7 najboljših gostovanj v podcastu za leto 2020 (večina je brezplačnih)

Več naših bralcev nas je vprašalo o iskanju najboljše podcast storitve gostovanja.


Gostovanje podcast je drugačno od gostovanja spletnih strani, saj ponuja posebna orodja, ki so narejena za optimizacijo naročniške izkušnje (več bomo pojasnili v nadaljevanju članka).

Izbira zanesljive platforme gostovanja podcastinga je ključnega pomena za vaš podcast, ker vam bo pomagala hitreje rasti občinstva, hkrati pa olajšati upravljanje datotek podcast.

V tem članku bomo primerjali najboljša podjetja za podcast gostovanje, ki jih lahko uporabite. Mnogi od njih so brezplačni, nekateri pa zaračunajo majhno pristojbino, ker nudijo boljšo podporo in orodja.

Najboljša podjetja za podcast gostovanje

Kaj je podcast gostovanje in zakaj ga potrebujete?

Gostovanje podcast je specializirana storitev, ki ponuja shranjevanje in pošiljanje medijskih datotek, povezanih s podcastom.

Tako kot potrebujete storitev gostovanja spletnega mesta, da shranite vse datoteke svojega spletnega mesta, tudi podcast gostovanje ponuja isto storitev, vendar za medijske datoteke vašega podcasta.

Zdaj se morda sprašujete, ali ne bi mogel samo uporabiti spletnega gostovanja za shranjevanje datotek podcast?

To lahko storite, vendar to ne bi bilo dobro za vaše spletno mesto ali vaše poslušalce.

Vidite, da so epizode podcast velike datoteke. Če jih dostavite z istega strežnika, boste potrebovali veliko virov strežnika.

Zaradi tega bi bilo vaše spletno mesto počasnejše, med večjo obremenitvijo pa se lahko celo zruši.

Če več uporabnikov začne prenašati hkrati, bo večina storitev gostovanja preprosto blokirala procese, ki zajemajo strežniške vire. To pomeni, da uporabniki ne bodo mogli prenesti vašega podcasta.

In ravno zato potrebujete storitev gostovanja podcast.

Zakaj gostovanje podcastov?

Ta podjetja so specializirana za shranjevanje in pošiljanje velikih medijskih datotek. Izdelani so posebej za podcasterje in imajo specializirana orodja za obdelavo medijskih datotek.

Podporo dobiš tudi od ljudi, ki so strokovnjaki v tej panogi. To na dolgi rok naredi veliko razliko.

Glede na to, poglejmo najboljše storitve gostovanja podcast, ki jih lahko uporabite.

Najboljše storitve gostovanja Podcast-a

Obstaja veliko podjetij, ki ponujajo storitve podcast hostinga. Vendar bomo iskali tiste, ki jih je najlažje uporabljati, ponudili bomo odlična orodja in podporo ter seveda prilagodljivost velikosti datotek.

Tukaj je naš izbor najboljših storitev podcast hostinga.

1. Podbean

Podbean

Podbean je najboljši ponudnik storitev gostovanja podcastov na trgu. Ponujajo neomejene načrte gostovanja podcastov z neomejeno pasovno širino.

Vključuje tudi čudovita orodja za oblikovanje za gostovanje vašega spletnega mesta s prilagodljivimi temami. Predvajalnik Podbean lahko enostavno vstavite tudi v svoje objave in strani v programu WordPress.

Poleg tega imajo na razpolago tudi orodja za promocijo podcastov, ki epizode samodejno pošljejo v vse zgornje imenike podcasta. To vašim občinstvom omogoča, da za poslušanje in prenos podcastov uporabljajo svoja najljubša orodja.

Podbean ponuja tudi oglaševalsko tržnico, ki podcasterjem ponuja možnosti, da zaslužijo svojo vsebino. Imajo tudi ogromno skupnost podcasterjev, ki že uporabljajo Podbean kot svojo podcasting platformo.

Cenitev: Brezplačni načrt z omejeno količino prostora za shranjevanje, plačani načrti, ki se začnejo od 9 USD / mesec z neomejenim pomnilnikom.

2. BuzzSprout

Buzzsprout

BuzzSprout je eden najpreprostejših za ponudnike ponudnikov gostovanja podcastinga za začetnike. V poslu poslujejo od leta 2009 in so ustvarili močno skupnost podcasterjev, ki vključuje nekaj najboljših podcasterjev.

Če šele začnete, se vam bo zdelo neverjetno enostavno za uporabo. Samo naložite svojo medijsko datoteko in samodejno poskrbi za ostalo.

Prav tako bodo epizode samodejno poslali v vse zgornje imenike podcasta, kar zagotavlja, da je vaš podcast na voljo v vseh napravah in aplikacijah.

Njihov vdelani podcast predvajalnik je odličen in dobro deluje na vseh velikostih zaslona. Prikaže naslovnico, gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih, nadzor za preskok naprej in nazaj in še več.

Ponujajo tudi brezplačen vtičnik WordPress, ki vdelave še bolj olajša.

Če ne želite izdelati spletnega mesta, potem lahko BuzzSprout izdela zanjo. Lahko prilagodite njegovo zasnovo in uporabite svoje ime domene po meri.

Slaba stran je, da imajo tudi njihovi plačani načrti omejitve shranjevanja in pasovne širine.

Cenitev: Omejen brezplačni načrt za 90 dni. Plačani načrti se začnejo pri 12 USD na mesec za 3 ure nalaganja.

3. Blubrry

Blubrry

Blubrry ponuja prilagodljive načrte gostovanja podcastov za nove in izkušene podcastere. Ponujajo priljubljen vtičnik za podcasting za WordPress, imenovan PowerPress, s katerim je zelo enostavno upravljati podcast neposredno s svojega spletnega mesta WordPress.

Uporaba Blubrryja s programom PowerPress omogoča enostavno nalaganje epizod podcasta neposredno na ponudnika gostovanja podcast. Omogoča vam tudi, da podcast enostavno oddate v Apple Podcasts (prej iTunes) in Google Podcast.

Tako bodo podcasti lahko vidni v aplikaciji Google Home, Assistant in Google Podcast v napravah Android.

Blubrry ponuja tudi možnosti zaslužka, statistiko o podcastu, funkcije za skupno rabo v družabnih omrežjih in še več.

Cenitev: Od 12 USD na mesec s shranjevanjem 100 MB vsak mesec.

4. Tranzistor

Tranzistor

Transistor je zmogljiv, a enostaven za uporabo podcast hosting storitev za profesionalce in začetnike. Ponujajo neomejene načrte gostovanja podcastov, kar pomeni, da vam ne bodo zaračunali ure prenosa, kot to počnejo drugi gostitelji.

Zelo enostavno omogočajo preprosto nalaganje medijev podcast in njihovo objavo. Ponujajo tudi analitiko podcastov, tako da si lahko ogledate, kako je potekala vsaka epizoda.

Njihova vdelana koda omogoča enostavno dodajanje vsake epizode v vaše objave in strani v programu WordPress. Če nimate spletnega mesta, ga lahko hitro ustvarijo.

Paziti je treba, da njihovi načrti omejujejo število prenosov. Kar pomeni, da morate svoj načrt nadgraditi, ko raste vaš podcast.

Cenitev: Od 19 dolarjev na mesec za do 10.000 prenosov vsak mesec,

5. Smart Podcast Player

Smart Podcast Player

Ne glede na to, katero ponudbo gostovanja podcast boste izbrali, boste za pravilno vdelavo in prikazovanje podcastov na svojem spletnem mestu potrebovali predvajalnik medijev.

Nekatere družbe za podcasting imajo svoje vgrajene predvajalnike, nekatere pa nimajo. Težava je v tem, da niso videti tako dobro kot pametni predvajalnik podcast in zagotovo nimajo enakih možnosti prilagajanja..

Smart Podcast Player je najboljši medijski predvajalnik za spletna mesta podcast.

Omogoča prikaz lepega predvajalnika medijev na vašem spletnem mestu. Prikažete lahko na posameznih straneh epizod za podcast ali na domači strani. Uporabniki lahko brskajo po epizodi, uporabljajo nadzor na zaslonu, delijo vaš podcast in še več.

Lepo izgleda na vseh napravah in velikostih zaslona. Prav tako lahko njegove barve prilagodite tako, da ustrezajo vašemu spletnemu mestu in da postanejo lepljive na vrhu ali na dnu.

Poleg tega, da vam pomaga najti nove poslušalce, vam pomaga tudi pri povečanju seznama e-poštnih sporočil in povečanju števila obiskovalcev na vašem spletnem mestu.

To orodje uporablja vsak najboljši podcaster na svetu, ustvaril pa ga je ekipa Pat Flynna.

Cenitev: Od 8,09 USD na mesec (zaračunava se letno)

6. Libsyn

Libsyn

Libsyn je še en zanesljiv ponudnik storitev gostovanja podcastov. Ponujajo preprosto platformo, ki vašo blagovno znamko postavlja v središče in vam pomaga promovirati podcast na različnih platformah, aplikacijah in napravah.

Libsyn se je začel leta 2004, kar ga uvršča med prve ponudnike gostovanja podcast storitev. Ustvarili so ga podcasterji za druge podcastere in ima veliko skupnost uporabnikov, vključno z nekaterimi najvplivnejših podcasterjev..

Ponujajo načrte gostovanja podcastov z različnimi omejitvami shranjevanja vsak mesec, vendar z neomejeno pasovno širino. Ponujajo možnosti zaslužka, podrobno analitiko in integracijo WordPressa s svojim vtičnikom Libsyn Publisher Hub.

Cenitev: Od 5 USD na mesec z 50 MB mesečne shrambe.

7. SoundCloud

SoundCloud

SoundCloud je priljubljena platforma za gostovanje glasbe in podcasta. Dobra stvar je, da lahko v SoundCloud vstavite katero koli epidsode podcasta, tako da preprosto vstavite URL kjerkoli v svoje WordPress objave in strani.

SoundCloud je brezplačen do 3 ure prenosov. Njihov brezplačni načrt daje dobro izhodišče za začetnike, ki želijo najprej preizkusiti vode.

Njihovi plačani načrti imajo več možnosti za shranjevanje, pasovno širino, napredno statistiko, monetizacijo in distribucijo. Je preprost za uporabo, vendar ne najbolj prilagodljiv ali prilagodljiv načrt gostovanja podcasta.

Cenitev: Brezplačen načrt s 3 urami omejitve prenosa. Plačani načrti se začnejo od 6 dolarjev na mesec.

Katera je najboljša storitev gostovanja Podcast-a?

Kot lahko vidite, da številne storitve gostovanja podcastov ponujajo podobne načrte z ustreznimi funkcijami. Nekateri postavljajo omejitve za prostor za shranjevanje, nekateri pa za omejitev prenosov.

Ob upoštevanju teh dejavnikov priporočamo Podbean kot splošno najboljšo storitev gostovanja podcast. Njihovi načrti so opremljeni z neomejenim pomnilnikom in pasovno širino z izjemno enostavno platformo. Omogočajo vam tudi enostavno promocijo vašega podcasta v različnih storitvah.

Naše drugo priporočilo bi bil BuzzSprout. Je ena najpreprostejših rešitev za gostovanje podcast, ki je popolna za začetnike.

Kako začeti podcast?

Poleg podcast hosting storitev, boste potrebovali tudi spletno stran. To bo dom vašega podcasta v internetu, kjer ga boste oglaševali in uporabnikom pomagali odkriti več vsebine.

Za izdelavo spletnega mesta potrebujete ime domene in račun za gostovanje spletnega mesta.

Ime domene vas običajno stane 14,99 USD na leto, načrti za gostovanje spletnih strani pa se začnejo od 7,99 USD na mesec, ki se običajno plačujejo letno.

Ker šele začenjate, želite prihraniti denar, kadar lahko.

Na srečo naši prijatelji v Bluehostu uporabnikom WPBeginner ponujajo brezplačno domeno in velikodušen popust na gostovanje.

→ Zahtevaj to ekskluzivno ponudbo Bluehost ←

Celotna navodila po korakih najdete v našem vodniku o izdelavi spletnega mesta.

Nato boste morali nastaviti svoj podcast. Ustvarili smo navodila po korakih, da začnete podcast za začetnike, vodil vas bo skozi celoten set, vključno s snemanjem vaših podcast.

Kakšno opremo potrebujete za podcasting?

Številni profesionalni podcasterji uporabljajo različne opreme za snemanje podcast. To vključuje mikrofone, zvočni vmesnik, mešalnike, vetrobransko steklo, šok nastavke in še več.

Vsa ta oprema stane veliko denarja.

Vendar jih ne potrebujete samo za snemanje podcasta. Edina oprema, ki jo priporočamo pri nakupu od začetka, je dober mikrofon.

Priporočamo uporabo Rode Podcaster, ki ga lahko priključite v računalnik s pomočjo vrat USB.

Če si lahko privoščite še nekaj več, lahko kupite komplet Rcas Podcaster, ki je priložen ročici za dvigovanje in šok.

Alternativa: Samson C01UCW je dober mikrofon začetnega nivoja za snemanje poddaj.

Ko vaš podcast raste in od njega zaslužite, potem lahko vlagate v izboljšanje nastavitve. Ne pozabite pa, da ne morete izboljšati nečesa, če je ne začnete, zato samo začnite!

Kako promovirati svoj podcast

Številne zgoraj omenjene storitve gostovanja podcast vam omogočajo, da podcast samodejno oddate v različne imenike podcast in iskalnike.

Podcast lahko tudi ročno oddate. Ko bo vaš podcast odobren in bodo vse njegove epizode na teh platformah odkrite.

Vaš podcast je objavljen kot vir RSS. Kopirati boste morali URL URL-ja za podcast, ki vam ga ponuja gostovanje podcast-a.

Kako oddati svoj Podcast v iTunes ali Apple Podcast

iTunes je največji svetovni imenik podkastov, ki uporabnikom omogoča, da se naročijo na poddaje s svojimi iPhoni, Apple računalniki, iPodi in drugimi napravami Apple.

Najprej se boste morali prijaviti na spletno mesto iTunes Connect s pomočjo Apple ID-ja. Če ga nimate, se prijavite, da ga ustvarite brezplačno.

Ko ste prijavljeni, kliknite gumb Podcasts Connect.

Podcasti Connect

Na naslednjem zaslonu vnesite URL vira podcast in kliknite gumb Potrdi.

iTunes Pošlji

iTunes bo zdaj dobil vaše podatke o podcastu. Za nadaljevanje kliknite na gumb Pošlji.

iTunes bo zdaj pregledal vašo oddajo podcasta in o tem boste obveščeni po e-pošti, ko bo odobren.

Kako oddati svoj Podcast v Google Podcaste

Google Podcasts je Googlova alternativa Apple Podcast in iTunes.

Če želite oddati podcast, obiščite spletno mesto Google Play Music in kliknite gumb Objavi.

Objavite Google Podcast

Odprlo se bo upravljanje konzole Podcast, kjer morate vnesti svoj URL Podcast vira.

Pošljite vir poddaje

Nato boste morali potrditi lastništvo po e-pošti in poslati svoj podcast v pregled. Po odobritvi bo vaš Podcast prikazan v Googlu Podcast.

Promocija vašega podcasta na lastnem spletnem mestu

Obisk spletnega mesta WordPress za vaš podcast vam ponuja številne možnosti za promocijo vašega podcasta.

Najprej vam priporočamo, da upoštevate naš vodnik za WordPress SEO in se prepričate, da vaše spletno mesto podcast pridobiva iskalni promet.

Ko bodo ljudje začeli obiskovati vaše spletno mesto, boste opazili, da jih večina samo zapusti, ne da bi se naročili na vaš podcast. Tukaj prihaja email marketing.

Začeti morate e-poštno glasilo, ki uporabnikom omogoča, da se prek e-pošte naročijo na vaš podcast.

Številni začetni podcasterji najdejo množico novih poslušalcev in naročnikov s tekmovanjem v oddaji. Priporočamo uporabo RafflePress, ki je najboljši vtičnik za WordPress. Omogoča vam ustvarjanje nagradnih tekmovanj, ki vam pomagajo hitro pridobiti več obiskovalcev vašega spletnega mesta.

Če želite več nasvetov, glejte naš vodič o povečanju prometa na spletnem mestu in več obiskovalcev vašega spletnega mesta.

Upamo, da vam bo ta članek pomagal najti najboljšo storitev gostovanja podcast-a za zagon vašega podcasta. Morda si boste želeli ogledati tudi naš vodnik o tem, kako ustvariti profesionalni poslovni e-poštni naslov, ki bo dosegel sponzorje in virtualno telefonsko številko podjetja, ki bo skupaj z vašim podcastom.

Nenazadnje si oglejte naš vodič o tem, da morajo imeti WordPress vtičnike za rast vašega spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map