Једноставне ревизије програма ВордПресс: Водич корак по корак (2020)

Да ли сте знали да ВордПресс долази са уграђеном функцијом која вам омогућава да поништите измене и вратите се на претходну верзију поста?


Ова се функција назива Пост Ревисион (Пошта ревизије) или једноставно Ревисион (Ревизије поста).

Већина нас греши приликом писања. Понекад бисте могли да пожелите да нисте избрисали оно што сте написали раније. Ревизије вам омогућавају да то поправите тако што ћете се вратити у прошлост и поништити измене.

У овом чланку показаћемо вам како лако поништити промене у ВордПресс-у уз накнадне ревизије. Такође ћемо вам показати како лако управљати ревизијама постова у ВордПресс-у.

Управљање накнадним ревизијама ВордПресс-а

Ево прегледа тема о којима ћемо говорити у овом водичу:

  Шта је ревизија поста?

  Ревизија поста је функција ВордПресса која вам омогућава да поништите промене и вратите се на старију верзију својих постова и страница.

  За сваки нацрт на којем радите, ВордПресс аутоматски спрема привремену ревизију. Ова врста ревизије се назива аутоматско спремање.

  ВордПресс чува аутоматску уштеду сваких 60 секунди. Такође аутоматски замењује старију верзију новом аутоматском спремом.

  Аутоматско спремање ревизија у ВордПресс-у

  Функција аутоматског спремања помаже вам да вратите садржај ако нешто пође по злу пре него што га можете сачувати. На пример, ако се прегледач покварио или се рачунар обесио током писања, можете да вратите најновији нацрт из аутоматске меморије.

  ВордПресс такође спрема ревизије поста сваки пут када корисник кликне на дугме за спремање, ажурирање или објаву. За разлику од аутоматског чувања, ове ревизије се трајно чувају у ВордПресс бази података.

  Можете да пронађете, прегледате и вратите се на било коју од ових ревизија са екрана за уређивање порука.

  Зашто бисте требали користити ревизије поста?

  Скоро сваки ВордПресс корисник може имати користи од ревизије поста. Писање сјајног садржаја захтева много подешавања и измена. Ревизије поста омогућавају вам да видите свој поступак и погледате птичјим погледом како се ваш пост развијао.

  Затим можете прелазити између различитих стања нацрта, уносити измене и учинити ваш чланак савршеним за објављивање.

  За ВордПресс странице с више аутора, ревизије поста омогућавају уредницима да лако управљају радом више аутора. Можете да видите ко је унео промене у чланак, које промене су направиле и тако даље.

  Уз то, погледајмо како да користимо ревизије постова за побољшање својих ВордПресс постова и страница.

  Како се користи Пост Ревисион за поништавање промена у ВордПресс-у

  ВордПресс приказује број ревизија испод „Доцумент“ панела на екрану за уређивање поста / странице.

  То можете пронаћи на десној страни екрана уредника постова. Кликом на „Ревизије“ одвест ћете се на екран о ревизијама.

  Објавите ревизије у ВордПресс-у

  Екран за ревизију поста приказаће вам најновију ревизију поста са траком за помицање на врху. Клизањем дугмета на траци за помицање одвешће вас до раније ревизије поста.

  Пребацивање између ревизија поста

  Промјене у свакој ревизији бит ће означене зеленом и ружичастом бојом. На врху можете видети корисника који је унео ове промене, време и друге информације.

  ВордПресс ће вас такође обавестити да ли је ревизија аутоматско спремање или скица.

  Врати аутоматско спремање исто као и ревизије

  За кретање ревизијама можете користити следећи и претходни тастер.

  Поред тога, потврдите оквир на врху који пише „Упореди било које две ревизије“. Ако то направите, поделите тастер за помицање на два дела, а свако дугме можете превести на другу ревизију и упоредити разлику између две удаљене ревизије.

  Упоредите било које две ревизије

  Да бисте вратили ревизију, једноставно кликните на Врати ову ревизију или Врати овај тастер за аутоматско спремање.

  ВордПресс ће вратити изабрану ревизију као вашу тренутну ревизију након што ћете је моћи сачувати као нацрт.

  Врати тачку ревизије

  Имајте на уму да враћањем на претходну ревизију неће се избрисати најновија верзија вашег поста. Уместо тога, ВордПресс ће га сачувати у бази података као другу ревизију.

  Коришћење ревизија поста помоћу класичног ВордПресс уређивача

  У случају да нисте надоградили свој ВордПресс на Гутенберг и даље користите класични уређивач, тада ћете наћи ревизије поста у мета пољу за објављивање на десној табли екрана измене поста / странице.

  Прегледавање ревизија поста у класичном уређивачу

  Да бисте погледали ревизије поста, једноставно кликните везу „Прегледај“ поред броја ревизија. Поред овога, ревизије поста раде слично као у класичном уреднику и у Гутенбергу.

  Ограничавање ревизије поста у ВордПресс-у

  Све ревизије поста чувају се у вашој ВордПресс бази података. Због тога се многи корисници брину да би превише ревизија могло успорити њихове веб странице.

  То није тачно.

  ВордПресс прескаче ревизије поста приликом упућивања позива из базе података на предњем крају. Ревизије се траже само на екрану за уређивање постова или када стварно прегледате ревизије.

  И даље можете да контролишете и ограничите ревизије поста у ВордПресс-у. Показаћемо вам две различите методе како бисте то могли изабрати онај који вам највише одговара.

  1. Ограничите ревизију поста у ВордПрессу помоћу додатка

  Најлакши начин за управљање ревизијама ВордПресс-а је коришћење додатка. Ово вам омогућава контролу ревизија из администраторске области ВордПресс-а.

  Прво што требате да урадите је да инсталирате и активирате ВП Ревисион Цонтрол додатак. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

  Након активације потребно је посетити Подешавања »Писање странице и помакните се према доље до одјељка ВП Ревисион Цонтрол.

  Подешавања контроле ВП ревизије

  Одавде треба да унесете број ревизија које желите да сачувате за сваку врсту поста и затим кликнете дугме ‘Сачувај промене’ да бисте спремили подешавања.

  Контрола ревизија ВП-а сада ће ограничити ревизије поста похрањене у вашој ВордПресс бази података.

  Додатак такође омогућава брисање ревизија за појединачни пост. Једноставно уредите пост у коме желите да обришете ревизије и померите се доле испод уредника.

  Прочишћења ревизије

  Можете ограничити измјене само за овај пост или их избрисати кликом на дугме ‘Прочисти ове измјене’.

  2. Ограничите ручну ревизију ВордПресс-а

  ВордПресс вам омогућава да контролишете колико ревизија желите да задржите за чланак. Да бисте ограничили ревизије поста, једноставно додајте овај код у вп-цонфиг.пхп датотеку веб локације ВордПресс.

  дефине (‘ВП_ПОСТ_РЕВИСИОНС’, 10);

  Не заборавите да замените 10 бројем ревизија које желите да задржите за сваки пост.

  Како избрисати старе ревизије поста у ВордПресс-у

  Старе ревизије поста су потпуно безопасне и не морате их брисати у већини случајева. Међутим, ако имате веома велику веб локацију са хиљадама чланака, брисање старих ревизија поста може вам помоћи да смањите величину резервних копија.

  Прво, морате да инсталирате и активирате ВП-Оптимизе додатак. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

  Након активирања идите на ВП-Оптимизе »База података на страници и потврдите оквир поред опције „Очисти све ревизије поста“.

  Очистите ревизије поста

  Сада кликните на дугме „Покрени оптимизацију“ да бисте избрисали све ревизије поста. Можете уклонити додатак након што сте обрисали ревизије.

  Након што очистите ревизије, слободно деинсталирајте и избришите додатак.

  Брисање ВордПресс ревизија поста путем пхпМиАдмин-а

  Напредни корисници такође могу обрисати ревизије објављених ВордПресс порука путем пхпМиАдмин-а.

  Прво проверите да ли сте направили комплетну сигурносну копију базе података ВордПресс.

  Након тога, једноставно се пријавите на своју ВордПресс управљачку плочу и кликните на икону пхпМиАдмин.

  Затим треба да одаберете своју ВордПресс базу података из леве колоне. ПхпМиАдмин ће сада приказивати табеле у вашој ВордПресс бази података.

  ПхпМиАдмин

  Након тога морате да кликнете на СКЛ картицу из горњег менија.

  Ово ће учитати пхпМиАдмин-ов СКЛ интерфејс. Одавде можете ручно покретати наредбе на вашој ВордПресс бази података.

  Потребно је да унесете следећи код.

  ИЗбриши из вп_постс ГДЈЕ пост_типе = "ревизија";

  Не заборавите да замените вп_ сопственим префиксом ВордПресс базе података. Након тога, кликните на дугме Го да бисте покренули команду.

  Брисање ревизије путем МиСКЛ-а

  ПхпМиАдмин ће сада избрисати све ревизије из ваше ВордПресс базе података.

  Белешка: Брисање ревизија неће спречити ВордПресс да сачува ревизије за ваше будуће постове.

  Како потпуно онемогућити ВордПресс ревизије поста

  Не препоручујемо да онемогућите верзије ВордПресса након објављивања. Међутим, неки корисници ће можда желети да онемогуће ревизије како би смањили своју величину базе података ВордПресс.

  Најлакши начин за то је инсталацијом Дисабле Пост Ревисион додатка. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

  Након активирања идите на Подешавања »Писање страници и одаберите врсте поста у којима желите да онемогућите функцију ревизије.

  Онемогућите додатак за ревизију

  Не заборавите да кликнете на дугме са изменама да бисте спремили подешавања.

  Ако не желите да користите додатак, онда исто можете да урадите и ручно додавањем овог кода у вашу вп-цонфиг.пхп датотеку.

  дефине (‘ВП_ПОСТ_РЕВИСИОНС’, лажно);

  Овај код онемогућује ВордПресс функцију ревизије поста на вашој веб локацији. То ће и даље омогућити ВордПресс-у да сачува једну аутоматску уштеду и једну ревизију у складишту прегледача.

  Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да користите ВордПресс ревизије поста за поништавање промена и како да управљате ревизијама поста за веће веб локације. Такође бисте желели да видите наш водич за почетнике о управљању вашим уређивачким током рада у ВордПресс-у.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me