7 najboljših krajev za iskanje premium imena domene za prodajo (+ strokovni nasveti)

Mnogi bralci nas pogosto sprašujejo o najboljših krajih za iskanje premium domenskih imen za prodajo.


Na trgu je veliko registratorjev domenskih imen, vsak od njih pa vam skuša prodati najboljša imena domen.

Vseeno pa vam ne ponujajo najboljših orodij za iskanje popolnega imena domene. Nekateri se celo trudijo, da bi vam prodali manj znane razširitve domen po nižjih cenah.

Začetnikom to otežuje raziskovanje domenskih imen in iskanje blagovnega imena za njihovo podjetje ali blog.

V tem članku bomo delili najboljša mesta za iskanje domenskega imena za prodajo, vključno z novimi, potečenimi in premium domenskimi imeni. Prav tako bomo delili nasvete strokovnjakov, kako skrbno skrbeti za nakup premium domenskega imena.

Kakšna so najboljša mesta za iskanje imena domene za prodajo

Registratorji domen

Prvo mesto za začetek iskanja po domeni je registrar domene. To so podjetja, ki jim ICANN dovoljuje prodajo domenskih imen širši javnosti.

Niso pa vsi registratorji domen enaki.

Nekateri poskušajo agresivno prodati druge storitve, ki jih morda ne potrebujete. Drugi vas poskušajo zapreti, saj otežujejo prenos imena vaše domene.

Spodaj naši ponudniki, ki jih uporabljamo in priporočamo.

1. Domena.com

Domain.com

Domain.com je najboljši registrator domenskih imen na trgu. Ima hitro in enostavno orodje za iskanje po domeni, ki vam pomaga enostavno najti ime domene, ki je na voljo za prodajo.

Ponujajo vsa imena domen najvišje ravni po zelo konkurenčnih cenah za novejša imena domen.

Če iščete imena domen v prodaji, preprosto kliknite na zavihek premium domen in poiščite edinstvena, tržna in krajša imena domen.

Vrhunsko iskanje po domeni

Premium domenska imena so ponavadi dražja, vendar lahko izbirate med najboljšimi.

Domain.com olajša upravljanje domen s pomočjo preprostejšega področja upravljanja domene. Od tam lahko svoje ime domene usmerite v katero koli podjetje, ki gostuje, in začnete izdelovati spletno mesto.

Iskanje premium domenskih imen na trgih domen

Imena domen so donosen posel. Lahko si omislite to nepremičnino za internet.

Na tisoče ljudi vsak dan trguje z domenskimi imeni, kar pomeni, da so v vsakem trenutku od vlagateljev domen na prodaj premium domena.

Ta imena domen najdete na tržnicah domen. Tu lahko uporabniki navedejo svoja imena domen za prodajo, ki drugim omogočajo iskanje, dajanje ponudbe ali neposredno nakup imena po najvišji ceni.

2. Sedo

Sedo

Sedo je eno največjih domenskih trgov na svetu. Za lastnike domen zagotavljajo zanesljivo in varno platformo za seznam njihovih domenskih imen za prodajo.

Tam boste našli veliko premium imenskih domen. Nekateri od njih so bili uporabljeni v preteklosti, vendar se jih večina nikoli ne uporablja za izdelavo spletne strani.

Sedo je tudi odlična platforma za raziskovanje domenskih imen. Najdete lahko zanimive ideje, ki se ujemajo s vašimi ključnimi besedami, ki jih nato lahko uporabite za iskanje podobnih imen domen po redni ceni.

3. Flippa

Flippa

Flippa je vodilna svetovna platforma za prodajo spletnih podjetij, spletnih mest in imen domen. To je tržnica, kjer prodajalci navajajo svoja imena domen za prodajo. Večina jih je premium domenskih imen, navedenih na dražbi ali neposrednem nakupu.

Imena domen si lahko ogledate, spremljate dražbe ali se prijavite na dražbo s ponudbami za imena domen.

Če je vaša ponudba sprejeta, lahko sledite smernicam za plačilo. Ponavadi prodajalci uporabljajo zaščitno storitev Flippa za varna plačila in prenos registracije na kupca.

4. GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy je največji registrator domenskih imen na svetu. Upravljajo na milijone domenskih imen za zelo veliko število strank po vsem svetu.

Ponujajo orodja za raziskovanje domen, generator domenskih imen, storitev posredovanja domen in drugo. Imajo tudi svoje lastno tržnico premium domen z avkcijami.

Kljub temu, da gre za veliko podjetje, ponujajo na tone drugih storitev in prodajnih mest, kar je za začetnike lahko nekoliko presenetljivo.

Številne alternative GoDaddy ponujajo bolj osredotočene, cenejše in boljše storitve za konkurenco, kar na koncu koristi strankam.

Iskanje domenskih imen za prodajo na forumih

Obstaja na tisoče spletnih skupnosti in forumov, kjer lahko lastniki spletnih strani razpravljajo o spletnih poslovnih idejah, tržnih tehnikah in gradnji spletnih mest.

Nekatere od teh spletnih skupnosti se osredotočajo izključno na trgovanje z imeni domen, druge pa so za to temo namenile podforume. Tukaj je nekaj spletnih forumov, s katerimi lahko najdete imena domen, ki so na voljo za prodajo, vključno s potečenimi imeni domen ali kmalu potečejo imena domen.

5. NamePros

NamePros

NamePros je ena vodilnih spletnih skupnosti za nakup in prodajo domenskih imen. To je tudi odličen kraj za spoznavanje gradnje spletnih podjetij, vlaganja v imena domen in iskanje edinstvenih idej za domenska imena.

Imajo poseben odsek tržnice domen, na katerem lahko prodajalci nakažejo svoja imena domen v prodaji. Domene so navedene na dražbah, kupite zdaj, kupite ponudbo in podajte ponudbo.

6. DNForum

DNForum

DNForum je še ena priljubljena spletna skupnost za iskanje edinstvenih domenskih imen. Forum prodajalci in kupci uporabljajo za trgovanje s domenami, izvajajo dražbe, ponujajo ponudbe ali zahtevajo pomoč od posrednikov domenskih imen, da bi našli edinstveno idejo.

Pridobite brezplačno ime domene prek gostovanja

Če želite samo registrirati novo ime domene za vaše podjetje, je najlažji način pridobitve brezplačnega imena domene s prijavo na račun za gostovanje spletnega mesta. Tako lahko prihranite denar pri registraciji imena domene in hitro naredite spletno mesto takoj.

7. Bluehost

Bluehost

Bluehost je eno največjih gostujočih podjetij na svetu in WordPress in WooCommerce uradno priporočata ponudnika gostovanja.

Dogovorili so se, da bodo uporabnikom WPBeginner ponudili brezplačno ime domene + SSL potrdilo in velikodušen popust na gostovanje. Začnete lahko le za 2,75 dolarja na mesec.

→ Kliknite tukaj, da uveljavite to ekskluzivno ponudbo Bluehost ←

Kako najti odlično ime domene za prodajo

Obstaja toliko krajev, kjer najdete imena domen, ki so na voljo za prodajo. Vendar gre za zelo konkurenčno podjetje in če niste previdni, bi lahko na koncu plačali veliko več za ime domene.

Najprej vam priporočamo, da sami najdete edinstveno idejo o domenskih imenih. S pomočjo orodja za preverjanje razpoložljivosti domene na Domain.com preverite, ali je vaše želeno ime na voljo za registracijo.

Tako bi lahko po redni ceni našli ime domene, ki bi lahko znašala med 10-14,99 USD na leto.

Oglejte si naš vodnik o tem, kako najti ime domene za nekaj nasvetov o pripravi zanimivih idej za svojo domeno.

Iskanje Premium domenskega imena za prodajo

Iskanje imena domene je lahko težko. Morda se vam zdi, da so vse dobre ideje o domenah že sprejete.

Če pa ste pripravljeni vložiti v nakup krajšega, bolj znamčnega in pametnega domenskega imena, so trgi domen lahko dober vir.

To vam pomaga zožiti iskanje in pridobiti ime domene, ki ni na voljo za registracijo.

Za iskanje edinstvenih premium domenskih imen v prodaji priporočamo uporabo platform, kot sta Sedo in Flippa. Te platforme ponujajo boljša orodja za varen prenos lastništva domene, boljša orodja za oceno ugleda prodajalca in jim zakonita podjetja po vsem svetu zaupajo..

Kako narediti skrbno skrbnost pri nakupu premium domene v prodaji

Ko najdete edinstveno ime domene, ki ga želite kupiti, je čas, da opravite nekaj skrbnosti, preden se premaknete naprej.

Imena domen, ki so že bila uporabljena, so lahko na črnem seznamu, označena za neželeno pošto ali imajo slab ugled. Nakup takega imena domene lahko vpliva na vaše podjetje.

Na srečo obstajajo orodja, ki jih lahko uporabite pri opravljanju domačih nalog pred nakupom.

Najprej se prepričajte, da ime domene ni registrirana blagovna znamka obstoječega podjetja.

V skladu s pravili ICANN, če ime domene krši registrirano blagovno znamko podjetja, lahko to podjetje zahteva domensko ime ali od vas zahteva, da ga odstranite.

Lahko preverite bazo podatkov urada za patente in blagovne znamke Združenih držav, da hitro poiščete blagovno znamko za vaše ime domene, če želite videti, da je podjetje že registrirano..

Nato želite preveriti, ali je bilo ime domene prej uporabljeno za izdelavo spletnega mesta. Preprost način za to je uporaba Wayback Machine. Ta množični arhiv pregleduje internet in snema posnetke spletnih strani.

Wayback stroj

Prav tako bi želeli iskati zgodovinske zapise imena domene z orodji Whois. To vam omogoča, da vidite, kdaj je bilo ustvarjeno ime domene, nazadnje obnovljeno, spremembe DNS in zgodovinski podatki.

Kdo je

Nazadnje bi morali preveriti, ali je bilo ime domene zlorabljeno za pošiljanje neželene e-pošte, širjenje zlonamerne programske opreme ali drugih zlonamernih dejavnosti. Izvedete lahko hitri preizkus zdravstvenega preverjanja domene, da preverite, ali na njih opozarjajo rdeče zastave.

Zdravstveni pregled domene

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljša mesta za iskanje imena domene za prodajo. Morda boste želeli videti tudi našo najboljšo storitev poslovnega telefona in najboljše storitve trženja e-pošte, ki jih lahko uporabite za rast vašega podjetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me