Kako izbrati najboljšo programsko opremo za spletni dizajn v letu 2020 (v primerjavi)

Iščete najboljšo programsko opremo za spletno oblikovanje za izdelavo čudovitih spletnih strani? Večina izkušenih spletnih oblikovalcev ima svojo želeno programsko opremo za različne naloge oblikovanja.


Če pa šele začenjate, lahko traja nekaj časa, da najdete popolno kombinacijo.

V tem članku vam bomo prikazali najboljšo programsko opremo za spletno oblikovanje za različne primere uporabe, tako da se lahko pravilno odločite za svoje potrebe.

Izbira najboljše programske opreme za spletni dizajn

Zakaj potrebujete najboljšo programsko opremo za spletni dizajn?

Zaradi običajnih napačnih predstav o spletnem oblikovanju mnogi začetniki menijo, da bi potrebovali več let, da bi naredili spodobne in profesionalne zasnove spletnih strani.

Čeprav je res, da imate boljši nadure, vam lahko prava programska oprema za spletno oblikovanje olajša ustvarjanje čudovitih modelov z minimalnimi znanji.

To je zato, ker nekatere programske opreme za spletni dizajn avtomatizirajo celoten postopek, ki celo absolutnim začetnikom omogoča ustvarjanje čudovitih spletnih mest.

Poglejmo si nekaj najboljše programske opreme za spletni dizajn, ki vam bo pomagala oblikovati kot strokovni spletni oblikovalec.

Različne vrste programske opreme za spletno oblikovanje

Ni niti enega orodja za spletno oblikovanje, ki bi opravil vse naloge, povezane z razvojem in oblikovanjem spletnih strani. Kot oblikovalec boste morali izbrati kombinacijo različne programske opreme za izdelavo svojega orodja.

Naš izbor smo razdelili v različne kategorije, tako da lahko ocenite najboljše razpoložljive možnosti za vsako nalogo.

  Začnimo najprej z osnovami.,

  Najboljša programska oprema za spletni dizajn za gradnjo spletnih strani

  Mnogi začetniki nas vprašajo, ali se morajo naučiti kodiranja, da ustvarijo pravo spletno stran.

  Čeprav poznavanje kodiranja prinaša dodatno prednost pri ustvarjanju spletnih mest, je veliko graditeljev spletnih mest, kot je WordPress, vsakomur olajšalo ustvarjanje spletnih mest po meri, ne da bi se naučili kodirati.

  To je razlog, da WordPress zdaj upravlja preko 34% vseh spletnih strani na internetu.

  1. Beaver Builder

  Beaver Builder

  Beaver Builder je uporabniku prijazen ustvarjalec strani za WordPress. Omogoča vam, da preprosto povlečete in spustite elemente oblikovanja, da ustvarite svoj prilagojen dizajn, ne da bi napisali nobeno kodo.

  Če želite začeti z orodjem Beaver Builder, potrebujete spletno mesto WordPress.

  Priporočamo uporabo Bluehosta. So uradno priporočen ponudnik gostovanja WordPress in eno največjih gostovalnih podjetij na svetu.

  Najboljši del je, da uporabnikom WPBeginner ponujajo popust pri gostovanju in brezplačno ime domene. V bistvu boste lahko začeli za 2,75 USD na mesec.

  → Kliknite tukaj, če želite začeti z Bluehostom ←

  Za podrobnosti glejte naš vodič o tem, kako narediti spletno mesto z navodili po korakih.

  Ko ste pripravljeni, morate namestiti in aktivirati vtičnik Beaver Builder. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

  Po tem lahko urejate WordPress objave ali strani s programom Beaver Builder.

  Uporaba programa Beaver Builder za oblikovanje strani v WordPressu

  Preprosto pokažite in kliknite na kateri koli element, da ga uredite ali naložite iz več deset pripravljenih predlog, ki jih boste uporabili kot izhodišče. Za navodila glejte naš vodič o ustvarjanju postavitev po meri s programom Beaver Builder

  Beaver Builder ima tudi program za prilagajanje tem, ki omogoča ustvarjanje tem za WordPress po meri z istim vmesnikom povleci in spusti. Za razliko od urejanja strani lahko ustvarite celotno temo z lastnim dizajnom.

  Če želite več informacij, glejte naše vadnico o tem, kako ustvariti teme po meri WordPress, ne da bi napisali nobeno kodo.

  2. Divi

  Divi Demo

  Divi je še ena odlična možnost, če želite oblikovati spletno stran WordPress. Je eden najboljših graditeljev strani WordPress in ima na voljo desetine pripravljenih predlog za izbiro.

  Ko nastavite spletno mesto WordPress, preprosto namestite in aktivirajte Divi na svojem spletnem mestu in začnite urejati. Deluje s skoraj katero koli temo WordPressa, uporabite pa lahko tudi temo Divi, ki je opremljena z izboljšanimi funkcijami.

  To je orodje za povleci in spusti, kar pomeni, da lahko preprosto usmerite in kliknete kateri koli predmet in spremenite njegov videz. Dodate lahko slike, videoposnetke, drsnike, obrazce za stike, gradnike in drugo.

  Najpomembneje je, da so vaše oblikovne spremembe popolnoma odzivne in bi se samodejno prilagodile za mobilne naprave.

  3. Stalni stik spletnega mesta

  Stalni stik Builder spletnega mesta

  Če iščete graditelja spletnega mesta, ki je v celoti gostoval, je Constant Contact Builder spletna stran dobra WordPress alternativa za začetnike. Ta pametni ustvarjalec spletnih strani ima čudovite zasnove spletnih strani, ki jih lahko urejate s preprostim uporabniškim vmesnikom.

  Začnite z odgovorom na nekaj vprašanj in ustvarjalec spletnega mesta bo za vaše spletno mesto pobral oblikovanje, slike in predstavitvene vsebine. Nato lahko le usmerite in kliknete, da ga nadomestite s svojimi slikami, besedilom, video posnetki in še več.

  4. Gator s strani HostGator

  Gator Website Builder od HostGator

  Gator je še en ustvarjalec spletnih strani, ki vam omogoča oblikovanje popolnih spletnih strani brez kodiranja. Gator izdeluje HostGator, eno najboljših podjetij za spletno gostovanje na svetu.

  To je platforma za gostovanje v celoti, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za posodobitve, varnost ali varnostno kopijo. Ne vključuje samo graditelja in gostovanje spletnih strani, temveč tudi brezplačno ime domene za vaše spletno mesto.

  Programska oprema za gradbenike vsebuje intuitiven vmesnik povleci in spusti z več kot 200+ profesionalnimi predlogami spletnega oblikovanja. Vsaka predloga je popolnoma prilagodljiva s pomočjo preprostega orodja s točkami in kliki.

  Vsak element lahko uredite na strani ali povlečete in spustite pogosto uporabljene predmete, kot so slike, videoposnetki, galerija fotografij, besedilo, stolpci, zemljevidi in obrazci za stike.

  Gator ima tudi vgrajeno knjižnico zalog, zato lahko na svojem spletnem mestu najdete in dodate čudovite fotografije.

  Najboljša programska oprema za spletni dizajn za e-trgovino

  Industrija e-trgovine naj bi do leta 2021 dosegla 4,9 bilijona dolarjev. Na trgu je ogromno povpraševanja po spletnem oblikovanju e-trgovine..

  Sledijo naši najboljši izbirniki za najboljšo programsko opremo za spletno oblikovanje za e-trgovino, ki vam bo omogočila prodor na ta trg brez veščin kodiranja..

  5. WooCommerce

  WooCommerce

  WooCommerce je najboljša platforma za e-trgovino na svetu. Poteka poleg WordPressa, kar pomeni, da boste potrebovali spletno mesto WordPress za oblikovanje spletnega mesta za e-trgovino z uporabo WooCommerce.

  Za začetek se lahko prijavite pri Bluehostu. Uporabnikom WPBeginner ponujajo popust na gostovanje + brezplačno ime domene. V bistvu lahko začnete z 2,75 dolarja na mesec.

  Podrobna navodila najdete v našem celotnem priročniku o zagonu spletne trgovine.

  6. BigCommerce

  Platforma eCommerce BigCommerce

  BigCommerce je priljubljena platforma e-trgovine. Na voljo je kot celovita rešitev, najboljši del pa je, da ga je mogoče enostavno vključiti v WordPress spletno mesto.

  Ustvarjanje spletne trgovine z BigCommerce je precej preprosto. Na voljo je s čudovitimi dizajni v trgovini in popolnoma prilagodljivimi temami za vašo spletno trgovino. Samodejno obdeluje slike izdelkov, jih obrezuje in prikazuje v čudovitih galerijskih postavitvah.

  Se sprašujete, kako se postavlja proti WooCommerce? Oglejte si naš članek o BigCommerce vs WooCommerce, kjer lahko primerjate obe platformi.

  7. Shopify

  Shopify

  Če iščete celovito gostujočo rešitev e-trgovine, vam lahko Shopify dobro ustreza. Na voljo je s profesionalno oblikovanimi predlogi za ustvarjanje skoraj vseh vrst spletne trgovine.

  Vsa orodja za oblikovanje e-trgovine so zelo intuitivna in omogočajo, da le povlečete in spustite predmete, da ustvarite čudovite strani. Lahko preprosto naložite logotipe po meri, slike, videoposnetke in še več.

  Shopify skrbi za gostovanje, programsko opremo in varnostne kopije, zato se lahko samo osredotočite na ustvarjanje čudovite spletne trgovine.

  Za več podrobnosti glejte našo podrobno primerjavo Shopify vs WooCommerce.

  Najboljša programska oprema za spletni dizajn za grafične oblikovalce

  Velik del spletnega oblikovanja je sestavljen iz grafike za ustvarjanje logotipov po meri, slik ozadja, predstavljenih slik in še več. Za vse to boste potrebovali orodja za grafično oblikovanje.

  Ta orodja zahtevajo nekaj osnovnih znanj, kako jih uporabiti. Na srečo obstajajo na tone spletnih virov, da vas hitro pospešijo.

  8. Adobe Photoshop

  Adobe Photoshop

  Adobe Photoshop je vodilni v industriji programske opreme za urejanje fotografij in grafičnega oblikovanja. Na voljo je za operacijske sisteme Mac in Windows.

  Je ena najstarejših in najlažjih za uporabo programske opreme za grafično oblikovanje na trgu. Zaradi svoje ogromne priljubljenosti obstaja veliko spletnih virov za brezplačno učenje Photoshopa.

  Adobe Photoshop je nekoliko dražji od neke druge programske opreme. Na voljo je na podlagi naročnine, vsak načrt ima različne aplikacije in dodatke.

  9. Skica

  Skica

  Sketch je močno orodje za oblikovanje vektorjev, ki vam omogoča ustvarjanje kakovostnih in kakovostnih zasnovi. Sketch zelo enostavno ustvarja ikone, ilustracije, prototipe in vzorce za aplikacije, spletna mesta in tiskanje.

  Na voljo je z intuitivnim dizajnom, ki se ga za začetnike enostavno naučijo. Na voljo je tudi množica učnih virov, s pomočjo katerih se lahko hitro seznanite s programsko opremo.

  10. Oblikovalec afinitete

  Oblikovalec afinitete

  Affinity Designer je neverjetno enostavno in učinkovito grafično orodje za oblikovanje. Affinity Designer, primeren tako za začetnike kot za napredne uporabnike, je opremljen z vsemi orodji, ki bi jih želeli v orodju za grafično oblikovanje, brez kakršnih koli zapletenih stvari.

  Omogoča tudi enostavno preklapljanje med rastrskim in vektorskim načinom. To olajša oblikovanje ilustracij z močno kombinacijo orodij.

  Affinity Designer je na voljo za preprosto ceno enkratnega plačila v višini 49,99 USD.

  V bistvu je Affinity odlična kombinacija Adobe Photoshopa in ilustratorja.

  11. Adobe Illustrator

  Adobe Illustrator

  Adobe Illustrator je Adobe-ovo orodje za vektorsko grafično oblikovanje. Priljubljen med strokovnjaki za grafično oblikovanje, Illustrator vam omogoča ustvarjanje logotipov, ikon, risb, tipografije in ilustracij za tisk, splet, video in mobilne naprave.

  Je preprost za uporabo, vendar ima rahlo krivuljo učenja, da v celoti izkoristite programsko opremo. Vendar pa Adobe ponuja veliko virov za lažji začetek. Prav tako boste lahko v spletu našli brezplačne vadnice.

  Adobe Illustrator je na voljo na mesečnih naročniških načrtih, zaradi česar je nekoliko dražji od ostale programske opreme.

  12. Gimp

  Gimp

  Če iščete brezplačno programsko opremo za spletni dizajn, potem je Gimp odlična brezplačna možnost. Ta odprtokodna programska oprema za oblikovanje je dobra alternativa Adobe Photoshopu in omogoča enostavno urejanje slik in ustvarjanje grafike za vaša spletna mesta.

  Gimp je na voljo za MacOS, Windows in Linux. Morda ni videti tako polirano kot neka druga plačljiva programska oprema, vendar je vsestranska in zmogljiva programska oprema za oblikovanje z veliko ponudbe.

  Najboljša programska oprema za spletni dizajn za tržnike

  Spletni dizajn se ne konča samo z uvedbo spletnega mesta. Tržniki redno potrebujejo oblikovanje grafik, slik v družabnih medijih, ikon, infografik, pasic in še več.

  Obstaja veliko orodij, ki vam omogočajo, da z zelo malo truda in spretnosti oblikujete marketinški material profesionalne kakovosti. Tukaj je naš izbor najboljše programske opreme za spletno oblikovanje za tržnike.

  13. Canva

  Canva

  Canva je orodje za grafično oblikovanje za tržnike in blogerje. Je spletno orodje in ne potrebuje namestitve dodatne programske opreme.

  Na voljo je s številnimi že pripravljenimi predlogami za oblikovanje različnih vrst grafike. Izberete lahko predlogo in nato z orodjem povleci in spusti Canva uredite te slike za svoje spletno mesto.

  4. Balzamik

  Balzamik

  Balsamiq je močno orodje za oblikovanje za ustvarjanje vzorcev, žičnih okvirov in spletnih mest. Priložen je enostaven vmesnik, ki vam pomaga, da se kot začetnik naučite oblikovanja uporabniškega vmesnika. Naprednim uporabnikom bi se to zdelo izjemno koristno pri hitrem oblikovanju vzorčnih strani za izdelke, trženjsko gradivo in drugo.

  15. moke

  Mopsi

  Moqups je še eno orodje za oblikovanje žičnih okvirjev in modelov. Omogoča enostavno deljenje in skupinsko sodelovanje brez prenosa datotek.

  Intuitivni uporabniški vmesnik omogoča preprosto uporabo za začetnike in dovolj zmogljiv za napredne uporabnike. Na voljo je z vgrajeno knjižnico na tisoče sklopov ikon, pisav in knjižnice stilov.

  16. Piktochart

  Piktochart

  Piktochart je enostavno orodje za oblikovanje za ustvarjanje predstavitev, infografik, letakov in plakatov. Na voljo je z desetinami predlog, ki jih lahko uporabimo kot izhodišče.

  Lahko ga uporabljate v svojem brskalniku, tako da ni treba nameščati nobene programske opreme. Preprosto povlecite in spustite, če želite dodati ikone, elemente, fotografije, oblike, črte in puščice. Preuredite elemente in dodajte svoje besedilo za ustvarjanje profesionalnih modelov za vaše tržne kampanje.

  Najboljša programska oprema za spletni dizajn za spletna mesta HTML

  Morate hitro oblikovati statična spletna mesta HTML? Ta programska oprema za spletni dizajn vam bo pomagala enostavno oblikovati spletna mesta HTML, ne da bi sploh napisali HTML.

  17. Adobe Dreamweaver

  Dreamweaver

  Adobe Dreamweaver je ena najbolj priljubljena programska oprema za spletni dizajn. Omogoča vam enostavno ustvarjanje statičnih spletnih mest v obliki HTML, samostojnih ciljnih strani ali hitrih dokumentov HTML.

  Za začetnike je preprosto ustvariti spletne strani, če jih preprosto povlečete in spustite. Naprednim uporabnikom bi bilo to enako koristno pri pametnem kodiranju, samodejnem dokončanju, prevajalnikih, podpori za git in še več.

  18. Google Spletni oblikovalec

  Google Spletni oblikovalec

  Google Web Designer je še eno intuitivno in enostavno za uporabo orodje za ustvarjanje dizajnov, grafike in animacij, temelječih na HTML-5. Uporablja se lahko tudi za oblikovanje oglasnih pasic, video oglasov in drugih marketinških materialov.

  Začnete lahko iz nič ali izbirate med več desetimi predlogami, ki so na voljo v različnih postavitvah. Google Web Designer je na voljo kot brezplačen prenos za operacijske sisteme Mac, Windows in Linux.

  Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljšo programsko opremo za spletno oblikovanje za vaše orodje za oblikovanje. Morda boste želeli videti tudi naš seznam najboljše CRM programske opreme in najboljših poslovnih telefonskih storitev za mala podjetja.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map