9 cele mai bune plugin-uri de traducere WordPress pentru site-uri web multilingve

WordPress este folosit de milioane de site-uri web care nu sunt englezești din întreaga lume. Puteți utiliza WordPress pentru a crea un site web în orice limbă doriți.


Cu toate acestea, WordPress nu vine cu capacitatea încorporată de a crea site-uri web multilingve. Din fericire, există câteva plugin-uri puternice de traducere WordPress care vă permit să adăugați conținut multilingv pe site-ul dvs..

În acest articol, vă vom arăta cele mai bune pluginuri de traducere WordPress pe care le puteți utiliza pentru a crea site-uri web multilingve. Vom analiza caracteristicile, avantajele și contra lor, pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună opțiune pentru site-ul dvs. web.

Plugin-uri de traducere WordPress pentru site-uri web multilingve

Alegerea unui plugin de traducere pentru a crea site-uri WordPress multilingve

Majoritatea începătorilor nu știu că puteți instala WordPress în propria limbă și utilizați-l pentru a face site-uri web în orice limbă.

Cu ajutorul pluginurilor, puteți crea site-uri web bilingve sau multilingve. Puteți chiar permite utilizatorilor dvs. să traducă conținut folosind Google Translate.

Deși există multe plugin-uri de traducere disponibile pentru WordPress, acestea pot fi caracterizate în două categorii principale.

  Pluginurile multilingve vă permit să adăugați manual conținut multilingv pe site-ul dvs. web. Avantajul principal al acestor plugin-uri este calitatea traducerilor dvs. va fi semnificativ mai bună decât orice instrumente de traducere online generate automat.

  Al doilea tip de plugin-uri de traducere WordPress sunt cele care utilizează servicii de traducere online pentru a-ți traduce conținutul. Aceste pluginuri nu necesită să scrieți conținut în mai multe limbi, dar calitatea traducerilor nu este la fel de bună pe cât se poate.

  Acestea fiind spuse, să ne uităm la cele mai bune pluginuri multilingve WordPress și plugin-uri de traducere automate.

  Cele mai bune pluginuri multilingve WordPress

  Spre deosebire de pluginurile automate de traducere WordPress, aceste plugin-uri multilingve vă permit să traduceți manual fiecare aspect al site-ului dvs. web, inclusiv conținut, temă, pluginuri și multe altele.

  Vă prezentăm în continuare cele mai bune alegeri pentru cele mai bune pluginuri multilingve WordPress pentru a traduce cu ușurință întregul dvs. site web.

  1. TranslatePress

  TranslatePress

  TranslatePress este un plugin multilingv WordPress integrat pentru a traduce fiecare aspect al site-ului dvs. web. Principala caracteristică a TranslatePress este că vă permite să traduceți direct din front-end.

  Puteți schimba cu ușurință limbile în timpul traducerii, iar previzualizarea live se va schimba instantaneu. Un alt beneficiu al acestei abordări este că puteți traduce conținut, temă, pluginuri și chiar meta-date fără a schimba interfața.

  TranslatePress este perfect pentru traduceri manuale. Puteți să vă traduceți sau să atribuiți rolul utilizatorului de traducător personalizat oricărui utilizator de pe site-ul dvs. Acești utilizatori vor putea traduce conținut fără acces la zona de administrare.

  Dacă traducerile manuale par a fi multă muncă, atunci puteți folosi și Google Translate pentru traduceri automate. Această abordare vă permite să utilizați traduceri bazate pe AI cu corecții manuale.

  Pluginul creează URL-uri SEO prietenoase pentru toate limbile, ceea ce vă oferă un impuls în rezultatele SEO locale.

  Pentru a afla mai multe, consultați ghidul nostru despre cum puteți traduce cu ușurință WordPress cu TranslatePress.

  Prețuri: Începând de la 79 € pentru licență personală.

  2. WPML

  WPML

  WPML este unul dintre cele mai populare pluginuri multilingve WordPress. Vine cu un sistem puternic de gestionare a traducerilor care vă permite să traduceți conținut, teme, pluginuri și multe altele.

  WPML vine în planuri de licențiere CMS multilingve și în planuri multilingve CMS. Veți avea nevoie de planul CMS multilingv pentru comerț electronic, asistență pentru construirea de pagini, câmpuri personalizate, gestionarea echipelor de traducere și alte funcții.

  Vine cu o interfață ușor de utilizat pentru a adăuga traduceri și a gestiona conținut multilingv pe site-ul dvs. WPML acceptă toate tipurile de postare, taxonomiile, câmpurile personalizate și șirurile generate de temele și pluginurile dvs. WordPress.

  De asemenea, vă permite să vă conectați site-ul dvs. web la furnizori terți de servicii de traducere. Puteți selecta ce conținut trebuie tradus și să-l trimiteți direct pe site-ul dvs. web.

  Pentru instrucțiuni detaliate, consultați ghidul nostru pas cu pas despre crearea unui site WordPress multilingv cu WPML.

  Prețuri: 29 de dolari pentru versiunea de bloguri multilingve și 79 $ pentru CMS multilingve.

  3. Polylang

  Polylang

  Polylang este un alt plugin puternic pentru a crea cu ușurință un site WordPress multilingv sau bilingv. Vine cu o interfață simplă pentru a adăuga cu ușurință traduceri pentru postările, paginile, tipurile de postare personalizate, widget-urile și multe altele.

  Polylang nu vine cu suport pentru a traduce tema și pluginurile dvs. WordPress. Pluginul implicit nu include asistență de comerț electronic, așa că va trebui să cumpărați un supliment plătit pentru asta.

  Vă permite să configurați URL-uri SEO prietenoase pentru fiecare limbă și funcționează bine cu pluginurile populare WordPress SEO. Pentru selectarea limbii, puteți adăuga comutatorul de limbă pe site-ul dvs. web folosind un widget pentru bara laterală.

  Pentru mai multe detalii, consultați tutorialul nostru despre cum puteți crea un site WordPress multilingv cu Polylang.

  Prețuri: Pluginul de bază este gratuit. Puteți obține versiunea Pro pentru 99 EUR cu o singură licență de site.

  4. Weglot

  Weglot

  Weglot este o platformă de traducere a site-urilor bazate pe cloud. Funcționează cu WordPress, Shopify, BigCommerce și multe altele.

  În timpul instalării, va trebui să introduceți API-ul Weglot pentru a vă conecta site-ul WordPress la platforma lor. După aceea, veți alege limba preferată, limba site-ului și limbile pe care doriți să le adăugați.

  Va trebui să utilizați site-ul web al Weglot pentru a traduce tot conținutul dvs., pentru a gestiona traducerile și pentru a le împinge pe site-ul dvs. live.

  Alte caracteristici notabile includ suportul URL prietenos SEO, asistența WooCommerce, butonul de comutare a limbii, servicii de traducere ale terților și multe altele.

  Weglot folosește o structură lunară de prețuri bazată pe numărul de limbi și cuvinte traduse. Acest lucru poate face mai costisitor pentru tine decât alte plugin-uri WordPress multilingve care vin cu o licență anuală fixă.

  Prețuri: Începând de la 8,25 EUR / lună pentru 1 limbă și 10 000 Cuvinte. Planul lor popular PRO acceptă limbi nelimitate și 200.000 de cuvinte pentru 41 EUR pe lună.

  5. MultilingualPress

  MultilingualPress

  MultilingualPress adoptă o abordare ușor diferită pentru a crea site-uri web multilingve cu WordPress. În loc să ruleze pe o instalare WordPress normală, utilizează rețeaua multisite WordPress încorporată pentru fiecare limbă.

  Acest lucru permite pluginului să gestioneze eficient conținutul pentru fiecare limbă, îmbunătățind performanțele încărcând o limbă simultan. Vine cu o interfață ușoară pentru a gestiona traducerile dintr-un singur tablou de bord.

  Acceptă postări, pagini, tipuri de postări personalizate, taxonomii și multe altele. Datorită arhitecturii sale, fiecare limbă poate fi pe propriul său subdomeniu, director sau chiar un nume de domeniu personalizat.

  Prețuri: Începând de la 199 USD / an pentru o singură licență multisite.

  Cele mai bune plugin-uri de traducere WordPress

  Aceste plugin-uri vă permit să traduceți site-ul dvs. web folosind servicii de traducere automată sau oferind manual traduceri pentru anumite părți ale site-ului dvs. web.

  6. Traduceți WordPress cu GTranslate

  Traduceți WordPress cu Gtranslate

  Traduceți WordPress cu GTranslate este un plugin de traducere Google pentru WordPress. Se conectează automat la API-ul Google translate și poate obține traduceri pentru orice limbă acceptată.

  Vă permite să adăugați un comutator de limbă pentru a traduce cu ușurință paginile dvs. Web sau puteți traduce automat conținut pe baza limbii browserului utilizatorului.

  Pluginul oferă și o versiune plătită care vă permite să alegeți URL-uri SEO prietenoase și să permiteți motoarelor de căutare să vă indexeze conținutul tradus (mai multe despre acest lucru mai târziu în articol).

  7. Transpunere Traducere WordPress

  Transposh

  Transposh combină traduceri automate automate cu traduceri manuale umane. De asemenea, puteți permite vizitatorilor site-ului dvs. web să contribuie cu traduceri cu o interfață in-context ușor de utilizat.

  Pluginul vă permite să angajați servicii profesionale de traducere pentru a trimite traduceri. Funcția de traducere automată a Transposh acceptă serviciile de traducere Google, Bing, Yandex și Apertium.

  8. Google Website Translator

  Traducător site web Google

  Pluginul Google Website Translator vă permite să utilizați API-ul Google Translate pentru a traduce conținutul site-ului dvs. web. Utilizează butonul implicit de traducere Google pe care îl puteți afișa oriunde pe site-ul dvs. web.

  Puteți selecta limbile pe care doriți să le afișați în comutatorul de limbi, care poate fi afișat folosind widgetul pentru bara laterală sau un cod scurt în linie.

  Funcția shortcode vă permite să oferiți traduceri automate pentru anumite pagini, după cum este necesar. Pagina tradusă va fi vizibilă utilizatorilor atunci când selectează limba sau pluginul o detectează prin setările browserului.

  9. Loco Translate

  Loco Translate

  Loco Translate este ușor diferit de alte pluginuri de traducere din listă. Practic vă permite să traduceți teme și plugin-uri WordPress.

  Dacă tema sau pluginul dvs. WordPress este gata de traducere, atunci puteți utiliza Loco Translate pentru ao traduce în tabloul de bord WordPress. Utilizează o interfață simplă de utilizator similară instrumentelor de traducere populare, cu o coloană pentru șiruri originale și cealaltă pentru traducere.

  Pentru mai multe detalii, consultați ghidul nostru despre cum să traduceți un plugin WordPress.

  Alegerea noastră a celor mai bune pluginuri multilingve WordPress

  Dacă sunteți în căutarea unui plugin WordPress multilingv pentru a traduce manual conținutul pe site-ul dvs., atunci vă recomandăm să folosiți TranslatePress.

  Este extrem de prietenoasă pentru începători și destul de ușor de utilizat chiar și pentru utilizatorii fără experiență de a rula site-uri web multilingve. Este optimizat pentru SEO și performanță, două funcții care ar beneficia de afacerea dvs. pe termen lung.

  Pentru traduceri automate WordPress, vă recomandăm să utilizați Traduceți WordPress cu plugin Gtranslate. Este ușor de utilizat și chiar versiunea gratuită este destul de bună pentru traducerile automate.

  Ar trebui să permit motoarelor de căutare să indexeze traducerile automate?

  Unele plugin-uri de traducere vă permit să faceți traduceri automate disponibile pentru motoarele de căutare pentru a indexa.

  Aceste traduceri automate nu sunt foarte bune. Ele pot fi uneori ciudate și chiar înșelătoare. Permiterea motoarelor de căutare să indice acest conținut de calitate scăzută este o idee proastă. Google poate identifica un astfel de conținut și îl va considera drept spam care ar deteriora clasamentul site-ului dvs. de căutare.

  Cu toate acestea, pentru traducerile manuale ale site-ului, da, ar trebui să lăsați cu siguranță Google să indexeze versiunile traduse, astfel încât să puteți obține un nivel mai mare în SEO local.

  Sperăm că acest articol te-a ajutat să găsești cele mai bune pluginuri de traducere WordPress pentru site-ul tău multilingv. De asemenea, poate doriți să vedeți sfaturile noastre practice despre cum să creșteți traficul site-ului dvs. web.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me