Како пронаћи бесплатне слике за ваше ВордПресс поруке на блогу

Слика вреди хиљаду речи. Због тога сви врхунски блогери користе слике да би привукли пажњу и ефикасно пренели своју поруку. Често нам се поставља питање, како пронаћи добре бесплатне слике? Која су најбоља места за проналажење бесплатних слика за вашу ВордПресс локацију? У овом чланку ћемо делити неке од наших најбољих извора како бисмо пронашли бесплатне слике за ваше постове на блогу ВордПресс, тако да можете истакнути ваш садржај.


Проналажење бесплатних слика за постове на блогу ВордПресс

1. стоцк.кцхнг

стоцк-кцхнг веб страница са бесплатним фотографијама

Свиђа нам се стоцк.кцхнг због велике колекције фотографија које су уредно категорисане и обележене. Проналажење фотографије на стоцк.кцхнг је једноставно. Можете или прегледати слику по категоријама или користити функцију претраге.

Већина слика је овде прилично квалитетна, тако да их можете користити на веб локацији као и у презентацијама. Можда ћете наићи на слике које се широко користе и лако препознају.

Као на пример, ако тражите посао, приказало би се мноштво слика које сте видели на другим веб локацијама. Али ако тражите појам за претраживање који је специфичан за нишу, пронашли бисте слике које се не користе претерано.

2. Пикабаи

Пикабаи

Пикабаи је популарно одредиште за проналазак бесплатних слика са лиценцом ЦЦ-0. Веб локација нуди велику колекцију слика разврстаних у категорије и ознаке.

Веб локација има напредну функцију претраге која вам омогућава да сузите претрагу. Можете да претражите по истакнутим бојама у сликама.

3. Упласните

Унспласх

Познато одредиште за висококвалитетне фотографије лиценциране, ЦЦ-0 лиценциране и јавне домене. Унспласх објављује 10 фотографија сваких 10 дана.

Унспласх има довољно добру функцију претраге, која се може користити за проналажење слика које одговарају одређеним темама као што су природа, уред, посао итд..

Веб локација такође нуди Гоогле Цхроме проширење које приказује случајну слику у позадини када отворите нову картицу. Затим ту слику можете преузети на свој рачунар.

4. Фото пин

Пхотопин користи флицкр АПИ како би помогао блогерима да пронађу фотографије лиценциране креативне заједнице

Пхото Пин помаже блогерима да пронађу фотографије које ће користити у својим постовима и чланцима. Користи Флицкр АПИ за тражење фотографија лиценцираних креативних публикација. Баш као што је Цреативе Цоммонс Сеарцх, већина фотографија која се овдје нађу захтијевају давање атрибута.

5. Слике јавних домена

Слике јавних домена

Публиц Домаин Пицтурес има велику колекцију бесплатних слика и фотографија. Слике можете пронаћи помоћу функције претраживања или прегледати категорије.

6. Нова стара залиха

Нова стара залиха

Ова дивно курирана веб локација садржи винтаге фотографије које су сада у јавном домену. Фотографије су јединствено занимљиве јер дају поглед у прошлост.

7. Пицкуп Имаге

Пицкуп Имаге

Пицкуп Имаге нуди велику колекцију бесплатних фотографија, слика и клипова. Сајт нуди функцију претраге једноставну за употребу. Слике су такође сортиране у категорије и ознаке за лакше прегледавање.

8. Архива јавних домена

Архива јавних домена

Публиц Домаин Арцхиве нуди висококвалитетне Роиалти Фрее слике. Сајт нуди комбинацију модерних и винтаге фотографија. Можете да прегледате слике користећи категорије или користите функцију претраге.

9. СплитСхире

СплитСхире

СплитСхире је колекција фотографија Даниела Нанесцуа објављена под ЦЦ0 лиценцом. Можете да прегледате сајт помоћу филтера за ознаке или прегледавања слика у мозаичном приказу. Нове фотографије се редовно шаљу на сајт.

10. ЛибреСхот

ЛибреСхот

11. Скиттерпхото

Скиттерпхото

Скиттерпхото нуди бесплатне фотографије са високом резолуцијом. Све слике на веб локацији су лиценциране под ЦЦ-0 јавним доменом. На сајту се налазе радови властитих фотографа, па ћете наћи мање коришћене и јединствене фотографије.

12. Стоцкснап.ио

Стоцкснап.ио

Веома лепо кустован и једноставан за употребу веб сајт за бесплатне фотографије и слике са лиценцом ЦЦ0. Стоцкснап.ио вам омогућава да прегледате слике у категоријама и ознакама. Такође можете да користите функцију претраге.

13. ВикиМедиа Цоммонс

Пројект Фондације Викимедиа, ВикиМедиа Цоммонс, представља велику библиотеку слика, аудио и видео датотека које се могу слободно користити. Библиотеку можете прегледавати према врстама медија попут слика, фотографија, цртежа, илустрација или према врсти датотеке као што су аудио, видео, слика итд. Слике се такође могу прегледавати на основу лиценце. Велики број слика на Викимедиа Цоммонсу је у јавној домени, што значи да их можете слободно користити без приписивања. Неке слике могу имати лиценцу Цреативе Цоммонс која захтева атрибуцију. Обавезно проверите информације о лиценци испод сваке слике.

14. ПДПицс

ПДПицс

ПДПицс нуди велику колекцију хиљада слика у јавном домену. На први поглед сајт може изгледати врло основно, али има слике уредно куриране у категорије и ознаке.

15. СхуттерСтоцк

Схуттерстоцк

Схуттерстоцк није бесплатан, али овде га дефинитивно треба поменути. Њихова библиотека фотографија, вектора и илустрација су само феноменални.

Ми смо плаћени купац Схуттерстоцк-а и можемо јамчити за квалитет слика.

Након што пронађете слику коју тражите, можете обрезати и уредити те слике помоћу вашег омиљеног програма за уређивање слика. Не заборавите да сачувате слике оптимизоване за веб јер ће то помоћи да убрзате вашу веб локацију.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да пронађете бесплатне слике за свој ВордПресс блог. Такође ћете желети да проверите наш чланак како да креирате галерије слика са одзивом у ВордПресс-у са Енвиром.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me