Како правилно ажурирати ВордПресс додатке (корак по корак)

Након што покренете свој блог и инсталирате додатке, од сигурносних је разлога изузетно важно да ажурирате додатке ажурираним. У овом упутству, корак по корак, показаћемо вам како правилно ажурирати ВордПресс додатке и како ефикасније управљати ажурирањима додатака..


Како ажурирати ВордПресс додатке

Зашто ажурирати ВордПресс додатке?

ВордПресс додаци су попут апликација за вашу ВордПресс локацију. Можете их инсталирати тако да на своју веб локацију додате нове функције и функционалности, попут додавања образаца за контакт, фотогалерија, клизача итд.

Можете сазнати више о ВордПресс додацима у нашем водичу шта су ВордПресс додаци? Како раде?.

Плугинове креирају трећи програмери. Већина њих стално побољшава своје додатке додавањем нових функција, побољшањем квалитета кода и одржавањем сигурности. Те промене се затим пуштају као ажурирања.

Увек би требало да ажурирате своје ВордПресс додатке како бисте осигурали да се те промене одмах примене на вашој веб локацији. Ово побољшава сигурност ВордПресс-а и перформансе ваше веб странице.

Након тога, погледајмо како ажурирати ВордПресс додатке.

Како правилно ажурирати ВордПресс додатке

ВордПресс долази са уграђеним системом за ажурирање. Аутоматски проверава да ли постоје исправке и показује вам обавештења када постоје доступна ажурирања за ваше ВордПресс додатке, теме и основни софтвер ВордПресс.

Обавештења о ажурирању за ВордПресс унутар администраторске области

Такође можете ручно проверити исправке тако што ћете посетити Надзорна плоча »Ажурирања страна.

Страница за ажурирање

Када буде доступно ново ажурирање за додатке, видећете обавештење у менију додатака на административној траци ВордПресс-а.

Можете да инсталирате ове исправке тако што ћете посетити страницу додатака. Испод сваког додатка видећете обавештење које има доступне исправке за инсталирање.

Ажурирања истакнута на страници додатака

Можете само да кликнете на везу „Ажурирај одмах“ да бисте инсталирали свако ажурирање.

Скупно ажурирање додатака за ВордПресс

Ако постоје ажурирања за неколико додатака на вашој веб локацији, можда ћете желети да прегледате и додате скупне верзије тих додатака.

Да бисте то учинили, морате да посетите страницу додатака и кликнете на везу „Ажурирај доступно“.

Ово ће вам показати листу свих додатака са доступним исправкама. Можете их одабрати, а затим изабрати „Ажурирај“ из падајућег менија „Скупне радње“.

Додаци за скупно ажурирање

Пре него што ажурирате, прочитајте ово!

Пре него што ажурирате додатак, важно је да кликнете на везу Прикажи детаље верзије да бисте видели шта је променио аутор додатка.

На овај начин ћете бити информисани о томе које су промене извршене ако ништа не ради како треба.

Осим ако детаљи верзије не кажу посебно безбедносно ажурирање, обично чекамо једну недељу пре ажурирања додатка. У то време се све грешке обично ухвате, извештавају и исправљају.

Ако имате велику саобраћајну локацију која генерише пуно потенцијалних клијената, препоручујемо вам да то учините.

Како да поништите ажурирање додатка за ВордПресс

Понекад ажурирање додатка може произвести неочекиване резултате, јер неке функције додатка можда неће радити исправно.

У том случају прво морате деактивирати тај додатак.

Ако можете да приступите страници додатака у административном делу програма ВордПресс, једноставно кликните везу „Деактивирај“ испод додатка који се лоше понаша..

Деактивирај додатке

Након тога можете инсталирати ВП-Роллбацк додатак. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

Након активирања, вратите се на страницу додатака и моћи ћете да видите опцију повраћаја испод сваког додатка. Клик на њега омогућиће вам да додатак вратите на било коју претходну верзију.

Повратни додатак на претходну верзију

Детаљна упутства потражите у нашем водичу о томе како повратити ВордПресс додатке.

Ако не можете да приступите административној области ВордПресс-а, следите кораке из нашег водича о томе како деактивирати све додатке када нисте у могућности да приступите административној области ВордПресс-а..

Савети за ефикасније управљање додацима за ВордПресс

Ако управљате са више ВордПресс веб локација, убрзо ћете схватити да ћете морати често да ажурирате додатке. Ево неколико савета који ће вам помоћи да их ефикасније управљате.

Ако сте сигурни у додатке које користите, можете да омогућите аутоматско ажурирање за све своје ВордПресс додатке.

Међутим, бољи приступ ће бити постављање аутоматског ажурирања само за одабраних неколико додатака у које имате поверења. Следите упутства из нашег водича о томе како боље управљати ажурирањима ВордПресс-а.

Ако не управљате са више ВордПресс веб локација, онда можете подесити обавештења путем е-поште за ажурирања додатака. Ово ће вам омогућити да будете обавештени када је доступно ажурирање без пријављивања на вашу ВордПресс локацију.

Увек проверите да ли сте поставили аутоматски резервни додатак на вашу ВордПресс локацију. Ово ће вам омогућити да обновите своју ВордПресс страницу у случају да нешто пође по злу.

И последње, али не најмање битно, ако си можете приуштити управљани ВордПресс хостинг, онда је значајна веб локација везна. Омогућава вам да тестирате нове надоградње додатака у инсценативном окружењу пре него што кренете уживо. Препоручујемо употребу ВПЕнгине или СитеГроунд ГоГеек плана.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да ажурирате ВордПресс додатке. Такође бисте желели да видите нашу листу основних ВордПресс додатака за вашу веб локацију.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map