Како додати истакнуте слике или објавити сличице у ВордПресс-у

Истакнуте слике познате и као умањене сличице популарна су функција у ВордПресс темама. Данас већина ВордПресс тема за фотографије, теме ресторана, црквене теме и друге врсте тема имају уграђену подршку за умањене сличице. У овом чланку ћемо вам показати како додавати истакнуте слике или постављати сличице у ВордПресс-у.


Можда размишљате зашто ми наизменично користимо истакнуте слике и сличице. Па, када је ова функција први пут уведена у ВордПресс 2.9, она се звала постају сличице. Међутим, у следећој верзији преименован је у истакнуту слику.

Водич за почетнике до истакнутих слика у ВордПресс-у

Истакнуте слике или умањене слике је тема. Већина тема као што су Генесис и друге подржавају подразумеване слике.

Једноставан начин да схватите подржава ли ваша тема истакнуте слике тако што ћете отићи у уређивач постова. Једноставно креирајте нови пост и померите се мало доле да бисте видели да ли се на десној страни екрана налази мета оквир који се назива истакнуте слике.

Истакнути метабок слике у ВордПресс-у

Видео Туториал

Претплатите се на ВПБегиннер

Ако вам се видео не свиђа или вам је потребно више упутстава, наставите да читате.

Додавање умањене слике или истакнуте слике у ВордПресс

Да бисте додали истакнуту слику у ВордПресс пост, једноставно кликните на везу „Сет Феатуред Имаге“ у мета мета оквиру истакнуте слике приказаном на горњој слици.

Ово ће отворити програм за пренос медија ВордПресс. Можете је користити за учитавање слике са рачунара или постојећу слику из своје медијске библиотеке. Једном када одаберете слику, једноставно кликните на дугме Постави истакнуту слику.

Постављање истакнуте слике у ВордПресс-у

Слика ће се појавити у мета оквиру Приказана слика, овако:

Истакнута слика додата у посту о ВордПрессу

Важно је напоменути да се слика може појавити мало другачије у вашој теми. Све зависи од начина на који ваша тема обрађује приказане слике.

Неке теме часописа користе мање сличице уз сажетке бочних постова на главној страници, а већу верзију у приказу једног поста.

У зависности од поставки које је дефинисао ваш програмер теме, истакнута слика ће се аутоматски појавити у вашим постовима. Међутим, ако желите да промените начин на који ваша тема обрађује истакнуте слике и поставите сличице, наставите са читањем.

Белешка: Све испод овога захтева знање кодирања.

Водич за програмере тема за приказане сличице за слике и објаве у ВордПрессу

Иако је истакнута слика популарна функција коју подржава велики број тема, ипак је могуће да можда користите тему која не подржава истакнуте слике. У том случају својој теми можете додати подршку са представљеним сликама. Ако вам је угодно уређивање датотека са темама и знате мало ЦСС-а, то можете и сами.

Да бисте у ВордПресс тему додали подршку са истакнутим сликама, морате да додате овај код у датотеку фунцтион.пхп датотеке:

адд_тхеме_суппорт (‘умањене слике’);

Овај код ће омогућити подршку са сликама за постове и странице. Сада можете ићи на постове или странице и видећете омогућену опцију истакнуте слике. Међутим, када поставите истакнуту слику, она се неће аутоматски приказати у вашој ВордПресс теми. Да бисте приказали истакнуте слике у својој теми, морате да уредите своје предлошке и додате ову линију кода где желите да прикажете истакнуту слику:

<?пхп тхе_пост_тхумбнаил (); ?>

Датотеке у које додате горњи код овисе о вашој теми. Желите да додате код у своју петљу.

Горњи код је основна функција којој морате да додате подршку за слике и прикажете истакнуте слике у својој теми. Да бисте поставили величину слике за истакнуте слике које отпремате, морате да додате ову линију кода у датотеку фунцтион.пхп.

сет_пост_тхумбнаил_сизе (50, 50);

Параметри за сет_пост_тхумбнаил_сизе су у овом редоследу: ширина, висина.

Такође можете подесити додатне величине слике које ћете користити са функцијом__имета (). На пример:

// Величина слике за појединачне постове
адд_имаге_сизе (‘једна-сличица-сличица’, 590, 180);

У овом примеру смо додали нову величину слике која се зове сличица са једним постом са 590 пк и 180пк висине. Да бисмо искористили ову величину слике у нашој теми, још увек ћемо је морати додати у одговарајућу датотеку тема. Погледајте наш водич о додавању додатних величина слике у ВордПресс-у за више детаља.

Ако сте претходно поставили истакнуте слике, али се још увек појављују у некој другој величини, онда морате да регенерирате сличице и величине слике за старије постове.

Испод је пример приказане функције слике са одређеном величином слике.

<?пхп тхе_пост_тхумбнаил (‘појединачна сличица’); ?>

Ово је сломљена верзија пуне функционалности. Можете додатно проширити функционалност истакнутих слика. На пример, можете поставити задану резервну слику за умањене слике, приказати истакнуте слике са натписима или чак додати више сличица или истакнутих слика.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да додате истакнуте слике или објавите сличице у ВордПресс-у. Такође бисте желели да погледате нашу листу од 14 најбоље приказаних додатака и туторијала за ВордПресс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me