10 najvišjih in najbolj uspešnih velikosti pasic Google AdSense za vaše spletno mesto WordPress

Eno najpogostejših vprašanj, ki si jih začetniki zastavijo po prijavi v Google AdSense, je, katere so najbolj uspešne velikosti pasic Google AdSense? Nekateri formati oglasov Google AdSense so bolj opazni, kar pomeni, da dobijo več klikov in prinašajo več prihodka. V tem članku vam bomo pokazali najučinkovitejše velikosti in formate pasic Google AdSense in kam jih postaviti za najboljše rezultate.


Velikosti pasice Google AdSense

Kako pravilno nastaviti Google AdSense oglase v WordPressu?

Preden začnete, se morate prijaviti za račun za Google AdSense. Ko se prijavite, si oglejte naš vodič, kako pravilno dodati Google AdSense v WordPress.

Oglase AdSense lahko privzeto postavite na stransko vrstico svojega spletnega mesta. Nekatere teme WordPress lahko imajo tudi posebna področja za prikazovanje oglasov.

Vendar je najboljši način za upravljanje oglasov Google AdSense v WordPressu z uporabo vtičnika za upravljanje oglasov. Priporočamo uporabo AdSanity, je zelo enostaven za uporabo in omogoča enostavno vstavljanje oglasov v stranske vrstice, objavljanje vsebine in kamor koli drugje.

Zakaj nekatere velikosti in formati Google AdSense Banner delujejo bolje?

Google AdSense ima več velikosti pasic in oblik oglasov, ki jih lahko dodate na svojem spletnem mestu. Vendar pa vsi ne dajejo enake ravni rezultatov.

Oglasi, ki so bližje vsebini in so zlahka vidni ob nalaganju strani, dobijo višji CTR (stopnja klikov). Poskrbite, da boste izbrali velikost oglasa, ki je lahko opazna. Nekatere velikosti oglasov Google AdSense so premajhne, ​​nekatere pa bi lahko bile prevelike, da bi vplivale na uporabniško izkušnjo.

Naslednji dejavnik, ki vpliva na uspešnost oglasov na vašem spletnem mestu, je, koliko oglaševalcev prikazuje oglase v tej obliki. Nekateri formati oglasov in pasice so bolj priljubljeni med oglaševalci, kar pomeni, da z njihovo uporabo pridobite večji zalog in bolje plačate oglase.

Nazadnje so nekateri formati oglasov optimizirani za mobilne naprave. Če uporabniki mobilne telefonije kar najbolje izkoristijo vaš promet, bodo ti oglasi na vašem spletnem mestu uspešnejši kot druge velikosti.

Najpogostejše velikosti in oblike pasic Google AdSense

Večina lastnikov spletnih mest preizkusi različne velikosti pasic, da ugotovijo, kateri formati najbolje delujejo za njihova spletna mesta. Inženirji Google AdSense tudi nenehno izvajajo lastne teste, da bi videli, kako uspešni so oglasi na sodelujočih spletnih mestih.

V preteklih letih smo opravili več testiranj z Googlom AdSense na lastnih spletnih mestih. Spodaj so največje velikosti pasic in oblik oglasov Google AdSense, ki ponujajo najboljšo vrednost za vaše oglaševalske nepremičnine.

1. Srednji pravokotnik (300 × 250)

Srednji pravokotnik

Ta oblika oglasov podpira tako prikazne / besedilne oglase, uporablja pa se lahko tudi v mobilnih postavitvah. Najboljši del te velikosti oglasa je, da se je enostavno vstaviti v stransko vrstico ali znotraj območja z vsebino, ne da bi se motili uporabniki.

Zato ta oblika oglasov pridobi večji oglasni prostor, kar pomeni več in boljše plačilo oglasov za vaše spletno mesto. Ker je oglasov z vsebino popolne velikosti, poroča tudi, da ima najboljši CTR za večino spletnih mest.

2. Veliki pravokotnik (336 × 280)

Velik pravokotnik

Veliki pravokotnik zaseda drugo mesto na našem seznamu. Je večji in opaznejši od zgornjega oglasa s pravokotnikom, vendar se morda ne prilega vsem stranskim vrsticam spletnega mesta in ni optimiziran za mobilne naprave.

Če je stranska vrstica ali območje z vsebino nekoliko ozko, bi oglas lahko iztisnil vsebino, ki ni dobra za uporabniško izkušnjo.

Če rečem, bi lahko velik pravokotnik zlahka presegel srednji pravokotnik na vašem spletnem mestu, če bi bil med odstavki postavljen znotraj območja z vsebino. Podpira tako slikovne kot besedilne oglase.

Zaradi svoje velikosti in idealne umestitve poleg vsebine dobiva ta velikost oglasa tudi boljši oglasni prostor.

3. Glavni lestvici (728 × 90)

Lestvica na lestvici

Tabela je tradicionalna velikost oglasnih pasic, ki je kot nalašč za glavo spletnega mesta. Podpira tako besedilne kot slikovne oglase, vendar ne podpira mobilnih oglasov.

Ker je vodilno mesto idealno, da ga postavite na vrh (znotraj ali takoj po glavi spletnega mesta), dobi več oglasov, kar pomeni boljše oglase za vaše spletno mesto. Zaradi svoje velikosti in izrazite umestitve deluje dobro na večini spletnih strani.

4. Na polovici strani velik nebotičnik (300 × 600)

Polovica strani

Veliki nebotičnik je široka navpična pasica, ki jo zaradi svoje velikosti imenujejo tudi pol strani. Pozornost pritegnejo oglaševalci, ki želijo več oglasnega prostora za učinkovito sporočanje svojega sporočila med ponovnim usmerjanjem.

Med založniki postaja vse bolj priljubljena, saj blagovne znamke ponavadi bolj izpostavljajo, kar pomeni boljše plačilo oglasov.

Veliki nebotičnik lahko postavite v stransko vrstico ali ob vsebino. Vendar zaradi svoje velikosti morda ni primeren za vsa spletna mesta.

5. Veliki mobilni pas (320 × 100)

Pasica za mobilne naprave

Velika pasica za mobilne naprave je oblika oglaševanja za mobilne naprave in je z vidika učinkovitosti enakovredna formatu oglasov, vendar za mobilne naprave. V idealnem primeru je najbolje, če ga postavite na vrh tik pod glavo.

Ker mobilni promet predstavlja večino uporabnikov na večini spletnih mest, ta oblika oglasov pridobi boljši oglasni prostor.

Lahko se postavi kot manj vsiljiv oglas in kot nadomestna oblika oglasa v obliki srednje velikega pravokotnika.

6. Mobilna lestvica (320 × 50)

mobilna lestvica

Lestvica najboljših v mobilnih napravah je v primerjavi z velikim formatom oglasnih pasic za mobilne naprave polovica. Je nekoliko manj učinkovit, a hkrati manj vsiljiv in ponuja še boljšo izkušnjo z oglasi na manjših mobilnih napravah.

Mobilni oglasi so priljubljeni med oglaševalci, kar pomeni, da dobiva velik oglasni prostor. S pravilno umestitvijo lahko resnično dobro deluje z vašim mobilnim prometom.

7. Širok nebotičnik (160 × 600)

Nebotičnik

Širok nebotičnik je navpični oglas s pasicami, ki je zasnovan posebej za ozke stranske vrstice. Podpira tako slikovne kot besedilne oglase in je priljubljen med oglaševalci.

Je manj vsiljiva možnost oglasov in se zlahka zlije z zasnovo vašega spletnega mesta. Vendar je manj učinkovit od oglasov s pasom na širši strani, ki pritegnejo več pozornosti uporabnikov na oglas.

8. Portret (300 × 1050)

Portret

Portret je nekoliko širša in daljša navpična pasica. Ta oblika oglasa zaradi svoje velikosti privablja oglaševalce, ki so usmerjeni v blagovne znamke, ki želijo več prostora za svoje sporočilo.

Idealno je, da je poleg vsebine ali na stranski vrstici, kjer je bolj opazen, ko uporabniki skenirajo vsebino vaše strani. Težek del je, da ga izvajate, ne da bi to vplivalo na uporabniško izkušnjo na vašem spletnem mestu.

9. Billboard (970 × 250)

Billboard

Razstavni pano je še ena oblika oglasov, usmerjena na blagovno znamko. Gre za širok horizontalni oglasni pas, ki ga je mogoče idealno postaviti na vrh ali dno vaših strani. Običajno dobiva boljše oglase zaradi prostora, ki ga ponuja oglaševalcem, vendar ima manjši oglasni prostor.

Glede na vsebino in ključne besede vašega spletnega mesta bi lahko bil hit ali zamudil, če ne privabi dovolj oglasov za vaše spletno mesto.

10. Trg (250 × 250)

Na splošno se večji oglasi štejejo za opaznejše. Vendar niso vsa spletna mesta zasnovana na enak način. Če uporabljate minimalistično WordPress temo, bi se lahko ta majhna oblika oglata lepo prilegala vaši postavitvi in ​​še vedno opazna.

Slaba stran je, da ima manjši oglasni prostor, kar bi lahko povzročilo nizko plačane oglase. Če pa je vaše spletno mesto v konkurenčni panogi, lahko deluje res dobro, ne da bi to vplivalo na uporabniško izkušnjo.

Več nasvetov, kako kar najbolje izkoristiti svoj oglasni prostor

Uporabniki nas pogosto sprašujejo, kako lahko z Google AdSense zaslužijo več denarja? Ker je vsako spletno mesto drugačno, na to vprašanje ni enotnega popolnega odgovora.

Tu je nekaj nasvetov, kako zagotoviti, da v celoti izkoristite potencial svojega spletnega mesta, ko uporabljate Google AdSense za ustvarjanje prihodka.

 • Preizkusite različne umestitve oglasov – Preizkusite različne formate oglasov, da ugotovite, kateri formati vam ponujajo boljši CTR in kateri formati vam ponujajo boljše oglase.
 • Prikažite več oglasov – Google AdSense omogoča prikaz več oglasnih enot na strani. Preizkusite različne umestitve in oblike oglasov, da preizkusite, katere kombinacije so najboljše za vas.
 • Najprej pomislite na uporabnike – Čeprav so prihodki od oglasov pomembni za preživetje številnih spletnih mest, morate pomisliti tudi na svoje uporabnike. Postavitev oglasov na način, ki vpliva na uporabniško izkušnjo, bi vplivala na uporabniško delovanje vašega spletnega mesta in tudi na vaš WordPress SEO.
 • Optimizirajte uspešnost spletnega mesta – Raziskave kažejo, da hitrejša spletna mesta navadno dobijo bolj angažirano občinstvo, kar pomeni večji CTR za vaše oglase. Oglejte si, kako pospešiti WordPress in povečati učinkovitost.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najučinkovitejše velikosti in formate pasic Google AdSense. Morda boste želeli preveriti tudi naš obsežen vodnik o drugih načinih zaslužka v spletu za dopolnitev prihodka iz Google AdSense.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map