15 najboljših in najbolj priljubljenih platform CMS v letu 2020 (v primerjavi)

Se sprašujete, katero platformo CMS uporabiti za izdelavo vaše spletne strani?


Platforma CMS (Content Management System) vam omogoča enostavno ustvarjanje spletnega mesta, ne da bi razumeli kodo (vsaj za večino). Na voljo je veliko možnosti CMS, kar pomeni, da se boste morda trudili izbrati najboljši CMS za svoje potrebe.

V tem članku bomo razložili, zakaj je tako pomembno izbrati pravo CMS platformo za vaše spletno mesto. Poleg primerjave bomo delili tudi svoje najboljše izbirnike za najboljše CMS platforme.

Najboljše CMS platforme v primerjavi

Kaj je platforma CMS?

Platforma CMS (platforma za upravljanje vsebine) je del programske opreme, ki vam omogoča enostavno upravljanje z vsebinami in ustvarjanje spletnega mesta.

Običajno so spletne strani napisane v programskih jezikih HTML, JavaScript in CSS. Če bi zgradili spletno mesto brez platforme CMS, bi se morali naučiti teh jezikov in napisati veliko kodo.

Platforme CMS rešujejo ta problem tako, da vam omogočajo izdelavo spletnega mesta brez pisanja kode ali učenja programov.

Če seveda ne iščete razvijalca CMS, kar pomeni, da že veste, kako kodirati.

Kako izbrati najboljšo platformo CMS za svoje spletno mesto

Obstaja veliko različnih platform CMS, katere bi izbrali? Preden skoknemo do naše primerjave platforme CMS, je tukaj tisto, kar bi morali iskati v dobrem CMS-ju.

Enostavnost uporabe

Želite CMS, ki vam olajša ustvarjanje in urejanje vsebine. To pogosto pomeni vmesnik povleci in spusti, zato lahko na svoje strani dodate različne elemente.

Spremembe vsebine na vašem spletnem mestu po objavi bi morale biti hitro in preprosto.

Možnosti oblikovanja

Vaša programska oprema CMS bi vam morala ponuditi veliko predlog za oblikovanje spletnih strani. Prav tako bi vam moral omogočati, da te modele enostavno prilagodite svojim zahtevam (v najboljšem primeru brez pisanja kode).

Prenosljivost podatkov

Na odlični platformi CMS bi morali imeti orodja, s katerimi lahko svoje podatke enostavno izvozite in jih premaknete drugam.

Na primer, pozneje se boste morda odločili za izbiro druge platforme ali drugega ponudnika gostovanja. Prenosljivost podatkov vam olajša gibanje s popolno svobodo.

Podaljški in dodatki

Niso vsa spletna mesta enaka. Zato je nemogoče, da bi katera koli platforma CMS dobila vse funkcije, ki bi izpolnjevale zahteve za vsako spletno mesto.

Razširitve in dodatki odpravijo to težavo. To je ločena programska oprema, ki jo lahko preprosto namestite na programsko opremo CMS, da razširite njene funkcije in po potrebi dodate novo. Zamislite jih kot aplikacije za svojo platformo CMS.

Možnosti pomoči in podpore

Čeprav je cilj CMS platform narediti čim bolj enostavno izdelavo spletnega mesta, imate še vedno nekaj vprašanj. Ugotovite, kakšna pomoč in podpora sta na voljo, če se zataknete.

Nekateri ponudniki storitev CMS bodo imeli kar nekaj pogostih vprašanj in skupino za pomoč strankam, ki se nanje počasi odziva. Drugi bodo imeli veliko skupnost podpor, ki vam lahko pomagajo kadarkoli dneva ali noči.

Koliko stane?

Nekatere CMS platforme so popolnoma brezplačne. Drugi zaračunavajo mesečno pristojbino. Tudi pri brezplačnih CMS platformah boste morali pogosto plačevati razširitve, modele in / ali storitve spletnega gostovanja, ki jih izdajajo tretje osebe..

Poskusite izvedeti čim več o cenah, preden izberete CMS, da ne boste imeli neprijetnih presenečenj.

Upoštevajte te stvari, poglejmo si najboljše CMS platforme.

1. WordPress.org

Naslovna stran WordPress.org

WordPress.org je naša izbira številka ena za najboljšo platformo CMS. Je najbolj priljubljena programska oprema CMS na svetu in poganja približno 35% vseh spletnih mest na internetu.

Pomembno je, da WordPress.org ne zamenjate z WordPress.com. WordPress.org je brezplačen odprtokodni CMS, ki je bil prvotno zasnovan za bloganje, zdaj pa ga uporabljajo vse vrste spletnih mest / spletnih trgovin. WordPress.com je platforma za gostovanje blogov.

Če niste prepričani o razliki med tema dvema, si oglejte našo podrobno primerjavo WordPress.org in WordPress.com.

Opomba: Ko na WPBeginner govorimo o WordPressu, običajno mislimo na WordPress.org. Po potrebi določimo WordPress.com.

Svojo spletno stran WordPress morate gostiti sami, kar pomeni najti ustreznega ponudnika gostovanja WordPress.

Prednosti

 • WordPress vam ponuja fleksibilnost in svobodo pri izdelavi kakršnih koli spletnih strani (spletna trgovina, dražbeno mesto, spletno mesto članstva itd.).
 • Ne potrebuje nobenih tehničnih znanj ali poznavanja kodiranja. Urejevalnik blokov WordPress omogoča preprosto ustvarjanje čudovitih strani na svojem spletnem mestu.
 • Imate popolno svobodo, da na svojem spletnem mestu zaslužite denar na poljuben način.
 • Na voljo je na tisoče tem in vtičnikov WordPress, plačljivih in brezplačnih. Te vam omogočajo, da na svoje spletno mesto dodate vse vrste koristnih dodatkov, kot so kontaktni obrazci, fotogalerije in še veliko več.
 • WordPress je res dobro zasnovan za optimizacijo iskalnikov (SEO). Ustvarite SEO-prijazne URL-je, kategorije in oznake za svoje objave enostavno. Izbirate lahko tudi med številnimi vtičniki SEO, ki vam bodo pomagali narediti več.
 • Obstaja ogromna in podporna skupnost okoli WordPressa, saj je odprtokodni CMS. Pridružite se lahko skupinam, kot je skupina WPBeginner Engage Facebook, da bi dobili pomoč pri kakršnih koli težavah.
 • WordPress ponuja veliko razširljivosti, zaradi česar je idealna CMS platforma tako za začetnike kot tudi za razvijalce.
 • WordPress vam omogoča, da prenesete vso svojo vsebino v formatu XML, kar olajša prehod v drug sistem, če se za to odločite..

Slabosti

 • Morali boste nastaviti svoje gostovanje in ime domene in odgovorni boste za upravljanje stvari, kot so varnost in varnostne kopije.
 • Ker WordPress ponuja toliko možnosti in toliko fleksibilnosti, lahko včasih začutite nekoliko zastrašujoče. Zato mnogi začetniki uporabljajo drag & vtičniki za ustvarjanje strani za WordPress.

Cenitev

Sama WordPress ne stane nič. Kljub temu boste potrebovali ime domene (približno 9 do 15 USD na leto) in račun za gostovanje pri spletnem gostitelju, ki lahko zažene WordPress (običajno od 7,99 USD / mesec).

Z Bluehostom imamo posebno pogodbo, kjer lahko gostite WordPress za samo 2,75 USD / mesec, ki vključuje brezplačno domeno in brezplačen SSL.

Če potrebujete pomoč pri zagonu svojega spletnega mesta WordPress, si oglejte naš vodič o tem, kako narediti spletno mesto z navodili po korakih.

2. Joomla

Naslovna stran Joomla

Joomla je še ena priljubljena brezplačna odprtokodna platforma CMS, ki ponuja veliko različnih predlog in razširitev. Uporaba je brezplačna, vendar boste potrebovali gostovanje in ime domene.

Prvič je izšla leta 2005, tako kot WordPress, že več let. Joomla je opremljena s funkcijami in mnogi spletni gostitelji ponujajo namestitev v enem kliku. Je pa res idealna CMS platforma za razvijalce in izkušene ustvarjalce spletnih strani, tako da ni tako dobra možnost za začetnike.

Prednosti

 • Joomla vam nudi veliko prilagodljivosti in veliko možnosti. Dobra izbira je, če gradite nekaj zapletenega ali po naročilu.
 • Čeprav je Joomla še posebej koristen za razvijalce, ga lahko še vedno uporabljate, čeprav se ne želite kdaj dotakniti vrstice kode. Vsebino je enostavno urejati.
 • Tako kot WordPress je tudi Joomla odprtokoden in je na voljo veliko podpore skupnosti, če se zataknete.
 • Joomla lahko uporabite za vodenje trgovine z e-trgovino, saj so za to na voljo razširitve.

Slabosti

 • Celo oboževalci Joomle bodo priznali, da je lahko precej zapletena. Glede na to, kaj želite storiti, boste morda morali najeti razvijalca, da vam pomaga.
 • Možnosti za dodatne razširitve ni veliko. Če ste navajeni na CMS, kot je WordPress, ki ima na tisoče razpoložljivih tem in vtičnikov, ki širijo osnovno funkcionalnost, vas bo Joomla morda razočaral.
 • Če imate nameščenih veliko različnih razširitev in modulov, lahko pride do nekaterih težav z združljivostjo.

Cenitev

Sama Joomla je brezplačna, vendar boste morali plačati za ime domene in spletno gostovanje, ki podpira Joomla. SiteGround je dobra možnost tukaj, saj imajo posebne Joomla hosting načrte z veliko priročnih funkcij.

Morda boste plačali za nekatere razširitve, če želite svojemu spletnemu mestu dodati več funkcionalnosti. Morda boste morda želeli proračun za pomoč razvijalca, odvisno od tega, kaj želite doseči.

3. Drupal

Drupal naslovnica

Drupal je še ena odprtokodna platforma CMS. CMS stoji za nekaterimi pomembnejšimi spletnimi mesti, vključno s spletnim mestom The Economist in številnimi spletnimi mesti univerze.

Drupal je dobra možnost za razvijalce ali za ljudi, ki lahko najamejo razvijalca. Še posebej dobro je, če želite ustvariti zelo prilagojeno spletno mesto, ki mora obdelati veliko podatkov.

Na spletnem mestu SiteGround lahko gostujete Drupal. Ponujajo brezplačno namestitev in vam lahko celo pomagajo pri prenosu obstoječega spletnega mesta Drupal.

Prednosti:

 • V Drupal je preprosto dodati vsebino. Vrste vsebin po meri so prilagodljive in ponujajo veliko možnosti.
 • Na voljo je veliko različnih modulov, ki jih lahko dodate na svoje spletno mesto (ti delujejo, kot so vtičniki WordPress).
 • Podpora je na voljo prek možnosti za podporo skupnosti, podobne drugim priljubljenim platformam, kot sta Joomla in WordPress
 • Upravljanje uporabnikov je enostavno, z vgrajenim sistemom, kjer lahko ustvarite nove vloge in določite njihova dovoljenja.

Slabosti:

 • Z Drupalom je lahko težavno ugotoviti, kako spremeniti videz svojega spletnega mesta ali dodati dodatke. Vsekakor ni tako prijazno začetnikom kot WordPress.
 • Večina spletnih mest Drupal ima močno prilagojeno temo, ki jo je ustvaril razvijalec, kar je lahko zelo drago.

4. WooCommerce

Naslovnica WooCommerce

WooCommerce je najbolj priljubljena platforma e-trgovine na svetu. Je zelo prilagodljiv in ga je enostavno upravljati.

WooCommerce tehnično ni sama CMS platforma. Namesto tega deluje kot vtičnik za WordPress, zato boste morali namestiti WordPress na svojem spletnem mestu, da lahko namestite WooCommerce.

Če bi šlo za platformo CMS, bi imela 5,8% skupne skupne rabe, poroča W3Techs. To je odstotek vseh spletnih mest na svetu, ki ga uporabljajo.

Prednosti

 • WooCommerce je na voljo kot brezplačna programska oprema, vendar boste za začetek potrebovali gostovanje WooCommerce in ime domene.
 • Na voljo je veliko tem WooCommerce, kar omogoča, da je vaše spletno mesto videti preprosto tako, kot želite.
 • WooCommerce ima veliko razpoložljivih razširitev (znanih kot vtičniki WooCommerce), ki vam omogočajo, da dodate dodatno funkcionalnost na svoje spletno mesto.
 • Z WooCommerce lahko prodajate fizične ali digitalne izdelke. Podružnične izdelke lahko celo prodajate prek partnerskih povezav.
 • S svojim zalogom lahko v celoti upravljate prek WooCommerce, kar vam omogoča enostavno spremljanje, kaj imate na zalogi.
 • WooCommerce privzeto prihaja s plačili PayPal in Stripe. Preko razširitev in dodatkov lahko dodate tudi vsa druga prehoda na plačilo.

Slabosti

 • V WooCommerce je veliko različnih možnosti, ki so lahko zelo zastrašujoče, ko niste pripravljeni na spletno stran.
 • WooCommerce tehnično deluje s katero koli temo WordPressa, vendar se boste morda želeli držati tem, ki so posebej za WooCommerce podprte za razširjeno podporo.

Cenitev

Sam vtičnik WooCommerce je brezplačen, vendar boste morda morali plačati za dodatne vtičnike in razširitve za svojo spletno trgovino.

Prav tako boste morali plačati za ime domene in račun za spletno gostovanje. Bluehost je odličen spletni strežnik, ki bo za vas izbral namestitev WooCommerce in Theme Storefront Theme..

5. BigCommerce

Naslovnica BigCommerce

BigCommerce je platforma e-trgovine v celoti, ki jo včasih imenujemo platforma vse v enem. Z začetkom je preprosto, če ste začetnik.

BigCommerce gostuje vaše spletno mesto za vas, pa tudi dejansko CMS platformo. Prav tako poskrbi za varnost in varnostne kopije za vas.

Prednosti

 • Obstaja preizkusni načrt, tako da lahko BigCommerce pokličete, preden začnete.
 • Uporabite lahko brezplačno ime domene od BigCommerce, ki bo videti nekako kot mystore.mybigcommerce.com, ali pa plačate za ime domene po meri.
 • Obstaja veliko različnih načinov za plačevanje preko BigCommerce. Stranke lahko uporabljajo digitalne denarnice, kot so PayPal, Apple Pay in Amazon Pay, ali pa plačujejo s kreditno ali debetno kartico.
 • BigCommerce ima možnosti podpore, do katerih lahko dostopate neposredno z nadzorne plošče, 24/7. Sem sodijo klepet v živo, e-pošta, telefonska podpora, podpora skupnosti in še več.
 • Če želite, lahko s programom WordPress uporabljate BigCommerce, kar vam lahko ponudi obe platformi CMS.

Slabosti

 • BigCommerce vam ne daje toliko nadzora nad vašo trgovino kot WooCommerce. Obstajajo omejene teme in integracije, ki vas lahko preprečijo pri uporabi storitve tretje osebe za rast vašega podjetja.
 • Ko vaša prodaja doseže določen prag na leto, vas bomo samodejno premaknili na naslednjo raven načrta cen. To bi lahko bilo težko za vas, če imate veliko stroškov.

Cenitev

Če želite uporabljati BigCommerce, morate plačevati mesečno naročnino, kar pomeni, da ni tako stroškovno učinkovita kot nekatere druge rešitve. Z vsemi načrti lahko prihranite nekaj denarja, če letno plačujete vnaprej, namesto da bi mesečno plačevali.

Najcenejši načrt cen, Standard, znaša 29,95 USD na mesec, za do 50 tisoč dolarjev na leto prodaje. Najcenejši je Pro načrt za 249,85 USD na mesec, kar vam bo pokril do 400 tisoč dolarjev prodaje. Po tem boste morali dobiti načrt podjetja po meri.

6. Shopify

Naslovna stran Shopify

Shopify je še ena CMS platforma, ki gosti vse v enem. Ne bo vam treba kupovati gostovanja, nameščati programske opreme ali upravljati stvari, kot so posodobitve in varnostne kopije.

Ima preprost vmesnik povleci in spusti. Podpira prodajo v trgovini, kar je super, če imate tako fizično kot spletno trgovino.

Prednosti

 • Kreditne in debetne kartice lahko sprejmete prek Shopifyjeve integrirane plačilne rešitve, Shopify Payments. PayPal je tudi eden izmed privzetih ponudnikov plačil Shopify.
 • Za Shopify je na voljo veliko razširitev in tem. Lahko kupite zunanje Shopify aplikacije, ki vam omogočajo, da v svojo spletno trgovino dodate vse vrste funkcij.
 • Nadgradnje vam ni treba nadgraditi, če pri prodaji dosežete določen znesek v dolarju, kot to počnete pri BigCommerce.
 • Shopify ima 24/7 podporo prek klepeta v živo, e-pošte, telefona in celo Twitterja. Na voljo je tudi veliko dokumentacije (vključno s pisnimi vodniki in video vajami) ter spletnih forumov.

Slabosti

 • Vaši stroški se lahko končajo precej visoko, še posebej, če želite v trgovino dodati veliko aplikacij drugih proizvajalcev.
 • Morda se vam zdi, da želite dodati funkcijo, ki preprosto ni na voljo: Shopifyjeve aplikacije so bolj omejene kot stvari, kot so vtičniki WordPressa.

Cenitev

Načrti cen Shopify so podobni možnostim BigCommerce. Vendar obstaja ena glavna razlika. Shopify vas ne bo premaknil na naslednji načrt, ki temelji na določeni dolarski številki prodaje.

Najcenejši načrt je 29 USD / mesec. Najdražja je 299 dolarjev na mesec in vključuje več funkcij. Dobite popust za plačilo za eno leto vnaprej.

7. WordPress.com

Naslovna stran WordPress.com

WordPress.com je komercialna različica programa WordPress. Preprosto ga lahko zamenjate z WordPress.org, ki je odprtokodni WordPress, ki ga gostuje sam.

Če niste prepričani o razliki med WordPress.com in WordPress.org, lahko več najdete tukaj.

Z WordPress.com dobite CMS platformo vse v enem, ki je nameščena za vas. Lahko kupite ime domene ali uporabite brezplačno poddomene z blagovno znamko WordPress.com.

Prednosti

 • WordPress.com je enostavno začeti. Vsebino lahko preprosto dodajate in urejate, začetniki pa se ponavadi zdijo enostavni CMS.
 • Spletno mesto z WordPress.com lahko ustvarite popolnoma brezplačno. Verjetno boste verjetno želeli plačati vsaj najcenejši načrt, da boste lahko uporabili svoje ime domene.
 • Za vaše spletno mesto WordPress.com so na voljo različne teme (dizajni). Na nadzorni plošči WordPress.com lahko preprosto preklapljate med temi.
 • Ko se vaše spletno mesto povečuje v velikosti in priljubljenosti, lahko nadgradite na nov načrt. Obstaja veliko možnosti, vključno z načrtom s funkcijami e-trgovine.
 • WordPress.com ima vgrajeno analitiko, kar pomeni, da lahko na svoji nadzorni plošči vidite statistiko o tem, koliko ljudi obišče vaše spletno mesto. To pa pomeni, da ne morete uporabljati Google Analytics, razen če imate poslovni načrt.
 • Če se odločite za prehod na bolj zmogljiv in prilagodljiv CMS, je v prihodnosti povsem enostavno preiti z WordPress.com na WordPress.org..

Slabosti

 • WordPress.com ima omejene možnosti zaslužka tudi pri svojem poslovnem načrtu.
 • Ime domene po meri ne morete dodati, razen če plačate vsaj za najcenejši plačani načrt.
 • Čeprav obstajajo vtičniki, ki jih lahko uporabite za svoje spletno mesto WordPress.com, jih ni na voljo skoraj toliko, kot jih je za WordPress.org.
 • Nimate popolnega nadzora nad svojim spletnim mestom, ki bi ga imeli z WordPress.org.

Cenitev

Na voljo je brezplačen načrt WordPress.com, če pa želite svoje ime domene (in se želite izogniti, da bi WordPress objavil oglase na svojem spletnem mestu), morate izbrati enega od njihovih plačljivih načrtov.

Najcenejša je 48 USD / leto (4 USD / mesec) ali pa se lahko premaknete na druge načrte, vključno z načrtom e-trgovine za spletne trgovine za 540 USD na leto (45 USD na mesec). Poleg tega obstajajo možnosti WordPress VIP, ki ponujajo dodatne funkcije.

8. Duh

Ghost naslovnica

Ghost je platforma CMS, zasnovana posebej za blogerje. Pogosto boste slišali, da je opisan kot “CMS brez glave”, kar se lahko sliši precej čudno. To samo pomeni, da platforma CMS ne sili vsebine v prikazovanje na poseben način.

Tako bi lahko vsebino ali podatke, ki jih ustvarite, prikazali na spletnem mestu, lahko pa jih pošljete tudi v mobilno aplikacijo ali kaj drugega v celoti. Če niste razvijalec ali pa želite preprosto uporabljati Ghost za bloganje, vam o tem ni treba skrbeti.

Prednosti

 • Markdown lahko uporabite, ko pišete v urejevalniku Ghost. Označevanje je način oblikovanja besedila, kjer okoli besed dodate posebne znake, da jih naredite krepko, poševno in itn..
 • Ghost ima urejevalnik vsebin, ki uporablja kartice. Delujejo nekako kot WordPressovi bloki v urejevalniku blokov.
 • V Ghost obstaja velika podpora za SEO (optimizacijo iskalnikov). Za to vam ni treba dodati nobenih vtičnikov.
 • Ghost je dobro pripravljen za polnjenje vsebine, tako da če želite voditi spletno revijo ali publikacijo, ki jo ljudje plačujejo, lahko to enostavno storite.

Slabosti

 • Ghost ne ponuja enake moči in prilagodljivosti kot WordPress.
 • Čeprav se je Ghost začel kot platforma CMS, zasnovana samo za bloganje, nekateri uporabniki menijo, da je postala preveč zapletena, saj zdaj za bralce spletnega mesta ponuja stvari, kot so plačane naročnine..

Cenitev

Programska oprema Ghost je brezplačna, vendar boste morali plačati za ime domene in spletno gostovanje. Za razliko od večjih platform CMS Ghost ne podpirajo vsi številni spletni gostitelji.

Ghost hosting lahko dobite pri Ghost (Pro). Osnovni načrt je 36 USD na mesec, vendar ga boste morali nadgraditi, če želite dodatne uporabnike ali naročnike, kar lahko plačuje 249 USD / mesec.

9. Magento

Naslovnica Magento

Magento je močna odprtokodna platforma za e-trgovino velikega programskega podjetja Adobe. Obstaja brezplačna različica, ki jo lahko prenesete in namestite v svoj račun za spletno gostovanje, imenovan Magento Open Source.

Če želite to uporabiti, bi bilo gostovanje SiteGround Magento najlažji način za začetek.

Če želite, potem lahko plačate za Magento Commerce. Ta vam ponuja popolno podporo in vas gosti, vendar je zelo drago.

Prednosti

 • Magento je zelo prilagodljiv, na voljo je veliko razširitev drugih proizvajalcev, ki jih lahko uporabite za dodajanje dodatnih funkcij.
 • Z Magento lahko upravljate z veliko izdelki in strankami. Omogoča vam, da vaše podjetje raste enostavno, ne da bi se vaše spletno mesto upočasnilo. (Verjetno boste morali nadgraditi načrt gostovanja.)
 • Obstaja nekaj resnično velikih imen, ki uporabljajo Magento, vključno z Nike, Fordom in Coca Colo.
 • Na Magento lahko povežete različne plačilne prehode. Na voljo je tudi z določenimi možnostmi, kot so PayPal, gotovina ob dostavi in ​​bančni nakazilo, ki je že vgrajena.

Slabosti

 • Če šele začnete z e-trgovino, se lahko Magento zdi prenaporno.
 • Lahko je težko najti dobre razvijalce za projekte Magento in najeti jih je zelo drago.
 • Podpora, ki je na voljo, se lahko razlikuje, zlasti če uporabljate Magento Open Source in se za pomoč sklicujete na spletne forume.

Cenitev

Magento Commerce ni poceni. V resnici je tako dragoceno, da vam spletno mesto Magento sploh ne pove, koliko stane.

Cene se začnejo pri približno 22.000 dolarjih na leto, kar pomeni, da je zunaj proračuna številnih novih podjetij. Če pa želite močno spletno platformo za e-trgovino CMS za uveljavljeno podjetje, bi bilo to mogoče razmisliti.

Vendar veliko večjih trgovin prehaja na WooCommerce, Shopify ali BigCommerce.

10. Textpattern

Naslovnica Textpattern

Textpattern je preprosta in enostavna CMS platforma, ki je na voljo od leta 2003. Je odprtokodna in ima veliko dokumentacije, s pomočjo katere lahko začnete.

Prednosti

 • Obstaja veliko sprememb Textpattern, vtičnikov in predlog (modelov), ki so na voljo popolnoma brezplačno.
 • Textpattern ima prilagodljiv pristop k strukturiranju vsebine. Za organiziranje lahko uporabite “razdelke” in “kategorije”, bralci pa se lahko naročijo na posebne vire RSS za različne dele vašega spletnega mesta.

Slabosti

 • Za Textpattern ni enega od glavnih namestitvenih postopkov pri katerem koli od glavnih spletnih gostiteljev. Namestitev ni preveč zapletena, vendar boste morali ustvarjati bazo podatkov na svojem spletnem gostitelju in uporabljati FTP za prenos programske opreme..
 • Textpattern ni posebej znan in je veliko manj priljubljen kot druge platforme CMS, kot je WordPress. Morda boste težko najeli avtorje ali razvijalce, ki jih poznajo.

Cenitev

Textpattern sam je popolnoma brezplačen. Za izdelavo spletnega mesta morate imeti ime domene in račun za spletno gostovanje.

11. Wix

Naslovna stran Wix-a

Wix je priljubljena platforma CMS, čeprav ima nekatere omejitve. Velikokrat nas bralci sprašujejo, kako preklopiti z Wix-a na WordPress, ker je to, ker vsak lastnik pametnih podjetij ve, da je WordPress vsekakor boljši od Wix-a.

Glede na to je Wix prijazen začetnikom in morda bi bilo vredno razmisliti. Ponuja tudi brezplačen načrt.

Prednosti

 • Wix-ov vmesnik za vlečenje in spuščanje zelo enostavno ustvarja strani, ki izgledajo točno tako, kot želite. Izberete lahko kateri koli del strani in jo začnete urejati.
 • V Wixu je veliko vnaprej izdelanih predlog. Te so popolnoma odzivne, zato odlično izgledajo na mobilih in računalnikih.
 • S spletnega mesta Wix App lahko na svoje spletno mesto dodate veliko aplikacij. Delujejo kot vtičniki WordPress-a, da vašemu spletnemu mestu dajo nove funkcije.

Slabosti

 • Ko ste izbrali predlogo v Wixu, ne morete spremeniti v drugo. To lahko pomeni, da se zataknete pri postavitvi, ki ni ravno primerna za vaše spletno mesto.
 • Trgovine e-trgovine na Wixu ne morete zagnati, če ne nadgradite na plačljivi načrt in tudi takrat lahko sprejemate plačila samo s PayPal ali Authorize.net.
 • Wix ne omogoča, da preprosto prenašate svoje podatke in jih izvozite. Objave na spletnem dnevniku lahko prenesete (čeprav ne slike), če pa jih imate na svojem spletnem mestu, jih morate kopirati in prilepiti ročno. Imamo popolna navodila, kako premakniti spletno mesto Wix v WordPress.
 • Če uporabljate brezplačni načrt, boste na svojem spletnem mestu imeli ime domene in oglase z blagovno znamko Wix. Oglasi zaslužijo Wix, ne vi.

Cenitev

Wix lahko uporabljate brezplačno, če ste zadovoljni z domenskim imenom z blagovno znamko Wix in oglasi, ki se prikazujejo na vašem spletnem mestu. Plačani načrti ponujajo večjo prilagodljivost in se začnejo od 13 dolarjev na mesec (plačujejo vnaprej letno).

Če želite plačevati prek spleta, boste morali plačati 23 USD na mesec ali več (spet vnaprej letno).

12. Blogger

Naslovnica Bloggerja

Blogger obstaja že od leta 1999. Kot lahko poveste iz imena, gre za platformo CMS, ki je posebej namenjena bloganju. To je brezplačna storitev, ki jo ponuja Google.

Blogi na Bloggerju imajo običajno domeno v domeni, čeprav je namesto tega mogoče uporabiti svoje ime domene.

Imamo članek z naslovom WordPress vs Blogger in vodnik o prehodu iz Bloggerja na WordPress.

Prednosti

 • Blogger je enostavno začeti. Blog lahko nastavite v nekaj minutah in je dobro zasnovan za pisanje in objavljanje objav.
 • Na svoj blog lahko brezplačno dodate številne pripomočke, tako da lahko na svoj blog vključite stvari, kot so kontaktni obrazec in celo oglase..
 • Vaš blog vodi Google. Ni vam treba nameščati ničesar, ničesar posodabljati ali plačevati za gostovanje.
 • Blogger ponuja veliko prostora. Ni omejitev, koliko objav lahko imate na spletnem dnevniku, in do 20 statičnih strani. Vaše slike so shranjene v Googlovem disku, zato bodo tam upoštevane omejitve 15 GB.

Slabosti

 • Če želite ustvariti spletno mesto, ki ni blog, Blogger ne bo najboljša platforma CMS za vas. Npr. Na primer nima nobene funkcije e-trgovine.
 • Čeprav so vse teme, ki so na voljo, brezplačne, so precej osnovne. Lahko jih nekoliko spremenite, vendar ne morete ustvariti lastnih tem. Če želite nekaj bolj specializiranega, morate najeti oblikovalca.
 • Medtem ko lahko svoje objave izvozite, če želite preklopiti iz Bloggerja na WordPress, boste morali strani kopirati ročno.

Cenitev

Blogger je popolnoma brezplačen in ničesar vam ne bomo zaračunali, razen če se odločite za nakup imena domene po meri.

Če kupite ime domene, je najbolje, da ga dobite pri registratorju domen, ne pri Bloggerju. Tako boste lahko v prihodnosti svoje spletno mesto oddaljili od Bloggerja.

13. Bitrix24

Naslovnica Bitrix24

Bitrix24 je poslovno orodje, ki ponuja CMS platformo poleg drugih funkcij, kot je zmožnost upravljanja nalog, projektov, komunikacij in odnosov s strankami..

Na osnovni ravni je brezplačen (ponuja do 5 GB spletnega prostora za shranjevanje in 12 uporabniških računov) in ponuja rešitev za vse v enem samem. Če želite orodje za upravljanje odnosov s strankami (CRM), bi to lahko bila dobra izbira.

Prednosti

 • Osnovna raven Bitrix24 je brezplačna, kar pomeni, da jo lahko preizkusite, ne da bi ničesar zavezali.
 • V Bitrix24 je na voljo ogromno funkcij, ki vam nudijo vse, kar potrebujete za upravljanje majhnega do srednje velikega podjetja.
 • Graditelj spletnega mesta ima vmesnik povleci in spusti, ki vključuje ciljne strani in celo trgovine e-trgovine.
 • Gostovanje vašega spletnega mesta je brezplačno (če imate brezplačen načrt).
 • Slabosti

  • Bitrix24 je resnično pripravljen za uporabo kot CRM, tako da če že imate CRM, s katerim ste zadovoljni ali pa ne želite te funkcionalnosti, je to precej zapleten način za pridobivanje CMS platforme.
  • Ker je toliko funkcij, se vam zdi, da je vmesnik Bitrix24 zmeden ali težaven za krmarjenje.

  Cenitev

  Načrt Start + stane 24 dolarjev na mesec, profesionalni načrt pa 199 USD / mesec, vmes pa je vrsta možnosti. Popust dobite, če plačate za leto vnaprej.

  Prav tako se lahko odločite za nakup programske opreme, ki jo boste uporabljali v svoji organizaciji (namesto da bi plačevali mesečno naročnino in jo uporabljali v spletu). To stane od 1.490 dolarjev.

  14. TYPO3

  Naslovna stran TYPO3

  TYPO3 je brezplačna, odprtokodna CMS platforma, ki je že približno dlje kot Blogger. Prvotno je bil izdan leta 1998. To je podjetje CMS, kar pomeni, da je uporabno za intranetna mesta (interna spletna mesta podjetja) in spletna mesta.

  Za TYPO3 so na voljo številne razširitve, ki ponujajo tudi dodatno funkcijo.

  Prednosti

  • TYPO3 lahko ureja resnično velika spletna mesta, vključno s tistimi, ki imajo več spletnih mest v različnih jezikih. To je dobra možnost za velika mednarodna podjetja.
  • Ker je odprtokoden, lahko TYPO3 razširite, če želite, če želite najeti razvijalca, da dela za vas.
  • Pravice dostopa različnih posameznikov in skupin, ki delujejo na vašem spletnem mestu, lahko enostavno spremenite.
  • Obstaja več kot 6.000 razširitev in aplikacij, ki jih lahko dodate na svoje spletno mesto TYPO3 in vključite nove funkcije.

  Slabosti

  • Na voljo ni več toliko tem, zato boste verjetno morali najeti nekoga, ki bo ustvaril eno za vas.
  • Za začetek delovanja TYPO3 in njegovo vzdrževanje boste potrebovali precej visoko tehnično znanje.

  15. PrestaShop

  Naslovna stran PrestaShop

  PrestaShop je odprtokodna platforma za e-trgovino CMS. Gostite ga sami, zato ga lahko namestite na katerega koli spletnega gostitelja, ki ga podpira. Priporočamo, da uporabite gostovanje PrestaShop SiteGround.

  Prednosti

  • Obstaja velika skupnost PrestaShop. To vključuje uradni forum, kjer se delijo nasveti in vadnice ter veliko drugih skupin.
  • Ko bo vaša trgovina rasla, vam ne bo treba doplačati (razen če morate nadgraditi načrt gostovanja).
  • Na voljo je veliko modulov PrestaShop, tako da lahko preprosto dodate nove funkcije.
  • Začeti s PrestaShopom ne bo drago, še posebej, če imate poceni paket gostovanja v skupni rabi.

  Slabosti

  • PrestaShop ima lahko za začetek precej strmo krivuljo učenja.
  • PrestaShop je na voljo veliko tem (modelov), vendar veliko teh ni zelo dobro. Morda boste morali dolgo časa gledati, da bi našli nekaj, kar bo delovalo za vašo spletno trgovino.
  • Cenitev

   PrestaShop je brezplačen, vendar boste morali plačati za svoje spletno gostovanje in ime domene. Moduli in teme, ki so na voljo na trgu PrestaShop Addons Marketplace, bi lahko dodali veliko. Večina se začne od 59,99 USD.

   Katera je najboljša platforma CMS?

   Verjamemo, da je WordPress.org najboljša CMS platforma in graditelj spletnih strani na svetu. Več kot 35% vseh spletnih mest v internetu poganja WordPress in za to obstaja dober razlog.

   WordPress ima v popolni CMS platformi vse, kar želite. Začeti je enostavno, veliko podjetij za spletno gostovanje WordPressa ponuja postopek namestitve v enem kliku. Funkcijo lahko razširite na skoraj poljuben način, kot si omislite uporabo vtičnikov (ki so kot aplikacije za WordPress).

   Na WordPressu lahko zaženete spletno trgovino za e-trgovino, spletni forum, LMS (sistem za upravljanje učenja), člansko spletno mesto, dražbeno mesto, tržnico in skoraj vse drugo, na kar si lahko mislite..

   Kaj lahko storite z WordPressom, ni omejitev, in če ugotovite, da potrebujete več prostora za svoje spletno mesto, ko raste, lahko preprosto nadgradite svoje gostovanje na upravljano gostujoče podjetje WordPress.

   Če želite začeti z WordPressom, priporočamo, da za spletno gostovanje uporabite Bluehost ali SiteGround, saj jih WordPress uradno priporoča..

   Pogosta vprašanja o CMS (pogosta vprašanja)

   Če še vedno želite vedeti o platformah CMS, smo sestavili ta seznam pogosto zastavljenih vprašanj.

   Katera platforma CMS je najboljša za e-trgovino?

   Najboljša platforma za e-trgovino CMS je WordPress z WooCommerce. Čeprav so tudi druge platforme za e-trgovino dobre, menimo, da je WooCommerce najboljši za večino lastnikov spletnih trgovin.

   Za podrobnejši pregled prednosti in slabosti teh platform si oglejte naše primerjave Shopify vs WooCommerce in BigCommerce vs WooCommerce..

   Katera platforma CMS je najboljša za izdelavo spletnega mesta za majhna podjetja?

   WordPress olajša izdelavo spletnega mesta za majhna podjetja. Ima zelo široko paleto tem (načinov), ki jih lahko izbirate, in vam omogoča uporabo vseh orodij, ki jih potrebujete za rast vašega podjetja.

   Ali lahko uporabljam platformo CMS brez imena domene ali gostovanja?

   Vsa spletna mesta potrebujejo gostovanje. Včasih to zagotovi podjetje, ki je ustvarilo platformo (na primer z Bloggerjem), včasih pa je to nekaj, kar kupite od neodvisnega spletnega gostitelja (na primer pri uporabi WordPress-a).

   Če izberete brezplačno platformo, kot sta Blogger ali WordPress.com, lahko za začetek spletnega dnevnika uporabite njihovo brezplačno poddomene, na primer yourname.blogspot.com. Vendar to ne deluje preveč profesionalno, zato boste gotovo zagotovo v nekem trenutku želeli registrirati ime domene.

   Ali potrebujem CMS, da začnem blog?

   Da, platforma za bloganje je vrsta CMS-a, ki omogoča enostavno objavo vsebine. Na voljo je veliko različnih platform za bloganje. Naš članek o najboljših blogerskih platformah primerja številne brezplačne in plačljive možnosti.

   Upamo, da vam bo ta članek pomagal izvedeti več o najboljših CMS platformah. Morda boste želeli pogledati tudi naš vodnik po korakih za izdelavo spletnega mesta WordPress za pomoč pri zagonu WordPressa.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me