12 WordPress iskalnih vtičnikov za izboljšanje iskanja po vašem spletnem mestu

Ali želite izboljšati iskanje po WordPressu? Vsi vemo, da je privzeta funkcija iskanja po WordPressu dokaj omejujoča. Vendar pa obstaja več vtičnikov WordPress iskanja, ki vam lahko pomagajo izboljšati privzeto izkušnjo iskanja. V tem članku bomo poudarili najboljše iskalne vtičnike in vadnice za WordPress, da prilagodite in izboljšate iskanje po svojem spletnem mestu.


1. SearchWP

SearchWP

SearchWP je močan vtičnik za iskanje po meri za WordPress. Je zelo enostaven za uporabo, rezultati iskanja pa so razmeroma natančnejši.

Omogoča iskanje po ključni besedi po naslovu objave / strani, vsebini, polžu, kategorijah, oznakah, taksonomijah, odlomkih in celo komentarjih. Algoritem lahko nadzorujete tako, da vsaki vrsti vsebine dodelite težo od 1 do 10, pri čemer je 10 največ.

Po vklopu vtičnik samodejno indeksira vašo vsebino in nadomesti privzeto funkcijo iskanja v WordPressu. Oglejte si naš članek o tem, kako izboljšati iskanje po WordPressu z SearchWP za podrobnejša navodila.

2. Dodajanje filtra taksonomije v iskanje po WordPressu

WordPress vtičnik, ki temelji na Ajaxu

Če za razvrščanje vsebine uporabljate kategorije, oznake ali katero koli drugo taksonomijo po meri, dodajanje filtra taksonomije za iskanje lahko uporabnikom močno zmanjša rezultate.

Filter za iskanje poizvedb Ajax omogoča ustvarjanje prilagojenih iskalnih obrazcev po WordPressu s potrditvenimi polji za taksonomije, vrste objav in polja po meri.

Za nalaganje rezultatov uporablja Ajax, zato deluje zelo hitro in uporabnikom zagotavlja boljšo izkušnjo. Oglejte si naše vadnico o tem, kako dodati filter ajax taksonomije v iskanju WordPressa, če želite izvedeti več.

3. Hitro iskanje

Hitri iskalnik za WordPress

Switype je storitev iskanja po spletnem mestu, ki je na voljo z brezplačno in plačljivo različico. Njihov WordPress vtičnik nadomešča vaše privzeto iskanje po WordPressu s Swiftype.

Swiftype bo indeksiral vaše dokumente in deluje precej hitreje kot privzeto iskanje po WordPressu. Rezultati so izredno pomembni. Swiftype bo shranjeval tudi iskanja uporabnikov in prikazal vam je, kaj so uporabniki iskali, kaj so kliknili in drugo super analitiko.

Oglejte si naš vodič o tem, kako izboljšati iskanje po WordPressu Z Swfitype-om po korakih poiščite navodila.

4. Google Iskanje po meri za WordPress

Google Iskanje po meri za WordPress spletna mesta

Ko gre za iskanje, je Google nedvomno kralj. Dobra stvar je, da lahko za svoje spletno mesto ustvarite iskalnik Google po meri in ga vključite v WordPress.

Slaba stran je, da gre pri Googlovem osebnem trženju, kar morda ni tako slabo, ker uporabniki tej blagovni znamki že zaupajo.

Navodila smo korak za korakom o tem, kako dodati spletno iskanje po Googlu na mestu WordPress.

5. Iskanje po kategoriji

Iskanje po vtičniku kategorije za WordPress

Vtičnik Wise Search za kategorijo vam omogoča, da v iskanje po WordPressu dodate spustno kategorijo. Uporabniki lahko svoje iskanje omejijo na določeno kategorijo, da zožijo rezultate. Vtičnik omogoča tudi izključitev kategorij iz iskanja in ga lahko preprosto dodate s pomočjo pripomočka za svojo stransko vrstico.

Oglejte si naš članek o iskanju po kategorijah v WordPressu.

6. Označite Iskalne pogoje

Označevanje iskalnih izrazov v rezultatih iskanja WordPress

Označevanje iskalnih izrazov na strani z rezultati lahko pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo. Poveča tudi možnosti, da bodo našli tisto, kar iščejo.

Če uporabljate privzeto iskanje po WordPressu, lahko to enostavno izvedete tako, da uredite predlogo rezultatov iskanja v otroški temi. Podrobna navodila najdete v našem članku, kako poudariti iskalne izraze v rezultatih iskanja WordPress.

7. Prikažite število iskalnih izrazov in rezultatov iskanja v WordPressu

Prikaz iskalnega izraza in števila rezultatov pri iskanju WordPressa

Z urejanjem predloge za temo ali otroško temo search.php lahko storite več. Ena izmed teh stvari je, da uporabnikom prikaže iskalni izraz in število rezultatov. To kodo preprosto dodajte v predlogo search.php.

Rezultat iskanja za <?php / * Število iskanja * / $ allsearch = &nova WP_Query ("s = $ s&razstavne točke = -1"); $ key = wp_specialchars ($ s, 1); $ count = $ vsestransko iskanje->post_count; _e (”); _e (”); echo $ ključ; _e (”); _e (‘-‘); odmev $ count. ”; _e („izdelki“); wp_reset_query (); ?>

Ta koda bo preprosto prikazala iskalni izraz in število najdenih rezultatov. Za označevanje iskalnih izrazov s pomočjo CSS lahko uporabite .search-terms CSS razred.

8. Ustvarite napredni obrazec za iskanje po vrstah objav po meri

Napredni obrazec za iskanje po WordPressu za vrste objav

Vrste objav po meri vam omogočajo, da na svoje mesto WordPress dodate različne vrste vsebine. Na primer, na WPBeginner uporabljamo vrste objav po meri za razdelke Glosar in Deals.

Številna spletna mesta v WordPressu imajo vrste objav po izdelkih, ocene, recepte itd. Vendar privzeto iskanje po WordPressu ni ravno dobro pri ravnanju z vrstami objav. Ne bi bilo lepo, če bi imeli obrazec za iskanje, v katerem lahko uporabniki samo preverijo, kakšno vrsto objave želijo iskati in zožijo svoje rezultate?

Imamo podrobno vadnico o tem, kako ustvariti napredni obrazec za iskanje v programu WordPress za vrste po pošti.

9. Preprosto izključite

Izključite določeno vsebino iz iskanja po WordPressu po meri

Včasih boste morda želeli izključiti določeno vsebino iz rezultatov iskanja. Preprosto izključi je vtičnik WordPress, ki omogoča izključitev vsebine na podlagi izbranih meril.

Na primer, lahko izključite vse objave, označene s predstavljenimi, ali vse objave v vitrini kategorij itd. Oglejte si naše vadnico o tem, kako izključiti določene strani, avtorje in drugo iz WordPress iskanja.

10. Uporaba več iskalnih obrazcev v WordPressu

Privzeto iskanje po WordPressu je morda neuporabno, toda z malo potegom ga je mogoče precej izboljšati.

Prej smo omenili ustvarjanje obrazca za iskanje po vrstah objav po meri. Kaj pa, če bi želeli na različnih straneh prikazati različne iskalne obrazce? Kako je s prikazom več kot ene iskalne forme v WordPressu?

To lahko enostavno dosežemo z ustvarjanjem različnih oblik iskanja in predloge rezultatov iskanja z različnimi poizvedbami. Oglejte si naše vadnico o uporabi več iskalnih obrazcev v WordPressu za podrobna navodila.

11. Dodajanje iskalnega obrazca v WordPress objavo

Včasih boste morda želeli v objavo ali stran dodati obrazec za iskanje, da uporabnike spodbudite k iskanju vsebine na vašem spletnem mestu. Privzeti obrazec za iskanje po WordPressu je navaden obrazec HTML. Če pa želite iskalni obrazec dodati v objave ali strani, bo WordPress HTML odvzel.

To je mogoče rešiti tako, da ustvarite preprosto kratko kodo, ki prikaže iskalni obrazec in nato uporabite kratko kodo v vaši objavi ali strani. Preprosto dodajte to kodo v datoteko function.php za temo ali vtičnik za spletno mesto.

add_shortcode (‘wpbsearch’, ‘get_search_form’);

Uporabite kratko kodo [wpbsearch] za prikaz obrazca za iskanje znotraj vaše objave / strani. Za podrobnejša navodila si oglejte našo vadnico o tem, kako v objavo dodati iskalni obrazec s kratico kode za iskanje v WordPressu. S to metodo lahko dodate tudi obrazec za iskanje po WordPressu.

12. V WordPress dodajte glasovno iskanje

Predogled glasovnega iskanja v WordPressu

Če imate pametni telefon, potem verjetno poznate glasovno iskanje s Siri, Google Nowom ali Cortano. Ali ne bi bilo lepo, če lahko na svoje WordPress spletno mesto pripeljete funkcijo glasovnega iskanja? No zdaj lahko.

WordPress vtičnik za glasovno iskanje vam omogoča, da v iskalni obrazec za WordPress dodate zmožnosti glasovnega iskanja.

Oglejte si članek o dodajanju glasovnega iskanja v WordPressu.

Upamo, da vam je ta članek pomagal izboljšati iskanje po WordPressu. Morda boste želeli preveriti tudi najboljša orodja in dodatke za WordPress za pridružene tržnike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me