Водич за почетнике за креирање 301 преусмеравања у ВордПресс-у (корак по корак)

Да ли покушавате да креирате преусмеравање у ВордПрессу? Нисте сигурни шта је преусмеравање и зашто је важно? Не брините, објавили смо вам у овом водичу за почетнике преусмеравања на ВордПресс, објавићемо шта је преусмеравање, како да креирате преусмеравање у ВордПрессу, зашто вам је потребно и када бисте требали да користите преусмеравања..


Спреман? Хајде да почнемо.

Преусмеравања веб локација

Шта је преусмеравање у ВордПресс-у?

Преусмеравање је начин да ваша веб локација пошаље брзу поруку прегледачу вашег читача и каже им да је страница коју желе да посете премештена, тако да њихов претраживач може аутоматски да их усмери на нову страницу по вашем избору..

Постоје различите врсте преусмеравања као што је преусмеравање 301, преусмеравање 302, преусмеравање 307, итд..

Да бисмо овај чланак учинили једноставним и корисним, обухватићемо само 301 преусмеравања као што је то најважније.

Погледајмо зашто је то важно разумевањем случаја употребе.

Када вам треба преусмеравање 301 у ВордПрессу?

Примарни разлог за коришћење преусмеравања 301 је премештање веб странице или странице на вашој веб локацији, а ви желите да усмерите корисника на нову страницу.

Ова идеја о чланку дошла нам је када нас је један од наших читалаца питао за начин преусмеравања корисника са старог на нови пост.

– Морате да креирате преусмеравање када планирате да избришете пост или страницу у корист новог садржаја.

– Морате да креирате преусмеравање када планирате да мењате сталне везе вашег поста или странице.

Зашто? Због тога што ако не креирате преусмеравање, корисници ће видети грешку 404 која није пронађена. Што није само лоше за кориснике, већ може утицати и на СЕО ваше веб локације и наштетити рангирању ваших претраживача.

Тада 301 преусмеравања постају веома важна.

Омогућава вам да кажете претраживачима и прегледачу вашег корисника да је страница до које покушава да буде трајно премештена на нову локацију.

Ово омогућава да се сву снагу саобраћаја и повратне везе (СЕО) на вашој старој страници пребаце на нову страницу.

Сада када смо објаснили зашто и када преусмеравања, погледајмо како можете да креирате 301 преусмеравања у ВордПрессу користећи различите методе које су доступне.

Видео Туториал

Претплатите се на ВПБегиннер

Ако вам се видео не свиђа или вам је потребно више упутстава, наставите да читате.

Како креирати преусмеравања у ВордПресс-у (помоћу додатака)

Једноставнији приступ за креирање и управљање преусмеравањем 301 је коришћење једног од многих ВордПресс додатака за преусмеравање. Ово вам омогућава подешавање преусмеравања без икаквог писања једне линије кода.

1. Преусмеравање

Најједноставнији начин за додавање и управљање преусмеравањем у ВордПресс-у је коришћење додатка Редирецтион. Инсталирајте и активирајте додатак. Једном активирано, посетите Алати »Преусмеравање да подесите преусмеравања.

Постављање ВордПресс преусмеравања помоћу додатка Редирецтион

Додатак за преусмеравање омогућава не само подешавање преусмеравања, већ вам помаже и да пронађете 404 грешке на вашој ВордПресс веб локацији. Потом те УРЛ адресе можете преусмерити на одговарајуће одредиште. Погледајте овај водич како да пратите 404 странице и преусмерите их у ВордПресс.

2. Линкови на странице

Понекад ћете можда желети да задржите пост / страницу, али преусмерите га на други пост или страницу. Овде вам долази од користи Везе за странице. Овај једноставан додатак додаје мета оквир на екрану за уређивање постова где можете унети адресу нове локације на коју желите да пошаљете своје кориснике.

Додавање везе за преусмеравање у уређивач постова

3. Једноставно 301 преусмеравање

Други једноставан додатак је Симпле 301 преусмеравање. Као што име говори, то чини 301 Преусмеравање једноставним. Једноставно инсталирајте и активирајте додатак, а затим посетите Подешавања »301 Преусмеравања да бисте додали своје УРЛ адресе.

Додавање преусмеравања помоћу једноставног додатка за преусмеравање 301 за ВордПресс

Сада, док је подешавање 301 преусмеравања помоћу ВордПресс додатка лако, има мало мањих перформанси. На основу вашег ВордПресс хостинг провајдера, ваша ВордПресс преусмерава можда мало спорије за неколико микросекунди.

Ако желите брже да преусмерите, то можете учинити помоћу методе кода и .хтаццесс датотеке.

Постављање 301 преусмеравања у ВордПресс-у помоћу .хтаццесс

Користећи датотеку за конфигурацију веб сервера .хтаццесс, ВордПресс корисници могу да поставе брзо преусмеравање 301.

Имајте на уму да мала грешка у вашем .хтаццесс коду може учинити вашу ВордПресс локацију недоступном и можда ће почети са приказивањем интерне грешке сервера.

Зато је важно да направите резервну копију .хтаццесс датотеке пре него што унесете било какве промене.

Да бисте изменили своју .хтаццесс датотеку, мораћете да се повежете на веб локацију помоћу ФТП клијента. Датотека .хтаццесс налази се у коријенском директоријуму ваше ВордПресс веб локације.

Ако тамо не можете видети своју .хтаццесс датотеку, тада морате натерати ФТП клијент да приказује скривене датотеке. (Погледајте зашто на вашој ВордПресс веб локацији не можете пронаћи .хтаццесс датотеку.)

Датотеку .хтаццесс можете уређивати у било којем уређивачу обичног текста, као што је Нотепад.

Ево једноставног преусмеравања, где покушавамо да пошаљемо кориснику који посећује стари пост на нови пост.

РевритеЕнгине Он
Преусмеравање 301 / а-вери-олд-пост / хттп://иоурсите.цом/а-вери-нев-пост/

Можете додати код изнад, по могућности на крају своје .хтаццесс датотеке.

То је све. Надамо се да ће вам овај почетнички водич за креирање преусмеравања ВордПресс-а помогао у подешавању преусмеравања на вашој веб локацији.

Такође бисте желели да проверите ових 9 најкориснијих трикова .хтаццесс за ВордПресс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me