Врхунски водич за усклађеност са ВордПресс-ом и ГДПР-ом – све што требате знати

Да ли вас збуњује ГДПР и како ће то утицати на вашу ВордПресс локацију? ГДПР, скраћеница за Општу уредбу о заштити података, је закон Европске уније за који сте вероватно чули. Примили смо на десетине е-порука од корисника који траже да објаснимо ГДПР на обичном енглеском и делимо савете како да ваш ВордПресс сајт ГДПР буде компатибилан. У овом чланку ћемо објаснити све што требате знати о ГДПР-у и ВордПресс-у (без сложених правних ствари).


Усклађеност са ВордПресс-ом и ГДПР-ом

Изјава о одрицању одговорности: Ми нисмо правници. Ништа на овој веб страници не треба сматрати правним саветом.

Да бисмо вам помогли да се лакше крећете кроз наш крајњи водич за ВордПресс и ГДПР усаглашеност, направили смо доњу табелу садржаја:

Садржај

  Шта је ГДПР?

  Општа уредба о заштити података (ГДПР) је закон Европске уније (ЕУ) који ступа на снагу 25. маја 2018. Циљ ГДПР-а је да грађанима ЕУ да контролу над својим личним подацима и промени приступ приватности података организација широм света..

  Шта је ГДПР?

  Вероватно сте добили на десетине порука е-поште од компанија попут Гооглеа и других у вези са ГДПР-ом, њиховом новом политиком приватности и гомилом других правних ствари. То је зато што је ЕУ одредила силне казне за оне који се не придржавају.

  Новчане казне

  У основи након 25. маја 2018. године предузећа која не удовољавају захтевима ГДПР-а могу се суочити са великим новчаним казнама до 4% годишњег глобалног прихода компаније ИЛИ 20 милиона ЕУР (што је веће). То је довољан разлог да изазовете широку раширеност панике међу предузећима широм света.

  Ово нас доводи до великог питања о којем можда размишљате:

  Да ли се ГДПР односи на моју ВордПресс страницу?

  Одговор је ДА. Примењује се на свако предузеће, велико и мало, широм света (не само у Европској унији).

  Ако ваша веб локација посећује посетиоце из земаља Европске уније, онда се овај закон односи на вас.

  Али немојте паничарити, ово није крај света.

  Док ГДПР има потенцијал да ескалира на оне високе нивое новчаних казни, почеће са упозорењем, затим укором, затим обуставом обраде података, а ако наставите да кршите закон, тада ће доћи до великих новчаних казни..

  ГДПР новчане казне и казне

  ЕУ није нека зла влада која те не жели добити. Њихов циљ је да заштите потрошаче, просечне људе попут вас и мене од несмотреног руковања подацима / кршењима, јер то измиче контроли.

  Према нашем мишљењу, максимални фини део у великој мери је да се привуче пажња великих компанија попут Фацебоока и Гооглеа, тако да се овај пропис НЕ игнорише. Надаље, ово подстиче компаније да заправо ставе већи нагласак на заштиту права људи.

  Једном када схватите шта захтева ГДПР и дух закона, схватићете да ништа од овога није превише лудо. Такође ћемо делити алате / савете како би ваша ВордПресс веб локација била ГДПР компатибилна.

  Шта се захтева по ГДПР-у?

  Циљ ГДПР-а је да заштити личне податке корисника (ПИИ) и подигне предузећа на виши стандард када је у питању начин прикупљања, складиштења и употребе тих података.

  Лични подаци укључују: име, е-пошту, физичку адресу, ИП адресу, здравствене податке, приходе итд.

  ГДПР лични подаци

  Иако је ГДПР уредба дугачка 200 страница, ево најважнијих стубова које морате знати:

  Изричит пристанак – ако прикупљате личне податке од резидента ЕУ, тада морате добити изричит пристанак који је специфичан и недвосмислен. Другим речима, не можете само слати нежељене поруке е-поште људима који су вам дали своју визиткарту или су испунили образац за контакт веб локације јер се НИСУ пријавили за ваше маркетиншке билтене (тако се зове СПАМ, а успут не бисте требали ‘ ионако то не радим).

  Да би се ово могло сматрати изричитим пристанком, морате захтевати позитивно одобравање (тј. Без унапред означеног поља за потврду), садржавати јасне формулације (без легализације) и бити одвојени од других услова & Услови.

  Права на податке – морате обавијестити појединце гдје, зашто и како се њихови подаци обрађују / чувају. Појединац има право преузимања својих личних података, а појединац такође има право да буде заборављен што значи да може затражити брисање њихових података.

  Ово ће осигурати да када притиснете Одјавите се или затражите од компанија да обришу ваш профил, они то и учине (хмм, погледајте слику). Гледам те Зенефитс, још чекам да ми се рачун обрише две године и надам се да ћеш ми престати слати нежељену пошту само зато што сам погрешио што сам испробао вашу услугу.

  Обавештење о кршењу – организације морају пријавити одређене врсте кршења података надлежним властима у року од 72 сата, осим ако се кршење не сматра безазленим и не представља ризик за појединачне податке. Међутим, ако је кршење високог ризика, компанија МОРА такође одмах обавестити појединце о којима је погођен утицај.

  То ће се, надамо се, спречити заташкавања попут Иахоо-а која нису откривена до куповине.

  Службеници за заштиту података – ако сте јавно предузеће или обрађујете велике количине личних података, тада морате именовати службеника за заштиту података. Ово опет није потребно за мала предузећа. Ако сумњате, обратите се адвокату.

  Службеник за заштиту података ГДПР-а

  Изузетно речено, на енглеском језику ГДПР осигурава да предузећа не могу да заобиђу нежељену пошту шаљући е-пошту коју нису тражили. Предузећа не могу продати податке људи без изричитог пристанка (сретно ако добијете ову сагласност). Предузећа морају да обришу кориснички налог и одјаве их са листе е-поште ако корисник то затражи. Предузећа морају да пријаве кршење података и у целини буду боља по питању заштите података.

  Звучи прилично добро, барем у теорији.

  Ок, сада се вероватно питате шта треба да урадите да бисте били сигурни да је ваша ВордПресс веб локација ГДПР компатибилна.

  Па, то заиста зависи од ваше конкретне веб странице (више о томе касније).

  Започнимо одговором на највеће питање које смо добили од корисника:

  Да ли је ВордПресс ГДПР компатибилан?

  Да, у односу на ВордПресс 4.9.6, основни софтвер за ВордПресс је ГДПР компатибилан. Основни тим за ВордПресс додао је неколико побољшања ГДПР-а како би били сигурни да је ВордПресс усаглашен са ГДПР-ом. Важно је напоменути да када говоримо о ВордПрессу, говоримо о самоодређеном ВордПресс.орг (погледајте разлику: ВордПресс.цом вс ВордПресс.орг).

  Имајући у виду да, због динамичне природе веб локација, ниједна појединачна платформа, додатак или решење не могу понудити 100% ГДПР усаглашеност. Процес усклађености са ГДПР-ом варираће у зависности од врсте веб локације коју поседујете, података које чувате и начина на који обрађујете податке на својој веб локацији..

  Ок, па можда размишљате шта то значи на обичном енглеском?

  Па, по подразумеваном програму ВордПресс 4.9.6 долази са следећим алаткама за унапређивање ГДПР-а:

  Коментари Сагласност

  ВордПресс коментари Приступање ГДПР-у

  ВордПресс је подразумевано користио да смешта име корисника, адресу е-поште и веб локацију као колачић у прегледач корисника. То је олакшало корисницима да остављају коментаре на својим омиљеним блоговима, јер су та поља била унапред попуњена.

  Због захтјева за сагласност ГДПР-а, ВордПресс је додао потврдни оквир за пристанак на коментаре. Корисник може оставити коментар без да потврди ово поље. Све што би значило је да би морали ручно да упишу своје име, е-пошту и веб локацију сваки пут када оставе коментар.

  Ажурирање: Ако ваша тема не приказује потврду потврде о приватности коментара, обавезно проверите да ли сте ажурирали ВордПресс 4.9.6 и користите најновију верзију теме. Такође проверите да ли сте одјављени приликом тестирања да бисте видели да ли је потврдни оквир ту.

  Ако се потврдни оквир и даље не приказује, вјероватно ће ваша тема поништити задани ВордПресс образац за коментаре. Ево корак по корак упутства о томе како додати потврдни оквир приватности ГДПР коментара у вашу ВордПресс тему.

  Извоз и брисање података

  Управљање подацима ВордПресс-а - ГДПР

  ВордПресс нуди власницима веб локација могућност да се придржавају ГДПР-ових захтева за руковање подацима и поштују захтев корисника за извоз личних података као и уклањање личних података корисника.

  Функције руковања подацима се могу наћи у менију Алати унутар ВордПресс администратора.

  Генератор политика приватности

  Генератор полиса приватности за ВордПресс за ГДПР

  ВордПресс сада долази са уграђеним генератором политика приватности. Нуди унапред направљени образац смерница о приватности и нуди вам смернице у погледу онога што још додати, тако да можете бити транспарентнији код корисника у погледу података које похрањујете и како управљате њиховим подацима.

  Ове три ствари су довољне да подразумевани блог ВордПресс-а за ВордПресс буде компатибилан. Међутим, врло је вероватно да ваша веб локација има додатне функције које ће такође требати да буду у сагласности.

  Подручја на вашој веб локацији на која утиче ГДПР

  Као власник веб странице можда ћете користити разне ВордПресс додатке који чувају или обрађују податке као што су контакти, аналитика, маркетинг путем е-поште, веб продавница, веб локације са чланством итд..

  У зависности од ВордПресс додатака који користите на својој веб локацији, требало би да поступите у складу са тим да бисте били сигурни да је ваша веб локација ГДПР компатибилна.

  Много најбољих ВордПресс додатака су већ напредовали и додали ГДПР могућности побољшања. Погледајмо неке од уобичајених области којима бисте требали да се обратите:

  Гугл анализе

  Као и већина власника веб локација, вероватно ћете користити Гоогле Аналитицс да бисте добили статистику веб локација. То значи да је могуће да прикупљате или пратите личне податке попут ИП адреса, корисничких ИД-ова, колачића и других података за профилисање понашања. Да бисте усаглашени са ГДПР-ом, потребно је да урадите једно од следећег:

  1. Анонимујте податке пре него што започне складиштење и обрада
  2. На страницу додајте слој који обавештава о колачићима и питајте кориснике за пристанак пре праћења

  Обоје је прилично тешко урадити ако само ручно залепите Гоогле Аналитицс код на своју веб локацију. Међутим, ако користите МонстерИнсигхтс, најпопуларнији Гоогле Аналитицс додатак за ВордПресс, онда сте сретни.

  Они су објавили додатак за усклађивање са ЕУ који помаже аутоматизовати горњи процес. МонстерИнсигхтс такође има веома добар пост на блогу о свему што треба да знате о ГДПР-у и Гоогле Аналитицс-у (ово је обавезно прочитати, ако на својој веб локацији користите Гоогле Аналитицс).

  МонстерИнсигхтс ЕУ Цомплианце Аддон

  Контакт обрасци

  Ако користите образац за контакт у ВордПресс-у, можда ћете морати да додате додатне мере транспарентности посебно ако чувате уносе у обрасцу или користите податке у маркетиншке сврхе.

  Испод је неколико ствари које бисте могли размотрити ради ускладјивања својих ВордПресс образаца са ГДПР-ом:

  • Добијте изричиту сагласност корисника за чување њихових података.
  • Добијте изричиту сагласност корисника ако планирате да користе њихове податке у маркетиншке сврхе (тј. Додавање истих на вашу листу е-поште).
  • Онемогућите колачиће, кориснички агент и ИП праћење за обрасце.
  • Обавезно имате уговор о обради података са добављачима обрасца ако користите решење СааС обрасца.
  • У складу са захтевима за брисање података.
  • Онемогућите складиштење свих уноса у обрасце (помало екстремно и не захтијева ГДПР). То вероватно не би требало да радите, осим ако тачно не знате шта радите.

  Добар део је што ако користите ВордПресс додатке као што су ВПФормс, Гравити Формс, Ниња Формс, Цонтацт Форм 7, итд., Тада вам не треба споразум о обради података јер ови додаци НЕ похрањују уносе облика на њиховој веб локацији. Уноси у обрасце чувају се у вашој ВордПресс бази података.

  Једноставно додавање потврдног оквира потребног пристанка са јасним објашњењем требало би да буде довољно добро да можете прилагодити своје ВордПресс обрасце ГДПР.

  ВПФормс, додатак за контакт образац који користимо на ВПБегиннер-у, додао је неколико побољшања ГДПР-а како би вам било лакше додати поље сагласности ГДПР-а, онемогућити корисничке колачиће, онемогућити прикупљање ИП адреса корисника и онемогућити уносе једним кликом.

  Поља обрасца ГДПР у ВПФормсу

  Напомена: Направили смо детаљни водич о томе како створити обрасце који одговарају ГДПР-у у ВордПресс-у.

  Обрасци за пријаву путем е-поште за е-пошту

  Слично као и обрасци за контакте, ако имате било који облик за пријављивање путем е-поште, попут скочних прозора, плутајућих трака, инлине формулара и других, онда морате бити сигурни да прикупљате изричит пристанак од корисника пре него што их додате на своју листу.

  То се може учинити било са:

  1. Додавање потврдног оквира који корисник мора кликнути пре него што се пријави
  2. Једноставно тражење двоструког одабира на вашу листу е-поште

  Врхунска решења за генерирање олова као што су ОптинМонстер додали су потврдне оквире ГДПР сагласности и друге потребне функције које ће вам помоћи да своје пријавне обрасце за прилагођавање е-поште прилагодите. Више о ГДПР стратегијама за маркетинге можете прочитати на блогу ОптинМонстер.

  ВооЦоммерце / Ецоммерце

  Ако користите ВооЦоммерце, најпопуларнији додатак за еЦоммерце за ВордПресс, тада морате да се уверите да је ваша веб локација у складу са ГДПР.

  ВооЦоммерце тим припремио је опсежан водич за власнике продавница који ће им помоћи да буду у складу са ГДПР-ом.

  Поновно циљање огласа

  Ако на вашој веб локацији приказују се пиксели са ретаргетом или огласи који се преусмеравају, морате добити сагласност корисника. То можете учинити помоћу додатка као што је Цоокие Нотице.

  Најбољи ВордПресс додаци за усаглашеност са ГДПР-ом

  Постоји неколико ВордПресс додатака који вам могу помоћи у аутоматизацији неких аспеката усаглашености са ГДПР-ом. Међутим, ниједан додатак не може понудити 100% усклађеност због динамичке природе веб локација.

  Пазите на било који ВордПресс додатак који тврди да нуди 100% ГДПР усаглашеност. Они вероватно не знају о чему разговарају, а најбоље је да их потпуно избегнете.

  Испод је наша листа препоручених додатака за олакшавање усаглашавања са ГДПР-ом:

  • МонстерИнсигхтс – ако користите Гоогле Аналитицс, требало би да користите њихов додатак за усклађивање са ЕУ.
  • ВПФормс – далеко најпопуларнији додатак за образац за ВордПресс. Они нуде ГДПР поља и друге карактеристике.
  • Обавештење о колачићима – популарни бесплатни додатак за додавање обавештења о колачићима ЕУ. Добро се интегрише с главним додацима попут МонстерИнсигхтс и других.
  • Избриши ме – бесплатан додатак који омогућава корисницима да аутоматски обришу свој профил на вашој веб локацији.
  • ОптинМонстер – напредни софтвер за генерирање олова који нуди паметне карактеристике циљања како би побољшао конверзије уз истовремено прилагођавање ГДПР-у.
  • Схаред Цоунтс – уместо учитавања подразумеваних тастера за дељење који додају колачиће за праћење, овај додатак учитава статичке тастере за дељење док приказује бројање дељења.

  Наставићемо да пратимо екосистем додатака да бисмо видели да ли се неки други ВордПресс додатак издваја и нуде значајне карактеристике усаглашености са ГДПР-ом.

  Последње мисли

  Без обзира јесте ли спремни или не, ГДПР ће ступити на снагу 25. маја 2018. Ако ваша веб локација до тада није у складу, немојте паничарити. Само наставите да радите на усаглашавању и то завршите што пре.

  Вероватноћа да ћете добити казну дан након што ово правило ступи на снагу прилично је близу нули, јер на веб локацији Европске уније стоји да ћете прво добити упозорење, потом укор и новчане казне последњи корак ако не поштујете правила и свесно занемарити закон.

  ЕУ неће те добити. Они то раде како би заштитили податке корисника и вратили поверење људи у интернет предузећа. Како свет постаје дигитални, потребни су нам ти стандарди. Уз недавна кршења података великих компанија, важно је да се ови стандарди глобално прилагоде.

  Биће добро за све који су укључени. Ова нова правила помоћи ће вам да повећате самопоуздање потрошача и заузврат ће вам помоћи да развијате ваше пословање.

  Надамо се да ће вам овај чланак помоћи да сазнате више о усаглашености са ВордПресс-ом и ГДПР-ом. Потрудит ћемо се да га ажурирамо како буде објављено више информација или алата.

  Додатна средства

  • ГДПР хистерија, део И и део Јацкуес Маттхеиј-а
  • Подаци о заштити података од стране Европске комисије
  • Начела ГДПР-а од стране Европске комисије
  • ГДПР и МонстерИнсигхтс – све што треба да знате
  • Функције унапређења ГДПР-а за ваше ВордПресс обрасце
  • Сагласност ГДПР-а за ВооЦоммерце продавнице
  • ГДПР и ОптинМонстер – Добро прочитајте ако имате обрасце за пријављивање путем е-поште

  Легал Дисцлаимер / Дисцлосуре

  Ми нисмо правници. Ништа на овој веб страници не треба сматрати правним саветом. Због динамичке природе веб локација, ниједан додатак или платформа не могу понудити 100% законску сагласност. Када сте у недоумици, најбоље је да се консултујете са специјалним адвокатом за интернет интернет како бисте утврдили да ли се придржавате свих важећих закона за своје надлежности и случајева коришћења..

  Оснивач ВПБегиннер, Сиед Балкхи, такође је суоснивач ОптинМонстер, ВПФормс и МонстерИнсигхтс.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me