7 najboljših storitev WordPress CDN v letu 2020 (v primerjavi)

Iščete najboljšo storitev WordPress CDN za vaše spletno mesto? Storitev CDN pospeši hitrost vašega spletnega mesta s prikazovanjem predpomnjene statične vsebine s strežnikov, ki se nahajajo v bližini vaše geografske lokacije. V tem članku vam bomo pokazali najboljše storitve WordPress CDN in kako CDN pomaga pospešiti vaše spletno mesto WordPress.


Iskanje najboljše storitve za WordPress CDN

Kaj je CDN?

Mreža za pošiljanje vsebine ali CDN je omrežje strežnikov, ki na spletnem mestu odda geografsko lokacijo uporabnika, predpomnjeno statično vsebino. Če želite več informacij, si oglejte našo infografiko o tem, zakaj potrebujete CDN za svoj WordPress blog?.

Kaj je CDN

CDN ni gostiteljska storitev WordPress. Za izdelavo spletnega mesta boste še vedno potrebovali storitev gostovanja WordPress.

Kako CDN pospeši WordPress?

Običajno vaše podjetje za gostovanje WordPress vaše spletno mesto streži z enega mesta. Vsi obiskovalci vaše spletne strani imajo dostop do istega strežnika.

Če imate spletno mesto z veliko prometa, bodo vse te zahteve uporabnikov upočasnile vaše spletno mesto. V času največjih prometnih ur lahko celo zruši strežnik, zaradi česar bo vaše spletno mesto začasno nedosegljivo.

Študija, ki jo je izvedel Strangeloop, je odkrila, da hitrost hitrosti spletnega mesta povzroči že samo sekundo 11% manj ogledov strani in 7% manj konverzij.

Hitrost spletnega mesta in vpliv na konverzije in poglede strani

Tukaj prihaja CDN. CDN predpomni statične vire strežnika, kot so tabele stilov, javascript in slike.

Ko uporabnik zahteva vaše spletno mesto, se vsi statični viri napajajo prek strežnikov CDN. To zmanjšuje obremenitev vašega gostiteljskega strežnika in omogoča hitrejši in učinkovitejši.

Statična vsebina se streže prek mreže strežnikov, ki se nahajajo na različnih geografskih lokacijah po vsem svetu. Vsako zahtevo uporabnika obravnava strežnik, ki je najbližje lokaciji uporabnika. To zmanjša hitrost nalaganja strani in vaše spletno mesto postane opazno hitrejše za vse uporabnike.

Glede na to, poglejmo nekaj najboljših storitev WordPress CDN in kako se povezujejo drug z drugim.

1. MaxCDN

MaxCDN

MaxCDN je najboljši WordPress CDN na trgu. Njihovi strežniki so opremljeni s hitrimi diski SSD in se širijo po podatkovnih centrih po vsem svetu.

Namestitev in nastavitev MaxCDN v WordPressu je zelo enostaven. Čudovito deluje s priljubljenimi vtičniki za predpomnjenje WordPress, kot sta W3 Total Cache in WP Super Cache.

Svoj CDN lahko upravljate z začetno prijazno nadzorno ploščo. Omogoča vam čiščenje predpomnilnika, ogled poročil, nastavitev lokacij in več. MaxCDN vam omogoča tudi dodajanje SSL potrdila ali uporabo skupnega SSL potrdila, da zagotovite, da se predpomnjena vsebina prikazuje prek SSL / HTTPS.

MaxCN na naših spletnih straneh uporabljamo že leta. Verjamemo, da je to najbolj zanesljiva, hitra in začetnikom prijazna storitev WordPress CDN.

Ocena: A+

Cenitev: Od 9 dolarjev na mesec

2. Sucuri

Sucuri

Sucuri je priljubljeno podjetje za varovanje spletnih strani. Ponujajo močan požarni zid WordPress in CDN, ki ščiti vaše spletno mesto pred napadi DDOS, zlonamerno programsko opremo in drugimi varnostnimi grožnjami WordPressa.

Njihov požarni zid aplikacij za spletno mesto pregleda vse zahteve uporabnikov na vašem spletnem mestu, preden doseže strežnik gostovanja. To blokira veliko napadov neželene pošte, zlonamerne programske opreme in DDOS.

Poleg tega je njihovo omrežje anycast razširjeno po vsem svetu, tako da vaši uporabniki niso nikoli daleč od najhitrejših strežnikov. Njihov požarni zid ima dvojne prednosti: hitrost in varnost.

Sucuri na tem seznamu deluje z vsemi priljubljenimi CDN-ji. Uporabljamo ga skupaj z MaxCDN na WPBeginnerju (poglejte, kako nam je Sucuri pomagal blokirati 450.000 napadov WordPressa). To izjemno zmanjša nalaganje strežnika, saj požarni zid Sucuri blokira vse slabe zahteve, preden od MaxCDN zahteva predpomnjeno vsebino..

Ocena: A

Cenitev Od 9,99 USD na mesec za posamezno spletno mesto.

3. Cloudflare

Cloudflare

Cloudflare je najbolj znan po svoji brezplačni ponudbi CDN za majhna spletna mesta. Upoštevajte pa, da njihov brezplačni načrt vključuje omejeno zaščito DDoS in nima vseh funkcij v njihovih plačljivih načrtih.

V programu WordPress je Cloudflare CDN enostavno nastaviti. Ima veliko mrežo globalno distribuiranih strežnikov in samodejno predpomni statično vsebino. Cloudflare ima enostavno nadzorno ploščo za čiščenje predpomnilnika in spremljanje uspešnosti.

Imajo tudi funkcijo “Jaz sem pod napadom”. Uporabnikom za nekaj sekund prikaže varnostno stran, medtem ko analizira promet in jih pošlje na vaše spletno mesto.

Oglejte si našo primerjavo oblaka Cloudflare in Sucuri in si oglejte, kako ščitijo vaše spletno mesto pred DDoS napadi in prometnimi skoki.

Ocena: A

Cenitev: Plačani načrti od 20 dolarjev na mesec.

4. StackPath

StackPath

StackPath ponuja trden CDN, zgrajen na nenehno rastoči platformi. Imajo večjo mrežo strežnikov, razporejenih po številnih državah po vsem svetu.

Njihov varen CDN ščiti vaše spletno mesto pred napadi DDoS s funkcijami uravnavanja in blokiranja obremenitve. Vsi načrti vključujejo požarni zid spletnega mesta, ki še dodatno zmanjša nalaganje strežnika na vašem spletnem mestu in poveča čas nalaganja strani.

Lastniki spletnih mest so enostavni za namestitev in prihajajo z razvijalcem prijazen nabor orodij in API-jev. To razvijalcem omogoča, da svoje aplikacije ali spletna mesta integrirajo v StackPath API in izkoristijo njegov močan vmesnik.

Ocena: B+

Cenitev: Od 20 dolarjev na mesec.

5. KeyCDN

KeyCDN

KeyCDN je še ena dobra možnost za storitev WordPress CDN. Ponujajo močno mrežo strežnikov, razširjenih po regijah Severne Amerike, Evrope in Azije.

Nastavitev je na mnogih priljubljenih platformah, vključno z WordPressom, enostavno. Načrti vključujejo tudi ublažitev DDoS, brezplačno in prilagojeno SSL, podporo HTTP / 2, podporo Restful API, SSD strežnike in zmogljivo nadzorno ploščo.

KeyCDN ponuja plačilo po načrtih, kar pomeni, da plačate tisto, kar uporabljate, namesto fiksnega mesečnega plačila. To bi lahko zmanjšalo cene za manjša spletna mesta, vendar lahko nepričakovana rast prometa poveča tudi stroške.

Ocena: B

Cenitev: Plačajte, ko greste, od 0,04 dolarja za GB. Najmanj 40 dolarjev na leto.

6. Rackspace

Rackspace

Rackspace je dobro znano ime za računalništvo v oblaku, gostovanje in rešitve v oblaku na ravni podjetij. Ponujajo tudi rešitev CDN, zgrajeno na podlagi močne infrastrukture v oblaku.

Namestitev je nekoliko bolj zapletena kot nekatere druge storitve CDN. Rackspace ponuja tudi številne druge rešitve v oblaku, kar uporabnikom nekoliko otežuje iskanje poti.

Dobro deluje z WordPressom in ga lahko enostavno uporabljate s priljubljenimi vtičniki WordPress. Vendar pa DDoS-a sploh ne ponuja blaženja. Za zaščito DDoS boste morali uporabiti Sucuri ali Cloudflare.

Ocena: C

Cenitev Plačajte od 0,16 USD za GB.

7. Inkapsula

Inkapsula

Incapsula je še ena priljubljena rešitev WordPress CDN. Imajo strateško locirane strežnike po vsem svetu, vključno s podatkovnim centrom v Južni Ameriki. Nastavitev je enostavno in dobro deluje s predpomnilnikom WordPressa in drugimi vtičniki.

Incapsula kot del svojih plačljivih načrtov CDN ponuja požarni zid za spletne strani, podporo za SSL, podporo 24/7 in DDoS. Imajo tudi brezplačen načrt CDN, ki ne vključuje teh funkcij.

Ocena: C

Cenitev: Plačani načrti od 59 dolarjev na mesec.

Zaključek

Po natančni oceni vseh teh vrhunskih storitev WordPress CDN je bilo jasno, da je MaxCDN najboljši WordPress CDN na trgu. Ponujajo najobsežnejši nabor funkcij po zmerni ceni in prijaznim nastavitvam za začetnike.

Priporočamo tudi Sucuri, saj vam omogoči dostop do njihovega požarnega zidu in proxy strežnika v oblaku. Sucuri lahko uporabite tudi z drugimi CDN-ji, da še povečate delovanje svojega spletnega mesta.

Če ste tesno namenjeni proračunu, lahko to naredi brezplačen program Cloudflare CDN.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljšo rešitev WordPress CDN za vaše spletno mesto. Morda boste želeli videti tudi naš Ultimate korak za korakom WordPress SEO vodič za začetnike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map