Откривено: Које су најпопуларније врсте блогова?

Када започињете блог, једно од најчешћих питања које бисте могли помислити је које су најпопуларније врсте блога? Постоји много различитих врста блогова који покривају широк спектар тема, интересовања и публике. За успешан блог, морате планирати унапред и изабрати нишу која ће вам одговарати. У овом ћемо чланку подијелити најпопуларније типове блогова које можете започети одмах.


Најпопуларније врсте блога

О чему би требало да пишете?

Да бисте одлучили нишу свог блога, морате знати о својој страсти. Свака ниша има своју публику која тражи садржај који се односи на њихове интересе. Писање о вашој страсти вам помаже да непрекидно смислите сјајне идеје о садржају како ваш блог расте.

Не морате само да планирате садржај. Такође морате да изаберете ВордПресс тему, оптимизујете за СЕО и побољшате перформансе своје веб странице. Ово су задаци који нису директно повезани са писањем, али су једнако важни за успех вашег блога.

Погледајмо најпопуларније типове блогова који постоје:

1. Модни блогови

Модни блогови су једна од најпопуларнијих врста блогова на Интернету. То је велика индустрија са огромном глобалном публиком. Модни блогери позивају се на велике догађаје, примају посебне погодности, робу, чак и пословне понуде врхунских модних марки.

Фасхион Блогс

Ове врсте блогова су добре за креативне људе који оштро воле стил и моду. Можете покренути модни блог и започети зарађивати путем интернета слиједећи наш водич.

2. Блогови о храни

Храни блогови су још једна популарна врста блога. Привлачи пуно читалаца које занимају рецепти, састојци, здрава исхрана, фино ручавање и друге приче везане уз храну.

Фоод Блогс

Многи блогери о храни једноставно почињу са нечим тако једноставним као што су прегледи њихових локалних ресторана. Међутим, како њихов блог расте, тако се повећавају и њихова интересовања и циљна публика. Они почињу да покривају и друге теме везане уз храну. Погледајте наш водич о томе како започети блог о храни.

3. Путовање блоговима

Путописни блогови сваким даном постају све популарнији. Због јефтиног авионског путовања људи путују више него икад и увек траже савете, савете и водиче за одредиште.

Блог блогови

Ови блогови олакшавају другим путницима да науче о дестинацији на којој никада нису били. Ако сте путник, препоручујемо вам да креирате блог о путовањима.

4. Музички блогови

Музички блогови имају широку публику која тражи критике о најбољој и монденој музици. Љубитељи музике уживају у песмама са различитих језика, култура и норми.

Музички блогови

Музичка индустрија има велики потенцијал да блогери пишу о различитим врстама музике попут џеза, попа, хеави метала, познатих певача и још много тога.

5. Животни блогови

Животни блогови су најпопуларнија врста блогова које можете пронаћи на мрежи. Имају читаоце читалаца, заинтересоване су за теме од културе, уметности, локалних вести и политике. То блогеру омогућава широк спектар тема за обраду, олакшавајући планирање њихове стратегије садржаја.

Животни блогови

Блогери о животном стилу добијају могућности да буду утицајни, пишу за друге публикације, постану говорници и сарађују са предузећима која раде на томе да направе друштво у друштву.

6. Фитнес блогови

Фитнес блогови су били врући тренд јер покривају важне теме попут здравља и опште кондиције. Људи широм света ослањају се на интернет и траже савет како да останемо у форми. То је сјајна прилика за инструкторе фитнеса да покрену блог о фитнесу и приведу клијенте на мрежи.

Фитнесс блогови

Ове врсте блогера / инструктора пишу о дијетама, плановима исхране, вежбама, додацима и још много тога. Фитнес блогери такође могу да креирају видео садржај како би објаснили различите вежбе својој публици. Они могу уновчити своју веб локацију и видео записе користећи Гоогле АдСенсе и придружени маркетинг.

7. Направите блогове

Сами блогови су врло занимљиви и имају огромну публику. Има више подврста као што су уметност и занат, грађевинарство, обрада дрвета, обрада метала и још много тога.

Сами блогови

Ове занимљиве „уради сам“ активности охрабриће посетиоце да испробају нове ствари и поделе га са тренером / блогерицом. Сами блогови могу укључивати пуно комуникације што је одлично за блогање.

8. Спортски блогови

Спортски блогови су још једна занимљива врста блогова на мрежи. Свака држава света има различите спортове и сваки спорт има своје звезде. Спортско блогање може такође да укључи блогере који пишу плаћени садржај за тимове, спортисте и друге организације.

Спортс Блогс

Други формат спортског блогања је писање о последњим догађајима широм света. Поред тога, блогери дијеле уживо статус више спортова на својим Твиттер рачунима аутоматски повезаним са блоговима.

9. Финансирање блогова

Многи од нас требају помоћ и савет за ефикасно управљање финансијама. То омогућава блоговима о финансирању широку публику, у распону од озбиљних инвеститора до породица које покушавају да уштеде за бољу будућност.

Финанце Блогс

Блогови о личним финансијама дијеле савјете за предузећа, инвеститоре, стартаппе, појединце и породице. То је добра ниша блога за људе заинтересоване за сложен свет управљања новцем и остваривања богатства.

10. Политички блогови

Политички блогови имају можда најстраснију публику од свих. Они покривају вести о политици, анализе политичких вести и могу брзо да изграде веома велику ангажовану публику.

Политички блогови

Постало је уобичајено да велике политичке организације ангажују свој блогерски тим. Ови блогери дијеле дневни ред политичке странке и пишу о својим политикама / плановима за привлачење више људи према представницима.

11. Блогови за родитељство

Блогови за родитељство имају огромну, страсну и веома ангажовану публику. Нови родитељи се много брину и увек су спремни да побољшају своје родитељске вештине.

Парентинг Блогс

Блогови мама и тате имају различите стилове писања. Ови блогови могу укључивати активности са децом, упутства о храни, технике раног кућног образовања и још много тога.

12. Пословни блогови

Пословни блогови су професионални блогови везани за корпоративне агенције, индустрије и друге. Они нуде лежеран начин да комуницирају са купцима и едукују их о пословном производу или услузи.

Пословни блогови

Блог за оптимизацију стопе конверзије ОптинМонстера одличан је пример пословног блога. Он едукује кориснике о претварању посетилаца веб страница у купце користећи најбољи софтвер за оптимизацију претворбе на свету.

13. Лични блогови

Лични блогови припадају појединим писцима који са публиком дијеле своја искуства, авантуре и свакодневни живот. Сврха личног блогирања може бити било шта попут стварања разлике кроз позитивне приче или утицаја на читаоце сопственим ставовима.

Лични блогови

Особни блогери укључују и фотографе који дијеле фотографије на мрежи како би добили више посла, влоггере који стварају видео записе у свакодневној свакодневици, кухаре / куваре који дијеле рецепте на блогу и још много тога.

14. Блог блогови

Филмски блогови дијеле вијести и критике о новим филмовима и филмској индустрији уопште. Имају велику публику на Интернету. Блогери су позвани да гледају врхунске емисије прије јавног објављивања филмова, како би могли писати рецензије и генерирати вијести о надолазећем филму.

Мовие Блогс

15. Блогови о аутомобилима

Ауто блогови су обично о луксузним и спортским аутомобилима. Они покривају широк спектар тема, укључујући најновије моделе аутомобила, њихове карактеристике, инжењеринг и још много тога. Они чак могу да сарађују са локалним ауто сервисима ради пословних прилика. Ови блогови садрже све информације о савременим аутомобилима, старинским аутомобилима, саветима за сигурност возача и још много тога.

Цар Блогс

Многи људи се привлаче добрим аутомобилима и проводе пуно времена читајући о њиховим омиљеним аутомобилима на мрежи. То је сјајна ниша за усвајање као блог блог за љубитеље аутомобила.

Неки блогери такође пишу о саветима за финансирање аутомобила, калкулаторима финансирања, понуди корпорација и банака и плановима финансирања. Помаже читаоцу да пронађе аутомобиле у свом буџету без обиласка салона.

16. Блог блогови

Блогови са новинама покривају локалне вести и одличан су начин за студенте новинарства да надограде свој животопис и изоштре своје вештине. Они могу покрити широк спектар тема или се ограничити на одређени вест. Блогови са вестима нису само у дељењу вести. Такође укључују и коментаре о мишљењу како би делили сопствену перспективу вести блогера.

Невс Блогс

Блогови са новостима се чешће ажурирају како би обухватили најновија дешавања. Вијести могу бити о било чему попут климатских промјена, научним иновацијама, технологији, политици, религији и још много тога. У великим медијима има неколико блогера који раде на свакој од тих врста у блог блогу.

17. Пет блогови

Блогови о кућним љубимцима имају сјајно читаоце на мрежи који укључују власнике кућних љубимаца, љубитеље животиња, прихватилишта за животиње и људе који траже кућне љубимце. Блогери за кућне љубимце дијеле савјете о одржавању здравља кућних љубимаца, о његовању кућних љубимаца, храни за кућне љубимце и тренингу.

Пет блогови

Удомитељи животиња такође пишу о својим напорима да заштите и спасу животиње. Блогери за кућне љубимце могу се удружити с фирмама које продају производе за његу кућних љубимаца како би остварили приход.

18. Гаминг Блогс

Блогови о играма задовољавају велику заједницу гејмера који траже чланке о најновијим играма, хардверу за играње, догађајима, играма варалица и још много тога. Ова заједница је значајно порасла последњих година.

Гаминг Блогс

Већина блогова о играма припадају играчима, рецензентима и званичним заједницама агенција за развој великих игара. Имају међународне догађаје за играче и планове за победнике. То је популаран тип блога и свакодневно расте.

Након што одаберете нишу свог блога, следећи корак је проналажење идеја за постављање блога које можете користити на свом блогу. Можете погледати ову огромну листу идеја за објављивање на блогу које можете одмах да употребите.

То је све. Надамо се да вам је овај чланак помогао да пронађете најпопуларније врсте блогова. Такође бисте желели да погледате наш водич о томе како пратити ангажман корисника и повећати свој блог блог.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map