Како инсталирати ВордПресс додатак – корак по корак за почетнике

Након инсталирања ВордПресс-а, прво што сваки почетник треба да научи је како инсталирати ВордПресс додатак.


Једноставним речима, ВордПресс додаци су попут апликација за вашу ВордПресс веб локацију. Омогућавају вам да додате нове функције у ВордПресс попут обрасца за контакт, презентације, колица за куповину и још много тога.

За ВордПресс постоје хиљаде бесплатних и плаћених додатака. У овом кораку по кораку, показаћемо вам како да инсталирате ВордПресс додатак.

Инсталирање ВордПресс додатка - Водич за почетнике

Пре него што почнеш

Ако користите ВордПресс.цом, тада не можете инсталирати додатке.

Корисници често добијају жалбе како кажу да не могу да виде мени додатака на њиховој ВордПресс контролној табли. То је зато што користите ВордПресс.цом, што има своја ограничења.

Не можете инсталирати додатке на ВордПресс.цом уколико не надоградите на њихов пословни план. С друге стране, можете инсталирати било који додатак који желите на своју веб локацију ВордПресс.орг која је сама домаћин (види разлике између ВордПресс.орг који је домаћин хостела и ВордПресс.цом).

Ако желите да пређете са ВордПресс.цом на ВордПресс.орг, прочитајте наш туториал о томе како правилно прећи са ВордПресс.цом-а на ВордПресс.орг.

Уз то, погледајмо сада како инсталирати ВордПресс додатак на вашу веб локацију.

Како инсталирати ВордПресс додатак

Да бисмо вам олакшали, направили смо видео туториал о томе како инсталирати ВордПресс додатак који можете погледати у наставку.

Претплатите се на ВПБегиннер

Међутим, ако само желите да следите текстуална упутства, онда можете да пратите наш корак по корак упутства о томе како инсталирати ВордПресс додатак.

Обухваћене су све три методе: инсталирање ВордПресс додатка помоћу претраге, уношење ВордПресс додатка и ручна инсталација ВордПресс додатка помоћу ФТП-а.

Спреман? Хајде да почнемо.

Инсталирајте додатак користећи ВордПресс Плугин Сеарцх

Најлакши начин инсталирања ВордПресс додатка је употреба претраге додатака. Једина мана ове опције је да додатак мора бити у директорију ВордПресс додатака који је ограничен само на бесплатне додатке.

Прво што требате да посетите Додаци »Додај ново странице унутар администраторског подручја ВордПресс-а.

Тражење додатака за инсталирање у административној области ВордПресс-а

Видећете екран попут оног на слици изнад. Пронађите додатак уписивањем имена додатка или функционалности коју тражите. Након тога видећете гомилу уноса као на пример испод:

Резултати претраживања додатака

Можете одабрати додатак који је најприкладнији за вас. Будући да смо у тражењу ВПФормс-а који је најбољи додатак за образац за ВордПресс контакт, кликнемо дугме „Инсталирај одмах“ поред њега.

ВордПресс ће сада преузети и инсталирати додатак за вас. Након тога, приметићете да ће се тастер „Инсталирај одмах“ променити у дугме „Активирај“.

Активирање ВордПресс додатка

На вашу веб локацију може се инсталирати ВордПресс додатак, али неће радити ако га не активирате. Дакле, наставите и кликните на дугме за активирање да бисте почели да користите тај додатак на вашој ВордПресс веб локацији.

То је све, успешно сте инсталирали свој први ВордПресс додатак.

Следећи корак је подешавање поставки додатка. Ова подешавања ће се разликовати за сваки додатак, тако да их нећемо покривати у овом посту.

Инсталирајте додатак користећи ВордПресс Админ Плугин Уплоад

Плаћени ВордПресс додаци нису наведени у директорију ВордПресс додатака. Ови додаци се не могу инсталирати помоћу прве методе.

Због тога ВордПресс долази са методом отпреме за инсталирање таквих додатака. Показаћемо вам како да инсталирате ВордПресс додатке користећи опцију уплоад у административној области.

Прво морате да преузмете додатак из извора (који ће бити зип датотека). Затим треба да одете у административно подручје за ВордПресс и посетите Додаци »Додај ново страна.

Након тога, кликните на дугме ‘Уплоад Плугин’ на врху странице.

Дугме за додавање додатка

Ово ће открити образац за додавање додатака. Овде треба да кликнете на дугме „Изабери датотеку“ и изаберете датотеку додатка коју сте преузели раније на свој рачунар.

Изаберите зип датотеку додатка да бисте је послали и инсталирали у ВордПресс

Након што одаберете датотеку, морате да кликнете на дугме „Инсталирај одмах“.

ВордПресс ће сада учитати датотеку додатка са вашег рачунара и инсталирати је за вас. Овакву поруку о успеху видећете након завршетка инсталације.

Активирајте додатак

Једном инсталиран, требате кликнути на везу Ацтивате Плугин да бисте започели са кориштењем додатка.

Морали бисте да конфигуришете подешавања која одговарају вашим потребама. Ова подешавања ће се разликовати за сваки додатак, тако да их нећемо покривати у овом посту.

Ручно инсталирајте ВордПресс додатак помоћу ФТП-а

У неким ретким случајевима ваш ВордПресс хостинг провајдер може имати ограничења датотека која могу ограничити вашу могућност инсталирања додатка из администраторског подручја.

У овој ситуацији, најбоље је кладити инсталацију додатка ручно помоћу ФТП-а.

ФТП менаџер метода је најмање пријатељска за почетнике.

Прво морате преузети изворну датотеку додатка (то ће бити зип датотека). Затим морате издвојити зип датотеку на рачунару.

Екстрахирање зип датотеке додатка створиће нову фасциклу са истим називом. Ово је мапа коју морате ручно да пошаљете на своју веб локацију помоћу ФТП клијента.

Морали бисте да приступите свом домаћину преко ФТП менаџера. Ако немате своје ФТП корисничко име и лозинку, обратите се свом пружаоцу услуге ВордПресс хостинга и питајте их.

Отворите ФТП клијент на рачунару и повежите се са веб страницом користећи акредитиве за пријаву које пружа ваш веб домаћин. Једном када се повежете, морате да одете у / вп-цонтент / додатке / мапу на вашој веб локацији.

Затим пренесите фасциклу коју сте извукли из зип датотеке у / вп-цонтент / додатке / мапу на вашем веб серверу.

Отпремање додатка путем ФТП-а

Након отпремања датотека потребно је да посетите административно подручје за ВордПресс и кликнете на Додаци линк у менију администратора. Видећете да је ваш додатак успешно инсталиран на страници додатака.

Активирајте инсталирани додатак

Морате кликнути на везу Активирај испод додатка да бисте је почели користити.

Након активирања, можда ћете морати да конфигуришете поставке додатка. ВордПресс додаци долазе с властитим подешавањима која се разликују од једног до другог, тако да их овде нећемо описивати.

Најчешћа питања о инсталирању додатака за ВордПресс

Као почетници можда ћете имати неколико питања о инсталирању ВордПресс додатака. Као највеће веб место за ВордПресс, чули смо их све.

Ево неких најчешће постављаних питања о инсталирању ВордПресс додатака.

1. Како да пронађем најбоље ВордПресс додатке за инсталирање на својој веб локацији?

Постоји више од 55.000 ВордПресс додатака само у бесплатном директорију ВордПресс додатака. Много више је доступно као премиум додаци. То почетницима мало отежава проналажење најбољег додатка за функцију која им је потребна.

Саставили смо листу свих битних ВордПресс додатака који су потребни већини ВордПресс веб локација.

Такође имамо детаљан туториал о избору најбољег ВордПресс додатка где вам показујемо на шта да тражите када тражите додатак.

2. Која је разлика између инсталираних и активних додатака?

ВордПресс вам омогућава да инсталирате додатак и не користите га уопште. Да бисте на свом вебсајту користили додатак, морате да га „активирате“.

Активне додатке можете видети тако што ћете посетити страницу „Додаци“ у административном делу програма ВордПресс. Биће истакнуте плавом позадином.

Инсталирани и активни додаци

Додаци са белом позадином инсталирани су на вашој веб локацији, али нису активни.

3. Да ли да избришем неактивне додатке?

Ако не користите додатак, препоручује се да га избришете са веб локације. Више о овој теми потражите у нашем чланку о томе зашто треба да избришете неактивне додатке у ВордПрессу.

4. Колико додатака могу да инсталирам у ВордПресс?

Можете да инсталирате онолико ВордПресс додатака колико вам је потребно. Не брзи додаци утичу на брзину ваше веб локације, већ на квалитет тих додатака. За више информација погледајте наш чланак о томе колико ВордПресс додатака треба да инсталирате.

5. Како да деинсталирам ВордПресс додатак

Можете да деинсталирате ВордПресс додатак тако што ћете посетити страницу Плугинс у административном делу ВордПресс-а. Ако је додатак који желите да уклоните тренутно активан, прво ћете га морати деактивирати. Након тога, можете једноставно кликнути на везу за брисање да бисте је уклонили са своје веб странице.

Деинсталирајте ВордПресс додатак

За детаљнија упутства погледајте наш водич о томе како правилно деинсталирати ВордПресс додатак.

Надамо се да вам је ово помогло да научите како инсталирати ВордПресс додатке.

Можда ћете желети да видите и нашу категорију додатака у којој пишемо о најбољим ВордПресс додатцима које можете користити да бисте постигли све што тражите. Сваки од тих чланака садржи детаљна упутства о томе како поставити појединачне додатке.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map