6 najboljših orodij za preverjanje slovnice na spletu za WordPress (2020)

Iščete najboljša spletna orodja za preverjanje slovnice za WordPress? Večina brskalnikov ima tudi vgrajeno preverjanje črkovanja, vendar ne preverja slovnice in berljivosti. V tem članku smo ročno izbrali najboljša orodja za preverjanje slovnice, ki jih lahko uporabljate z WordPressom.


Spletna orodja za preverjanje slovnice za WordPress

Zakaj bi dodali orodje za preverjanje slovnice za WordPress?

Tudi najbolj izkušeni pisci delajo napake. Lektoriranje lastnih člankov pogosto privede do majhnih neprevidnih napak, ker smo pogosto nagnjeni skozi kontrolni seznam pred objavo..

Eden od načinov za premagovanje tega vprašanja je branje člankov na glas. S poslušanjem lastnega glasu lahko najdete napake in izboljšate skupno oceno člankov.

Za pomoč pri slovnici in črkovanju lahko uporabite orodje za preverjanje slovnice. Ta orodja lahko med tipkanjem zaznajo pravopisne in slovnične napake. Tako prihranite čas za lektoriranje, hkrati pa izboljšate vsebino na svojem spletnem mestu.

Ob tem si poglejmo najboljša orodja za preverjanje slovnice za WordPress, ki jih lahko uporabite.

1. Slovnična

Grammarly je priljubljeno spletno orodje za preverjanje slovnice, ki je na voljo kot dodatek brskalniku za Google Chrome, Firefox in celo Microsoft Edge. Ko pišete objave, preverja, ali obstajajo slovnične in črkovalne napake.

Slovnična

V spodnjem desnem kotu območja za pisanje bo prikazan indikator. S klikom na indikator se vam pokaže število napak. Pravopisne, slovnične in kontekstne napake bodo med pisanjem poudarjene s poudarkom.

Slaba stran slovnice je, da boste morali za lektoriranje preiti na urejevalnik besedil.

2. Ingver

Ginger je še eno priročno orodje za preverjanje črkovanja in slovnice za izboljšanje pisalnih sposobnosti in povečanje produktivnosti. Na voljo je kot dodatek brskalniku in ponuja lepo uporabniško izkušnjo.

Ingver

V spodnjem desnem kotu pisalnih površin je prikazana drobna ikona, vključno z urejevalnikom sporočil WordPress, Gmailom, Facebookom in še več. Preverja napake med tipkanjem in poudarjanje napak s kontekstom.

Obstaja nekaj pomanjkljivosti uporabe ingverja. V WordPressu boste morali preiti na urejevalnik besedil. Za boljšo lektoriranje boste morali zagnati ikono, da zaženete Ginger urejevalnik.

3. Po preteku roka

Ko je rok na voljo kot razširitev za Google Chrome. Na voljo je z vgrajenim orodjem za preverjanje črkovanja z izbirnim preverjanjem slovnice in berljivosti.

Ko namestite dodatek v brskalnik, ga boste morali klikniti in izbrati možnosti. Odprla se bo stran z nastavitvami Addon-a, kjer boste lahko preverili možnosti, za katere želite, da se na dodatek pazi.

Po preteku roka

Orodje lahko zaženete med pisanjem objav na spletnem dnevniku s klikom na ikono črkovanja črkovanja v spodnjem desnem kotu urejevalnika.

4. Hemingway

Hemingway je na voljo kot spletni urejevalnik besedil, zato ne deluje neposredno znotraj urejevalnika sporočil WordPress. Vendar lahko z njihovim brezplačnim spletnim urejevalnikom preverite članke glede berljivosti, slovnice in črkovalnih napak.

Hemingway

Mislite na Hemingwaya ne le na slovnico, ampak na slog preverjanja. Zasnovan je za izboljšanje berljivosti, tako da vam pokaže oceno berljivosti vsebine in predlaga izboljšave. Spletna aplikacija ima čisto in brez motenj postavitev, s pomočjo katere lahko hitro ocenite svojo vsebino, preden pritisnete na gumb za objavo v WordPressu.

Hemingway je na voljo tudi kot plačljiva namizna aplikacija za Windows in Mac, ki omogoča neposredno objavo v WordPressu.

5. LanguageTool

LanguageTool je na voljo kot brezplačen dodatek za Chrome, FireFox, Google Docs in LibreOffice. Na voljo je tudi kot spletni urejevalnik in popolna namizna aplikacija.

LanguageTool

Dobra stvar LanguageTool-a je, da deluje z angleščino, nemščino, poljščino, ruščino in več kot 20 drugimi jeziki. Zaradi tega je še posebej koristno orodje za večjezične spletne strani in večjezične avtorje.

Slaba stran je, da je brezplačna različica omejena na 20.000 znakov na ček, zato boste morali nadgraditi na plačljive načrte za več funkcij.

6. Jetpack

Jetpack je programski paket vtičnikov WordPress, ki ponuja veliko uporabnih modulov. Ena njegovih glavnih značilnosti je dodajanje lektoriranja v urejevalnik sporočil WordPress.

JetPack

Če želite preveriti slovnico, morate obiskati JetPack »Nastavitve stran. Na zavihku za pisanje boste videli črkovanje, slog in slovnico. Tu lahko omogočite različne možnosti lektoriranja, vključno s slognimi pravili.

Slaba stran uporabe JetPack-a je, da potrebuje račun WordPress.com, poleg tega pa boste dobili tudi številne funkcije, ki jih morda ne boste potrebovali.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljša spletna orodja za preverjanje slovnice za WordPress. Morda boste radi videli tudi naš seznam najboljših vtičnikov za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me