12 najboljših urejevalnikov kod za Mac in Windows za urejanje datotek WordPress

Se pogosto sprašujemo, kateri je najboljši urejevalnik kode za spreminjanje datotek WordPress? No lahko uporabite kateri koli urejevalnik navadnega besedila, kot je NotePad, vendar obstajajo boljši urejevalci tam s funkcijami, kot so poudarjanje sintakse, napredno iskanje in zamenjava, integracija FTP itd. V tem članku vam bomo pokazali nekaj najboljših urejevalnikov kod, ki so na voljo za uporabnike Mac in Windows.


1. Beležnica++

Beležnica ++

Notepad ++ je brezplačni in odprtokodni urejevalnik kode za Windows. Je preprost za uporabo za začetnike in zelo močan za napredne uporabnike. Na voljo je z označitvijo sintakse za številne jezike, vključno s PHP, JavaScript, HTML in CSS. Priložen je tudi vgrajen FTP vtičnik, ki omogoča povezavo s strežnikom in urejanje datotek neposredno, ne da bi zapustili urejevalnik.

2. TextWrangler

TextWrangler

TextWrangler je izšel iz priljubljenega urejevalnika besedil BBEdit. Ta močan in z bogatimi funkcijami urejevalnik besedil je brezplačen. Na voljo je z zelo intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki omogoča preprosto brskanje po datotekah in delo na projektih. Ima napredna orodja za iskanje in zamenjavo in lahko neposredno ureja in shranjuje datoteke na FTP, SFTP strežnike. Ponuja poudarjanje sintakse za številne programske jezike, v celoti podpira utf-8 in celo omogoča pretvorbo znakovnega kodiranja besedilnih dokumentov.

3. Coda

Coda

Coda je morda eden najbolj priljubljenih urejevalnikov spletnega razvoja in programiranja za Mac. Znan je po smešno dobrem vmesniku in pametnih zmogljivih funkcijah. Omogoča vam urejanje lokalnih ali oddaljenih datotek, upravljanje projektov, delo na več datotekah hkrati z enostavno preklapljanjem med zavihki. Vgrajen je terminal, razhroščevalnik, predogled spletnega kompleta in inšpektor ter toliko odličnih funkcij.

Koda stane 99 dolarjev za posamezno licenco, vendar je popolnoma vredna cene.

4. vzvišeno besedilo

Vzvišeno besedilo

Sublime Text je urejevalnik kode za vse platforme za Mac, Windows in Linux. Na voljo je z vsemi funkcijami, ki bi jih pričakovali od zmogljivega urejevalnika kod in nato še nekaterih. Izgleda čudovito, videz pa lahko prepletete, da vam bo bolj udobno. Sublime Text ima napredne funkcije urejevalnika kode, ki vam omogočajo samodejno izpolnjevanje, samodejno dokončanje, referenčno funkcijo v datoteki, večkratno izbiro, deljeno urejanje in številne druge.

Vzvišeno besedilo je na voljo preizkusno, eno dovoljenje pa vas bo stalo 70 dolarjev.

5. TextMate

TextMate

TextMate obljublja, da bo Apple-ov pristop k operacijskim sistemom prenesel v urejevalnik besedil. TextMate je preprost urejen kod za urejevalnike kod za Mac, vendar vse funkcije. Preprosto upravljanje plošče za posnetke, prefinjeno iskanje in zamenjava, samodejno dokončanje, zložljivi kodni bloki so nekatere izmed močnih lastnosti TextMate-a.

TextMate je na voljo za 60 dolarjev. Na voljo je tudi kot brezplačen prenos.

6. Atom

Atom

Atom je urejevalnik kode na več platformah, ki so ga razvili za razvijalce. Je odprtokodni vir in podobno kot WordPress lahko uporabniki Atoma oddajo pakete in teme za programsko opremo. Izgleda lepo in videz lahko spremenite tako, da namestite teme. Na voljo je z vgrajenim upravljalnikom paketov, ki ga razširite, pametnim samodejnim dokončanjem, brskalnikom datotečnega sistema, več podokni, iskanjem in zamenjavo.

7. BBEdit

BBEdit

BBEdit je čudovit urejevalnik kode in HTML za Mac. Na voljo je z vsemi naprednimi funkcijami zmogljivega urejevalnika kod. Označevanje sintakse, napredno iskanje in zamenjava, samodejno dokončanje, hitra iskanje, več zavihkov, okno za urejanje z deli in še veliko več.

BBEdit stane 49,99 USD, prenesete lahko tudi brezplačno preskusno različico.

8. UltraEdit

UltraEdit

UltraEdit je močan urejevalnik HTML in kod, ki je na voljo za Mac, Windows in Linux. Priložen je vgrajen pripomoček za primerjavo datotek, samodejno dokončanje, napredna postavitev, več-zavihki, urejevalniki v več podoknih in poudarjanje sintakse za najbolj priljubljene programske jezike.

UltraEdit stane 79,5 USD z omejeno brezplačno preskusno različico, ki je na voljo za prenos.

9. Vim

Vim

Vim je napredni urejevalnik besedil, ki moč Vi prinaša v enako močan nabor funkcij. Vim je odprtokoden in na voljo za Mac, Windows in Linux. Vim je tako močan in napreden, da velja za IDE po svoje.

10. oklepaji

Oklepaji

Brackets je ustanovil Adobe, da bi spletne urednike potisnil v novo dobo. Trdi, da je napredni urejevalnik kod, ki razume spletne zasnove. V oklepajih se lahko nahajajo namigi iz datoteke PSD in omogoča hitrejše in boljše pisanje kode. Okvirji so odprtokodni in na voljo za Mac, Windows in Linux.

11. CoffeeCup HTML urejevalnik

CoffeeCup HTML urejevalnik

CoffeeCup HTML Editor je enostaven za uporabo urejevalnika HTML za Windows. Podpira PHP, HTML, Markdown, CSS in omogoča uporabo samodejnega dokončanja, preverjanja sintakse, semantične kode, med številnimi drugimi funkcijami. CoffeeCup HTML urejevalnik ni idealen urejevalnik kode za številne druge jezike, če pa se želite naučiti pisanja PHP, HTML in CSS, je urejevalnik HTML Cup za kavo dobro mesto za začetek.

CoffeeCup HTML Editor stane 69 USD z omejeno brezplačno preskusno različico, ki je na voljo za prenos.

12. Espresso

Espresso

Espresso je spletno orodje za razvoj Maca. Priložen je močan urejevalnik kod in vgrajen CSSEdit. Na voljo je z lepim vmesnikom in naprednimi funkcijami, kot so odrezki kode za povlečenje in spuščanje, zlaganje kod, navigator, oblikovanje v živo in rentgenski predogled.

Espresso je na voljo za 75 dolarjev.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti popoln urejevalnik kod za vaše potrebe. Morda si boste želeli ogledati tudi našo tematsko listo WordPress za začetnike

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me