Cel mai bun software de chat live pentru compararea întreprinderilor mici (2020)

Știați că mai mult de 67% dintre utilizatorii de pe site-urile de comerț electronic își abandonează coșurile de cumpărături fără să verifice? Clienții își doresc să răspundă instantaneu la întrebările lor și orice incertitudine cu achiziția lor poate duce la pierderea unei vânzări.


Utilizarea unui software de asistență pentru chat live vă ajută să răspundeți instantaneu la întrebările utilizatorului și să le convertiți în clienți plătitori. În acest articol, vom împărtăși selecția noastră de cele mai bune software live chat pentru micile dvs. companii. Aceste servicii de chat live funcționează perfect cu orice site WordPress.

Alegerea celui mai bun software de asistență pentru chat live pentru site-ul dvs. WordPress

De ce adăugați Suportul Chat Live pe site-ul dvs.?

Conform eConsultancy, chat-ul live are cele mai mari niveluri de satisfacție ale oricărui canal de servicii pentru clienți la 73%, comparativ cu 61% pentru e-mail și 44% pentru telefon.

Nu este o idee sigură că chat-ul live are un impact atât de important asupra vânzărilor și marketingului online. Acesta permite clienților să primească răspunsuri instantanee fără a părăsi site-ul. O experiență pozitivă de chat live poate ajuta eficient clienții să ia decizia de cumpărare.

Adăugarea de suport live chat poate reduce abandonarea coșului, creșterea vânzărilor și stimularea conversiilor. O mare parte depinde însă de software-ul live chat pe care îl utilizați.

O experiență slabă de suport live chat poate avea un impact negativ. Puteți pierde vânzările, clienții pot pleca cu o impresie proastă despre marca dvs., puteți ajunge să plătiți prea mult pentru servicii sau nu pot utiliza aplicația de chat live datorită abilităților tehnice.

Practic, doriți să găsiți un serviciu live chat accesibil, ușor de utilizat, funcționează cu WordPress și vine cu toate funcțiile pentru a vă ajuta să faceți mai multe vânzări.

Acestea fiind spuse, să aruncăm o privire la selecția noastră de experți a celor mai bune programe de chat live pe care le puteți folosi pentru a vă dezvolta afacerea.

1. LiveChat

LiveChat

LiveChat este liderul industriei în software-ul de chat live. Este foarte ușor de configurat și instalat cu pluginul LiveChat gratuit pentru WordPress.

LiveChat oferă, de asemenea, aplicații de asistență pentru chat live frumos concepute pe care tu și agenții dvs. le puteți utiliza pe laptopuri, tablete și dispozitive mobile. Asta înseamnă că puteți discuta cu clienții în timp ce mergeți, fără a fi nevoie să vă conectați la tabloul de bord WordPress.

Puteți adăuga formularele de sondaj înainte și după o sesiune de chat în direct, astfel încât să puteți evalua modul în care face echipa dvs. de asistență. În timpul orelor libere, utilizatorii dvs. pot, de asemenea, să trimită în mod convenabil un bilet de asistență direct de la chatul live.

LiveChat se integrează cu zeci de alte servicii, cum ar fi cele mai populare software CRM, Google Analytics, Zendesk, toate serviciile de marketing e-mail și multe altele. Acest lucru vă va economisi timp, deoarece nu va trebui să introduceți manual detaliile clientului în celelalte sisteme.

Poate că cea mai bună caracteristică a LiveChat este viteza. Fereastra de chat se încarcă extrem de rapid, funcționează pe toate dispozitivele și oferă o experiență de utilizator mult mai bună decât majoritatea celorlalte programe de chat live.

Folosim LiveChat pe site-urile noastre de comerț electronic.

Prețuri: LiveChat are diferite planuri pentru companii de toate dimensiunile. Planul lor de pornire pornește de la 16 USD pe agent pe lună facturat anual sau 19 USD pentru lună în lună. Fiecare plan vine cu un proces de 14 zile gratuit.

Special: Utilizatorii WPBeginner primesc 30% din prima plată atunci când utilizați cuponul nostru LiveChat.

2. ChatBot

ChatBot.com

ChatBots sunt viitorul software-ului de chat live, deoarece vă permit să vă angajați cu clienții 24/7. ChatBot.com facilitează micile întreprinderi să utilizeze puterea chatbots-urilor de inteligență artificială (AI) pentru a-ți dezvolta afacerea.

Vine cu o interfață intuitivă de drag and drop pe care o puteți utiliza pentru a crea propriul ChatBot. De asemenea, au zeci de șabloane gata pregătite pentru diverse industrii, ceea ce îți este ușor să proiectezi scenarii de conversație personalizate care să se potrivească nevoilor afacerii tale.

De exemplu, puteți utiliza șablonul bot eCommerce care vă poate ajuta pe clienți să parcurgeți întregul proces de cumpărare. Puteți utiliza botul de generare de plumb pentru a vă alimenta vânzările și apelurile de carte. Șablonul de bot de vânzări vă permite să vindeți produse direct din fereastra de chat, care este o caracteristică cu adevărat puternică pentru a face vânzări din profilurile de social media.

Celelalte șabloane de bot-uri includ bot-ul de servicii pentru clienți, bot-ul restaurantului, bot-ul de urmărire a pachetelor, botul de cafenea, botul de recrutare și multe altele. Șabloanele Chatbot sunt cu adevărat una dintre cele mai bune părți ale acestei platforme, deoarece nivelurile de joc pentru întreprinderile mici. Înainte de a face chatbots a fost greu pentru întreprinderile mici, dar acest lucru este ușor.

Mai simplu spus, ChatBot.com vă permite să adăugați un asistent virtual pentru site-urile dvs. web, paginile de facebook și aplicațiile de mesagerie. Dacă utilizatorul dorește să comunice cu o persoană reală, atunci le puteți transmite perfect agentului de asistență pentru clienți, mesagerului Facebook, asistenței telefonice sau uneia dintre multe alte integrări ale instrumentelor de chat live..

ChatBot se integrează perfect și cu WordPress și cu WooCommerce.

Integrarea ChatBot în afacerile noastre este o prioritate mare pentru noi în 2020.

Prețuri: ChatBot are diverse planuri pentru companii de toate dimensiunile. Planul lor de pornire începe cu 50 de dolari pe lună, ceea ce vă oferă acces la 1000 de chat-uri pe lună (în esență 0,01 USD / chat). Fiecare plan vine cu un proces de 14 zile gratuit.

3. Sendinblue

Chat Sendinblue

SendinBlue oferă un software puternic de chat în timp real prietenos și începător. Pur și simplu configurați caseta de chat sub contul dvs. și apoi adăugați-o pe site-ul dvs. web folosind un plugin WordPress.

Sendinblue vă permite să convertiți cu ușurință vizitatorii site-ului dvs. în clienți, răspunzând la întrebările lor de ultim moment prin chat live. Chatul se integrează cu automatizarea de marketing Sendinblue, care vă permite să capturați mai multe oportunități.

Vine cu integrare integrată de marketing prin e-mail, retargeting pentru anunțuri Facebook, segmentare și automatizare completă de marketing.

Sendinblue oferă un pachet complet de marketing cu CRM, SMS și email marketing, pagini de destinație și multe altele. Acest set de instrumente puternic vă ajută să convertiți și mai mulți vizitatori în clienți plătitori.

Prețuri: Sendinblue oferă diferite planuri de prețuri, dar veți avea nevoie de planul lor premium pentru a accesa funcția de chat. Prețul pentru planul premium începe de la 66 USD / lună și include până la 10 membri ai echipei.

4. Olark

Olark

Olark este o soluție populară de chat live pentru întreprinderile online. Este ușor de utilizat și adăugarea Olark pe un site WordPress este simplă. Tot ce trebuie să faceți este să copiați și să lipiți un fragment de cod în widgetul bara laterală WordPress sau în tema copilului dvs..

Dacă nu lucrați mai degrabă cu codul, există și un plugin gratuit de chat Olark Live Chat, care facilitează și mai ușor configurarea.

Olark oferă integrare cu alte servicii, cum ar fi Salesforce, Zendesk, Highrise, etc.

Există aplicații mobile terțe care vă permit să vă conectați la chat-ul Olark de pe aproape orice dispozitiv iOS sau Android, astfel încât puteți discuta cu clienții din mers.

Prețuri: Olark oferă un plan de preț mai simplu începând de la 17 USD pe agent în fiecare lună. Există o reducere de 12% dacă alegeți facturarea anuală și 29% reducere pentru facturarea pe doi ani. Acestea oferă, de asemenea, încercare gratuită de 2 săptămâni de testare live chat.

5. LiveAgent

Software de chat live LiveAgent

LiveAgent este unul dintre liderii software de chat și asistență de asistență omnichannel. Acestea oferă o suită de software, inclusiv ticketing prin e-mail, chat în direct, urmărire în timp, centru de apel și multe altele.

Dacă nu aveți deja un sistem de birou de asistență, atunci utilizarea suitei LiveAgent poate face lucrurile ușoare, deoarece este o platformă all-in-one similară cu Zendesk și alții.

LiveAgent oferă integrări perfecte cu WordPress și alți constructori de site-uri populare. De asemenea, se integrează cu servicii de marketing de e-mail, CRM-uri și alte platforme de marketing.

Prețuri: Zendesk Chat oferă un cont limitat gratuit de suport live chat pentru 1 sesiune de chat simultan. Planurile lor plătite pornesc de la 14 dolari pe lună pe agent.

6. Chaport

Chaport

Dacă sunteți în căutarea unui software gratuit de asistență la chat live pentru WordPress, atunci poate doriți să faceți checkout Chaport. Acestea oferă un plan pentru totdeauna gratuit, cu chaturi nelimitate, istoric, notificări, operatori înregistrați nelimitați și până la 5 operatori online în același timp.

Software-ul lor acoperă toate cerințele de bază. Au aplicații de asistență pentru chat-uri live pentru dispozitive mobile, widget-uri de chat multilingve frumoase, raportare și analize, integrări de la terți prin Zapier.

Planurile plătite vă oferă acces la mai multe funcții, cum ar fi tastarea informațiilor, note de vizitator, răspunsuri salvate, trimiterea fișierelor, invitații automate și multe altele.

Prețuri: Acestea oferă un plan gratuit și un plan Pro începând cu 9,80 USD pe agent / lună.

7. Intercom

interfon

Intercom este un instrument flexibil care vă ajută să capturați clienți, să implicați utilizatori și să stimulați conversiile. Oferă servicii de mesagerie cu widgeturi live chat pe care le puteți automatiza cu propriile fluxuri, adăugați chatbots și angajați clienți.

Nu este doar un software de suport pentru chat live. Poate fi folosit ca instrument de bord, asistent de asistență, instrument de generare de plumb, automatizare de marketing și software de implicare a utilizatorilor.

Dacă sunteți doar în căutarea unui software de chat live, atunci este posibil să nu puteți utiliza întregul potențial al Intercom. Pe de altă parte, dacă doriți ca software-ul dvs. de asistență la chat să facă toate aceste sarcini, atunci veți iubi Intercom.

Este ușor de utilizat, se integrează cu Google Analytics, software CRM, Slack, servicii de e-mail marketing și multe altele.

Prețuri: Planul lor esențial începe de la 87 USD / lună, după care prețurile sunt calculate pe baza utilizării și a suplimentelor pe care le cumpărați.

8. Freshchat

Freshchat

Freshchat este un alt bun serviciu de asistență la chat live cu funcții nemaipomenite care rivalizează cu unele dintre cele mai cunoscute companii de pe această listă.

Proiectat pentru a fi o aplicație de conversație și mesagerie, vă permite să începeți discuții în timp real cu clienți folosind agenți sau bots alimentați AI. De asemenea, oferă vizualizări cronologie ale clienților, profiluri live, campanii în aplicație și boturi personalizabile pentru conversații automate.

Puteți conecta chat-urile pentru a susține biletele pe Zendesk sau pe un canal slack. Echipa dvs. poate utiliza mufele inteligente, răspunsurile din conserve, etichetele, notele private și notificările desktop pentru a fi mai productive.

Prețuri: Oferă un plan gratuit de asistență pentru chat-uri live pentru maxim 10 membri ai echipei. Planurile lor plătite pornesc de la 15 USD pe utilizator pe lună și sunt facturate anual.

9. LivePerson

LivePerson

LivePerson este un alt software puternic de asistență pentru chat live cu o mulțime de funcții nemaipomenite pentru a vă ajuta să angajați clienți și să creșteți vânzările.

Vă permite să vă angajați clienții prin chat live pe site-ul dvs., dar și prin SMS, Facebook Messenger, WhatsApp și multe altele. Puteți utiliza chatbots pentru a crea fluxuri de conversații automate și pentru a salva informațiile despre clienți în celelalte aplicații terțe.

LivePerson este orientat către companii medii și mari și clienți la nivel de întreprindere.

Prețuri: Va trebui să solicitați un preț pentru a obține informații despre prețuri în funcție de nevoile dvs..

10. Smartsupp

Smartsupp

Smartsupp este un software de asistență pentru chat-uri live cu costuri reduse care vă permite să urmăriți și să înregistrați sesiunile de utilizator pe site-ul dvs. web. Acest lucru vă ajută să vedeți cum clienții potențiali utilizează site-ul dvs. web și ce îi împiedică să facă o achiziție.

De asemenea, vă ajută să urmăriți conversațiile de chat din Google Analytics pentru a vă vedea performanțele. Funcționează cu WordPress, Magento, Shopify și alte platforme populare de comerț electronic.

Prețuri: Un plan de bază gratuit pentru totdeauna și planurile lor plătite încep de la 8 USD pe lună pe agent.

11. Chat pur

Chat pur

Dacă sunteți în căutarea unui software gratuit de chat live, atunci Pure Chat este o altă alternativă bună. Vă permite să adăugați cu ușurință widgeturi de chat live frumoase pe site-urile dvs. Web și planul gratuit vă permite să adăugați 3 operatori cu istoric chat nelimitat.

Vine cu aplicații mobile, astfel încât să puteți rămâne conectat cu clienții. Clienții dvs. vă pot trimite mesaje de e-mail atunci când sunteți offline și formularul de pre-chat vă ajută să colectați informațiile utilizatorului pentru a vă contacta ulterior.

Prețuri: Un plan gratuit de bază, iar planul lor plătit începe 79 USD / lună facturată anual.

12. derivă

Derivă

Drift este o platformă de marketing conversațional care combină puterea chat-ului live cu un bot de chat automat pentru a vă ajuta să economisiți timp și să creșteți conversiile. Este livrat cu funcții puternice care vă ajută să convertiți mai mulți vizitatori ai site-urilor în vânzări.

Drift se integrează cu toate serviciile populare de marketing și e-mail CRM.

Acestea oferă mai multe funcții puternice, inclusiv botul Drift, informații anonime pentru vizitatori, marketing bazat pe cont, programare pentru întâlniri și multe altele.

Deși are o mulțime de caracteristici puternice, Drift nu este accesibil pentru întreprinderile mici.

Prețuri: Planul Standard începe de la 50 USD / lună facturată anual și vine cu 2 locuri. Dacă doriți funcția de bot, atunci va trebui să faceți upgrade la planul Pro care începe cu 500 USD / lună facturată anual și vine cu 5 locuri.

Alegerea noastră: Cel mai bun software de chat live

Pentru întreprinderile mici, vă recomandăm LiveChat Inc. Acestea sunt cele mai apreciate programe de chat live din lista noastră și le utilizăm pe site-urile noastre web de afaceri. Are toate caracteristicile necesare pentru un preț corect.

Dacă căutați un software de chatbot live, vă recomandăm să consultați ChatBot.com. Sunt una dintre cele mai bune platforme de chatbot de pe piață și este relativ ușor de configurat în comparație cu alte soluții.

Dacă doriți să angajați agenți de chat live, dar nu sunteți sigur de unde să începeți, atunci vă recomandăm să folosiți LTVPlus. Le folosim pentru a angaja agenți de chat live 24/7 la prețuri accesibile pentru site-ul nostru de comerț electronic.

Sfat Pro: Asigurați-vă că aveți o adresă profesională de e-mail de afaceri împreună cu chat-ul live pentru a vă crește credibilitatea.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să alegeți cel mai bun software de suport pentru chat-uri live pentru site-ul dvs. WordPress. De asemenea, poate doriți să vedeți lista noastră cu cele mai bune servicii de telefonie pentru afaceri pentru întreprinderile mici și cele mai bune instrumente SEO pentru a crește traficul site-ului dvs. web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me