11 najboljših analitičnih rešitev za uporabnike WordPressa

Iščete najboljše analitične rešitve za vaše spletno mesto WordPress? Analitično orodje vam omogoča, da se naučite, koliko obiskovalcev prihaja na vaše spletno mesto, od kod prihajajo in kaj počnejo na vašem spletnem mestu.


Mnogi začetniki se pri zagonu novega spletnega mesta ali bloga zanašajo na svoja najboljša ugibanja. To vam ni treba storiti, ko lahko s temi analitičnimi rešitvami zbirate podatke in sprejemate informirane odločitve za rast vašega podjetja.

V tem članku smo izbrali najboljše rešitve analitike za WordPress uporabnike. Ogledali si bomo vsakega od njih ter njihove prednosti in slabosti.

Najboljše analitične rešitve za uporabnike WordPressa

Zakaj potrebujete analitiko za svoje spletno mesto WordPress?

S pomočjo analitike spletnih strani boste dobili podrobne vpoglede o obiskovalcih svojega spletnega mesta. Tukaj je le nekaj stvari, ki se jih lahko naučite iz analitike spletnega mesta:

  • Število obiskovalcev, ki pridejo na vaše spletno mesto.
  • Kateri viri vam pošiljajo promet. Na primer iskalniki, socialni mediji, oglasi ali povezave s priporočili.
  • Katere so vaše najbolj priljubljene strani.
  • Kaj uporabniki počnejo, ko so na vašem spletnem mestu.

Dobra rešitev za analitiko WordPress predstavlja vse te podatke v enostavno razumljivem poročilu. To vam omogoča sprejemanje informiranih odločitev o svojem spletnem mestu, kar na koncu pomaga do večjega prometa, kupcev in prodaje.

Glede na to, poglejmo najboljše analitične rešitve za WordPress.

1. MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights je najboljša analitična rešitev za vaše WordPress spletno mesto. Omogoča vam enostavno namestitev Googlove analitike v WordPress in prikazuje koristna poročila na nadzorni plošči WordPress.

Dodaja nadzorno ploščo za statistiko spletnega mesta na vašem skrbniškem mestu WordPress, ki prikazuje vaše največje vire prometa. MonsterInsights prikazuje tudi najbolj priljubljene članke, strani in drugo, tako da boste lažje razumeli vedenje uporabnikov in samozavestno rasli svoje podjetje..

Na voljo je tudi sledenje e-trgovini, kar omogoča zelo enostavno sledenje uporabnikom WooCommerce v storitvi Google Analytics. Te podatke lahko uporabite tudi za zmanjšanje opuščanja vozičkov na svojem spletnem mestu.

2. ExactMetrics

ExactMetrics

ExactMetrics (prej nadzorna plošča Google Analytics za WP) je eden najboljših vtičnikov Google Analytics za WordPress. Mnogi začetniki menijo, da je poročila Google Analytics nekoliko težko razumeti. ExactMetrics jih olajša razumevanje in prikazuje čudovita poročila v vašem upravnem območju WordPress.

Vključuje demografska poročila, izboljšano sledenje povezav, sledenje povezanim povezavam, poročila v realnem času in še več.

3. Google Analytics

Google Analytics

Google Analytics je najbolj priljubljena analitična rešitev. Je brezplačen in ga lahko enostavno namestite v WordPress z uporabo zgoraj omenjenih vtičnikov. Vendar ga lahko namestite tudi neposredno, tako da dodate kodo na svoje spletno mesto.

Z enim računom ga lahko namestite na več spletnih mest in si ogledate vsa poročila pod eno nadzorno ploščo.

Ne prikazuje samo števila obiskovalcev, ampak z naprednimi poročili lahko sledite povezavam, izvajate A / B testiranje, spremljate sodelovanje uporabnikov, dobite vpogled v promet v realnem času in še več.

4. Kup

Kup

Heap je zmogljivo orodje za analitiko spletnega mesta, ki vam omogoča, da brezskrbno zajemate podatke za vsak klik, tapnete, spremenite, povlecite in si oglejte stran.

Na voljo je z naprednimi vedenjskimi podatki, ki vam omogočajo globinsko analizo prometa na vašem spletnem mestu. Heap je narejen za ljudi, ki imajo radi podatke, analitiko in statistiko ter omogoča ustvarjanje poročil, ogledov in sledenja po meri.

Za spletna mesta e-trgovine ponuja Heap napredno pripisovanje, optimizacijo stopnje pretvorbe, hitrejša poročila in sledenje uporabnikom, ne samo za pridobitev, temveč za dolgoročno vrednost.

5. Statistika WP

Vtičnik WP Statistics

WP Statistics je WordPress analitični vtičnik za vaše spletno mesto. Prikaže statistiko za sledenje s preprostimi grafi v vašem skrbniškem mestu WordPress.

Vtičnik pomaga pri sledenju preusmeritev iz iskalnikov, kot so Google, Bing, Yahoo, Yandex in še več. Uporabniške vloge lahko upravljate za prikaz teh statističnih podatkov na nadzorni plošči WordPress.

Statistika WP vam omogoča filtriranje podatkov glede na različice brskalnika, državo obiskovalcev, ključne besede iskanja, IP-je, strani in drugo. Prav tako lahko samodejno pošlje poročila za vse statistike.

Slaba stran je, da hrani vse podatke na vašem mestu WordPress. Čez nekaj časa lahko to povečate velikost varnostnih kopij za WordPress.

6. Noro jajce

Noro jajce

Noro jajce vam pokaže, kje na vašo spletno stran kliknejo obiskovalci. Ta tehnologija se imenuje toplotno kartiranje in vam omogoča, da vizualizirate, kako vaši uporabniki komunicirajo z vašim spletnim mestom.

Razen toplotno kartiranje vam prikazuje, kako daleč se uporabniki pomikajo po vaših straneh, da lahko analizirate vsebino svojega spletnega mesta. Njihovo orodje Confetti vam omogoča, da klike razdelite v reference, vire, iskalne izraze itd.

Ponuja orodje za testiranje A / B za izbiro prave barve, pisave in slike glede na statistiko uporabnika. To vam pomaga narediti podatke, ki temeljijo na podatkih za oblikovanje in ciljne strani vašega spletnega mesta.

7. Mixpanel

Mixpanel

Mixpanel vam pomaga dodati sledenje dogodkom v realnem času za svoje oglaševalske akcije. Na voljo je tako za spletna mesta kot tudi za mobilne aplikacije. Na voljo je z močno ciljno usmerjenostjo na uporabnike in vam pomaga pri ustvarjanju zadrževanja uporabnikov s pošiljanjem potisnih obvestil in e-poštnih sporočil uporabnikom.

Omogoča tudi ustvarjanje tokov za sledenje strankam in povečanje konverzij. Cene temeljijo na dejanjih, ki jih ljudje izvedejo na vašem spletnem mestu / aplikaciji, zato bi to lahko preseglo vaše pričakovanje.

8. Matomo

Matomo

Matomo (prej Piwik) je brezplačna samostojna odprtokodna analitična rešitev za vaša spletna mesta. Ima tudi vrhunsko različico v oblaku. Matomo ponuja vpogled v uporabnike, zaščito podatkov, prilagojena in obsežna poročila o analitiki in še več.

Lahko ga uporabljate na ravni podjetja. Matomova ekipa za podporo aktivno pomaga pri konfiguriranju platforme za analitiko na svojem spletnem mestu. Ima mobilno aplikacijo, ki lahko prikazuje statistiko na vašem telefonu.

9. Woopra

Rešitev za spletno analitiko Woopra za WordPress

Woopra je še ena rešitev za spletno analitiko, ki ponuja statistiko v realnem času in spremlja uporabnike na posamezni ravni. Osredotoča se na trende kupcev, zadrževanje, segmentacijo in še več.

Ustvarite lahko tokove in spremljate, kaj preprečuje uporabnikom ukrepanje na vašem spletnem mestu. Woopra ima vtičnik WordPress, ki omogoča enostavno integracijo.

10. StatCounter

StatCounter

Vtičnik StatCounter vam omogoča, da spletno mesto WordPress povežete s storitvijo StatCounter. To je storitev za statistiko spletnih strani v oblaku, ki ponuja osnovno storitev statistike spletnih strani.

Ogledate si lahko preprosto spremljanje poročil o svojih virih prometa, lokacijah obiskovalcev, brskalnikih in še več. Je enostaven za uporabo, vendar nima naprednih funkcij, ki jih dobite iz drugih analitičnih rešitev. Na primer, sledenje e-trgovini, sledenje povezanim povezavam, sledenje ciljem in dogodkom in še več.

11. Jetpack

Jetpack WordPress.com

Jetpack by WordPress.com prikazuje osnovne statistike na vaši nadzorni plošči WordPress. Ta vtičnik lahko uporabite na katerem koli spletnem mestu WordPress, ki ga gostuje samo za sledenje svojim obiskovalcem.

Je brezplačna za uporabo in dobra možnost za majhne bloge, saj ponuja preprosta in lahko razumljiva poročila o prometu. Za povezovanje svojega spletnega mesta s strežniki WordPress.com boste potrebovali brezplačen račun WordPress.com in na svojem spletnem mestu zagnali Jetpack.

Upamo, da vam bo ta članek pomagal najti najboljše analitične rešitve za WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš strokovnjak, ki je na voljo za najboljša orodja in vtičnike za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me