Зашто бисте увек требали користити најновију верзију ВордПресс-а

Сваки пут када изађе ново ажурирање за ВордПресс, од корисника добијамо неколико мејлова са питањима да ли је безбедно ажурирати њихову ВордПресс локацију. Питате се да ли треба да ажурирате свој ВордПресс на најновију верзију? Желите знати предности и недостатке ажурирања ВордПресс-а? У овом чланку ћемо објаснити зашто је кључно да увек користите најновију верзију ВордПресс-а, као и да вам покажемо како правилно ажурирати ВордПресс.


Ажурирајте ВордПресс

ВордПресс је бесплатан, а развила га је заједница програмера. Сваким новим издањем исправљају грешке, додају нове функције, побољшавају перформансе и побољшавају постојеће функције како би били у току са новим индустријским стандардима.

Другим речима, када не ажурирате ВордПресс веб локацију, ризикујете сигурност веб локације и пропуштате нове функције / побољшања.

Видео Туториал

Претплатите се на ВПБегиннер

Ако вам се видео не свиђа или вам је потребно више упутстава, наставите да читате.

Погледајмо предности и недостатке ажурирања ВордПресс-а.

1. Сигурност

Сигурност је сигурно најважнији разлог зашто бисте требали ажурирати своју ВордПресс веб локацију.

ВордПресс тренутно покреће 23% свих веб локација у свету. Због своје огромне популарности, ВордПресс је популарна мета хакера, дистрибутера злонамерних кода, крадљиваца података и желе бити хакери.

ЦМС Маркетсхаре

Пошто је ВордПресс отвореног кода, свако може да проучи изворни код да би га научио и побољшао. Међутим то значи и да хакери такође могу да га проуче и пронађу начине за пробој на веб локације.

Добра страна је што нису сви хакери лоши. Постоји много више добрих хакера од лоших, што значи да стручњаци за безбедност широм света могу проучавати код и правилно пријављивати безбедносне грешке / исправке. Сваки пут када се јави безбедносна рањивост, основни ВордПресс тим марљиво ради на објављивању ажурирања које решава проблем.

То значи да ако не користите најновију верзију ВордПресс-а, онда користите софтвер са познатим сигурносним рањивостима. Хакери могу да претражују веб локације са старијом верзијом и ви можете постати жртва софистицираног напада.

Хакери могу да користе и само ВордПресс, а додатке такође могу искористити. Морате бити сигурни да су сви ваши ВордПресс додаци, теме и сама језгра увек ажурирани.

2. Цоол нове функције

Свако веће ВордПресс издање садржи нове функције и промене софтвера. На пример, ВордПресс 4.0 је дошао са побољшаним искуством инсталирања додатака, 4.1 представљеним уграђеним уређивањем слика и 4.2 са бржим ажурирањима додатака.

ВордПресс 4.2 је увео брже ажурирање додатака

Ако бисте користили старију верзију ВордПресс-а, ваше искуство у ВордПресс-у било би знатно другачије него неко ко користи најновију верзију.

Имаћете проблема да пронађете ВордПресс помоћ на мрежи јер користите старију верзију. Корисници на форумима за подршку за ВордПресс претпостављају да користите најновију верзију ВордПресс-а.

3. Брзина

Свака нова верзија ВордПресс-а побољшава перформансе

ВордПресс програмери увек покушавају да убрзају ствари. Свако ново издање садржи неколико побољшања перформанси због којих се ВордПресс брже и ефикасније покреће.

На пример, ВордПресс 4.2 побољшао је перформансе ЈС-а за навигационе меније, а ВордПресс 4.1 побољшао сложене упите који су помогли у перформансама веб локација помоћу тих упита.

Пошто је брзина важан фактор за СЕО, дефинитивно би требало да редовно ажурирате свој ВордПресс како бисте осигурали максималне предности у перформансама.

4. исправке грешака

Старије верзије програма ВордПресс могу имати грешке

Упркос ригорозном тестирању главних издања програма ВордПресс, понекад грешке могу проћи кроз пукотине. Због тога постоје правовремена мања издања ВордПресс-а (она са Кс.Кс.Кс) која то могу објаснити. На пример, најновијим ажурирањем ВордПресс 4.2.3 поправљено је 20 грешака из верзије 4.2.

Сада ако идете на форуме подршке за ВордПресс који траже помоћ, први савет који ћете добити је ажурирати ВордПресс јер би то могло да реши проблем. Ако инсистирате на не ажурирању ВордПресс-а, тада нећете моћи добити помоћ.

5. Компатибилност (или НЕ)

Програмери додатака и тема често координирају своја ажурирања са главним издањима ВордПресс-а како би осигурали да искориштавају ново доступне функције и побољшања.

Међутим, у неким случајевима ажурирање може сломити ваше постојеће ВордПресс додатке ако нису поштовали најбоље праксе и стандарде кодирања.

Због тога је од кључног значаја да редовно чувате резервне копије ВордПресс-а.

Укратко, једина страна је да ће се у неким ретким случајевима ваша веб локација покварити. Међутим, наопако је да имате:

 • Побољшана сигурност ВордПресс-а
 • Супер нове ВордПресс функције
 • Брже ВордПресс искуство
 • ВордПресс веб страница без грешака
 • Боља компатибилност

Сада када знате зашто је важно да ваш ВордПресс сајт буде ажуриран, погледајмо како ажурирати ВордПресс.

Како ажурирати ВордПресс локацију ажурираном

Ажурирање вашег језгра, додатака и тема за ВордПресс кад год постоји ново ажурирање за њих је прилично лако. ВордПресс долази са уграђеним системом обавештавања о ажурирању. Истиче број доступних ажурирања када се пријавите на своју ВордПресс контролну таблу.

Екран за ажурирање ВордПресс-а

Све што требате да урадите је да посетите Надзорна плоча »Ажурирања страницу и инсталирајте те исправке. Ово је поступак једним кликом.

Међутим, пошто се многи власници веб локација не пријављују на ВордПресс контролну таблу свакодневно, можда чак и не знају да постоји ажурирање доступно данима. Срећом, имате неколико опција.

Ако користите ВордПресс 3.7 или новије верзије, аутоматски се ажурирају за мања издања (која су резервисана за безбедност и исправке). Можете да укључите аутоматске исправке за главна издања, додатке као и теме.

Алтернативно, можете добијати обавештења путем е-поште када постоји ново ажурирање за вашу ВордПресс локацију.

Добијајте обавештења путем е-поште за ажурирања у ВордПресс-у

Када сте заузети вођењем свог предузећа, пријављивање на веб локацију да бисте проверили да ли постоје исправке је обично последња ствар која вам пада на памет. Не би ли било лакше када бисте могли да добијете обавештења путем е-поште кад год буде ажурирања на вашим ВордПресс веб локацијама?

Па то је могуће.

Прво што требате да урадите је да инсталирате и активирате ВП Упдатес Нотифиер додатак. По активирању посетите Подешавања »Ажурирања обавештаја да бисте конфигурисали подешавања додатка.

Подешавања надоградње обавештења за ажурирање за ВордПресс

Овај додатак користи ВордПресс црон да провери ажурирање веб локације сваког сата. Можете то променити у једном или два пута дневно. Када је на располагању ново ажурирање, овај додатак ће вам послати обавештење е-поштом.

По дефаулту проверава ажурирање језгре ВордПресс-а, надоградње додатака и ажурирања тема. Све што требате да урадите је да кликнете на опције за чување помоћу дугмета за тестирање е-поште.

Ако не примите тестну е-пошту са додатка, погледајте наш водич о томе како да поправите ВордПресс не слање проблема са е-поштом.

Аутоматско инсталирање ажурирања за ВордПресс

Можете још више аутоматизовати процес. ВордПресс вам омогућава да омогућите аутоматско ажурирање за главна издања, додатке и теме.

Ова опција је ризична ако не користите управљани ВордПресс хостинг. Компаније за управљање ВордПресс хостингом аутоматски ажурирају вашу веб страницу на главне верзије програма ВордПресс и пазе да ли се нешто поквари.

Ако укључите аутоматско ажурирање, постоји мали ризик да се ваша веб локација поквари и нећете бити на мрежи да је одмах поправите. Имајући то у виду, ако желите да омогућите аутоматско ажурирање, постоје два начина да се то уради (метода додатка и метода кода).

Погледајмо прво метод додатка.

Прво морате инсталирати и активирати додатак Еаси Упдатес Манагер. Након активације потребно је посетити Надзорна табла »Опције ажурирања страницу за конфигурирање додатка.

Подешавање аутоматског ажурирања за ВордПресс

Сада морате да се помакнете према доле до одељка за аутоматска ажурирања где можете да омогућите аутоматско ажурирање основних, додатака, тема и преводилачких датотека. Када завршите, једноставно сачувајте своја подешавања.

Омогућите аутоматско ажурирање користећи вп-цонфиг датотеку

Можете да омогућите аутоматско ажурирање за ВордПресс цоре једноставним додавањем ове линије у вашу вп-цонфиг.пхп датотеку.

дефине (‘ВП_АУТО_УПДАТЕ_ЦОРЕ’, истина);

Ако такође желите да аутоматски ажурирате своје теме и додатке, требало би да их додате у своју функцију.пхп датотеку или додатак одређеном веб локацији.

адд_филтер (‘ауто_упдате_плугин’, ‘__ретурн_труе’);
адд_филтер (‘ауто_упдате_тхеме’, ‘__ретурн_труе’);

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите зашто увек требате да користите најновију верзију ВордПресс-а. Такође бисте желели да проверите наш стручни избор 20 који морају имати ВордПресс додатке за 2015. годину.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map