7 najboljših CRM-ov za mala podjetja v letu 2020 (z brezplačnimi možnostmi)

Primerjate najboljšo CRM programsko opremo za mala podjetja? Programska oprema CRM vam pomaga upravljati odnose s strankami, povečati prodajo, upravljati potencialne kupce in rasti vašega podjetja.


Zaradi kritične vloge programske opreme za upravljanje odnosov s strankami (CRM) pri vašem poslovnem uspehu je izredno pomembno, da pravilno raziskujete panogo in primerjate najboljše ponudnike CRM, preden sprejmete svojo odločitev.

V tem članku vam bomo pokazali naš strokovni izbor najboljše CRM programske opreme za mala podjetja. Primerjali bomo priljubljeno CRM programsko opremo glede na funkcije in delili prednosti in slabosti, da bomo lažje izbrali najboljšo platformo.

Primerjava najboljše CRM programske opreme za mala podjetja

Kaj je CRM programska oprema?

Programska oprema CRM ali programska oprema za upravljanje odnosov s strankami je orodje, ki vam pomaga upravljati podatke o strankah in nuditi racionalizirane storitve za stranke v vašem podjetju.

Večina podjetij potrebuje upravljavca stikov za obdelavo kontaktnih podatkov svojih strank in potencialnih strank. V zgodnjih fazah večine podjetij to običajno izvajamo ročno s preglednicami ali preprostimi orodji za upravljanje stikov.

Vendar pa ti procesi postanejo neučinkoviti, ko vaše podjetje raste, in če težave ne odpravite dovolj hitro, lahko to povzroči znatno izgubo priložnosti / prodaje.

Programska oprema za CRM pomaga rešiti težavo tako, da shrani vse vidike odnosov s strankami v bazo podatkov in omogoča enostavno dostopnost. Vašim skupinam za trženje, prodajo in podporo strankam omogoča, da imajo po potrebi vse podatke na dosegu roke.

CRM programska oprema je neverjetno uporabna pri povečanju prodaje, vzpostavljanju odnosov s strankami in zagotavljanju neverjetnih storitev s strankami. Vaše stranke dobijo bolj prilagojeno, bolj pozorno in zelo učinkovito storitev.

Kaj iskati v svoji CRM programski opremi?

Ker je tam veliko različnih podjetij za programsko opremo za CRM, je za majhna podjetja precej pretirano, da se odločijo, kateri je najboljši CRM za njihove potrebe.

Tu je nekaj hitrih nasvetov za izbiro najboljše programske opreme za CRM za vaše podjetje:

1. Enostavnost uporabe – Nedavna raziskava je pokazala, da je 67% podjetij najpomembnejše lastnosti svoje CRM programske opreme. Vi in vaša ekipa ga boste uporabljali več ur vsak dan. Če CRM ni enostaven za uporabo, potem vam ne bo pomagal pri doseganju poslovnih ciljev.

2. Cloud in Mobile – Leta 2008 je manj kot 12% CRM programske opreme tekla v oblaku. Danes je 87% CRM-jev programska oprema v oblaku. Je bolj varna, hitrejša in enostavnejša za integracijo z drugimi aplikacijami in storitvami.

Druga raziskava Nucleus Research je pokazala, da je 65% podjetij, ki uporabljajo mobilni prijazen CRM, presegla svoje prodajne cilje. To pomeni, da želite poiskati CRM programsko opremo, ki je mobilna.

Tako vaše ekipe omogočajo doseganje ciljev. Vaše stranke prejmejo hitrejše odzive in vam ni treba čakati več ur samo, če želite hitre odgovore.

3. Naredite seznam funkcij – Narediti morate seznam funkcij, ki jih potrebujete v svoji CRM programski opremi. Ne skrbi, če ne moreš takoj pomisliti na vse funkcije. Ta vaja vam bo predstavila, kaj bi bilo dobro za vaše podjetje.

Programska oprema CRM ni samo imenik kontaktnih podatkov vaših strank. Uporabni so, ker se vključujejo v vašo trženje, prodajo in generiranje novih izdelkov.

Pomagajo vam obvladovati vse vidike poti stranke s svojim podjetjem z zelo podrobnimi podrobnostmi. Morali bi videti, kako lahko določeno CRM programsko opremo vključite v svoj obstoječi poslovni proces in prodajne dejavnosti.

4. Integracije – Številna sodobna programska oprema za CRM vključuje številne funkcije. Kljub temu jih boste še vedno morali spraviti v delo z drugimi aplikacijami, kot so vaše WordPress spletno mesto, programska oprema za generiranje potencialnih strank, storitev trženja e-pošte, storitev poslovne e-pošte, platforme družbenih medijev in še več. Prepričajte se, da vaša programska oprema CRM podpira te integracije.

Na primer, če imate spletno mesto za članstvo ali spletno trgovino, bi morali CRM vključiti v svoj vtičnik za članstvo ali platformo za e-trgovino..

To je le nekaj zelo osnovnih zahtev, ki jih želite preveriti. Morda boste želeli razmisliti tudi o cenah, možnosti dodajanja uporabnikov in oddelkov, varnosti, skladnosti z GDPR in še več.

Glede na to, poglejmo vrhunsko CRM programsko opremo na trgu in kako se uvrstijo v ta merila.

1. HubSpot

HubSpot

HubSpot je najboljša CRM programska oprema za mala podjetja, ki iščejo stroškovno učinkovito rešitev za začetek. Ponuja brezplačne načrte za svoja središča za CRM, trženje, prodajo in storitve.

Brezplačni HubSpot CRM ima neomejene uporabnike in neomejene stike. Zastonj je tudi za vedno.

Vendar pa so številne funkcije v brezplačnem načrtu omejene ali na voljo. Za dostop do zmogljivih funkcij boste morali nadgraditi enega od njihovih plačljivih načrtov v okviru skupine za rast.

HubSpot je dokaj enostaven za uporabo, z njim pa lahko povežete središča za trženje, prodajo in storitve s svojo CRM programsko opremo. To vam omogoča široko paleto orodij za učinkovito upravljanje poti stranke.

Z enostavnim uporabniškim vmesnikom si na nadzorni plošči ogledate ptičje perspektive celotnega prodajnega plinovoda. Ogledate si lahko podrobna poročila, vse kontaktne dejavnosti, prodajne aktivnosti in uspešnost uporabnika / ekipe.

HubSpot ponuja celovit nabor funkcij, vključno z mobilno aplikacijo za iPhone in Android, upraviteljem stikov, predlogi e-pošte, sprotnimi obvestili, telefonskimi klici, sledenje e-poštnih sporočil, načrtovanje in še več.

Integracije so ključne za programsko opremo CRM. HubSpot integrira z več kot 300 aplikacijami in storitvami, vključno z WordPressom, vrhunskimi podjetji za trženje e-pošte, programsko opremo za generiranje svinca, kot je OptinMonster, in številnimi drugimi.

Cenitev: HubSpot ponuja osnovno CRM platformo brezplačno. Če želite več funkcij, lahko nadgradite na njihove plačljive načrte za središča za trženje, prodajo in storitve ali nadgradite na Growth Suite, ki se začne od 113 USD na mesec in vključuje 1 uporabnika (38 USD na mesec za vsakega dodatnega uporabnika).

2. Stalni stik

Stalni stik

Constant Contact je priljubljen email marketing in CRM programska oprema. Omogoča vam enostavno shranjevanje stikov, upravljanje informacij o strankah, pošiljanje e-poštnih sporočil in spremljanje dejavnosti kupcev z vaše nadzorne plošče.

Izjemno preprosta je za uporabo s preprostimi poročili, podrobnimi dnevniki dejavnosti za vsak stik in zmogljivimi orodji za povleci in spusti za pošiljanje e-poštnih sporočil. Lahko razporejate e-poštna sporočila, ustvarjate prodajne tokove in imate enostavno začetno avtomatizacijo trženja.

Constant Contact ima na voljo ogromno tržišče integracij za aplikacije drugih proizvajalcev. Mnogo priljubljenih storitev in orodij, ki jih že uporabljate, kot so WPForms, je mogoče takoj povezati s stalnim stikom.

V trgovinah za e-trgovino Constant Contact ponuja integracije z vsemi vrhunskimi platformami e-trgovine. Vključuje orodja za e-trgovino, ki vam pomagajo zajeti, vključiti in pretvoriti potencialne stranke v stranke, ki plačujejo.

Cenitev: Njihova cena temelji na številu stikov in se začne od 20 dolarjev na mesec. Če pa želite dodati člane skupine, boste potrebovali načrt Plus, ki se začne pri 45 USD na mesec.

Uporabniki WPBeginner dobijo brezplačno 60-dnevno preizkusno različico in lahko tudi 20% popusta, če uporabite našo kodo kupona za stalne stike.

3. PipeDrive

PipeDrive

PipeDrive je prodajna CRM programska oprema za podjetja. Ponuja celovito upravljanje prodajnih plinovodov z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki vam omogoča hiter dostop do vseh potrebnih informacij.

Zasnovan za prodajne skupine, vključuje funkcije, kot so poročanje o prodaji, napoved prodaje, podroben dnevnik dejavnosti, napredne kontaktne podatke, integracije e-pošte in prilagodljivi cevovodi.

Na voljo je vse več aplikacij za integracijo, ki vam omogočajo, da CRM sistem povežete z drugimi storitvami, ki jih že uporabljate. Ima tudi mobilne aplikacije za iOS in Android, ki vam omogočajo, da ostanete povezani in se dokončate.

Cenitev: Njihovi načrti se začnejo od 12,50 dolarja na uporabnika na mesec, ki ga letno zaračunajo.

4. Sveže prodajalne

Sveže prodajalne

Freshsales je še ena priljubljena CRM programska oprema, primerna za podjetja vseh velikosti. Odlikuje ga prodajno usmerjen pristop z orodji za povečanje konverzij.

Ponujajo nadzorno ploščo na enem mestu, ki vam omogoča takojšen dostop do poročil, dejavnosti, telefonskih klicev, e-poštnih sporočil, uporabnikov in upravljanja stikov. Ima intuitiven spletni vmesnik in zmogljive mobilne aplikacije, s katerimi lahko vaše ekipe prodajo na poti.

Freshsales uporablja točkovanje svinca na podlagi AI, kar vam pomaga, da določite prednost za potencialne potencialne konverzije. Druge pomembne funkcije vključujejo vizualne prodajne programe, dejanski vpogled v pogovore, sledenje dogodkom, potek dela po meri in več.

Za nekatere najbolj priljubljene storitve tretjih strank so na voljo domače integracije. Kot druge aplikacije je na voljo še nekaj integracij. Vendar je število integracij trenutno malo omejeno.

Cenitev: Načrti se začnejo od 12 dolarjev na mesec na uporabnika, ki se letno zaračuna.

5. Drip (e-trgovina)

Kapljanje

Drip je še ena priljubljena programska oprema za e-trgovino CRM, namenjena povečanju prodaje. Z intuitivnim uporabniškim vmesnikom je neverjetno enostaven za uporabo, vendar izjemno zmogljiv.

Naložen je s funkcijami, vključno z avtomatizacijo trženja, naprednim upravljanjem stikov, deljivimi poročili, e-poštnimi akcijami, pogovorom ena na ena, sledenjem uporabnikov e-trgovine in še več.

Drip ima naravna integracija za vse vrhunske tretje storitve. To vključuje e-poštne storitve, programsko opremo za generiranje svinca, SMS storitve, WooCommerce, Shopify in številne druge. Ponuja delovne tokove za ustvarjanje potencialnih strank iz Facebooka in Instagrama, kar vam pomaga, da se vključite v njihovo množično uporabniško bazo.

Cenitev: Dripovi načrti se začnejo od 49 dolarjev na mesec za do 2500 stikov.

6. Streak CRM za Gmail

StreakCRM

Streak je CRM programska oprema za Gmail in deluje tako z brezplačnimi Gmail računi kot tudi z G Suite. Omogoča vam sledenje e-poštnih sporočil strank v Gmailu, upravljanje stikov, sledenje potencialnim strankam in upravljanje prodajnih poti.

Samodejno zajame potencialne stike iz vaših stikov, omogoča dodajanje nalog in opomnikov, dodajanje oznak in opomb, ustvarjanje cevovodov po meri, načrtovanje e-poštnih sporočil in podobno.

Na voljo je kot dodatek za brskalnik in mobilna aplikacija za Android in iOS. Podpira integracije drugih ponudnikov prek Gmaila in Zapierja, kar vam omogoča dostop do skupnih podatkov v več orodjih in storitvah.

Cenitev: Ponujajo omejen brezplačen načrt za osebno uporabo. Njihovi plačani načrti se začnejo od 49 dolarjev na uporabnika na mesec, ki se jim zaračuna letno.

7. AgileCRM

AgileCRM

AgileCRM je močna CRM programska oprema vse v enem. V eno prikladno nadzorno ploščo pakira upravljanje stikov, prodajo, trženje in storitve za stranke.

Ponuja prodajna orodja s 360-stopinjskim kontaktnim pogledom, podrobnimi poročili, časovnico, koledarjem, dogodki, upravljanjem projektov, posli in zabavo za vašo prodajno ekipo. Dobiš dostop do hitrih poročil, ki jih lahko pripraviš tako, da spremljaš vse, kar se dogaja v vašem podjetju.

AgileCRM vključuje marketinška orodja za ustvarjanje in zajemanje potencialnih strank, pošiljanje e-poštnih sporočil, novic, ciljnih strani, obrazcev in orodja za trženje v socialnih medijih.

Cenitev: AgileCRM ponuja omejen brezplačen načrt. Njihovi plačani načrti se začnejo od 9,99 USD na uporabnika na mesec, ki se zaračuna letno, ali 8,99 USD na uporabnika, ki se zaračuna za dve leti.

Katera je najboljša CRM programska oprema za mala podjetja?

Kot smo že omenili, boste morali primerjati CRM orodja glede na zahteve in cilje vašega podjetja.

Glede na prej določena merila menimo, da je HubSpot najboljša CRM programska oprema za mala podjetja. Je enostaven za uporabo in ponuja obsežen nabor funkcij. Ponujajo brezplačen načrt, ki je dovolj dober za začetek malih podjetij.

Če je e-pošta glavni vir potencialnih strank in prodaje za vaše podjetje, je stalni stik najboljša možnost. Ponuja enostavno orodje za upravljanje stikov, ki ga lahko učinkovito uporabite za povečanje prodaje in upravljanje odnosov s strankami. Njihove cene so za mala podjetja zelo prijazne.

Če iščete popolnoma usmerjen prodajni CRM, priporočamo, da uporabite PipeDrive ali FreshSales, ker sta oba prodajno usmerjena CRM in vam bosta pomagala izboljšati prodajne procese.

Če ste blagovna znamka e-trgovine in potrebujete CRM, ki je na voljo z avtomatizacijo trženja, usmerjenim v e-trgovino, potem ne glejte več kot Drip. Je izjemno močan in vreden vsakega posameznega penija, saj vam bo zagotovo pomagal pri povečanju celotne prodaje.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljšo CRM programsko opremo za vaše podjetje. Morda boste želeli videti tudi naš seznam obveznih WordPress vtičnikov za poslovna spletna mesta, najboljše storitve poslovnega telefona in najboljšo programsko opremo za klepet v živo za mala podjetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map