Врхунски водич за афилијацијски маркетинг за почетнике – корак по корак

Аффилиате маркетинг један је од најпопуларнијих начина да зарадите новац путем интернета на свом блогу. Омогућава вам да додате сталан ток прихода у стратегију зарађивања свог блога. У овом водичу за аффилиате маркетинг за почетнике ћемо објаснити како функционише аффилиате маркетинг и како започети одмах.


Врхунски водич за аффилиате маркетинг за почетнике

Шта је Аффилиате Маркетинг?

По дефиницији, аффилиате маркетинг је уговор о препорукама у коме вам продавац на мрежи (оглашивач) плаћа провизију када корисници купују њихов производ са ваше препоруке.

За разлику од других врста огласа које се плаћају на основу кликова или приказа, придружени маркетинг делује на ЦПА (цена по куповини) или ЦПЛ (цена по потенцијалном купцу). Другим речима, провизију зарађујете само када неко предузме акцију (тј. Купи производ или се пријави за бесплатно пробно раздобље).

Будући да постоји мањи ризик за оглашавача, придружени програми плаћају издавачима много веће провизије у поређењу са Гоогле АдСенсе-ом или другим врстама огласа.

За придружени маркетинг потребан је практичнији приступ. Морате пронаћи производ или услугу за које верујете да ће бити корисни вашим корисницима. Након тога морате стратешки да га додате у своје постове на блогу и другим деловима ваше веб локације, тако да корисници могу да купују производ користећи вашу препоруку.

Како функционира придружени маркетинг / праћење?

Прво морате пронаћи компанију или производ који желите да промовишете. Морате одабрати производ или услугу за који верујете да ће бити релевантни теми вашег блога и корисни за вашу публику. Производ или компанија коју одаберете назват ће се „Трговац“.

Затим, морате да се удружите са компанијом тако што ћете се придружити њиховом партнерском програму. То вас чини њиховим “придруженим”. Неке компаније такође користе изразе сарадници, партнери итд.

Након што се придружите њиховом партнерском програму (који се такође назива Аффилиате Програм), добит ћете јединствени ИД партнера. Овај аффилиате ИД ћете морати да користите у свим партнерским везама које додате на вашу веб локацију да бисте промовисали производ.

Производ можете промовисати додавањем детаљних прегледа производа, препоручити га у чланцима, приказати рекламе са натписима, слати билтене путем е-поште и још много тога. Сав промет који пошаљете на веб локацију трговца са вашим јединственим ИД-ом пратит ће се.

Једном када корисник изврши куповину, зарадићете провизију. Ваша уплата се издаје када зарада достигне одређени праг, обично 45 – 60 дана.

Како започети с партнерским маркетингом

Прво, морате бити сигурни да користите праву платформу за блогање и да бисте могли да водите партнерске маркетиншке кампање на вашој веб локацији.

На пример, ако користите ВордПресс.цом, онда постоје одређена ограничења у вези са производима и услугама на које можете да се повежете. За више детаља погледајте нашу поређење ВордПресс.цом са ВордПресс.орг.

С друге стране, ако се налазите на веб локацији ВордПресс.орг који је сам домаћин, тада можете да додате било који партнерски линк који желите и ефикасно управљате својим партнерским кампањама.

Ако већ нисте направили веб локацију, онда можете почети одмах. Једноставно следите упутства из нашег корак по корак водича о томе како започети блог и бићете покренути за мање од 30 минута.

Затим требате да обавестите своје кориснике како можете зарадити новац од свог вебсајта додавањем странице за откривање. Погледајте страницу за откривање ВПБегиннера и слободно је користите као предложак.

На свој блог такође ћете морати да додате политику приватности и услове услуге.

Ово су неке од страница које морају имати странице за сваки ВордПресс блог. Они вас не само штеде од правних питања у будућности, већ вам помажу да изградите поверење код своје публике.

Проналажење партнерских производа и услуга за промоцију

Много је начина да пронађете производе и компаније са којима можете бити партнер као придружено предузеће. Ево неких од најлакших начина за проналажење производа које можете промовисати.

1. Постаните подружница за производе које већ користите

Прво морате погледати производе и услуге које већ користите и које су вам корисне. То вам олакшава да убедите своје кориснике у производ јер већ знате предности и недостатке.

Затим требате да одете на веб локацију производа и потражите изразе као што су „Аффилиате програм“, „Партнерс“ или „Аффилиатес“. Многе компаније активно траже удружене трговце како би промовисали своје производе, па су зато додали везу до странице са придруженим партнерима у подножју веб локације.

Проналажење партнерских програма за придруживање

2. Потражите производе које други блогови препоручују

Други начин проналаска производа је гледање других блогова сличних вашем. Моћи ћете пронаћи много сличних блогова који користе аффилиате маркетинг како би зарадили.

Али како знати да они промовишу партнерске производе?

Прво потражите очите и лако уочљиве рекламе на њиховим веб локацијама. Дођите мишем до огласа са натписом и видећете везу у статусној траци прегледача.

проналажење партнерских веза

Ова веза обично има придружени ИД. Аффилиате ИД помаже трговцима да прате који им придружени партнер шаље промет / продају.

Понекад ове везе могу изгледати као интерне везе, али када их кликнете одвешће вас на веб локацију производа са ИД-ом придруженог трговца на вези. Такође ћете пронаћи сличне партнерске везе у целини њиховог садржаја.

3. Придружите се већим партнерским мрежама

Други начин да пронађете производе за промоцију је повезивањем партнерских мрежа. Ове веб странице дјелују као посредник између придружених трговаца и трговаца.

Примијетићете да многи производи и компаније са којима желите бити партнер већ користе партнерску мрежу. Ово вам помаже да брзо пронађете пуно производа које можете започети са промоцијом на својој веб локацији.

4. Позовите се са компанијама

Ако заиста желите да промовишете производ, али не можете да пронађете било какву информацију о њиховом придруженом програму, једноставно их можете питати путем е-поште.

Неке компаније можда не промовишу активно свој придружени програм. Ако имају придружени програм, онда могу да вас позову да се придружите.

Шта су партнерске мреже? Зашто би им се требало придружити?

Придружене мреже делују као посредник између вас (придруженог трговца) и трговаца (компаније које желе да продају своје производе).

За трговце, они пружају своју платформу као услугу листања својих производа, праћења партнерског промета, управљања подружницама и слања плаћања.

За придружене трговце нуде платформу која се једноставно користи за тражење производа, региструјте се као подружницу, пратите перформансе и зараде ваше кампање..

Следи неке од најпопуларнијих партнерских мрежа којима се можете придружити.

  • СхареаСале – Једна од највећих партнерских мрежа са многим високоплатним партнерским производима за готово сваку категорију која се може замислити. Популарна ВордПресс хостинг компанија, ВПЕнгине, користи СхареАСале за управљање својим подружницама. Аффилиате програм компаније ВПЕнгине нуди веома издашну исплату својим придруженим партнерима.
  • ЦЈ Аффилиате (раније, Цомиссион Јунцтион) – Још једна од најбољих партнерских мрежа са огромним бројем трговаца и производа уредно организованих у категоријама и лако их је претраживати. Компаније попут ГоДадди, Екпедиа и многих других користе ЦЈ.
  • ЦлицкБанк – Ово је велико тржиште на мрежи за продају дигиталних производа у разним категоријама од различитих произвођача. Једноставан је за употребу и има мноштво средстава за учење за нове придружене трговце.
  • Амазон Ассоциатес – Амазон је највећа светска продавница за е-трговину са милионима производа. Можете се пријавити за њихов партнерски програм и започети са зарађивањем слањем људи на веб локацију коју већ користе за куповину на мрежи.

Којим партнерским мрежама треба да се придружите?

Требали бисте се придружити партнерским мрежама које имају производе које желите промовирати. Можете се придружити више партнерских мрежа за различите производе. Користимо све горе наведене мреже и неколико других.

Обавезно увек проверите правила мрежних програма. Такође морате да прегледате програмске политике појединих производа и трговаца. Ово ће вам дати јасну представу о вашој заради, уплатама, додатним подстицајима и још много тога.

Савети за афилијативни маркетинг за повећање зараде

Сада када смо покрили основе, завиримо у још неколико савета како да зарадите новац од аффилиате маркетинга.

1. Изаберите добре производе и компаније које ћете промовисати

Као придружени маркетинга немате контролу над будућношћу производа које препоручујете. Због тога морате бити сигурни да препоручујете најбоље производе угледних компанија.

Најбољи начин за то је препоручивање производа и услуга које сте стварно користили. Ако желите да препоручите производ који изгледа корисно, слободно се обратите њима да бисте сазнали више.

Ако лепо питате, већина компанија ће вам радо понудити бесплатан рачун или копију за преглед / тестирање њиховог производа или услуге.

2. Понудите врло користан и вриједан садржај

Можете додати партнерске везе и банере било где на вашој ВордПресс веб локацији. Међутим, једноставно додавање веза неће резултирати уверавањем ваших корисника да заправо купују те производе.

Морате уверити своје кориснике нудећи корисне и драгоцене информације о производу. Многи трговци са придруженим организацијама то раде пишући детаљне прегледе производа, видео критике, поређења производа са предностима и недостацима, и још много тога.

3. Имајте на уму своју публику

Имајте на уму публику веб локације и њихове интересе приликом избора производа. На пример, ако водите модни блог, желели бисте да промовишете модне додатке, одећу и сличне производе које би ваша публика желела да купи.

Такође морате да будете сигурни да не препоручујете производе јер они нуде већу провизију. Ако корисник купи производ на основу ваше препоруке, а не испадне користан, никад више неће веровати вашим препорукама.

Додаци и алати за афилијативни маркетинг за ВордПресс

Како ваш блог расте, препоручиват ћете пуно различитих производа. Ово ће вам отежати управљање свим партнерским везама, банерима и огласима који се шире широм ваше веб локације.

Срећом, постоје одлични алати за придружени маркетинг и додаци за ВордПресс који можете користити да бисте помогли у управљању.

1. Тхирсти Ассоциатес

Ручно додавање веза на ваш садржај постаје прилично тешко како веб локација расте. Морат ћете копирати УРЛ адресу вашег придруженог ИД-а сваки пут када спомињете производ и залијепити га у ВордПресс.

Овде ТхирстиАффилиатес могу помоћи. То је додатак за управљање повезаним везама који вам омогућава да лако додате партнерске везе у ВордПресс.

Такође вам омогућава да промените дугачке партнерске везе у скривене лепе везе које су прилагођеније кориснику.

ТхирстиАффилиатес такође има могућност аутоматске замене кључних речи са партнерским везама што вам може значајно помоћи да повећате приход од придружених компанија.

2. АдСанити

АдСанити је најбољи додатак за управљање огласима у ВордПресс-у и обавезан пакет за алат сваке придружене компаније. Омогућава вам да креирате рекламе са банера са своје ВордПресс веб локације и управљате њима са једне надзорне табле.

АдСанити такође олакшава уметање огласа у ВордПресс постове, странице и видгете са бочне траке. Можете га користити за управљање огласима треће стране као што су Гоогле АдСенсе огласи и банери. Детаљна упутства потражите у нашем водичу о управљању огласима у програму ВордПресс помоћу АдСанити.

3. МонстерИнсигхтс

МонстерИнсигхтс је најбољи додатак Гоогле Аналитицс-а за ВордПресс. Омогућује вам да видите одакле ваши корисници долазе и шта раде када се налазе на вашој веб локацији.

Такође вам помаже да пратите одлазне партнерске везе помоћу Гоогле аналитике. Ово вам омогућава да сазнате на које се партнерске везе чешће кликну и помажу вам да откријете пропуштене могућности.

Треба вам више алата? Погледајте нашу потпуну листу најбољих маркетиншких алата и додатака за ВордПресс.

Надамо се да ће вам овај крајњи водич за аффилиате маркетинг за почетнике помогао да научите како да постанете аффилиате маркетинг. Такође бисте желели да видите наш врхунски ВордПресс СЕО водич како би довели више посетилаца на вашу веб локацију.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me