Водич за почетнике: Како вратити ВордПресс из сигурносне копије

Да ли је потребно да вратите ВордПресс из сигурносне копије? Резервне копије помажу вам да обновите веб локацију у случају да нешто пође по злу. Међутим, почетницима није лако вратити ВордПресс из датотеке сигурносне копије. У овом чланку показаћемо вам како лако вратити ВордПресс из резервних копија корак по корак.


Како вратити ВордПресс из сигурносне копије

Како је ово дугачак чланак, додали смо га ради лакше навигације.

  Белешка: Овај водич је о враћању ВордПресс веб локације из резервних копија. Ако покушавате да преместите веб локацију на нови домен, требало би да проверите наш водич о преласку ВордПресс-а на нови домен без губитка СЕО-а.

  Ако покушавате да пређете са лоцалхоста на ливе веб хостинг налог, следите овај водич о томе како да преместите ВордПресс са локалног сервера на ливе локацију.

  Разумевање сигурносних копија и обнављање ВордПресс-а

  Постоје различити начини за креирање резервних копија за вашу ВордПресс локацију. Најбољи начин да направите резервну копију је помоћу ВордПресс додатног додатка.

  Алтернативно, можете да креирате и резервну копију своје ВордПресс базе података и преузмете своје ВордПресс датотеке користећи ФТП.

  Враћање ВордПресс-а из резервних копија у потпуности зависи од тога како сте направили резервну копију. На пример, резервне копије створене коришћењем БацкупБудди или УпдрафтПлус могу се вратити помоћу истог додатка. Слично томе, ручне сигурносне копије морају се ручно обновити.

  Доста корисника ВордПресс-а не прави сигурносне копије целих веб локација. Уместо тога, они само резервно праве тему, уплоад директоријум и своју ВордПресс базу података. То смањује величину резервне копије, али повећава кораке потребне за обнављање веб локације.

  Без обзира како сте направили сигурносну копију, основни кораци су исти.

  Погледајмо како да вратите ВордПресс веб локацију из резервних копија. Будући да покривамо различите начине враћања, прескочите на одељак који се односи на вас.

  Враћање ВордПресс-а из датотеке сигурносне копије БацкупБудди

  БацкупБудди је популарни премиум ВордПресс додатни додатак. Ако сте користили БацкупБудди за прављење резервних копија, онда је овај одељак за вас.

  БацкупБудди нуди веома згодан начин за враћање ВордПресс-а из резервне копије. Морате се пријавити на веб локацију ВордПресс и отићи на БацкупБудди »Врати / премјестити страна.

  Морате преузети копију датотеке импортбудди.пхп. У том случају од вас ће се тражити да унесете лозинку за импортбудди. Ова лозинка ће се користити приликом обнављања ваше веб локације.

  Преузми импортбудди

  Затим морате преузети копију резервне копије ако то још нисте учинили. Можете га преузети са БацкупБудди »Резервне копије или одредиште на које сте чували резервне копије.

  Након што сачувате резервну ЗИП датотеку и импортбудди.пхп на рачунару, повежите се на веб локацију помоћу ФТП-а.

  Ако имате потпуну сигурносну копију веб локације, избришите све датотеке и мапе са вашег сервера.

  Међутим, ако имате делимичну резервну копију, прво морате да преузмете датотеке за које нисте направили сигурносну копију. Након што сте сигурни да сте направили сигурносну копију, наставите са брисањем свих датотека и мапа из корена директорија ваше веб локације.

  Избришите старе ВордПресс датотеке

  Затим морате да пошаљете сигурносне копије БацкупБудди и импортбудди.пхп датотеке у коријенску фасциклу своје веб локације.

  Након што се обе датотеке учитају на сервер, посетите импортбудди.пхп у вашем веб претраживачу. Налази се у коренском директоријуму ваше веб локације, па ће његов УРЛ бити нешто попут:

  хттп://ввв.екампле.цом/импортбудди.пхп

  ИмпортБудди ће сада тражити лозинку коју сте креирали када сте преузели ИмпортБудди.

  импортбудди лозинка

  На следећем екрану ИмпортБудди ће приказати датотеку сигурносне копије коју сте поставили. У случају да нисте поставили резервну датотеку помоћу ФТП-а, можете кликнути на картицу за пренос да бисте одмах пренијели датотеку сигурносне копије. Ако имате резервне копије похрањене на иТхеме-овој услузи складиштења података, тада се на њу можете повезати тако што ћете одмах кликнути на картицу скривања. Након што одаберете базу података, кликните на Следећи корак за наставак.

  Изаберите резервну датотеку

  ИмпортБудди ће распаковати вашу резервну датотеку и показати вам поруку о успеху када је извади датотеке. За наставак кликните на следећи корак.

  На следећем екрану ИмпортБудди ће тражити да наведете УРЛ локације и податке базе података.

  Ако враћате хакирану веб локацију ВордПресс или покушавате уклонити злонамјерни софтвер, не желите да користите своју стару базу података.

  Можете избацити табеле из своје старе базе података користећи пхпМиАдмин или створити нову базу података помоћу цПанел. Једном када завршите са стварањем нове базе података или испразните стару, унесите податке о вашој бази података.

  С друге стране, ако сте сигурни да ваша веб локација није хакована, можете да користите исте старе детаље базе података.

  подешавања базе података

  Кликните на следеће дугме за наставак и импортбудди ће сада тестирати ваше поставке базе података и увести ваше податке. Када то учините, кликните на следећи корак за наставак.

  Сада ће ИмпортБудди ажурирати УРЛ адресе, путеве итд. Након тога од вас ће се затражити да тестирате своју веб локацију. Ако све функционише у реду, успешно сте обновили веб локацију.

  Преглед и чишћење

  На страници импортбудди кликните на дугме ‘Очисти и уклони привремене датотеке’. Ово ће избрисати привремене податке у бази података и датотекама створеним током обнављања.

  Враћање ВордПресс-а коришћењем резервне копије УпдрафтПлус

  УпдрафтПлус је још један популарни резервни додатак за ВордПресс. Омогућава вам лако прављење сигурносних копија и враћање ваше ВордПресс странице.

  Прво морате да будете сигурни да имате потпуну сигурносну копију свог ВордПресс сајта креираног од стране УпдрафтПлус. Затим требате преузети резервне датотеке на свој рачунар.

  Ако резервне копије складишти УпдрафтПлус на удаљеној локацији за складиштење попут Дропбок-а, Гоогле диска итд., Можете преузимати резервне датотеке са тих локација на рачунар.

  Затим се морате повезати са ФТП клијентом и избрисати све ВордПресс датотеке. Након тога морате поново инсталирати ВордПресс и пријавити се на своју веб локацију.

  Требат ћете инсталирати и активирати додатак УпдрафтПлус. По активирању посетите Подешавања »Резервне копије УпдрафтПлус страници и кликните на дугме Врати.

  Отпремите резервне датотеке

  Затим требате кликнути на везу „Уплоад бацкуп филес“, а затим пресвуците датотеке сигурносних копија које сте преузели раније.

  Отпремање резервних датотека

  Након што се датотеке сигурносне копије пренесу, УпдрафтПлус ће скенирати те датотеке и приказати их на страници сигурносних копија.

  За наставак ћете морати да кликнете на дугме „Обнови“.

  Вратите сигурносне копије датотека

  Ово ће довести до скочног прозора где је потребно да поново притиснете дугме за враћање да бисте наставили. Обавезно изаберите све доступне резервне датотеке као што су додаци, база података, теме и друге.

  Обнављање резервних датотека

  УпдрафтПлус ће сада почети са вађењем и враћањем података из тих датотека. По успеху, бићете преусмерени на страницу успеха.

  Резервна копија је враћена

  То је све, успешно сте обновили ВордПресс веб локацију из резервне копије УпдрафтПлус.

  Враћање ВордПресс базе података из сигурносне копије помоћу пхпМиАдмин-а

  При враћању ручно креиране сигурносне копије можда ћете наићи на два могућа избора. Можете или створити нову базу података и увести резервну копију у њу или можете испразнити постојећу базу података и увозити резервне копије.

  Ако чистите хакирану веб локацију ВордПресс, веома је важно да промените своје МиСКЛ корисничко име и лозинку пре креирања нове базе података или увоза у постојећу базу података.

  Да бисте креирали нову базу података, пријавите се на цПанел контролну таблу свог ВордПресс хостинг рачуна и кликните на икону МиСКЛ Датабасес.

  МиСКЛ базе података у Цпанелу

  Након тога од вас ће се тражити да наведете име за своју базу података, а затим кликните на дугме ‘Цреате Датабасе’.

  Креирајте нову базу података

  Након креирања нове базе података потребан вам је МиСКЛ корисник повезан с том новом базом података. Померите се према доле до МиСКЛ одељка и додајте новог корисника.

  Додајте новог корисника базе података

  Затим требате додати овог корисника у МиСКЛ базу података. Померите се доле до дела „Додавање корисника у базу података“ и изаберите корисника са базом података из падајућих менија, а затим кликните на дугме „Додај“.

  Додајте корисника у дб

  Сада је нова база података спремна. Можете га користити за враћање сигурносне копије базе података ВордПресс.

  Вратите се поново на контролну таблу цПанел-а, а затим кликните на икону пхпМиАдмин.

  Покрените пхпМиАдмин

  Затим треба да кликнете на ново име базе података, а затим кликнете на дугме за увоз.

  Увоз базе података

  Кликните на дугме „одаберите датотеку“ да бисте изабрали резервну датотеку базе података ВордПресс, а затим кликните на дугме „Го“ на дну странице да бисте наставили.

  ПхпМиАдмин ће сада послати резервну копију и увести је у базу података.

  По завршетку ћете видети поруку о успеху.

  То је све. Успешно сте увезли своју ВордПресс базу података. Сада је следећи корак инсталација ВордПресс-а коришћењем ваше нове базе података. Ако сте већ инсталирали ВордПресс, додајте нове поставке базе података у своју вп-цонфиг.пхп датотеку и биће вам добро да кренете.

  Враћање сигурносне копије базе података ВордПресс помоћу цПанела

  Ако сте ручно креирали резервну копију базе података ВордПресс користећи цПанел на вашем дељеном хостингу, тада можете и да обновите ту базу помоћу цПанела.

  Пријавите се на свој цПанел налог и под одељком датотека кликните на Резервне копије.

  Израда резервне копије у цПанелу

  На страници сигурносних копија пређите доле до „Обнављање резервне копије МиСКЛ базе података“.

  Затим кликните на дугме за одабир датотеке и одаберите датотеку сигурносне копије са вашег тврдог диска. Када завршите, кликните на дугме за пренос.

  Вратите базу података помоћу цПанела

  Ручно враћање ВордПресс датотека помоћу ФТП-а

  Ако враћате ВордПресс да бисте очистили хакирану локацију, прво морате да избришете све постојеће ВордПресс датотеке и директоријуме.

  Учините то само ако је ваша резервна копија ажурирана и ако сте све прилагодили, изменили или пренијели на своју веб локацију.

  Ако имате све своје уплоад-ове и прилагодбе, све сигурно можете избрисати на својој веб локацији помоћу цпанела (знатно брже) или употребом ФТП-а.

  Да бисте избрисали све датотеке са веб локације, пријавите се на цПанел свог хостинга / ВПС хостинга и под секцијом датотека кликните на икону управитеља датотека.

  Филе манагер у цПанелу

  Само изаберите Веб роот као директоријум и наставите. Интерфејс за управљање датотекама сада ће се отворити на новој картици прегледача. Морате одабрати све ВордПресс датотеке и избрисати их. Овај је пут много бржи.

  Такође можете обрисати датотеке помоћу ФТП-а, али то је спорије. Једноставно се повежите на веб локацију помоћу ФТП клијента и изаберите све датотеке у вашем корпоративном директорију ВордПресс да бисте их избрисали.

  Избришите старе ВордПресс датотеке

  Затим морате преузети нову копију ВордПресс-а са ВордПресс.орг-а и издвојити га на ваш чврсти диск.

  Покрените ФТП клијент, а затим ставите све ВордПресс датотеке на ваш сервер.

  Отпремите ВордПресс датотеке

  Након што ставите ВордПресс датотеке, можете да пошаљете вп-цонфиг.пхп датотеку из резервне копије (само ако сте сигурни да је чиста и да није угрожена).

  Алтернативно, можете преименовати датотеку вп-цонфиг-сампле.пхп у свеже пренесене ВордПресс датотеке у вп-цонфиг.пхп датотеку. Након тога морат ћете уредити вп-цонфиг.пхп датотеку и унијети податке ваше базе података.

  Не заборавите да сачувате датотеку и вратите је на своју веб локацију.

  Затим морате да додате друге датотеке из резервне копије. Ми ћемо вам препоручити да слике отпремате само у / вп-цонтент / уплоад / директоријуму.

  Након што их преузмете, посетите веб локацију да бисте проверили да ли све функционише у реду.

  Затим се морате пријавити у ВордПресс административно подручје и започети инсталирање додатака на вашој веб локацији.

  Сада можете прећи на инсталацију теме. Ако сте прилагодили своју ВордПресс тему или користили дечију тему, онда је можете вратити из резервне копије. Међутим, проверите да ли су те датотеке чисте.

  И на крају, идите на Подешавања »Пермалинкс и подесите поставке пермалинкс-а према вашој веб локацији и затим ажурирајте пермалинкс.

  Рјешавање проблема враћања сигурносних копија ВордПресс-а

  Постоје неки уобичајени проблеми на које можете наићи приликом обнављања веб локације ВордПресс. За свако од њих имамо одвојене водиче.

  • Грешка се јавила приликом успостављања везе са базом података
  • Бели екран смрти
  • Интерна грешка сервера
  • Проблем преусмеравања или освежавања странице за пријаву
  • Појединачне поруке враћају 404 Грешка

  Шта треба урадити након обнављања своје ВордПресс странице

  Након што сте успешно обновили веб локацију, топло препоручујемо да побољшате безбедност веб локације.

  Ако то још нисте учинили, проверите да ли имате редовну резервну копију за ВордПресс са једним од ових ВордПресс резервних додатака..

  За осигурање веб странице препоручујемо вам да одмах промените своју ВордПресс лозинку. Ако имате веб локацију за више корисника, онда тражите од свих корисника да одмах ажурирају своје лозинке.

  Такође можете да инсталирате заштитни зид веб локације. На ВПБегиннер користимо Суцури за надгледање и јачање сигурности наше веб странице. Прати сигурносне пријетње, а нуди и услугу уклањања злонамјерног софтвера са својим претплатничким плановима. Погледајте како нам је Суцури помогао да блокирамо 450.000 напада у 3 месеца.

  Надамо се да ће вам овај чланак помоћи да научите како да вратите ВордПресс из резервних копија. Можда ћете такође желети да видите наш крајњи корак по корак ВордПресс водич за сигурност за почетнике.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me