Како добити бесплатан ССЛ сертификат за своју веб локацију ВордПресс (Водич за почетнике)

Да ли сте знали да Гоогле приказује све веб локације које нису ССЛ као “Није сигурно”. То значи да ако на свом вебсајту не користите ССЛ сертификат, изгубит ћете поверење купаца.


Будући да ССЛ сертификат помаже у заштити података о вашој веб локацији, то је заправо услов за прихватање плаћања на мрежи.

Обично су плаћени ССЛ сертификати прилично скупи. Ако тек започињете блог или израђујете веб локацију за самостално пословање, вероватно желите да задржите ниске трошкове.

Срећом, постоји више начина да се добије бесплатан ССЛ сертификат за смањење трошкова веб локације. У овом чланку показаћемо вам како лако добити бесплатан ССЛ сертификат за своју веб локацију ВордПресс и све подесити сами.

Добијање бесплатног ССЛ сертификата за вашу ВордПресс локацију

Такође ћемо покрити следеће теме:

 • Шта је ССЛ сертификат?
 • Зашто вам треба ССЛ сертификат за вашу ВордПресс локацију
 • Како функционира ССЛ цертификат како би се подаци заштитили
 • Колико коштају ССЛ сертификати
 • Како можете добити бесплатни ССЛ сертификат
 • Како инсталирати бесплатан ССЛ сертификат у ВордПресс

Спреман? Хајде да почнемо.

Шта је ССЛ?

ССЛ означава слој сигурних утичница. То је интернетски протокол за осигурање преноса података између прегледача корисника и веб странице коју посјећују.

Сваки корисник интернета преноси информације када посећује веб локације. Те информације често могу бити осјетљиве попут података о плаћању, података о кредитној картици или вјеродајница за пријаву.

Кориштење уобичајеног ХТТП протокола значи да ове информације хакери могу отети ову информацију. Овде долази ССЛ или ХТТПС.

Веб странице требају ССЛ цертификат издат од једног од признатих органа за издавање цертификата. Овај сертификат је верификован и означен у адресној траци корисничког прегледача са знаком за закључавање и ХТТПС уместо ХТТП-а.

Адресна трака која приказује икону сигурног катанца ССЛ-а са ХТТП-овима

Да ли ми треба ССЛ сертификат за веб локацију ВордПресс?

ССЛ / ХТТПС се препоручује за све веб странице на Интернету. Међутим, апсолутно је потребно за све веб локације које прикупљају корисничке податке попут података о пријави, подацима о плаћању, кредитним картицама и још много тога.

Ако имате продавницу за е-трговину, веб локацију за чланство или захтевате од корисника да се пријаве, тада морате одмах да добијете ССЛ сертификат.

Већина услуга за онлине плаћање захтева да ваша веб локација користи ССЛ / ХТТПс пре него што можете да примите уплате.

Осим сигурности, ССЛ сертификат ствара и позитиван утисак о вашем бренду међу корисницима. Гоогле такође препоручује коришћење ССЛ-а, а истраживање показује да се веб локације са омогућеним ССЛ-ом рангирају мало више у резултатима претраге.

На крају, али не најмање битно, ако ваша веб локација не користи ССЛ сертификат, Гоогле Цхроме ће показати корисницима да ваша веб локација није безбедна.

Није заштићена налепница приказана у веб прегледачу Гоогле Цхроме

Ова икона утиче на имиџ ваше марке и поверење корисника у вашу веб локацију.

Како функционише ССЛ цертификат?

Сада када смо објаснили шта је ССЛ и зашто је то важно, можда се питате како заправо ССЛ сертификат ради?

ССЛ штити информације шифрирањем преноса података између прегледача корисника и веб локације.

Када корисник посети ССЛ / ХТТПс веб локацију, њихов прегледач прво проверава да ли је ССЛ сертификат веб локације валидан.

Ако се све одјави, прегледач користи јавни кључ веб локације за шифровање података. Ти се подаци затим враћају на предвиђени сервер (веб локацију) где се дешифрују користећи јавни кључ и тајни приватни кључ.

Како ССЛ ради на заштити преноса података

Колико коштају ССЛ сертификати?

Трошкови ССЛ цертификата разликују се од једног овлаштења цертификата до другог. Њихове цијене могу бити негдје између 50-200 долара годишње. Неки добављачи нуде додатне услуге са својим потврдама које могу такође утицати на трошкове вашег ССЛ сертификата.

Ако желите да купите ССЛ сертификат, онда препоручујемо коришћење домена.цом. Они су једна од највећих услуга регистрације домена на свету и нуде најбољу понуду за ССЛ сертификате.

Они нуде једноставне планове ССЛ сертификата почевши од 35,99 УСД годишње, а долази са гаранцијом од 10 000 долара заједно са заштитним печатом сајта ТрустЛого. Након што сте купили ССЛ сертификат, можете тражити од свог хостинг провајдера да га инсталира за вас.

Али пре него што то учините, требало би да проверите да ли можете да добијете ССЛ сертификат бесплатно.

Како могу бесплатно добити ССЛ сертификат?

Многи власници веб локација не желе да користе ССЛ због додатних трошкова. То је оставило многе мале веб странице рањиве на крађу података и информација.

Непрофитни пројекат под називом Лет’с Енцрипт одлучио је то поправити успостављањем бесплатног ауторитета за сертификате.

Сврха овог ауторитета за сертификате је да власницима веб локација олакша добијање бесплатног ССЛ сертификата. Интернет постаје сигурније место ако све више и више веб локација почне да користи ССЛ.

Због значаја пројекта, брзо је стекао подршку великих компанија као што су Гоогле, Фацебоок, Схопифи, ВордПресс.цом и многе друге.

Изазов је да је инсталирање бесплатног ССЛ сертификата помоћу Лет’с Енцрипт-а за почетника прилично тешко, јер захтева знање кодирања и знање системских сервера.

Срећом, све најбоље ВордПресс хостинг компаније нуде бесплатни ССЛ сертификат са свим својим плановима за хостинг (неки користе Лет’с Енцрипт).

Ако одаберете једног од ових провајдера, уштедјет ћете од гњаваже да сами инсталирате бесплатни ССЛ цертификат.

Ево најбољих ВордПресс хостинг компанија које нуде бесплатне ССЛ сертификате са својим хостинг плановима.

 • Блуехост
 • СитеГроунд
 • ХостГатор
 • ВПЕнгине
 • Дреамхост
 • ИнМотион хостинг
 • ГреенГеекс
 • иПаге
 • Течна мрежа

Ако већ користите једну од ових компанија, онда можете да укључите свој бесплатни ССЛ сертификат са своје хостинг табли. Једноставно се пријавите на контролну таблу цПанел свог хостинг рачуна и померите се доле до дела „Безбедност“.

Омогућите бесплатни ССЛ сертификат од цПанела

Корисници Блуехоста наћи ће бесплатну ССЛ опцију посећивањем странице Моја места »Управљање веб локацијама. Од овог тренутка можете прећи на картицу сигурности и укључити бесплатни ССЛ сертификат за своју веб локацију.

Бесплатан ССЛ без Блуехоста

У зависности од компаније која пружа услуге хостинга, контролна табла вашег веб хостинга може изгледати другачије од горње слике. Ако имате проблема са проналажењем бесплатне ССЛ опције, онда можете тражити од свог добављача хостинга да вам то омогући.

Ако ваша веб хостинг компанија не нуди бесплатан ССЛ, лако можете следити наш водич за пребацивање вашег хостинга и премештање веб локација у неку од горе наведених компанија.

Инсталирање бесплатног ССЛ сертификата и подешавање ВордПресс-а

Након што омогућите свој бесплатни ССЛ сертификат, морат ћете подесити ВордПресс да почне да користи ХТТПС уместо ХТТП-а у свим својим УРЛ-овима.

Најлакши начин за то је инсталирањем и активирањем стварно једноставног ССЛ додатка на вашој веб локацији. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

Након активирања, додатак ће проверити да ли је ваш ССЛ сертификат омогућен. Након тога ће се укључити ХТТП на ХТТПС преусмеравање и променити подешавања ваше веб локације да би започели са коришћењем ССЛ / ХТТПс.

ССЛ омогућен у ВордПресс-у

Да бисте веб локацију учинили потпуно сигурном, морате бити сигурни да се УРЛ адресе ваше веб локације учитавају помоћу ХТТПС протокола. Стварно једноставан ССЛ додатак то ради аутоматски фиксирањем УРЛ адреса када се страница учита.

Чак и ако се један УРЛ и даље учита помоћу несигурног ХТТП протокола, прегледачи ће третирати читаву вашу веб локацију као потпуно безбедну.

Веза није у потпуности сигурна

Да бисте исправили ове УРЛ-ове, мораћете да употребите алатку за прегледач да бисте их пронашли и затим их замените исправним ХТТП-овима. Више о томе потражите у нашем водичу о томе како да поправите грешку мешовитог садржаја у ВордПресс-у.

Стварно једноставан ССЛ додатак олакшава постављање бесплатног ССЛ сертификата у ВордПресс-у. Због тога га препоручујемо свим почетницима.

Међутим, он хвата несигурне УРЛ адресе када се страница учитава, што мало повећава време учитавања странице. Због тога напредни корисници који су забринути за брзину ВордПресс-а користе ручни метод да поставе свој бесплатни ССЛ сертификат.

Створили смо детаљна упутства за корак по корак како бисмо вам помогли да правилно пребаците ВордПресс са ХТТП-а на ХТТПС (што показује и ручни метод и метод додатка).

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да добијете бесплатни ССЛ сертификат за своју веб локацију ВордПресс. Такође бисте желели да погледате наш корак по корак водич о томе како да направите бесплатну пословну адресу е-поште за своју веб локацију ВордПресс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me