14 najboljših WordPress SEO vtičnikov in orodij, ki jih morate uporabiti

Pogosto nas sprašujejo, kateri so najboljši vtičniki in orodja za WordPress SEO, ki jih priporočamo.


To je zato, ker so iskalniki glavni vir prometa za večino spletnih mest na internetu. Optimizacija vašega spletnega mesta za iskalnike vam lahko pomaga pri višji uvrstitvi v rezultate iskanja in znatno poveča vaše podjetje.

V tem članku bomo delili najboljše WordPress SEO vtičnike in orodja, ki bi jih morali uporabiti. Nekatera od teh orodij ponujajo podobne funkcionalnosti, zato bomo izpostavili tudi katera so najboljša za posebne primere uporabe.

Najboljši WordPress SEO vtičniki in orodja

Stvari, ki jih morate vedeti o vtičnikih za WordPress SEO & Orodja

Ko berete nasvete za SEO ali iščete »najboljše brezplačne WordPress SEO vtičnike«, boste naleteli na članke, ki vsebujejo več deset orodij.

Za začetnike in uporabnike, ki niso tehnološki, je to lahko zelo nadvse.

Resnica je, da za višje uvrstitve pri iskanju ne potrebujete več deset najboljših orodij za SEO.

Medtem ko bo večina objav v blogih (vključno z našimi) delila najbolj priljubljene SEO vtičnike, je izjemno pomembno, da razumete primere uporabe vsakega orodja.

Na primer, na svojem spletnem mestu nikoli ne želite uporabljati več kot enega vtičnika WordPress SEO. Omenili bomo Yoast, vse v enem SEO, Rank Math in SEOPress. Če želite preprečiti konflikt vtičnika, morate izbrati samo enega.

Omenili bomo SEMRush, Ahrefs in nekaj drugih močnih orodij, vendar jih ne boste potrebovali vsi, ko prvič začnete, saj imajo podobne funkcije. Delili bomo, katera orodja uporabljamo v svojem poslu in katere funkcije so najboljše med posameznimi orodji.

Glede na to si poglejmo naš strokovnjak in izberite najboljše vtičnike in orodja za WordPress SEO.

1. Yoast SEO

Yoast SEO

Yoast SEO je najboljši WordPress SEO vtičnik na trgu. Ponuja popolno orodje za optimizacijo spletnega mesta, ki vam pomaga izboljšati vaše spletno mesto.

Omogoča enostavno dodajanje naslovov in opisov SEO v vse objave in strani na vašem spletnem mestu. Uporabite ga lahko tudi za dodajanje metapodatkov Open Graph in slik družabnih medijev v svoje članke.

Yoast SEO samodejno ustvari zemljevid spletnega mesta XML za vso vsebino vašega spletnega mesta, kar iskalnikom olajša iskanje po vašem spletnem mestu. Prav tako vam pomaga, da preprosto uvažate svoje podatke SEO, če uporabljate drug drug vtičnik SEO.

Za več podrobnosti glejte naš celoten vodič o namestitvi in ​​nastavitvi Yoast SEO vtičnika v WordPressu.

Vtičnik Yoast SEO na WPBeginner uporabljamo za optimizacijo naših meta naslovov in opisov na strani, upravljanje preusmeritev SEO, nadzor nastavitev indeksa, ustvarjanje zemljevida zemljevida itd..

Vendar ne uporabljamo vseh funkcij Yoast SEO, kot je analiza vsebine, saj menimo, da je v primerjavi s celovitejšo rešitev za pomoč pri pisanju, kot je SEMRush, premalo..

To nas pripelje do naslednjega orodja SEO na seznamu.

2. SEMRush

SEMRush

SEMRush je najboljše splošno SEO orodje na trgu. Uporabljajo ga profesionalni strokovnjaki za SEO, tržniki, blogerji in podjetja vseh velikosti, ponuja obsežen nabor orodij za povečanje prometa.

Z njim lahko najdete organske ključne besede in iskalne izraze, po katerih se zlahka uvrstite. Omogoča vam tudi tekmovalno raziskovanje in ogled, v katere ključne besede se uvrščajo vaši konkurenti in kako jih lahko premagate.

Orodje SEMRush SEO Writing Assistant vam pomaga izboljšati vsebino spletnega mesta in premagati najboljših 10 rezultatov za vašo ključno besedo. Vključuje se v WordPress in to vam bo pomagalo napisati več SEO prijaznih vsebin.

Če želite izvedeti več, glejte naš celotni vodič o tem, kako raziskati ključne besede za vaše spletno mesto.

3. Google Search Console

Google Search Console

Google Search Console je brezplačno orodje, ki ga ponuja Google, s pomočjo katerega lahko lastniki spletnih strani spremljajo in vzdržujejo prisotnost svojega spletnega mesta v Googlovih rezultatih iskanja.

Opozori vas, ko Google ne more preiskati in indeksirati strani na vašem spletnem mestu. Dobite tudi koristne nasvete, kako odpraviti te napake pri pajkanju.

Najpomembneje je, da pokaže, po katerih ključnih besedah ​​je vaše spletno mesto razvrščeno, besedila za sidranje, povprečni položaj, prikaze in drugo. S temi podatki lahko najdete ključne besede, v katerih se enostavno uvrstite višje, tako da preprosto optimizirate svojo vsebino. Podatke o tej ključni besedi lahko uporabite tudi za predstavitev novih idej o objavi na spletnem dnevniku.

Več podrobnosti najdete v obsežnem priročniku Google Search Console za začetnike.

Yoast SEO ima enostavno integracijo, ki vam omogoča nastavitev Search Console brez pisanja nobene kode.

MonsterInsights, še eno orodje, ki ga bomo pozneje omenili, vam pomaga, da poročila iskalne konzole vstavite neposredno na nadzorno ploščo WordPress za enostaven dostop.

4. Ahrefi

Ahrefs

Ahrefs je vsestransko orodje za SEO za tržnike, blogerje in podjetja. Je priljubljena alternativa SEMRush-u in ponuja veliko podobnih orodij in funkcij.

Omogoča vam raziskovanje ključnih besed, analizo konkurence, raziskave povratne povezave, spremljanje uvrstitve ključnih besed in še več.

Ponuja tudi podrobno orodje za analizo vsebine, ki vam pomaga izboljšati vsebino, medtem ko ciljate na določene ključne besede.

Čeprav obstaja veliko prekrivanje funkcij, je to, kar Ahrefs resnično dobro počne, analiza povratnih povezav. Z njim lahko vidimo, katera spletna mesta povezujejo več konkurentov, ne pa tudi nas. To nam pomaga pridobiti več povratnih povezav in zgraditi več partnerstev.

Pomagajo nam tudi ugotoviti, na katero vsebino se uvrščajo več naših konkurentov, ki jih nismo, zato lahko o teh temah ustvarimo vsebino, da dobimo večjo izpostavljenost.

Nenazadnje nam Ahrefs pomaga bolje prepoznati podvojene vsebine in kanibalizacijo ključnih besed, kar nam pomaga združiti in nadgraditi pravo vsebino za povečanje uvrstitve..

Iz zgornjih razlogov plačujemo tako SEMRush kot Ahrefs, ker sta oba dobra za posebne primere uporabe.

5. Google načrtovalec ključnih besed

Google načrtovalec ključnih besed

Nihče na planetu nima več vpogleda v to, kaj ljudje iščejo kot iskalni velikan Google.

Ali ste vedeli, da lahko sami uporabite Googlove ideje za ključne besede s pomočjo orodja za načrtovanje ključnih besed Google.

To brezplačno orodje je brezplačno na voljo Googlovim oglaševalcem in lahko ga uporablja vsakdo. Njegov glavni namen je, da oglaševalcem prikaže ključne besede, na katere se lahko prijavijo za svoje oglaševalske kampanje.

Oglaševalcem pomaga tudi izbrati prave ključne besede, tako da jim pokaže oceno obsega iskanja, števila rezultatov in stopnje težavnosti.

Kot tržnik vsebine ali bloger lahko s temi podatki najdete ključne besede z velikim obsegom iskanja, velikim zanimanjem oglaševalcev in še pomembneje ključnimi besedami, kjer lahko preprosto premagate vsa druga spletna mesta.

Bonus: Oglejte si 103 idej na spletnem dnevniku, ki jih bodo imeli radi vaši bralci (Cheat Sheet).

6. Vse v enem paketu SEO

Vse v enem paketu SEO

Vse v enem paketu SEO je priljubljen vtičnik WordPress SEO, ki ponuja obsežen nabor orodij za izboljšanje vašega spletnega mesta. Omogoča enostavno dodajanje naslova SEO in meta oznak, odpiranje metaoznak grafov, zemljevidov XML, zemljevidov slik in še več.

Z WooCommerce deluje brezhibno, da optimizira vašo spletno trgovino za SEO. Na voljo je z enostavno nastavitvijo in omogoča nadzor dostopa do različnih nastavitev s pomočjo upravitelja funkcij.

Mogoče si boste želeli ogledati tudi celoten vodnik za začetnike za vse v enem paketu SEO in našo primerjavo Yoast SEO vs Vse v enem paketu SEO.

Vtičnik All in One SEO Pack Pro vam omogoča dostop do več dodatkov in je cenovno ugodnejša rešitev kot Yoast SEO, zato je drugi najbolj priljubljen vtičnik WordPress SEO na trgu.

Opomba: Vse v enem paketu SEO je alternativa Yoast SEO. Ne pozabite, da na svojem spletnem mestu potrebujete samo en vtičnik WordPress SEO.

7. SEOPress

SEOPress

SEOPress je še en preprost, a močan WordPress SEO vtičnik. Vključuje vse funkcije, ki bi jih pričakovali od vtičnika za SEO, kot so meta naslov, opis, podpora odprtemu grafu, zemljevid strani XML za slike in vsebino, preusmeritve in še več.

Na voljo je lažja nastavitev za začetnike in napredni nadzor za bolj izkušene uporabnike. Glede na lastnosti in enostavnost uporabe je primerljiv z vsemi vrhunskimi vtičniki WordPress SEO na trgu.

Velik razlog, da nekateri uporabniki izberejo SEOPress nad Yoast SEO, je zato, ker je premium različica bistveno cenejša in ima veliko podobnih funkcij.

Opomba: SEOPress je alternativa Yoast SEO. Ne pozabite, da na svojem spletnem mestu potrebujete samo en vtičnik WordPress SEO.

8. Uvrstite matematiko

Rank Math

Rank Math je hitro rastoč uporabniku prijazen vtičnik WordPress SEO, ki omogoča optimizacijo vašega spletnega mesta za iskalnike in socialne medije. Priložen je čarovnik za nastavitev in vam med nastavitvijo omogoča uvoz podatkov iz drugih SEO vtičnikov.

Omogoča vam preprosto dodajanje metapodatkov, naslova, opisov in odpiranja grafov v vaše objave na spletnem dnevniku. Vtičnik omogoča tudi ustvarjanje spletnega mesta za XML, povezovanje iskalne konzole Google in nadzor dostopa do funkcij vtičnikov na podlagi uporabniških vlog.

Opomba: Rank Math je alternativa Yoast SEO. Ne pozabite, da na svojem spletnem mestu potrebujete samo en vtičnik WordPress SEO.

9. Vse v eni shemi bogate odrezke

Vse v eni shemi bogate odrezke

Z bogatimi odrezki vam omogoča, da vaše spletno mesto izstopa v rezultatih iskanja, tako da pod pregledom prikažete ocene zvezdic, cene pod izdelkom, sliko ali videoposnetkom poleg opisa itd..

Za iskanje teh informacij iskalniki uporabljajo podatke, ki so na voljo v obliki sheme. Oboroženi delčki sheme All in One vam pomagajo optimizirati vaše spletno mesto, tako da dodate metapodatke sheme na svoje spletno mesto.

Podpira ocene, dogodke, ljudi, izdelke, recepte, programske aplikacije, videoposnetke in članke kot vrste vsebine v shemi. Deluje lepo poleg obstoječega vtičnika WordPress SEO.

10. KeywordTool.io

Orodje za ključne besede

Orodje za ključne besede je eno najboljših brezplačnih orodij za raziskovanje ključnih besed, ki so trenutno na voljo. Omogoča vam preprosto ustvarjanje idej za ključne besede z vnašanjem ključne besede. Ti predlogi za ključne besede so zbrani iz Googlove funkcije za samodejno predlaganje. Prikazuje tudi predloge ključnih besed iz Binga, YouTuba, Amazona in drugih.

Ti predlogi za ključne besede so zaklad informacij. Z nadgradnjo na njihov plačljivi načrt lahko dobite tudi obseg iskanja, ceno na klik in druge podatke za vsako ključno besedo.

11. Prekinjeno preverjanje povezav

Preverjena povezava

Zlomljene povezave lahko vplivajo na SEO vašega spletnega mesta in ustvarijo slabo izkušnjo za vaše uporabnike. Če že nekaj časa vodite blog, potem občasno preverite, ali so na spletnem mestu poškodovane povezave in jih odpravite.

Broken Link Checker je brezplačen WordPress vtičnik, ki vam omogoča, da najdete prekinjene povezave na svojem mestu WordPress. Nato lahko popravite te povezave, ne da bi celo objavili svoje objave. Oglejte si naše vadnico o tem, kako popraviti prekinjene povezave v WordPressu z Broken Checker.

Je zelo uporaben vtičnik in povsem brezplačen. Edina pomanjkljivost je, da lahko postane veliko sredstev in lahko upočasni vaš strežnik WordPress gostovanje. Nekateri ponudniki gostovanja, kot je WP Engine, že blokirajo ta vtičnik.

Ker ta vtičnik lahko upočasni vašo spletno stran, če imate veliko vsebine, uporabljamo orodje Ahrefs za odkrivanje prekinjenih povezav, ker nam pomaga zagotoviti, da je naše spletno mesto vedno hitro.

Bonus: Preusmeritev je brezplačni vtičnik, ki vam pomaga preusmeriti pokvarjene povezave na ustrezno stran na vašem spletnem mestu.

12. SEOquake

SEOquake

SEOquake je koristno orodje SEO za lastnike spletnih strani. Na voljo je kot dodatek brskalnikom za spletne brskalnike Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera in Safari.

Ponuja podatke, povezane s SEO, za katero koli spletno mesto. Ti podatki vključujejo zdravje strani, starost, nazadnje posodobljeno, Alexa Alexa in številne druge parametre. Je eden izmed najbolj prenašanih dodatkov brskalnikov s strani strokovnjakov za SEO.

Poleg tega vam lahko orodna vrstica SEOquake prikazuje vse iste rezultate iskanja podatkov, ko vtipkate ključno besedo. Te informacije so lahko izredno koristne, če merite konkurenco za različne ključne besede. Rezultate iskanja lahko celo prenesete v formatu CSV in pripravite lastne Excelove liste iskalnih podatkov.

Bonusni vtičniki za lastnike spletnih strani WordPress

Ta orodja vam nudijo dodatno prednost pri optimizaciji spletnega mesta za SEO. Ne oglašujejo se kot orodja za SEO, vendar so bistvenega pomena za vsako spletno mesto in igrajo pomembno vlogo pri uspešnosti iskanja na vašem spletnem mestu..

13. Raketa WP

WP-raketa

Hitrost spletnega mesta je glavni dejavnik pri uvrstitvi v iskanje. Zato morate spremljati hitrost svojega spletnega mesta & uspešnost, da se prepričajte, da ne vpliva na vaš SEO.

Hitrost vašega spletnega mesta najlažje povečate tako, da omogočite predpomnjenje. WP Rocket je najboljši WordPress predpomnilni vtičnik na trgu, ki omogoča nastavitev predpomnjenja brez potapljanja v kakršne koli tehnične stvari.

Alternativa: WP Super predpomnilnik

14. MonsterInsights

MonsterInsights

Mnogi začetniki se pri sprejemanju marketinških odločitev opirajo na svoje najboljše ugibanje. Tega vam ni treba storiti, ko boste lažje dobili vpogled, ki jih potrebujete za izboljšanje SEO strategije svojega spletnega mesta.

MonsterInsights je stav Google Analytics za WordPress. Omogoča vam enostavno namestitev Google Analytics v WordPress in prikazuje človeško berljiva poročila znotraj svoje nadzorne plošče WordPress.

Pove vam, od kod prihajajo vaši uporabniki, vaša vsebina, kaj počnejo uporabniki na vašem spletnem mestu in še več. Omogoča vam tudi sledenje SEO WooCommerce SEO, tako da vidite, kateri izdelki so priljubljeni in kje izgubljate stranke.

Bonus nasvet: Oglejte si, katere druge tržne podatke morate spremljati na svojem spletnem mestu, da lahko razvijate svoje podjetje.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljše WordPress SEO vtičnike in orodja za vaše spletno mesto. Morda boste želeli videti tudi naše preverjene nasvete za enostavno povečanje prometa na vašem spletnem mestu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map