14 najboljših generatorjev domen, ki vam pomaga izbrati domeno (HITRO)

Ali želite ustanoviti spletno mesto, vendar niste prepričani, katero ime domene uporabiti? Izbira pravega imena domene ni enostavno. Zlasti ko ustvarite nekaj edinstvenega, nepozabnega in smiselnega, samo da ugotovite, da je že posneto. V tem članku bomo delili najboljše brezplačne generatorje domen, ki vam bodo pomagali najti popolno ime domene za vaše podjetje.


Brezplačna orodja za ustvarjanje domenskih imen

Preden začnete

Preden začnemo gledati generatorje domenskih imen, želimo deliti nekaj najboljših praks domenskih imen in pokazati, kako lahko brezplačno dobite svoje prvo ime domene!

Osvobodimo osnove.

Ime domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu. Tako ljudje tipkajo, da pridejo na vaše spletno mesto (na primer google.com ali wpbeginner.com). Če želite izvedeti več, glejte vodnik za začetnike o imenih domen in kako delujejo.

Pri izbiri imena domene upoštevajte naslednja merila:

  • Poskusite registrirati .com (najbolj prepoznaven)
  • Prepričajte se, da je enostavno izgovoriti
  • Naj bo čim krajša
  • Uporabite ključno besedo, če lahko
  • Izogibajte se vezajev
  • Ne kršite drugih blagovnih znamk

Zdaj, ko veste, kaj mora imeti dobro ime domene, se morda sprašujete, koliko stane ime domene?

Imena domen običajno stanejo približno 14 USD na leto (to je za .com).

Če dobite druge prikrite razširitve, vas bodo to stale še več.

Kako pridobiti brezplačno ime domene

Možnosti so, če iščete ime domene, potem poskušate zagnati spletni dnevnik ali spletno mesto, kar pomeni, da potrebujete tudi spletno gostovanje. O razliki med imeni domen in spletnim gostovanjem si oglejte naš vodič.

Priporočamo uporabo Bluehosta. So eno največjih gostujočih podjetij na svetu in uporabnikom WPBeginner ponujajo brezplačno ime domene + 60% popust na gostovanje. V bistvu boste lahko začeli za 2,75 USD na mesec.

→ Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost ←

Bluehost je eno največjih gostiteljskih podjetij na svetu in uradno priporoča gostovanje ponudnika WordPress.

Opomba: Ta ekskluzivna ponudba s popustom deluje samo, ko kliknete povezavo z našega spletnega mesta, zato s spodnjimi ustvarjalci domen poiščite ime domene, ki vam je všeč, in se vrnite na naše spletno mesto, da zahtevate ponudbo.

Več podrobnosti in navodila po korakih najdete v našem članku o tem, kako registrirati ime domene.

Glede na to si poglejmo najboljše generatorje domenskih imen na internetu.

Najboljši generatorji domen

Nasvet:

Ti generatorji domenskih imen so umetna inteligenca, zato niso popolni.

Vendar so dovolj dobri, da ustvarjalni sokovi tečejo v vaši glavi, zato lahko izberete najboljše ime domene za svoje spletno mesto.

1. Nameboy

Nameboy

Nameboy je eden najboljših generatorjev domen okoli. Preprosto vnesite svojo ključno besedo in za vas bo ustvaril tono pametnih idej za ime domene. Kliknite katero koli ime domene, če si želite ogledati podrobnosti ali dokončati registracijo, tako da sledite navodilom. Mogoče je hitro, kar vam pomaga iskati več idej za ime domene v krajšem času.

2. IsItWP

IsItWP

IsItWP ponuja hitro in takojšnje orodje za raziskovanje domen. Začnite z vnašanjem nekaj ključnih besed ali blagovne znamke in prikazala bo tono domenskih idej z različnimi kombinacijami. Lahko izboljšate iskanje, začnete novo iskanje ali kliknete, da prikažete več rezultatov, da si ogledate še več idej.

3. Priporočite Generator Ime podjetja

Shopify Generator podjetja

Podjetje Shopify je znano, da obiskovalcem ponuja brezplačna orodja, orodje za ustvarjanje imen podjetij pa je dobro. Ni tona, ki to orodje razlikuje od drugih po lastnostih, vendar je eno najhitrejših in najlažjih za uporabo.

Če želite ustanoviti spletno trgovino, boste morda želeli preveriti primerjavo Shopify vs WooCommerce, kot tudi videti naš seznam najboljših vtičnikov eCommerce za WordPress.

4. domensko kolo

Domensko kolo

Domain Wheel je še en odličen generator domenskih imen, ki vam omogoča, da najdete dobre ideje za ime domene. Svoje iskanje kombinirajo tudi z naključnimi idejami, imeni, ki zvenijo podobno kot vaše iskanje, rime z vašim iskanjem in nekaterimi drugimi naključnimi idejami.

5. Ime Mesh

Ime Mesh

Obstaja veliko zapletenih generatorjev domen, ki zahtevajo nastavitev različnih nastavitev, da dobite rezultate, ki jih iščete. Ime Mesh ni eno izmed njih. To orodje je neverjetno enostavno za uporabo. V iskalno vrstico samo vtipkajte dve ali tri ključne besede in generator ustvari različne razpoložljive domenska imena, razvrščena v naslove, kot so “pogosti”, “novi”, “kratki”, “podobni”, “in zabavni.”

6. Dopišite ime

Dobil ime

Čeprav postavitev in zasnova orodja morda nista tako privlačni kot nekatera sodobnejša orodja, ne zamenjujte njegovega blagega videza s pomanjkanjem rezultatov. Bust Name ima vrsto funkcij, ki jih druga orodja preprosto nimajo. Ti vključujejo možnost nastavitve predponih, priponk, vezajev, množine in celo možnost spuščanja zadnjega samoglasnika besede.

7. DomainsBot

DomainsBot

Ena od zelo dobrih stvari o domeinsBot je, da vas bo dejansko obvestil, ko se izteče trenutno zajeto ime domene. To vam omogoča, da določena imena označite in jih morda zahtevate, če se iztečejo.

8. Ime postaje

Ime postaje

NameStation je več kot generator domen, to je skupnost. Poleg iskanja domenskih imen lahko gostite tudi natečaj in predloge za množične vire. Torej ne samo, da dobivate avtomatizirane rezultate, ampak tudi ustvarjalne prispevke drugih ljudi.

9. Panabee

Panabee

Panabee je estetsko prijeten, kar je pomembno za nekatere ljudi. Ponuja vam tudi seznam sorodnih izrazov, ki vam lahko pomagajo v drugo smer. Dodaten bonus je funkcija, ki preverja uporabniška imena družbenih medijev na Facebooku, Twitterju, Instagramu in Tumblr.

10. Dot-o-Mator

Dot-O-Mator

Glede na preprost videz tega generatorja je Dot-o-Mator dokaj funkcionalen. Začnite z razvijanjem seznama začetnih besed in nato ustvarite seznam končnic. Pritisnite gumb za kombiniranje in dobili boste kup rezultatov. Obstaja celo mobilna aplikacija, da lahko na poti ustvarjate imena.

11. Domainr

Domainr

Domainr se ne spopada s odvečnimi elementi ali funkcijami. Zasnovan je kot orodje, do katerega lahko dostopate in uporabite v samo nekaj sekundah. Naredi nekaj razpoložljivih domen najvišje ravni in nato razvrsti najboljše možnosti nakupa glede na ime, lastnosti in ceno.

12. ImeSmith

NameSmith

Med spletnimi podjetniki obstajajo nekatere špekulacije, da proizvajalci imen beležijo iskanje in te podatke v prihodnosti uporabijo za nakup določenih imen domen, za katere menijo, da bi jih lahko prodali po višji ceni. Ali je to res ali ne, nihče ne ve. Vendar vas Namesmith ne ugiba. Obljubljajo, da vaših podatkov ne bodo delili ali jih prodali drugim. Vse ključne besede so obljubljene kot varne.

13. Domena Puzzler

Domena Puzzler

Nekateri si želijo preprostega vmesnika, ki naredi vse zanje. Če spadate v to kategorijo, je domena Puzzler dobra možnost. Vtipkajte kup besed, nastavite razširitve in že ste pripravljeni. Če želite nekaj bolj naprednih možnosti razvrščanja, lahko vedno izberete zavihek »Napredno«.

14. Takojšnje iskanje po domeni

Takojšnje iskanje domene

Kot že ime pove, je takojšnje iskanje po domeni tako hitro, skoraj takojšnje orodje za iskanje. Prikažejo se rezultati takoj, ko začnete tipkati. Prav tako poskuša prikazati različne različice in kombinacije med vnašanjem.

Kaj je naslednje

Ko izberete svoje ime domene, je naslednje, kar morate izbrati, najboljše WordPress gostovanje, tako da lahko nastavite svoje spletno mesto.

Navodila za uporabo smo korak za korakom, kako namestiti WordPress, da vam pomagamo začeti.

Morda boste želeli razmisliti tudi o ustvarjanju poslovnega e-poštnega naslova za svoje spletno mesto (na primer [email protected]).

Ko bo vaše spletno mesto pripravljeno, boste morda želeli uporabiti teh 19 uporabnih nasvetov, da na novo spletno mesto pripeljete več prometa.

To je vse. Upamo, da so vam ti generatorji domen pomagali izbrati najboljšo domeno. Če želite še naprej učiti WordPress, si oglejte naš vodič o tem, kako se lahko WordPress brezplačno naučite v manj kot enem tednu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me