Контролна листа: 15 ствари које морате обавити пре промене ВордПресс тема

Ако сте користили ВордПресс, вероватно сте бар једном у животу пребацили теме. Ако нисте, а ово вам је први пут, онда је још боље. Лепота ВордПресс-а је што корисницима веома олакшава промену тема. То је буквално неколико кликова. Али промена тема је много више од једноставног клика на дугме Активирај. У овом чланку ћемо вам пружити списак ствари које МОРАТЕ да урадите пре промене теме ВордПресс-а. Ови кораци су од пресудне важности да процес не буде текао без проблема, јер у супротном можете изгубити елементе које нисте мислили изгубити.


1. Водите белешке о вашој тренутној теми

Водите белешке о вашој тренутној ВордПресс теми

Многи корисници ВордПресс-а сурфају интернетом како би пронашли решења за своје проблеме. Ова решења често налазе у облику исјечака који су ручно додали у своју тему, попут функције.пхп или неке друге датотеке. Пошто су ове промене извршене једном, људи имају тенденцију да их се не сећају. Прођите кроз датотеке са темама и забележите све додатне кодове које сте додали. Такође желите да проверите време учитавања тренутне теме јер на тај начин можете упоредити ове две. Идите на веб локацију попут Пингдом алата или употребите ИСлов за тестирање различитих страница (Да различите странице, а не само почетне странице).

2. Будите опрезни према бочним тракама

Пазите на бочне траке

Морате бити сигурни да је ваша нова тема спремна за додатак. Видгет-ове са бочне траке је заиста једноставан за употребу, зато их много корисника користи за прилагођавање. Приметили смо да су бочне траке вероватно највише прилагођене кориснику подручје ВордПресс веб локација. Људи уносе мноштво промена, попут додавања прилагођених текстова, слика, веза, реклама и других виџета. Ако користите тему омогућену за видгет и прелазите на тему која није спремна за видгете, тада ћете изгубити све то. Ако користите ВордПресс тему омогућену за видгет, то није проблем.

Такође све што измените у датотеци сидебар.пхп старе теме, биће пребрисано. Зато обавезно додајте те кодове у нову бочну траку теме.

3. Не губите праћење

Теацуп Аналитицс

Већина блогера користи неку врсту аналитике, било да је то Гоогле Аналитицс или неки други сервис. Многи од нас не користе додатке за додавање кода за праћење. Неки од нас отварају фоотер.пхп датотеку и модификују кодове. Неке од наших тема имају место за постављање адсенсе кода. Који год да је ваш случај, желите да осигурате да копирате и залепите код за праћење у нову тему. Ово је једна од ствари коју корисници врло често превиђају. Будући да је тако једноставно, већина нас заборави на то.

4. Добар „о РСС“ радите?

Многи од нас користе ФеедБурнер за наше РСС РСС феедове. Један од делова интегрисања ФеедБурнера у ВордПресс је усмеравање задатих феедова на ФеедБурнер на овај начин да бисте могли да вршите аналитику на својим претплатницима на фид. Много тема као што су Генесис, Стандард Тхеме и друге омогућавају вам да интегришете ФеедБурнер са свог подешавања. Морате бити сигурни да ћете држати феед усмерен на ФеедБурнер, иначе ће бити два РСС фееда за ваш блог. Главни ВордПресс, и ФеедБурнер који узима информације из вашег ВордПресс РСС фида. Осим, изгубит ћете број претплатника које сте имали јер су били претплаћени користећи / феед / урл који више не указује на ФеедБурнер. Опет, то не значи да сте их изгубили, већ само значи да их не можете видети у бројачу ФеедБурнера.

5. Резервне копије!!

Направите сигурносну копију датотека

Никад немате шта изгубити стварањем резервне копије. Као мера предострожности требало би да направите резервне копије свих датотека са темама, додатака и базе података. Иако се ништа не би требало догодити, али никад не можете бити превише сигурни. Можете да користите БацкупБудди да направите сигурносну копију на целој локацији.

6. Начин одржавања

Начин одржавања ВордПресс

Вероватно не желите да вас корисници виде док правите прекидач јер ће на крају видети покварену страницу или слично. Најбоље је да укључите режим одржавања на 15 – 20 минута да бисте могли да проверите да ли све ради исправно. Једном када успоставите режим одржавања подешавања, добро је да наставите и активирате нову тему.

7. Тестирање свих функционалности и додатака

Након што је активирана нова тема, морате бити сигурни да сте задржали сву функционалност и да додаци и даље раде. Запамтите ону листу добрих евиденција које сте креирали у кораку 1. Ово је време када то може бити корисно. Вратите се и додајте било коју функционалност коју желите да пребаците из старе теме у нову тему ако то већ нисте учинили. Испробајте све функције, укључујући, али не ограничавајући се на поступак коментарисања, појединачне странице поста, претрагу, страницу 404, страницу са архивима, страницу с контактима итд. Проверите да ли су сви ваши видгети још увек ту и раде..

На предњој страни додатка само желите да будете сигурни да је форматирање и даље исто. Много додатака користи ваше постојеће стилове за приказ резултата. Тако да вероватно желите да будете сигурни да ли и даље добро изгледају с новом темом.

8. Компатибилност унакрсног прегледача

Компатибилност претраживача

Тестирајте своју веб локацију у свим прегледачима којима имате приступ. Прегледачи имају тенденцију да другачије приказују ствари. Посебно Интернет Екплорер. Желите да осигурате да ваш дизајн изгледа добро у главним прегледачима. Неке лепе теме имају тенденцију пробијања у различитим прегледачима. Дакле, ако много ваше публике користи Интернет Екплорер, онда желите да будете сигурни да им је и даље доступно.

9. Учините да предмети треће стране изгледају прилично

Ако користите Гоогле Адсенсе или неку другу рекламну компанију која вам омогућава да форматирате, онда је најбоље да их прилагодите. На пример, претходна веб локација је била наранџаста, па сте имали наранџасте везе за Гоогле Адсенсе. Ако је плава, то вероватно желите да узмете у обзир.

Исто важи и за твиттер виџет, дугме као што су фацебоок и сл. Прилагодите оне новом схемом боја. Ако идете од светлог до тамног дизајна или обрнуто, онда морате да извршите те промене.

10. Обавестите своје кориснике

Најава

Искључите режим одржавања и напишите брзи пост на блогу да бисте обавијестили кориснике. Приметите, потрошили сте само 15 – 20 минута да проверавате ствари. Ни на који начин не бисте могли да ухватите све бубе. Ако обавештавате своје кориснике, можете очекивати да добијете извештаје о грешкама. Често питамо наше читатеље на твиттеру (@впбегиннер) за тестирање грешака. Питајте своју публику путем твитера, фацебоока итд. Да види да ли страница изгледа добро у њиховом прегледачу. Ако кажу ДА, онда је то добра вест. Ако кажу НЕ, онда их замолите да снимају снимак проблема. Можете да погледате проблем и покушате да га решите. Ако то не можете да поправите, молимо вас да затражите од програмера теме да је поправи. Напомена: осим ако нисте платили тему, ови програмери НИЈЕ неопходно да БЕСПЛАТНО решавају те проблеме.

Људи имају све врсте претраживача, резолуције екрана итд., Па је добијање њиховог мишљења важно. Не заборавите да подсетите своје РСС читаоце да посете и сајт, како би могли да виде доброте.

11. Обрезивање додатака

Теме су сада већ учитане са пуно функција. На пример, ако користите Генесис или неку другу тему која садржи БреадЦрумбс, онда можете да се ослободите вашег додатка Бреадцрумб. Концепт је једноставан. Ослободите се ствари које вам нису потребне. Једна ствар при којој бисте требали бити сигурни је да чепови често могу боље да ураде посао. На пример, пуно тема долази са мноштвом СЕО функција. Генесис, Тхесис, Стандард Тхеме и сви други могу се похвалити својим СЕО карактеристикама. Радије бисмо користили много моћнији додатак попут ВордПресс СЕО би Иоаст. Одлучите мудро.

12. Приликом промене предузмите Баби кораке

Бабистепс

Овде радите са новом темом, тако да је вероватно најбоље да пажљиво извршите промене. Промените мање елементе како бисте били сигурни да се правилно понаша у свим прегледачима. Када једном будете довољно удобни, тада можете да извршите драстичне промене. Важно је научити структуру и семантику нове теме пре него што направите велике промене. То ће вам омогућити да одмах откријете проблем.

13. Време учитавања теста

Узмите бројеве времена учитавања које сте имали на својој старој теми (из тачке 1 ове контролне листе) и упоредите их. Погледајте шта можете да учините да побољшате време учитавања тако што ћете видети Сиедову презентацију на Слидесхаре-у.

14. Надгледајте стопу напуштања почетне странице

Након пребацивања тема, желите да будете сигурни да пратите стопу напуштања почетне странице. Неке су теме пријатније од других када је у питању навигација читаоцима по вашој веб локацији. Ако се стопа напуштања почетне странице повећала у односу на претходну тему, вјероватно бисте требали радити на томе. Додајте повезане видгете за постове, популарне видгете за постове или једноставно позовите радњу са новим читаоцима.

15. Слушајте своје читаоце и ПОБОЉШИТЕ

сугестије

Када се појави нови дизајн, корисници увек имају предлоге. Или воле одређену особину, или мрзе одређену особину. Комуницирајте са својом публиком користећи анкете или Фацебоок анкете. Погледајте шта би желели да се побољшају, а затим порадите на томе.

Да ли имате сопствену контролну листу када мењате ВордПресс теме? Волио бих чути ако смо нешто пропустили.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map