Tekmovalci WordPress – 19 priljubljenih WordPress alternativ v letu 2020

WordPress je priljubljen in mi ga imamo radi, vendar ni edina založniška platforma. Obstajajo druge možnosti WordPress, ki jih lahko uporabite za izdelavo svojega spletnega mesta.


Vsak od teh konkurentov WordPress je različen in ima svoje prednosti in slabosti. Pri izbiri alternative WordPress morate razumeti te razlike in omejitve.

V tem članku vam bomo pokazali nekatere najbolj priljubljene alternative WordPressu, ki so trenutno na voljo na trgu.

Tekmovalci WordPress - Priljubljene alternative WordPressu

1. Stalni stik spletnega mesta

Stalni stik Builder spletnega mesta

Builder spletnega mesta Constant Contact je inteligenten A.I. deluje na spletnem mestu, ki vam pomaga sestaviti spletno mesto po meri v nekaj minutah. To so sanjske uresničitve za lastnike malih podjetij.

Ta gradnik spletnega mesta povleci in spusti v kombinaciji z vodenim A.I. Čarovnik z napajanjem omogoča enostavno ustvarjanje popolnoma prilagojenega spletnega mesta s prilagojenimi predlogi za slike in vsebino.

Brezplačno lahko začnete graditi blog, poslovno spletno stran in celo spletno trgovino. Platforma ponuja tudi koristna orodja, kot so izdelovalec logotipov, profesionalna knjižnica zalog z več kot 550.000 slikami in več.

Njihov plačljivi načrt vam daje brezplačno domeno, brezplačno SSL potrdilo in lastne e-poštne naslove z blagovno znamko.

2. Gator s strani HostGator

Graditelj spletnega mesta Gator s strani HostGator

Gator je v celoti gostovan graditelj spletnih mest, ki ga je ustvaril HostGator. So eno izmed najboljših spletnih strani, ki gostuje na svetu in poznajo svoje stvari, ko gre za gostovanje spletnih strani.

Gator ima pripravljene modele spletnih strani, ki jih lahko prilagodite z uporabnikom prijaznim ustvarjalcem spletnih strani za povleci in spusti. Tudi absolutni začetniki se lahko z aplikacijo hitro seznanijo brez krivulje učenja.

Njihovi načrti Starter in Premium so primerni za spletna mesta za mala podjetja. Za dodajanje nakupovalnih košaric in drugih funkcij e-trgovine boste potrebovali njihov načrt e-trgovine. Vsak načrt vključuje tudi: brezplačno ime domene in brezplačno SSL potrdilo.

3. Builder spletnega mesta Domain.com

Domain.com Builder spletnih strani

Domain.com ponuja preprosto uporabo & spusti graditelja spletnih mest za mala podjetja. Z njim lahko v samo nekaj klikih ustvarite spletno mesto, blog ali celo spletno mesto za e-trgovino.

Njihova platforma ima na stotine čudovito oblikovanih predlog, s katerimi lahko začnete, in jih lahko preprosto prilagodite svojim potrebam z enostavnim vmesnikom povleci in spusti.

Na voljo je z vsemi bistvenimi funkcijami spletnega mesta, kot so analitika spletnih strani, funkcionalnost e-trgovine, možnost dodajanja bloga in brezplačni certifikat SSL z vsemi načrti. Izjemno cenovno se začne že pri 1,99 USD na mesec.

Domain.com je dosledno uvrščen med najboljše registratorje domen na svetu, njihov graditelj spletnih strani pa je odlična alternativa za WordPress. Za dodaten popust lahko uporabite naš kupon Domain.com.

4. BigCommerce

BigCommerce

Če iščete alternativo za e-trgovino, ki je pripravljena na WordPress, potem je BigCommerce lahko prava platforma za vas. Za začetek je graditelj spletnega mesta e-trgovine, ki je v celoti gostovan z orodji za povleci in spusti in čudovitimi predlogi.

Podpira veliko plačilnih prehodov, vključno s PayPal, Stripe, Appley Pay in Pay z Amazonom. Ena pomembna prednost uporabe BigCommercea je, da vam ne zaračunavajo transakcij.

BigCommerce vam omogoča dodajanje neomejenih izdelkov, ogled uspešnosti trgovine in uporabo vgrajenih orodij za optimizacijo konverzij in povečanje prodaje. Na voljo je tudi z izvorno integracijo WordPressa, tako da lahko za svojo trgovino uporabljate BigCommerce, medtem ko WordPress za vaše glavno spletno mesto z vsebino.

BigCommerce deluje z veliko drugimi aplikacijami drugih proizvajalcev, ki jih boste potrebovali za rast vašega podjetja.

5. Shopify

Shopify

Če želite zgraditi spletno trgovino, potem je Shopify odlična alternativa WordPressu. Omogoča enostavno uporabo orodij za ustvarjanje lastne spletne trgovine. Izdelke lahko prodajate in sprejemate plačila.

Shopify ima preprosto vodeno namestitev, ki vam pomaga hitro začeti s trgovino e-trgovine. Ima že pripravljene predloge, aplikacije in veliko možnosti integracije.

Se sprašujete, kako se primerja z WooCommerce (najboljši vtičnik za WordPress eCommerce)? ]

Oglejte si naš članek o Shopify vs WooCommerce za podrobno primerjavo obeh platform.

6. Weebly

Weebly

Weebly je še en popolnoma gosti gostitelj spletnega mesta. Omogoča vam ustvarjanje lastnega spletnega mesta s pomočjo vnaprej izdelanih predlog in njihovega ustvarjalca strani povleci-spusti.

Weebly ima omejeno podporo za e-trgovino, vendar lahko uporabite imena domen po meri. Za popolno primerjavo si oglejte našo primerjavo med WordPressom in Weeblyom.

Če že uporabljate Weebly in želite preiti na WordPress, potem si oglejte navodila za uporabo po korakih, kako se pravilno premakniti iz Weeblyja v WordPress

7. Wix

Wix

Wix je popolnoma gostovan graditelj spletnih mest. Ponuja omejeno brezplačno različico, ki jo lahko uporabljate za osebna ali mala podjetja. Tako brezplačni kot plačani načrti imajo vnaprej izdelane predloge, ki jih lahko uporabniki spremenijo s pomočjo ustvarjalca strani s povleci in spusti.

Wix ima tudi podporo za e-trgovino s svojimi plačanimi načrti, ki lastnikom spletnih mest omogočajo sprejemanje plačil prek spleta s PayPal ali Authorize.net. V članku o Wixu in WordPressu si oglejte primerjavo obeh platform.

Če že uporabljate Wix in ga želite prenesti v WordPress, potem si oglejte naš članek o tem, kako pravilno preklopiti z Wix-a na WordPress.

8. srednje

Srednja

Medium je priljubljena založniška platforma. V mnogih pogledih je drugačen kot WordPress. Ne gre za popoln sistem za upravljanje vsebin. Njihov poudarek je na bloganju in vidiku skupnosti. Njegov cilj je povezovanje ljudi z zgodbami in idejami, ki so jim pomembne.

Medij je zasnovan tako, da zagotavlja založništvo brez prostora za pisanje in podobno bralno izkušnjo za bralce. Lepo izgleda na vseh napravah in velikostih zaslona. Uporabnikom ni treba skrbeti za teme ali vtičnike, ker jih ni.

Namesto komentarjev ima Medium vmesne opombe in odgovore. Za programsko opremo vam ni treba skrbeti, saj je Medium popolnoma gostovana platforma. Medij ne dovoljuje več domenskih imen po meri, kar pomeni, da za objavo ne morete uporabiti svojega imena domene.

Oglejte si našo primerjavo Medium in WordPress, če želite videti razliko med dvema platformama.

Imamo tudi navodila za korake po korakih za uporabnike, ki želijo svoje članke premakniti iz medija na spletno mesto WordPress.

9. Duh

Duh

Več uporabnikov WordPress-a, ki so se želeli osredotočiti na bloganje, je menilo, da gre WordPress v drugo smer. Tako se je rodil Ghost, ki je programska oprema za bloganje na osnovi NodeJS.

Razlika je v tem, da je Ghost v celoti osredotočen na bloganje in preprečevanje nereda. Bloggerjem in bralcem omogoča čisto pisanje in brskanje.

10. Joomla

Joomla

Joomla je priljubljena programska oprema CMS in tekmec z odprtokodno programsko opremo WordPress. Je močna, večnamenska in prilagodljiva CMS platforma z veliko skupnostjo uporabnikov in razvijalcev.

Joomla vam omogoča, da naredite veliko stvari, ki jih lahko počne WordPress, in nato še nekaj. Tako kot WordPress teme in vtičniki tudi Joomla ponuja razširitve in predloge. Uporabljajo jo že milijoni uporabnikov, mala podjetja, korporacije, vlada in neprofitne organizacije po vsem svetu.

Tako kot WordPress ima tudi Joomla sistem podpore skupnosti, obsežno dokumentacijo in deluje na večini spletnih gostovalnih platform.

Se sprašujete, kako se postavlja proti WordPressu? Za primerjavo teh treh odprtokodnih platform CMS si oglejte naš članek o WordPress vs Joomla vs Drupal.

Na voljo imamo tudi navodila za korake po korakih za uporabnike, ki želijo iz Joomle preiti na WordPress.

11. Drupal

Drupal

Drupal je še en zelo priljubljen odprtokodni CMS. Tako kot WordPress in Joomla ima tudi Drupal močno bazo uporabnikov in skupnost razvijalcev. Pobudi skoraj 2,1% vseh spletnih strani na internetu, vključno z Belo hišo, ekonomistom, zvezno državo Georgia in številnimi drugimi.

Drupal ima module in teme tako kot WordPress vtičnike in teme. Ima enake programske zahteve kot WordPress in Joomla, tako da lahko deluje na skoraj katerem koli spletnem gostitelju, ki podpira WordPress.

12. Jekyll

Jekyll

Jekyll je generator statičnega mesta. Napisana je v Rubyju in zahteva NodeJS. Je precej drugačen kot WordPress. Za začetek je generator statičnega spletnega mesta, kar pomeni, da vzame besedilo in ustvari statične HTML strani za vaše spletno mesto (brez baze podatkov).

Uporabite lahko brezplačno gostovanje, ki ga ponuja GitHub Pages z Jekyll-om. To pomeni, da če poznate Markdown, SVN, Git in ukazno vrstico, boste takoj začeli delovati. Z drugimi besedami, to je narejeno za razvijalce!

13. Tumblr

Tumblr

Tumblr je priljubljena brezplačna platforma za bloganje. Tumblr združuje bloganje z družabnim in ga naredi zelo zabavno. Ima močno uporabniško bazo kljub temu, da jo je Yahoo pridobil leta 2013.

Tumblr uporabnikom omogoča izbiro med brezplačnimi ali premijskimi temami. Uporabniki lahko uporabljajo tudi imena domen po meri za svoje bloge Tumblr. Poleg svojega bloga lahko ustvarite tudi strani. To je popolnoma gosti rešitev, zato vam ni treba skrbeti za namestitev ali vzdrževanje programske opreme.

Tumblr ima v primerjavi z WordPressom več omejitev. Vsebine ne morete enostavno zaslužiti ali zagnati trgovine za e-trgovino. Upoštevati morate tudi njihove vsebinske smernice, sicer bo vaše spletno mesto onemogočeno.

Navodila smo korak za korakom o tem, kako iz Tumblrja preiti v WordPress za uporabnike, ki iščejo alternativo Tumblr z več svobode.

14. Kvadrat

Kvadratni prostor

Squarespace je plačljiv ustvarjalec spletnih mest, ki se lahko uporablja kot WordPress alternativa. Je izjemno enostavna za uporabo in popolnoma gosti rešitev.

Tako kot Wix in Weebly tudi Squarespace ponuja predloge, pripravljene za uporabo, ki jih lahko prilagodite. Vtičnikov ali dodatnih modulov ni mogoče namestiti. Uporabite lahko samo funkcije, ki jih ponuja Squarespace. Oglejte si našo primerjavo Squarespace in WordPress.

Zaradi svojih omejitev se številni uporabniki Squarespacea sčasoma premaknejo v WordPress. Za te uporabnike imamo navodila po korakih, kako premakniti iz Squarespace v WordPress.

15. Textpattern

Textpattern

Textpattern je še en odprtokodni sistem za upravljanje vsebin. Ima enake zahteve po strežniku kot WordPress. To je veliko enostavnejši in naravnost usmerjen CMS z omejenim naslednjim.

Na voljo je z vgrajenim dnevnikom uporabnikov za statistiko in izvornim sistemom za komentiranje. Uporablja Textile za pretvorbo navadnega besedila v HTML.

16. Izrazni motor

Izrazni motor

Expression Engine je plačljiv CMS, ki temelji na PHP + MySQL. Na voljo je osnovna brezplačna različica z zelo omejenimi funkcijami za prenos. Za razliko od drugih odprtokodnih CMS na našem seznamu, Expression Engine zahteva licenčnino in večina dodatnih funkcij je na voljo kot plačani dodatki.

17. Google Sites

Google Spletna mesta

Google Sites je preprost in preprost način za izdelavo majhnih spletnih mest. Je izredno enostaven za uporabo, brezplačen za gostovanje in lahko celo uporabite svojo lastno domeno za svoje spletno mesto.

Na našem seznamu ga ni mogoče primerjati s programsko opremo CMS, vendar ga lahko primerjamo s storitvami, kot so Wix, Weebly in Squarespace.

18. Statamik

Statamični

Statamic je plačljiva in ploščata programska oprema CMS. Za razliko od druge programske opreme CMS na našem seznamu, Statamic ne shrani podatkov vašega spletnega mesta v bazo podatkov. Namesto tega uporablja PHP, YAML in Markdown za ustvarjanje strani.

19. Blogger

Blogger

Nenazadnje je Blogger še vedno živ. To je Googlova brezplačna spletna storitev. Ima večino funkcij, ki bi jih potrebovali za bloganje. Sistem za komentiranje, vgrajene družbene zmožnosti, enostavna uporaba, predloge in možnost uporabe lastnega imena domene.

Napisali smo popolno primerjavo med Bloggerjem in WordPressom (prednosti in slabosti). Če uporabljate Blogger in želite preiti na WordPress, sledite tem navodilom.

Upamo, da vam je ta članek ponudil priložnost, da si ogledate nekatere priljubljene alternative WordPressa. Medtem ko si ogledujete te alternative, si boste morda želeli ogledati naš celoten pregled WordPressa in glavne razloge, zakaj bi morali uporabljati WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map