Како инсталирати и поставити ВП Супер Цацхе за почетнике

Тражилице сматрају да је брзина сајта важан фактор претраживања. То је разлог зашто се на ВПБегиннер трудимо да побољшамо брзину учитавања на оптималном нивоу. Радећи то, приметили смо да нам је кеширање веб странице помогло да побољшамо брзину веб локације, као и да уравнотежимо огромне скокове у саобраћају. Ми користимо В3 Тотал Цацхе за побољшање перформанси наше веб странице. Међутим, многи наши читаоци питали су нас о томе како инсталирати и поставити ВП Супер Цацхе. Стога ћемо у овом водичу показати како да инсталирате и правилно подесите ВП Супер Цацхе.


Напомена: И В3 Тотал Цацхе и ВП Супер Цацхе су сјајни додаци. Топло препоручујемо да користите једно или друго у зависности од ваших потреба.

Прво што треба да урадите је да инсталирате и активирате ВП Супер Цацхе додатак (водич: како инсталирати ВордПресс додатак). Након активације, ВП Супер Цацхе ће вас обавестити да кеширање тренутно није омогућено на вашој веб локацији.

Постављање ВП Супер Цацхе-а – лак начин

Да бисте омогућили кеш меморију, идите на Подешавања »ВП Супер Кеш. На картици Лако укључите Кеширање и притисните тастер за ажурирање статуса.

Укључивање Цацхе-а у ВП Супер Цацхе за ВордПресс

Након укључивања предмеморије кликните на дугме тест кеша да бисте проверили да ли ради. ВП Супер Цацхе двапут ће преузети вашу ВордПресс локацију и упоредиће временске ознаке обе странице. Ако се обе временске ознаке подударају, то значи да се на вашој веб локацији тренутно ради кеширање.

Напредно подешавање ВП Супер Цацхе-а

ВП супер кеш моћан је додатак, а долази с многим напредним опцијама. Ове опције могу додатно побољшати перформансе ваше веб локације. Да бисте подесили ВП Супер Цацхе са унапред опцијама, идите на Подешавања »ВП Супер Кеш и кликните на картицу Напредно.

Унапред постављено за ВП Супер Цацхе

Омогући кеширање
Прво потврдите оквир у којем пише да је Цацхе посетио ову веб локацију за брзи приступ. Испод тога ћете видети три опције кеширања. ВП Супер Цацхе користи ПХП за послуживање кеш датотека. Међутим, коришћење ПХП-а за послуживање кеш датотека може бити веома интензивно, посебно у заједничким хостинг окружењима. Зато бисмо вам препоручили да покушате користити мод_реврите за послуживање кеш датотека. Након тога се померите надоле и притисните тастер за ажурирање да бисте сачували ова подешавања.

ВП Супер Цацхе ће вам сада показати обавештење да се мод_реврите правила морају ажурирати и евентуално још једно обавештење о заказивању сакупљања смећа. Помичите се по страници и видећете мод_реврите правила која је потребно додати. Кликните на Ажурирај Мод_Реврите правила да бисте ажурирали та правила. Једном када се мод_реврите правила ажурирају, овај одељак ће постати зелен.

Да бисте решили обавештење о сакупљању смећа, померите се према доле на страници за подешавања до Време истека & Одељак за прикупљање смећа и подесите време и учесталост за прикупљање смећа кешираних датотека на вашем серверу.

Заказивање сакупљања смећа и подешавање истека предмеморије

Омогући компресију у ВП Супер Цацхе-у: Компресија омогућава ВП Супер Цацхе да послужује кеширане датотеке као компримоване датотеке. Кориснички прегледачи ове датотеке брзо преузимају због мање величине. Да бисте омогућили компресију, једноставно потврдите потврдни оквир у коме се пише Компримирај странице како би их брже послужиле посетиоцима.

Постављање ЦДН-а помоћу ВП Супер Цацхе-а

Веб странице са садржајем садрже пуно статичких датотека уз сваки захтев за страницу. Ове датотеке су ЈаваСцриптс, слике, таблице стилова итд. За разлику од ваших ВордПресс постова које динамички генерира ПХП, ове датотеке се могу послуживати помоћу мреже за доставу садржаја (ЦДН). Ако не знате шта је ЦДН или зашто вам треба ЦДН, требало би да проверите нашу инфографику „Шта је пакао ЦДН“.

На ВПБегиннер користимо МакЦДН. Наши нацрт можете прочитати на тему Зашто користимо МакЦДН. Ако вам је потребна помоћ у подешавању МакЦДН-а, тада већ имамо водич за инсталирање и подешавање МакЦДН-а за ВордПресс. Туториал користи В3 Тотал цацхе, али основни концепт је исти.

Да бисте поставили ЦДН помоћу ВП Супер Цацхе-а, кликните на картицу ЦДН и потврдите оквир поред опције Омогући ЦДН подршку. Унесите своју УРЛ адресу ван локације која ће бити УРЛ адресе ваше пуллзоне. На пример, хттп://цдн.впбегиннер.цом

Подешавање МакЦДН-а са ВП Супер Цацхе-ом

У додатно поље ЦНАМЕ унесите остале ЦНАМЕ-ове које сте креирали за своју зону повлачења. На пример, хттп://цдн1.впбегиннер.цом, хттп://цдн2.впбегиннер.цом, хттп://цдн3.впбегиннер.цом

И на крају, потврдите оквир у којем пише Прескочи хттпс УРЛ адресе да бисте избегли грешке „мешовитог садржаја“ и сачували промене. Сада је ваша веб локација спремна за послуживање статичког садржаја са ЦДН-а.

Послужујте статички сајт са ВП Супер Цацхе-ом

Режим претпреузимања у ВП Супер Цацхе омогућава вам да креирате супер кеш статичке датотеке за све своје постове и странице и послужујете статичку веб страницу. Можете питати Зашто би ико желео то да уради?

Да бисте сачували ресурсе сервера.
Да служи старој веб локацији која се више не ажурира.
Да побољшате брзину веб локације послуживањем само статичког садржаја.

То је било само неколико разлога, али могло би бити много више разлога и ситуација у којима ћете можда желети потпуно онемогућити ПХП процесе. Не брините да ће ваш ВордПресс радити нормално, а ви ћете и даље моћи да управљате својим садржајем помоћу ВордПресс-а.

Унапријед учитајте ВП Супер Цацхе и послужите статичке датотеке

Освежи датотеке предмеморирања прединсталирања биће подразумевано постављене на нулу, најмање потребно време је најмање 30 минута. Претходно учитавање целокупне ВордПресс веб локације захтева мало времена и троши пуно ресурса на вашем серверу. Можете да га оставите на 0 ако не желите да вам статичке датотеке истекну, осим ако ручно не освежите кеш меморију.

Надамо се да вам је овај водич помогао у подешавању ВП Супер Цацхе-а на вашем ВордПресс блогу. Да бисте подржали додатке, поставите сва питања на форумима за подршку ВордПресс-у за аутора додатка. Прочитајте наш водич о томе како правилно затражити подршку за ВордПресс и добити га.

За остале повратне информације и питања, оставите коментар испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me