10 величина и формата Гоогле АдСенсе банера за вашу ВордПресс локацију

Једно од најчешћих питања које почетници постављају након регистрације на Гоогле АдСенсе је које су највише перформансе Гоогле АдСенсе банера? Неки Гоогле АдСенсе формати огласа су уочљивији што значи да остварују више кликова и доносе више прихода. У овом ћемо вам чланку показати најбоље перформансе и формате Гоогле АдСенсе банера и гдје их смјестити за најбоље резултате.


Величине Гоогле АдСенсе банера

Како правилно подесити Гоогле АдСенсе огласе у ВордПресс-у?

Пре него што започнете, мораћете да се пријавите за Гоогле АдСенсе налог. Након што се пријавите, погледајте наш водич о томе како правилно додати Гоогле АдСенсе у ВордПресс.

Подразумевано можете лако да поставите АдСенсе огласе на бочну траку веб локације. Неке теме ВордПресс-а такође могу имати одређена подручја за приказивање огласа.

Међутим, најбољи начин за управљање Гоогле АдСенсе огласима у ВордПресс-у је помоћу додатка за управљање огласима. Препоручујемо употребу АдСанити-а, супер је једноставан за употребу и омогућава вам једноставно уметање огласа на бочне траке, објављивање садржаја и било где друго што желите.

Зашто неке величине и формати Гоогле АдСенсе банера раде боље?

Гоогле АдСенсе долази са неколико величина банера и формата огласа које можете додати на својој веб локацији. Међутим, не дају сви исти ниво резултата.

Огласи који су ближи садржају и лако су видљиви приликом учитавања странице, добиће вам већи ЦТР (клик стопа). Морате бити сигурни да сте одабрали величину огласа која је лако уочљива. Неке од величина огласа за Гоогле АдСенсе су превише мале, а неке могу бити и превелике да би утицале на корисничко искуство.

Затим, фактор који утиче на перформансе огласа на вашој веб локацији је колико оглашивача приказује огласе у том формату. Неки формати огласа и банери су популарнији међу оглашивачима, што значи да се њиховим коришћењем добијате већи инвентар и боље плаћају огласи.

И на крају, неки формати огласа су оптимизовани за мобилне уређаје. Ако корисници мобилних уређаја максимално искоришћавају ваш саобраћај, тада ће ови огласи бити бољи на вашој веб локацији у односу на друге величине.

Величине и формати Гоогле АдСенсе банера који су најбоље изведени

Већина власника веб локација покушава различите величине банера како би утврдили који формати најбоље делују на њиховим веб локацијама. Гоогле АдСенсе инжињери такође континуирано покрећу сопствене тестове како би видели како раде огласи на веб локацијама које учествују.

Током година смо урадили неколико тестирања са Гоогле АдСенсе-ом на сопственим веб локацијама. Испод су најбоље перформансе Гоогле АдСенсе банера и формати огласа који нуде најбољу вредност за ваше рекламне некретнине.

1. Средњи правоугаоник (300 × 250)

Средњи правоугаоник

Овај формат огласа подржава и приказне / текстуалне огласе, а може се користити и на мобилним изгледима. Најбољи део ове величине огласа је у томе што се лако поставља у бочну траку или унутар подручја садржаја без досадних корисника.

Због тога овај формат огласа добија већи огласни простор што значи више и боље плаћање огласа за вашу веб локацију. Будући да је савршено величине за огласе са садржајем, такође се наводи да има најбољи ЦТР за већину веб локација.

2. Велики правоугаоник (336 × 280)

Велики правоугаоник

Велики правоугаоник заузима другу позицију на нашој листи. Већи је и приметнији од горњег огласа средње правоугаоника, али можда се не може уклопити на све бочне траке веб локације и није оптимизован за мобилне уређаје.

Ако је бочна трака или део садржаја ваше веб странице мало узак, оглас би могао да исцеди садржај који није добар за корисничко искуство.

Како је речено, велики правоугаоник може лако надмашити средњи правоугаоник на вашој веб локацији ако се постави унутар подручја садржаја између одломака. Подржава и сликовне и текстуалне огласе.

Због своје величине и идеалног смештаја поред садржаја, ова величина огласа такође добија бољи огласни простор.

3. Леадербоард (728 × 90)

Леадербоард

Табела је традиционална величина огласа са натписом која је савршена за заглавље веб локације. Подржава и текстуалне и сликовне огласе, али не подржава мобилне огласе.

Пошто је плоча са најбољим резултатима идеална за постављање на врх (унутар или одмах након заглавља веб локације), добија се више огласа што значи и боље огласе за вашу веб локацију. Због своје величине и истакнутог положаја, на већини веб локација делује прилично добро.

4. Пола странице ака Велики небодер (300 × 600)

Пола странице

Велики небодер је широк вертикални транспарент који се због своје величине назива и половина. Привлаче пажњу оглашивача који желе више огласног простора да ефикасно преносе своју поруку током поновног циљања.

Постаје све популарнији међу издавачима јер теже изложености робним маркама што значи и боље плаћање огласа.

Велики небодер можете поставити на бочну траку или поред садржаја. Међутим, због своје величине можда неће бити добро за све веб странице.

5. Велики мобилни банер (320 × 100)

Мобилни банер

Велики банер за мобилне уређаје је формат за мобилне огласе и у смислу ефикасности је еквивалент формату огласне листе, али за мобилне уређаје. У идеалном случају најбоље делује када се постави на врх одмах испод заглавља.

Будући да мобилни саобраћај чини добар део корисника на већини веб локација, овај формат огласа омогућава бољи огласни простор.

Може се поставити као мање наметљив оглас и као алтернатива средњем правоугаоном формату огласа.

6. Мобиле Леадербоард (320 × 50)

мобиле леадербоард

Мобилна лествица на половини је у висини у односу на формат мобилних банера. Мало је мање ефикасан, али исто тако мање наметљив и нуди још боље искуство реклама на мањим мобилним уређајима.

Мобилни огласи су популарни међу оглашивачима, што значи да добија значајан огласни простор. Уз правилан смештај, он може заиста добро да функционише са вашим мобилним саобраћајем.

7. Широки небодер (160 × 600)

Небодер

Широки небодер је вертикални натпис који је дизајниран посебно за уске бочне траке. Подржава и слике и текстуалне огласе и популарна је међу оглашивачима.

То је мање наметљива опција огласа и може се лако уклопити са дизајном ваше веб странице. Међутим, мање је ефикасан од огласа са натписима на широј половини странице који теже привлаче већу пажњу корисника на оглас.

8. Портрет (300 × 1050)

Портрет

Портрет је мало шири и дужи вертикални транспарент. Због своје величине, овај формат огласа привлачи оглашиваче у фокусу бренда који желе више огласног простора за своју поруку.

Идеално је да се постави поред садржаја или на бочну траку где је то видљивије док ваши корисници скенирају садржај ваше странице. Тестиран дио је да га имплементирате без утицаја на корисничко искуство на вашој веб локацији.

9. Биллбоард (970 × 250)

Огласна табла

Билборда је још један формат огласа усмерен на бренд. То је широки хоризонтални огласни натпис који се може идеално поставити на врху или на дну ваших страница. Обично добија боље огласе због простора који нуди оглашивачима, али има мањи огласни простор.

У зависности од садржаја и кључних речи ваше веб странице, могао би бити пун погодак или промашај ако не привуче довољно огласа за своју веб локацију.

10. Трг (250 × 250)

Већи огласи се сматрају генерално приметнијим. Међутим, нису све веб странице дизајниране на исти начин. Ако користите минималистичку ВордПресс тему, онда би овај мали квадратни формат могао лепо да се уклопи у ваш изглед и да и даље буде приметан.

Лоша страна је да има мањи огласни простор што би могло резултирати ниским плаћањем огласа. Међутим, ако је ваша веб локација конкурентна у индустрији, она може функционисати заиста без утицаја на корисничко искуство.

Више савета како најбоље искористити свој огласни простор

Корисници нас често питају како могу зарадити више новца са Гоогле АдСенсе-ом? Како је свака веб локација другачија, не постоји ниједан савршен одговор на ово питање.

Ево неколико савета како да у потпуности искористите потенцијал своје веб локације када користите Гоогле АдСенсе за остваривање прихода.

  • Тестирајте различите положаје огласа – Испробајте различите формате огласа да бисте утврдили који формати вам нуде бољи ЦТР и који формати вам дају боље огласе.
  • Прикажите више огласа – Гоогле АдСенсе омогућава вам приказивање више огласних јединица на страници. Испробајте различите положаје и формате огласа да бисте тестирали које комбинације најбоље раде за вас.
  • Прво размислите о корисницима – Иако је приход од огласа важан за опстанак многих веб локација, морате да размислите и о својим корисницима. Постављање огласа на начин који утиче на корисничко искуство утицало би на ангажовање корисника на вашој веб локацији као и на ваш ВордПресс СЕО.
  • Оптимизирајте перформансе веб локација – Истраживања показују да брже веб локације обично добијају ангажованију публику, што значи и већи ЦТР за ваше огласе. Погледајте како да убрзате ВордПресс и повећате перформансе.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да пронађете најбоље перформансе и формате Гоогле АдСенсе банера. Такође бисте желели да проверите наш свеобухватни водич о другим начинима зараде на мрежи како бисте надопунили Гоогле АдСенсе приходе.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me