16 najboljših vtičnikov za tipografijo WordPress za izboljšanje vašega oblikovanja

Iščete vtičnik za tipografijo WordPress za izboljšanje svojega dizajna? Tipografija igra pomembno vlogo pri spletnem oblikovanju. Izboljša berljivost in čas, ki ga uporabniki porabijo na vašem spletnem mestu. V tem članku vam bomo pokazali nekaj najboljših vtičnikov za tipografijo WordPress za izboljšanje vašega dizajna.


Tipografija za WordPress

Zakaj je tipografija pomembna za vaše WordPress spletno mesto?

Tipografija igra pomembno vlogo pri oblikovanju. Lepe pisave ustvarjajo boljšo uporabniško izkušnjo, povečajo angažma in povečajo čas, ki ga uporabniki preživijo na vašem spletnem mestu.

Številne vrhunske WordPress teme že ponujajo dostop do Googlovih pisav in omogočajo prilagoditev tipografije glede na vaše potrebe.

Napredni uporabniki se lahko naučijo, kako lahko dodate zunanje pisave v WordPress. V svojih temah WordPress lahko uporabljajo Google Pisave.

Vendar je večina uporabnikov začetnikov in ne ve, kako urejati datoteke s temami. Na srečo obstaja veliko WordPress vtičnikov, ki vam pomagajo izboljšati tipografijo na vašem spletnem mestu, ne da bi napisali nobeno kodo.

Po tem si oglejmo nekaj najboljših vtičnikov za tipografijo WordPress, ki jih lahko preizkusite na svojem spletnem mestu.

1. Enostavne pisave Google

easygooglefonts

Enostavne pisave Google omogočajo enostavno uporabo Googlovih pisav na svojem mestu WordPress. Omogoča vam tudi nadzor nad tipografijo na spletnem mestu WordPress z dodajanjem zavihka Tipografija v orodje za prilagajanje tem.

Na kartici tipografija lahko spreminjate pisave, medtem ko si ogledate predogled sprememb v živo. Izberete lahko velikosti pisave, barve, oblazinjenje, obrobe in še veliko več.

Za napredno tipografijo lahko uporabite izbirnike CSS. Preprosto uporabite orodje Inspect za iskanje razredov CSS, na katere želite ciljati.

2. Google Font Manager

Google Upravitelj pisav

Google Font Manager je še en vtičnik, ki moč Googlove knjižnice pisav prinese na vaše WordPress spletno mesto. Potrebovali boste brezplačni ključ API-ja za Google Fonts in našli boste enostavna navodila za ustvarjanje tega znotraj nastavitev vtičnika.

Google Upravitelj pisav omogoča izbiro, brskanje in predogled pisav iz Googlovih pisav in nato dodate pisave, ki jih želite uporabiti, v svojo knjižnico. Nato lahko te pisave uporabite v urejevalniku objav in temah.

3. Natipkajte pisave za WordPress

TypeKit za WordPress

TypeKit je eno največjih shramb pisav na spletu. Je naročniška storitev z omejeno brezplačno uporabo. Imajo nekaj najlepših pisav, ki jih lahko dodate na svoje spletno mesto.

Vtičnik TypeKit za WordPress vam pomaga povezati spletno mesto z TypeKit, dodati kodo za nalaganje pisav in celo omogoča dodajanje CSS po meri.

Navodila za korak za korakom si oglejte naš vodič o tem, kako v WordPressu s TypeKitom dodati super tipografijo.

4. Enostavna kapica

Enostavne kapice

Ta preprost vtičnik prvo črko v objavi v blogu pretvori v kapico. Nastavite ga lahko samodejno za vse objave ali uporabite [dropcap] Kratko kodo [/ dropcap].

Če želite več informacij, glejte naš vodnik o tem, kako dodati napise v WordPress objavah.

5. wp-tipografija

wp-Tipografija

WordPress privzeto filtrira besedilo v vaših objavah in na straneh zaradi varnosti in oblikovanja. wp-Typography izboljša te filtre za boljšo tipografijo.

Po potrebi lahko samodejno uporablja vezaje. Izvaja tudi pametno ravnanje s citati, mrki, črticami, blagovnimi znamkami in simboli avtorskih pravic ter še veliko več. Vse te izboljšave izboljšajo bralno izkušnjo za uporabnike.

6. Preprost povlecite citat

Preprosti izvlečni citati

Ste videli, kako priljubljena spletna mesta z novicami uporabljajo blokade za poudarjanje privlačnih vrstic iz članka? Temu se rečejo izvlečni citati in so zelo učinkoviti pri izboljšanju načina branja daljših člankov na vašem spletnem mestu.

Preprost vtičnik Pull Quotes vam omogoča enostavno dodajanje čudovitih ponudb v WordPress objave. Uporabite lahko gumb v vizualnem urejevalniku ali uporabite kratke kode za ročno ustvarjanje povlečnih citatov v člankih.

Ustvarite lahko tudi izvlečne ponudbe, ki jih je preprosto deliti. Oglejte si naš vodnik o tem, kako v objave WordPress-a dodati polja klika za Tweet.

7. TinyMCE Advanced

TinyMCE Advanced

Če uporabljate vizualni urejevalnik WordPress, ste morda opazili, da nima naprednih funkcij urejanja, kot so spreminjanje velikosti pisave, barv ozadja, tabel itd..

Tukaj prihaja TinyMCE Advanced.

Razširja privzeti urejevalnik WordPress z več gumbi za oblikovanje. Izberete lahko, katere gumbe želite dodati ali odstraniti iz vizualnega urejevalnika.

8. Zeno Font Resizer

Zeno Font Resizer

Uporabniki, ki obiščejo vaše spletno mesto, lahko spremenijo velikost pisav s svojim brskalnikom. Vendar dodajanje orodja za spreminjanje pisave na vaše spletno mesto uporabnikom omogoča povečanje ali zmanjšanje velikosti pisave po lastni želji.

Zeno Font Resizer olajša dodajanje pripomočka za spreminjanje pisave na stransko vrstico. Ta pripomoček uporablja jQuery, kar pomeni, da lahko uporabnik prilagodi velikost pisave brez ponovnega nalaganja strani.

9. Naslov strani Splitter

Oznaka delilnika naslovov

Naslov naslova Splitter vam omogoča enostavno razdelitev daljših naslovov objav v nove vrstice. To vam omogoča uporabo daljših naslovov objav, hkrati pa zagotovite, da so še vedno berljivi.

Oglejte si naš vodnik po korakih o tem, kako razdeliti naslove objav ali strani v WordPressu.

10. Sekundarni naslov

Dodajanje podnaslova naslovu objave

Podobno kot razdelek naslova objave naslova, sekundarni naslov omogoča dodajanje podnapisov naslovom vaše objave, strani ali prilagojenih objav.

11. pripomoček za dostopnost

Pripomoček za dostopnost

Pripomoček za dostopnost doda pripomoček za spreminjanje pisave, ki je bolj dostopen uporabnikom z okvaro vida.

Gradnik omogoča do štiri možnosti spreminjanja velikosti. Privzete možnosti so 90%, 100%, 110% in 120%. Tu lahko povečate ali zmanjšate velikost pisave.

12. Končne opombe

Beležke

Končne opombe omogočajo lažji način dodajanja opomb v vaše objave v WordPressu. Opombe lahko privzeto strnete in razširite, ko uporabnik klikne nanje.

13. Številčenje Gregovih navojev komentarjev

Številke komentarjev

Gregov vtičnik za navajanje številnih komentarjev omogoča dodajanje številk zraven komentarjev WordPressa. Prav tako je sposoben ravnati z navojnimi komentarji.

Vtičnik prihaja s svojo tabelo slogov. Dodate lahko tudi svoje lastne sloge po meri, da nadzorujete, kako vtičnik prikazuje številke.

Za podrobna navodila glejte naš vodič, kako dodati številke v postavitev komentarjev WordPress.

14. Barvita besedila gradnik

Barvita besedila gradnike

Ste naveličali istega dolgočasnega besedilnega pripomočka? Barvni besedilni widget vam omogoča dodajanje barvnih besedilnih pripomočkov. To vam omogoča, da ustvarite svoje besedilne pripomočke.

Barve ozadja, besedilo in naslove lahko izberete v nastavitvah pripomočka. Za podrobna navodila si oglejte naš vodič, kako dodati WordPress pisane besedilne gradnike.

15. Zadržite besedilo

Zadržite besedilo

Text Hover plugin vam omogoča enostavno dodajanje nasvetov za orodje poljubnemu besedilu. V nastavitvah vtičnikov lahko ustvarite svoj seznam stavkov, kratic in naslovov v preprosti obliki.

Za komentar lahko omogočite tudi zadrževanje besedila in jih celo občutite na veliko.

16. Samo pisanje

WordPress ima način pisanja brez motenj, ki je bil uveden v WordPress 4.1. Pred to različico je imel WordPress resnični način pisanja po celem zaslonu brez motenj, imenovan „Samo pišem“.

Ta vtičnik preprosto nadomesti trenutni način pisanja brez motenj programa WordPress s celozaslonskim urejevalnikom, ki je bil uporabljen pred WordPress 4.1. Omogoča tudi izbiro gumbov in možnosti, ki jih želite obdržati v načinu pisanja preko celega zaslona.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljše vtičnike za tipografijo WordPress za izboljšanje vašega dizajna. Morda boste želeli videti tudi naš seznam 8 preizkušenih metod za promocijo starih objav v WordPressu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map