Како поништити промене у ВордПресс-у помоћу ревизија поста

Да ли сте знали да ВордПресс долази са уграђеном функцијом која вам омогућава да поништите измене и вратите се на претходну верзију поста. Ова се функција назива Пост Ревисион (Пошта ревизије) или једноставно Ревисион (Ревизије поста).


Већина нас греши приликом писања. Понекад бисте могли да пожелите да нисте избрисали оно што сте написали раније. Ревизије вам омогућавају да то поправите тако што ћете се вратити у прошлост и поништити измене.

У овом чланку показаћемо вам како лако поништити промене у ВордПресс-у уз накнадне ревизије.

Лако поништите промене у ВордПресс-у уз ревизије поста

Шта је ревизија поста?

ВордПресс долази са снажним системом за чување историје ревизија за сваки пост или страницу коју пишете.

За сваки нацрт на којем радите, ВордПресс аутоматски спрема привремену ревизију. Ова врста ревизије се назива аутоматско спремање.

ВордПресс чува аутоматску уштеду сваких 60 секунди. Такође аутоматски замењује старију верзију новом аутоматском спремом.

Аутоматско спремање порука у ВордПресс-у

Функција аутоматског спремања помаже вам да вратите садржај ако нешто пође по злу пре него што га можете сачувати. На пример, ако се прегледач покварио или се рачунар обесио током писања, можете да вратите најновији нацрт из аутоматске меморије.

ВордПресс такође спрема ревизије поста сваки пут када корисник кликне на дугме за спремање, ажурирање или објаву. За разлику од аутоматског чувања, ове ревизије се трајно чувају у ВордПресс бази података.

Можете да пронађете, прегледате и вратите се на било коју од ових ревизија са екрана за уређивање порука.

Уз то, погледајмо како се користи функција ревизије поста за поништавање промена у ВордПресс постовима и страницама.

Зашто бисте требали користити ревизије поста?

Скоро сваки ВордПресс корисник може имати користи од ревизије поста. Писање сјајног садржаја захтева много подешавања и измена. Ревизије поста омогућавају вам да видите свој поступак и погледате птичјим погледом како се ваш пост развијао.

Затим можете прелазити између различитих стања нацрта, уносити измене и учинити ваш чланак савршеним за објављивање.

За ВордПресс странице с више аутора, ревизије поста омогућавају уредницима да лако управљају радом више аутора. Можете да видите ко је унео промене у чланак, које промене су направиле и тако даље.

Уз то, погледајмо како да користимо ревизије постова за побољшање својих ВордПресс постова и страница.

Како се користи Пост Ревисион за поништавање промена у ВордПресс-у

ВордПресс приказује број ревизија испод „Доцумент“ панела на екрану за уређивање поста / странице.

То можете пронаћи на десној страни екрана уредника постова. Кликом на „Ревизије“ одвест ћете се на екран о ревизијама.

Гутенберг ВордПресс Пост Реитионс

Екран за ревизију поста приказаће вам најновију ревизију поста са траком за помицање на врху. Клизањем дугмета на траци за помицање одвешће вас до раније ревизије поста.

Екран за ревизију програма ВордПресс Пост

Промјене у свакој ревизији бит ће означене зеленом и ружичастом бојом. На врху можете видети корисника који је унео ове промене, време и друге информације.

ВордПресс ће вас такође обавестити да ли је ревизија аутоматско спремање или скица.

Аутоматски сачувано ВордПресс

За кретање ревизијама можете користити следећи и претходни тастер.

Поред тога, потврдите оквир на врху који пише „Упореди било које две ревизије“. Ако то направите, поделите тастер за помицање на два дела, а свако дугме можете превести на другу ревизију и упоредити разлику између две удаљене ревизије.

Упоредите две ревизије ВордПресс порука

Да бисте вратили ревизију, једноставно кликните на Врати ову ревизију или Врати овај тастер за аутоматско спремање.

ВордПресс ће вратити изабрану ревизију као вашу тренутну ревизију након што ћете је моћи сачувати као нацрт.

Вратите ревизију у ВордПресс-у

Имајте на уму да враћањем на претходну ревизију неће се избрисати најновија верзија вашег поста. Уместо тога, ВордПресс ће га сачувати у бази података као другу ревизију.

Коришћење ревизије поста са старим уређивачем ВордПресс-а

У случају да нисте надоградили свој ВордПресс на Гутенберг и даље користите стари класични уређивач, наћи ћете ревизије поста у мета пољу за објављивање на десном панелу екрана за уређивање поста / страница.

Прегледајте Ревизије поста у ВордПресс Цлассиц Едитор-у

Да бисте погледали ревизије поста, једноставно кликните везу „Прегледај“ поред броја ревизија. Поред овога, ревизије поста раде слично као у класичном уреднику и у Гутенбергу.

Ограничавање или брисање ревизија поста у ВордПресс-у

Све ревизије поста чувају се у вашој ВордПресс бази података. Због тога се многи корисници брину да би превише ревизија могло успорити њихове веб странице.

То није тачно.

ВордПресс прескаче ревизије поста приликом упућивања позива из базе података на предњем крају. Ревизије се траже само на екрану за уређивање постова или када стварно прегледате ревизије.

ВордПресс вам омогућава да контролишете колико ревизија желите да задржите за чланак. Да бисте ограничили ревизије поста, једноставно додајте овај код у вп-цонфиг.пхп датотеку веб локације ВордПресс.

дефине (‘ВП_ПОСТ_РЕВИСИОНС’, 10);

Не заборавите да замените 10 бројем ревизија које желите да задржите за сваки пост.

Такође можете избрисати старе ревизије поста. Ако сте сигурни да вам те ревизије никада неће требати, ево како их можете обрисати.

Прво направите нову ВордПресс сигурносну копију веб локације. Ово ће вам омогућити да обновите веб локацију ако нешто пође по злу.

Затим морате инсталирати и активирати ВП-Оптимизе додатак. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

Након активирања идите на ВП-Оптимизе »База података на страници и потврдите оквир поред опције „Очисти све ревизије поста“.

Очистите ревизије поста

Сада кликните на дугме „Покрени оптимизацију“ да бисте избрисали све ревизије поста. Можете уклонити додатак након што сте обрисали ревизије.

Напомена: Брисање ревизија неће спречити ВордПресс да сачува ревизије за ваше будуће постове.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да разумете како користити ревизије поста да бисте поништили промене у ВордПресс-у. Можда ћете такође желети да видите наше савете за креирање уредничког календара за убице у ВордПресс-у.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me