WooCommerce, făcând ușor să urmăriți ceea ce aveți pe stoc.
 • WooCommerce vine în mod implicit cu plăți PayPal și Stripe. Puteți adăuga, de asemenea, orice alte gateway-uri de plată prin extensii și suplimente.

Contra

 • Există o mulțime de opțiuni diferite în WooCommerce, care pot fi un pic descurajante atunci când sunteți nou în configurarea unui site web.
 • WooCommerce funcționează tehnic cu orice temă WordPress, dar poate doriți să rămâneți cu teme create special pentru WooCommerce pentru o asistență extinsă.

Prețuri

Pluginul WooCommerce în sine este gratuit, dar poate fi necesar să plătiți pentru suplimente și extensii pentru magazinul dvs. online.

De asemenea, va trebui să plătiți pentru un nume de domeniu și un cont de găzduire web. Bluehost este o gazdă excelentă pe care să o alegeți, deoarece vor instala WooCommerce și Store Store Theme pentru site-ul dvs. pentru dvs..

5. BigCommerce

Pagina principală BigCommerce

BigCommerce este o platformă eCommerce complet găzduită, care este uneori numită platformă all-in-one. Este ușor să începeți dacă sunteți începători.

BigCommerce găzduiește site-ul dvs. pentru dvs., precum și furnizarea propriu-zisă a platformei CMS. De asemenea, se ocupă de securitate și copii de rezervă pentru dvs..

Pro-uri

 • Există un plan de încercare, astfel încât să puteți da BigCommerce înainte de a comite.
 • Puteți utiliza un nume de domeniu gratuit din BigCommerce, care va arăta ceva ca mystore.mybigcommerce.com sau puteți plăti pentru un nume de domeniu personalizat.
 • Există o mulțime de moduri diferite de a lua plăți prin BigCommerce. Clienții pot utiliza portofele digitale precum PayPal, Apple Pay și Amazon Pay sau pot plăti cu card de credit sau debit.
 • BigCommerce are opțiuni de asistență la care puteți accesa direct din tabloul de bord, 24/7. Acestea includ live chat, e-mail, asistență telefonică, asistență comunitară și multe altele.
 • Puteți utiliza BigCommerce cu WordPress dacă doriți, ceea ce vă poate oferi cele mai bune dintre ambele platforme CMS.

Contra

 • BigCommerce nu vă oferă atât de mult control asupra magazinului dvs. decât WooCommerce. Există teme și integrări limitate care vă pot împiedica să utilizați un serviciu terță parte pentru a vă dezvolta afacerea.
 • După ce vânzările vor atinge un anumit prag pe an, veți fi mutați automat la nivelul următor al planului de prețuri. Acest lucru ar putea fi dificil pentru dvs. dacă aveți multe cheltuieli.

Prețuri

Trebuie să plătiți un abonament lunar pentru a utiliza BigCommerce, ceea ce înseamnă că nu este atât de rentabil ca în alte soluții. Cu toate planurile, puteți economisi un pic de bani plătind în avans anual, în loc să plătiți lunar.

Cel mai ieftin plan de preț, Standard, este de 29,95 USD / lună, pentru vânzări de până la 50 de dolari / an. Cel mai scump este planul Pro de 249,85 USD / lună, care vă va acoperi până la vânzări de 400 de dolari. După aceasta, va trebui să obțineți un plan Enterprise personalizat.

6. Shopify

Prima pagină Shopify

Shopify este o altă platformă CMS găzduită all-in-one. Nu va trebui să cumpărați hosting, să instalați niciun software sau să gestionați lucruri precum actualizări și copii de rezervă.

Are o interfață simplă de drag and drop. Acceptă vânzări în magazin, ceea ce este excelent dacă aveți un magazin fizic, precum și unul online.

Pro-uri

 • Puteți accepta carduri de credit și debit prin soluția de plată integrată Shopify, Shopify Payments. PayPal este inclus, de asemenea, ca unul dintre furnizorii de plăți impliciti ai Shopify.
 • Există o mulțime de extensii și teme disponibile pentru Shopify. Puteți cumpăra aplicații Shopify terțe care vă permit să adăugați tot felul de funcții la magazinul dvs. online.
 • Nu trebuie să faceți upgrade dacă faceți peste o anumită sumă în dolari în vânzări, așa cum faceți cu BigCommerce.
 • Shopify are suport 24/7 prin chat live, e-mail, telefon și chiar Twitter. Există, de asemenea, o mulțime de documentație disponibilă (inclusiv ghiduri tehnice scrise și tutoriale video), plus forumuri online.

Contra

 • Costurile dvs. pot fi destul de mari, mai ales dacă doriți să adăugați o mulțime de aplicații terțe în magazin.
 • S-ar putea să constatați că doriți să adăugați funcționalități care pur și simplu nu sunt disponibile: aplicațiile Shopify sunt mai limitate decât lucrurile precum pluginurile WordPress.

Prețuri

Planurile de prețuri ale Shopify sunt similare cu opțiunile BigCommerce. Există însă o diferență majoră. Shopify nu te face să treci la următorul plan bazat pe o anumită cifră de dolari în vânzări.

Cel mai ieftin plan este de 29 USD / lună. Cel mai scump este 299 USD / lună și include mai multe funcții. Obțineți o reducere pentru plata unui an în avans.

7. WordPress.com

Prima pagină WordPress.com

WordPress.com este versiunea comercială, găzduită a WordPress. Este ușor să-l confundați cu WordPress.org, care este WordPress open-source, self-gazduit.

Dacă nu sunteți sigur de diferența dintre WordPress.com și WordPress.org, puteți afla mai multe aici.

Cu WordPress.com, veți obține o platformă CMS all-in-one care vă este găzduită. Puteți achiziționa un nume de domeniu sau puteți utiliza un subdomeniu gratuit cu branding WordPress.com.

Pro-uri

 • WordPress.com este ușor de început. Puteți adăuga și edita conținutul cu ușurință, iar începătorii tind să găsească un CMS simplu de utilizat.
 • Puteți crea un site cu WordPress.com gratuit. Probabil că veți dori să plătiți cel puțin cel mai ieftin plan, pentru a putea folosi propriul nume de domeniu.
 • Există diferite teme (modele) disponibile pentru site-ul dvs. WordPress.com. Puteți trece cu ușurință între acestea în tabloul de bord WordPress.com.
 • Pe măsură ce site-ul dvs. crește în dimensiune și în mod popular, puteți face upgrade la un nou plan. Există o mulțime de opțiuni, inclusiv un plan cu funcții de comerț electronic.
 • WordPress.com are o analiză încorporată, ceea ce înseamnă că puteți vedea statistici despre câți oameni vizitează site-ul dvs. în tabloul de bord. Aceasta înseamnă că nu puteți utiliza Google Analytics, cu excepția cazului în care vă aflați într-un plan de afaceri.
 • Este destul de simplu să treceți de la WordPress.com la WordPress.org în viitor, dacă decideți să treceți la un CMS mai puternic și mai flexibil.

Contra

 • WordPress.com are opțiuni de monetizare limitate chiar și cu planul lor de afaceri.
 • Nu puteți adăuga un nume de domeniu personalizat decât dacă plătiți cel puțin cel mai ieftin plan plătit.
 • Cu toate că există pluginuri pe care le puteți utiliza pentru site-ul dvs. WordPress.com, nu există aproape atât de multe disponibile pentru WordPress.org.
 • Nu aveți controlul complet asupra site-ului dvs. pe care l-ați avut cu WordPress.org.

Prețuri

Există un plan gratuit WordPress.com disponibil, dar dacă doriți propriul nume de domeniu (și doriți să evitați introducerea de reclame pe site-ul dvs. web), trebuie să alegeți unul dintre planurile lor plătite.

Cel mai ieftin este 48 USD / an (4 dolari / lună) sau puteți trece la alte planuri, inclusiv planul de comerț electronic pentru magazinele online pentru 540 USD / an (45 $ / lună). Dincolo de acest lucru, există opțiuni VIP WordPress care oferă funcții suplimentare.

8. Ghost

Prima pagină Ghost

Ghost este o platformă CMS special concepută pentru bloggeri. Adesea îl vei auzi descris ca un „CMS fără cap”, care ar putea suna destul de ciudat. Acest lucru înseamnă doar că platforma CMS nu obligă livrarea conținutului într-un mod specific.

Deci, conținutul sau datele pe care le produceți ar putea fi afișate pe un site web, dar ar putea fi, de asemenea, trimis către o aplicație mobilă sau altceva în întregime. Cu toate acestea, dacă nu sunteți dezvoltator sau doriți doar să utilizați Ghost pentru blogging, nu trebuie să vă faceți griji pentru acest lucru.

Pro-uri

 • Puteți utiliza Markdown când scrieți în editorul Ghost. Marcarea este un mod de formatare a textului în care adăugați caractere speciale în jurul cuvintelor pentru a le face îndrăznețe, italice etc..
 • Ghost are un editor de conținut care folosește carduri. Acestea funcționează cam ca blocurile WordPress din editorul de blocuri.
 • Există un suport excelent pentru SEO (optimizarea motorului de căutare) încorporat în Ghost. Nu este necesar să adăugați pluginuri pentru a le furniza.
 • Ghost este bine configurat pentru a percepe conținut, așa că dacă doriți să rulați o revistă online sau o publicație pentru care oamenii plătesc, puteți face acest lucru cu ușurință.

Contra

 • Fantoma nu oferă aceeași cantitate de putere și flexibilitate ca și WordPress.
 • Deși Ghost a pornit ca o platformă CMS concepută doar pentru blogging, unii utilizatori consideră că devine prea complicat, deoarece oferă acum lucruri precum abonamentele plătite pentru cititorii site-ului dvs..

Prețuri

Programul Ghost în sine este gratuit, dar va trebui să plătiți pentru un nume de domeniu și găzduire web. Spre deosebire de platformele CMS mai mari, Ghost nu este acceptat de tot ce mulți gazde web.

Puteți obține găzduire Ghost de la Ghost (Pro). Planul de bază este de 36 USD / lună, dar va trebui să faceți upgrade dacă doriți utilizatori suplimentari de personal sau abonați, potențial plătind până la 249 USD / lună.

9. Magento

Prima pagină Magento

Magento este o platformă puternică de comerț electronic de tip open source de la uriașa companie de software Adobe. Există o versiune gratuită pe care o puteți descărca și instala pe propriul cont de găzduire web, numit Magento Open Source.

Dacă doriți să utilizați acest lucru, atunci hostingul SiteGround Magento ar fi cel mai simplu mod de a începe.

Dacă doriți, atunci puteți plăti pentru Magento Commerce. Aceasta vine cu sprijin complet și este găzduită pentru dvs., dar este foarte scumpă.

Pro-uri

 • Magento este foarte personalizabil, cu o mulțime de extensii terțe disponibile pe care le puteți utiliza pentru a adăuga funcții suplimentare.
 • Cu Magento, puteți gestiona o mulțime de produse și clienți. Vă permite afacerea să crească cu ușurință, fără ca site-ul dvs. să încetinească. (Cu toate acestea, va trebui să vă actualizați planul de găzduire.)
 • Există unele mărci cu adevărat mari care folosesc Magento, inclusiv Nike, Ford și Coca Cola.
 • Puteți conecta diferite gateways de plată la Magento. De asemenea, vine cu anumite opțiuni, cum ar fi PayPal, numerar la livrare și transfer bancar deja încorporat.

Contra

 • Dacă tocmai începeți în comerț electronic, Magento poate părea copleșitor.
 • Poate fi complicat să găsești dezvoltatori buni pentru proiectele Magento și poate fi foarte scump să îi angajezi.
 • Asistența disponibilă poate varia, în special dacă utilizați Magento Open Source și vă bazați pe forumuri online pentru ajutor.

Prețuri

Comerțul Magento nu este ieftin. De fapt, este atât de scump încât site-ul Magento nu vă spune nici măcar ce costă.

Prețurile încep de la aproximativ 22.000 USD / an, ceea ce îl scoate în afara bugetului multor afaceri noi. Dacă doriți o platformă puternică de comerț electronic pentru o afacere consacrată, poate fi o opțiune de luat în considerare.

Cu toate acestea, multe magazine mai mari migrează către WooCommerce, Shopify sau BigCommerce.

10. Textpattern

Prima pagină Textpattern

Textpattern este o platformă CMS simplă și simplă, care este disponibilă din 2003. Este sursa deschisă și are o mulțime de documentații pentru a vă ajuta să începeți.

Pro-uri

 • Există o mulțime de modificări Textpattern, plugin-uri și șabloane (modele) disponibile complet gratuit.
 • Textpattern are o abordare flexibilă a modului în care vă structurați conținutul. Puteți utiliza „secțiuni” și „categorii” pentru a o organiza, iar cititorii se pot abona la fluxuri RSS specifice pentru diferite părți ale site-ului dvs..

Contra

 • Nu există niciun proces de instalare de 1 clic pentru Textpattern cu niciunul dintre principalele gazde web. Nu este prea complicat de instalat, dar va trebui să fiți confortabil cu crearea unei baze de date pe gazda dvs. web și folosirea FTP pentru a încărca software-ul.
 • Textpattern nu este foarte cunoscut și este mult mai puțin popular decât alte platforme CMS precum WordPress. S-ar putea să vă fie greu să angajați autori sau dezvoltatori care sunt familiarizați cu acesta.

Prețuri

Textpattern în sine este complet gratuit. Va trebui să aveți un nume de domeniu și un cont de găzduire web pentru a-l utiliza pentru a crea un site web.

11. Wix

Prima pagină Wix

Wix este o platformă populară CMS, deși are unele limitări. Adesea, primim cititori care întreabă cum să treacă de la Wix la WordPress, deoarece fiecare proprietar de afaceri inteligent știe că WordPress este cu siguranță mai bun decât Wix.

Cu acest lucru, Wix este prietenos pentru începători și ar putea merita luat în considerare. De asemenea, oferă un plan gratuit.

Pro-uri

 • Interfața de glisare și fixare a Wix face foarte ușoară crearea de pagini care arată exact cum doriți. Puteți selecta orice parte a paginii dvs. și puteți începe editarea acesteia.
 • Există o mulțime de șabloane pre-făcute din care puteți alege în Wix. Acestea sunt pe deplin sensibile, astfel încât arată excelent pe telefoane mobile și computere.
 • Puteți adăuga o mulțime de aplicații pe site-ul dvs. din Wix App Market. Acestea funcționează ca pluginurile WordPress pentru a oferi site-ului dvs. funcții noi.

Contra

 • După ce ați ales un șablon pe Wix, nu puteți schimba altul. Aceasta ar putea însemna că vă blocați cu un aspect care nu este tocmai potrivit pentru site-ul dvs..
 • Nu puteți rula un magazin de comerț electronic pe Wix decât dacă faceți upgrade la un plan plătit și, chiar și atunci, puteți accepta plăți doar folosind PayPal sau Authorize.net.
 • Wix nu vă permite să descărcați ușor datele și să le exportați. Puteți descărca postările de pe blog (deși nu imaginile dvs.) pentru a le muta, dar dacă aveți pagini pe site-ul dvs., va trebui să le copiați și să le lipiți manual. Avem instrucțiuni complete despre cum să vă mutați site-ul Wix pe WordPress.
 • Dacă utilizați planul gratuit, veți avea un nume de domeniu și anunțuri marca Wix pe site-ul dvs. Reclamele fac bani pentru Wix, nu pentru tine.

Prețuri

Puteți utiliza Wix gratuit, dacă sunteți mulțumit de un nume de domeniu marca Wix și de anunțuri difuzate pe site-ul dvs. Planurile plătite oferă mai multă flexibilitate și încep de la 13 USD pe lună (plătite în avans anual).

Dacă doriți să efectuați plăți online, va trebui să plătiți 23 USD / lună sau mai mult (din nou, în avans, anual).

12. Blogger

Prima pagină Blogger

Blogger a existat în jurul anului 1999. După cum puteți spune din nume, este o platformă CMS care este special concepută pentru blogging. Este un serviciu gratuit furnizat de Google.

Blogurile de pe Blogger au, în mod normal, blog-uri în domeniu, deși este posibil să folosești în schimb numele tău de domeniu.

Avem un articol privind WordPress vs Blogger și un ghid despre cum să treceți de la Blogger la WordPress.

Pro-uri

 • Blogger este ușor de început. Puteți configura un blog în câteva minute și este bine conceput pentru scrierea și publicarea postărilor.
 • Există o serie de gadgeturi pe care le puteți adăuga gratuit pe blog, astfel încât să puteți include lucruri precum un formular de contact și chiar anunțuri pe blogul dvs..
 • Blogul dvs. este găzduit de Google. Nu trebuie să instalați nimic, să actualizați nimic sau să plătiți pentru găzduire.
 • Bloggerul oferă o cantitate generoasă de spațiu. Nu există nicio limită la câte postări puteți avea pe blog și puteți avea până la 20 de pagini statice. Imaginile dvs. sunt stocate în Google Drive, astfel încât acestea vor conta până la limita dvs. de 15 GB.

Contra

 • Dacă doriți să rulați un site web care nu este un blog, Blogger nu va fi cea mai bună platformă CMS pentru dvs. Nu are funcții de comerț electronic, de exemplu.
 • Deși toate temele disponibile sunt gratuite, acestea sunt destul de de bază. Le puteți modifica puțin, dar nu vă puteți crea teme proprii. Dacă doriți ceva mai specializat, va trebui să angajați un designer.
 • În timp ce puteți exporta postările dvs. dacă doriți să treceți de la Blogger la WordPress, va trebui să vă copiați manual paginile.

Prețuri

Blogger este complet gratuit și nu vi se va percepe nimic, decât dacă alegeți să cumpărați un nume de domeniu personalizat.

Dacă cumpărați un nume de domeniu, cel mai bine este să îl obțineți de la un registrator de domeniu, nu de la Blogger în sine. În acest fel, vă puteți muta mai ușor site-ul departe de Blogger în viitor.

13. Bitrix24

Prima pagină Bitrix24

Bitrix24 este un instrument de afaceri care oferă o platformă CMS alături de alte caracteristici precum capacitatea de a vă gestiona sarcinile, proiectele, comunicațiile și relațiile cu clienții..

Este gratuit la nivel de bază (care oferă până la 5 GB spațiu de stocare online și 12 conturi de utilizator) și oferă o soluție integrală pentru întreprinderile mici. Dacă doriți un instrument CRM (Customer Relationship Management), ar putea fi o alegere bună.

Pro-uri

 • Nivelul de bază al Bitrix24 este gratuit, ceea ce înseamnă că îl puteți încerca fără a comite nimic.
 • Există un număr mare de funcții incluse cu Bitrix24, care vă oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a gestiona o companie mică și medie.
 • Constructorul de site-uri web are o interfață drag and drop care include pagini de destinație și chiar magazine de comerț electronic.
 • Găzduirea site-ului dvs. este gratuită (dacă sunteți în plan gratuit).
 • Contra

  • Bitrix24 este conceput într-adevăr pentru a fi utilizat ca CRM, așa că dacă ai deja un CRM cu care nu ești mulțumit sau nu vrei această funcționalitate, este o modalitate destul de complicată de a obține o platformă CMS.
  • Deoarece există atât de multe funcții, puteți găsi interfața Bitrix24 confuză sau complicată de navigat.

  Prețuri

  Planul Start + costă 24 de dolari / lună, iar planul Profesional costă 199 $ / lună, cu o serie de opțiuni între ele. Obțineți o reducere dacă plătiți anul în avans.

  Puteți opta, de asemenea, pentru a achiziționa software-ul pe care să îl utilizați în cadrul organizației dvs. (în loc să plătiți o taxă lunară și să îl utilizați online). Aceasta costă de la 1.490 USD.

  14. TYPO3

  Prima pagină TYPO3

  TYPO3 este o platformă CMS de tip open source gratuită, care a fost cu mult mai lungă decât Blogger. A fost lansat inițial în 1998. Este un CMS de întreprindere, ceea ce înseamnă că este util atât pentru site-urile intranet (site-urile companiei interne), cât și pentru site-urile web.

  Există o serie de extensii disponibile pentru TYPO3, care oferă și o funcționalitate suplimentară.

  Pro-uri

  • TYPO3 poate gestiona site-uri web foarte mari, inclusiv cele care au mai multe site-uri web în diferite limbi. Este o opțiune bună pentru marile companii internaționale.
  • Deoarece este open-source, TYPO3 poate fi extins oricât doriți, dacă sunteți dispus să angajați un dezvoltator care să lucreze pentru dvs..
  • Puteți modifica cu ușurință drepturile de acces ale diferitelor persoane și grupuri care lucrează pe site-ul dvs..
  • Există peste 6.000 de extensii și aplicații pe care le puteți adăuga pe site-ul TYPO3 pentru a include funcții noi.

  Contra

  • Nu există atât de multe teme disponibile, așa că va trebui să angajezi pe cineva pentru a crea una pentru tine.
  • Veți avea nevoie de un grad destul de înalt de expertiză tehnică pentru a obține TYPO3 funcțional și pentru a-l menține.

  15. PrestaShop

  Prima pagină PrestaShop

  PrestaShop este o platformă CMS eCommerce open source. O găzduiești singur, astfel încât să o poți instala pe orice gazdă web care o acceptă. Vă recomandăm să folosiți găzduirea PrestaShop a SiteGround.

  Pro-uri

  • Există o comunitate mare PrestaShop. Aceasta include un forum oficial în care sunt împărtășite sfaturi și tutoriale, plus alte grupuri.
  • Nu va trebui să plătiți suplimentar pe măsură ce magazinul dvs. crește (cu excepția cazului în care trebuie să vă actualizați planul de găzduire).
  • Există o mulțime de module PrestaShop, astfel încât să puteți adăuga funcții noi cu ușurință.
  • Nu costă mult să începeți cu PrestaShop, mai ales dacă sunteți pe un plan de găzduire partajat ieftin.

  Contra

  • PrestaShop poate avea o curbă de învățare destul de abruptă pentru a începe.
  • Există o mulțime de teme (modele) disponibile de la PrestaShop, dar multe dintre acestea nu sunt foarte bune. Este posibil să fiți nevoit să petreceți mult timp privindu-le prin ele pentru a găsi ceva care să funcționeze pentru magazinul dvs. online.
  • Prețuri

   PrestaShop este gratuit, deși va trebui să plătiți pentru găzduirea dvs. web și un nume de domeniu. Cu toate acestea, modulele și temele disponibile prin intermediul PrestaShop Addons Marketplace se pot adăuga foarte mult. Majoritatea pornesc de la 59,99 USD.

   Care este cea mai bună platformă CMS?

   Credem că WordPress.org este cea mai bună platformă CMS și creatoare de site-uri din lume. Peste 35% din toate site-urile de pe internet sunt alimentate de WordPress și există un motiv bun pentru asta.

   WordPress are tot ceea ce îți dorești într-o platformă CMS perfectă. Este ușor de început și multe companii de găzduire web WordPress oferă un proces de instalare de 1 clic. Puteți extinde funcționalitatea în aproape orice mod în care vă puteți gândi să utilizați pluginuri (care sunt ca aplicații pentru WordPress).

   Pe WordPress, puteți rula un magazin de comerț electronic, un forum online, un LMS (sistem de gestionare a învățării), un site de membru, un site de licitații, un marketplace și aproape orice altceva vă puteți gândi..

   Nu există limite cu privire la ceea ce puteți face cu WordPress și, dacă descoperiți că aveți nevoie de mai mult spațiu pentru site-ul dvs., pe măsură ce crește, vă puteți actualiza cu ușurință găzduirea în compania de hosting WordPress administrată.

   Pentru a începe cu WordPress, vă recomandăm să folosiți Bluehost sau SiteGround pentru găzduire web, deoarece acestea sunt recomandate oficial de WordPress.

   Întrebări frecvente despre CMS (FAQ)

   În cazul în care doriți să aflați încă mai multe despre platformele CMS, am creat această listă de întrebări frecvente.

   Care platformă CMS este cea mai potrivită pentru comerț electronic?

   Cea mai bună platformă eCommerce CMS este WordPress cu WooCommerce. În timp ce și alte platforme de comerț electronic sunt bune, credem că WooCommerce este cea mai bună pentru cei mai mulți proprietari de magazine online.

   S-ar putea să doriți să aruncați o privire la comparațiile noastre cu Shopify vs WooCommerce și BigCommerce vs WooCommerce pentru o privire aprofundată asupra avantajelor și contra contra acestor platforme.

   Care platformă CMS este cea mai bună pentru a construi un site web pentru afaceri mici?

   WordPress face foarte ușor să construiți un site web pentru afaceri mici. Are o gamă foarte largă de teme (modele) din care să alegeți și vă permite să utilizați toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta afacerea..

   Pot folosi o platformă CMS fără nume de domeniu sau gazduire?

   Toate site-urile web au nevoie de găzduire. Uneori, acest lucru este furnizat de compania care a creat platforma (cum ar fi cu Blogger) și alteori este ceva ce cumpărați de la o gazdă web independentă (cum ar fi când utilizați WordPress).

   Dacă alegeți o platformă gratuită, cum ar fi Blogger sau WordPress.com, puteți utiliza subdomeniul lor gratuit pentru a porni blogul dvs., cum ar fi numele dvs..blogspot.com. Totuși, acest lucru nu arată foarte profesionist, așa că veți dori cu siguranță să înregistrați un nume de domeniu la un moment dat.

   Am nevoie de un CMS pentru a începe un blog?

   Da, o platformă de blogging este un tip de CMS care vă permite să publicați cu ușurință conținut. Există o mulțime de platforme de bloguri disponibile. Articolul nostru despre cele mai bune platforme de bloguri compară o serie de opțiuni gratuite și plătite.

   Sperăm că acest articol v-a ajutat să aflați mai multe despre cele mai bune platforme CMS. De asemenea, poate doriți să aruncați o privire la ghidul nostru pas cu pas pentru crearea unui site web WordPress pentru ajutor pentru a începe cu WordPress.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me