15 nasvetov za rast vašega podjetja na spletu (brez veliko denarja)

Želite razširiti svoje podjetje na spletu brez veliko denarja? Če šele začnete podjetje, si ne morete privoščiti zapravljanja denarja. V tem članku bomo delili praktične nasvete, kako razviti svoje podjetje na majhen proračun. Naš cilj je, da vam pomagamo tekmovati z velikimi fanti, ne da bi zapravili bogastvo.


Kako razviti svoje podjetje z izjemnim proračunom

1. Izberite pravo platformo za vaše spletno mesto

Največja napaka, ki jo lahko naredite kot majhno podjetje, je izbira napačne platforme za izdelavo vašega spletnega mesta. Napačna platforma ne bo stala samo več denarja, ampak bo tudi omejila potencial za rast vašega podjetja.

Priporočamo uporabo WordPress-a. Je najbolj priljubljen graditelj spletnih mest na trgu in pooblasti več kot 31% vseh spletnih mest (vključno z majhnimi in velikimi podjetji).

Ko rečemo WordPress, govorimo o WordPress.org in ne WordPress.com. Gre za dve različni platformi, za več podrobnosti glejte naš članek o razliki med WordPress.com in WordPress.org.

Če želite zagnati spletno mesto, ki ga gostuje WordPress, potrebujete ime domene IN račun za spletno gostovanje. Da, različni so. Želite izvedeti več? Oglejte si naše pojasnilo: kakšna je razlika med domenskim imenom in spletnim gostovanjem.

Različna podjetja za gostovanje ponujajo različne načrte, primerne za majhna do velika spletna mesta. To na koncu vpliva na stroške vašega spletnega mesta.

Če šele začnete, priporočamo uporabo Bluehosta. So eno največjih gostiteljskih podjetij na svetu in uradno priporočen ponudnik gostovanja WordPress.

Na srečo nudijo uporabnikom WPBeginner brezplačno ime domene in popust na gostovanje. V bistvu boste lahko začeli za 2,75 USD na mesec.

→ Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost ←

Ko bo vaše podjetje raslo, boste verjetno potrebovali več virov za gostovanje. Upajmo, da boste do takrat zaslužili dovolj denarja, da upravičite nadgradnjo.

Ko boste porabili nekaj več denarja, lahko izberete upravljanega ponudnika gostovanja WordPress, kot sta WP Engine ali SiteGround.

2. Izberite funkcionalno spletno mesto s preprostim oblikovanjem

Oblikovanje spletnih strani

Mnogi začetniki verjamejo, da njihove stranke ne bodo jemale resno, če nimajo svojega spletnega mesta profesionalno zasnovanega.

Udeleženje strokovnjaka za oblikovanje spletnega mesta po meri je drago in ga ni potrebno, ko šele začnete.

Za delček cene lahko preprosto začnete s pripravljeno brezplačno ali vrhunsko WordPress temo.

Za nekaj navdiha si oglejte izbiro našega strokovnjaka za najboljše teme WordPressa.

 • Najboljše WordPress poslovne teme
 • Najboljše teme WooCommerce WordPress
 • Najboljše brezplačne teme WordPress

Če nobena od zgornjih tem ne ustreza vašim potrebam, lahko uporabite tudi te vleke & spustite WordPress graditelje strani, da ustvarijo popolnoma prilagojene modele, ne da bi napisali nobeno kodo.

3. Uporabnikom olajšajte stik z vami

Olajšajte stik

Če želite, da vaše spletno mesto prinese več strank, potem morate obiskovalcem dodati enostaven način, da stopijo v stik z vami.

Najlažji način je, če uporabite kontaktni obrazec na svojem spletnem mestu.

WordPress privzeto ne vsebuje obrazca za stik. Na srečo obstajajo vtičniki za obrazec za WordPress, s pomočjo katerih lahko preprosto dodate kontaktni obrazec na svoje spletno mesto.

Priporočamo uporabo WPForms Lite. Več kot milijon spletnih strani je brezplačna različica priljubljenega vtičnika WPForms.

Ko vaše podjetje raste, lahko nadgradite na WPForms Pro in ustvarite bolj napredne obrazce, kot so ankete, ankete, plačilni obrazci itd..

4. Začnite sestavljati seznam e-poštnih sporočil od prvega dne

Vodilna generacija

Večina ljudi, ki zapustijo vaše spletno mesto, se ne bo nikoli več vrnila. To pomeni, da če ne boste dobili njihovega e-poštnega naslova, v prihodnosti ne boste mogli komunicirati z njimi.

Najbolj stroškovno najučinkovitejši način je izdelava seznama e-poštnih sporočil.

Trženje po e-pošti je najbolj zanesljiv način za komunikacijo z obiskovalci vaše spletne strani.

Začnete lahko s stalnim stikom, ki je na našem seznamu najbolj ocenjen ponudnik storitev trženja e-pošte.

Uporabniki WPBeginner dobijo brezplačno preskusno različico za tiste, ki šele začenjajo in 20% popusta, če nadgradite na njihov plačljivi načrt.

Če želite več nasvetov, glejte vodnik za začetnike o tem, kako narediti generiranje svinec v WordPressu kot profesionalca.

5. Pridobite več organskega prometa z iskalnikov

SEO

Iskalniki, kot je Google, so glavni vir prometa za večino spletnih strani na internetu. Obstaja veliko stvari, ki jih lahko naredite za optimizacijo svojega spletnega mesta za iskalnike z učenjem osnovnega SEO.

SEO ali optimizacija iskalnikov je niz smernic in tehnik, zaradi katerih je vaše spletno mesto bolj prijazno iskalnikom. Ni preveč tehnična in jo boste lahko naredili sami.

Objavljali smo celovit korak za korakom WordPress SEO vodič za začetnike. Sprehodili vas bomo skozi celoten postopek, kako spletno stran narediti čim bolj prijazno do SEO.

Za pridobivanje prometa iz iskalnikov boste potrebovali vsebino, kar nas bo vodilo do naslednjega koraka v tem priročniku.

6. Načrtujte strategijo vsebinskega trženja

Vsebinska strategija

Vsebinski marketing je strategija za ustvarjanje koristnih in ustreznih vsebin za privabljanje in krepitev občinstva. To vam omogoča, da iz iskalnikov dosežete bolj ciljni promet, ne da bi porabili bogastvo.

Najlažji način za dodajanje koristne vsebine na vaše spletno mesto je dodajanje bloga. WordPress vam omogoča, da na svoje spletno mesto dodate ločeno stran spletnega dnevnika in razvrstite svojo vsebino v kategorije in oznake.

Načrtujte svojo strategijo vsebine tako, da ugotovite, katere ključne besede bodo morda iskali vaši uporabniki. Oglejte si naš vodič o tem, kako raziskati ključne besede za svoj blog.

Potrebujete ideje, kako te ključne besede uporabiti v svoji strategiji za vsebino? Tu je ogromen seznam idej za objavo na spletnem dnevniku, ki jih lahko uporabite na svojem blogu.

Vsebinsko trženje je zelo učinkovita in preizkušena strategija za trženje vašega podjetja z majhnim proračunom. Če želite izvedeti več o tem, glejte ta vodič o tem, kako ustvariti učinkovito strategijo trženja vsebin za vaše podjetje.

7. S storitvijo Google Analytics sprejemajte odločitve na podlagi podatkov

Analytics

Mnogi začetniki uporabljajo svoja najboljša ugibanja za načrtovanje svoje strategije rasti. Tega vam ni treba storiti, ko lahko za sprejemanje teh odločitev uporabite dejanske podatke.

Tukaj prihaja Google Analytics. Omogoča vam, da vidite, koliko obiskovalcev prihaja na vaše spletno mesto, od kod prihajajo in kaj počnejo tam.

Za navodila po korakih si oglejte naš vodič o namestitvi storitve Google Analytics v WordPress.

Google Analytics ponuja veliko informacij. Čeprav je lepo urejena in lepo predstavljena, bi lahko za nove uporabnike še vedno malce prevzela.

Če želite kar najbolje izkoristiti, namestite in aktivirajte vtičnik MonsterInsights. Je najboljši vtičnik Google Analytics za WordPress in vam omogoča enostaven pregled najpomembnejših poročil o prometu znotraj WordPress nadzorne plošče. Če imate spletno trgovino, vam lahko MonsterInsights pomaga tudi pri sledenju strankam WooCommerce z uporabo storitve Google Analytics.

Prenesete lahko tudi brezplačno različico MonsterInsights. Odlično deluje, vendar ne bi imeli dostopa do nekaterih najnaprednejših funkcij.

8. Uporabite socialne medije za spodbujanje prometa

Uporabite socialne medije za rast vašega podjetja

Platforme družbenih medijev imajo zelo angažirano občinstvo. Samo Facebook ima 1,47 milijarde dnevno aktivnih uporabnikov, kar je približno 18% vseh ljudi na svetu. Twitter, YouTube, LinkedIn in druge platforme družbenih medijev imajo tudi zelo angažirane uporabnike.

S tako številnimi uporabniki platforme družbenih medijev prinašajo velike priložnosti za poslovanje. Začnete lahko z ustvarjanjem profilov družbenih medijev vašega podjetja in samodejno delitvijo svojih objav v spletnem dnevniku.

Nato bi svojim uporabnikom olajšali skupno rabo vaše vsebine na družbenih medijih. Za to boste potrebovali vtičnik za socialne medije za WordPress. Ti vtičniki dodajo gumbe za skupno rabo družbe na vaše WordPress spletno mesto.

Na družabnih medijih je veliko drugih stvari, s katerimi lahko sodelujete z občinstvom. Ključno je, da ohranite aktivne profile, povečate svoje sledi in pripeljete promet na svoje spletno mesto.

 • Ustvarite Facebook skupino za vaše stranke ali industrijo
 • Ustvarite skupino LinkedIn za svojo panogo
 • Naučite se, kako uporabnike na Facebooku preusmeriti z oglasi
 • Osredotočite se na družbena omrežja, pomembna za vašo panogo. Če na primer vodite modni blog ali restavracijo, vam bo Instagram morda bolj pomagal kot LinkedIn.
 • Ne pripeljite prometa samo na svoje spletno mesto, uporabite družabne medije za izdelavo seznama e-pošte

9. Bodite aktivni udeleženec spletnih skupnosti

Spletne skupnosti in forumi

Spletne skupnosti vključujejo forume in spletna mesta z odgovori. To so mesta, kjer ljudje gredo, da postavljajo vprašanja, se družijo, iščejo vsebino in raziskujejo. Najboljše skupnosti v internetu vključujejo Reddit, izmenjavo stack, Quora, TripAdvisor in še več.

Te skupnosti vam omogočajo dostop do ljudi, ki jih zanimajo teme, povezane z vašo panogo. Pridružite se jim lahko brezplačno in svoj čas vložite v gradnjo avtoritete.

Najprej morate ugotoviti, katere skupnosti so bolj pomembne za vaše podjetje in kje bodo morda vaše potencialne stranke iskale odgovore ali vsebino. Če na primer imate spletno mesto za potovanja, vam bo TripAdvisor morda bolj koristen kot druge skupnosti.

Ne pošiljajte teh forumov s povezavami do vašega spletnega mesta v vsaki objavi. Gradite avtoriteto tako, da resnično sodelujete s koristno vsebino, in omenite svoje podjetje ali spletno mesto, kadar je to primerno.

10. Pretvarjanje obiskovalcev spletnega mesta pretvorite v kupce

Optimizacija pretvorbe

Ste vedeli, da več kot 70% ljudi, ki obiščejo vašo spletno stran, ne bo nikoli več našel? Ni vaša krivda, samo internet je tako ogromen in toliko spletnih strani.

Vsak obiskovalec, ki zapusti vaše spletno mesto, je potencialna stranka, ki jo izgubljate. Če želite razviti svoje podjetje, se morate osredotočiti na pretvorbo teh obiskovalcev v plačljive stranke.

Tukaj prihaja OptinMonster. To je najboljša programska oprema za optimizacijo pretvorbe na trgu, ki vam omogoča pretvorbo priložnostnih obiskovalcev spletnih strani v zveste stranke.

Kako to počne??

Priložen je ustvarjalnik oglaševalskih akcij s povleci in spusti, kjer lahko ustvarite različne vrste oglaševalskih akcij za zbiranje e-poštnih sporočil uporabnikov, prikazovanje posebnih ponudb, prikazovanje pojavnih oken s nameni izhoda, odštevalnik časa, pametno pojavno okno, nastavitve z vstavitvami in še več.

Več podrobnosti najdete v tem priročniku za začetnike o optimizaciji menjalnih tečajev.

11. Zaženite partnerski program za partnerje

Pridruženo trženje

Affiliate marketing je referenčni dogovor, v katerem spletni trgovec (oglaševalec) plača provizijo referencu, ko uporabniki kupijo izdelek s svojo povezavo..

Če izdelke prodajate prek spleta, potem lahko uporabite partnersko trženje, da sodelujete s kvalificiranimi prodajalci podružnic. Tem prodajalcem boste plačali provizijo za promocijo izdelkov in prodajo.

Za spremljanje dejavnosti napotitve in izplačila partnerskih partnerjev boste potrebovali sistem upravljanja podružnic. Tu je naš seznam najboljše podružnične programske opreme za upravljanje in sledenje, ki jo lahko uporabljate.

Prav tako lahko oglašujete izdelke ali storitve drugih ljudi, če želite dodatno zaslužiti s svojo vsebino. Za nasvete in orodja, ki jih boste potrebovali, glejte naš vodič za partnersko trženje.

12. Uporabite oglaševanje s plačilom na klik

Plačilo na klik

V nasprotju s splošnim prepričanjem lahko oglaševalske kampanje Pay-per-Click izvedete z majhnim proračunom. S programi, kot sta Google AdWords in Facebook Ads, lahko določite svoje cene, ciljne ključne besede, občinstvo in drugo.

Pravzaprav Google AdWords novim oglaševalcem ponuja celo brezplačne reklamne kredite. Bluehost, zaupanja vredno gostiteljsko podjetje WordPress, ponuja tudi brezplačne dobropise za Google AdWords s svojimi načrti gostovanja.

Z uporabo teh kreditov lahko eksperimentirate s PPC oglaševanjem in brezplačno dobite nekaj plačanega prometa na svojem spletnem mestu.

13. Za pridobitev strank uporabite družaben dokaz

Številke socialnega dokazila

Družbeni dokaz je psihološki pojav, pri katerem se ljudje ujemajo z dejanji drugih pod predpostavko, da ta dejanja odražajo pravilno vedenje.

Tržniki uporabljajo ta pojav tako, da svojim strankam pokažejo, da drugi ljudje že zaupajo izdelku ali podjetju. To se izvede z deljenjem njihovih statističnih podatkov ali števila naročnikov, pričevanj strank in še več.

Tu je seznam pametnih načinov uporabe socialnih dokazov na vašem spletnem mestu za povečanje konverzij.

14. Učinkovito uporabite FOMO za povečanje prodaje in konverzij

Uporaba odštevalnika kot FOMO tehnika

FOMO ali „strah pred izginotjem“ je psihološki izraz, ki se uporablja za opisovanje tesnobe zaradi izpusta nečesa vznemirljivega in trendnega.

Kot podjetje lahko to človeško vedenje izkoristite in ga uporabite za povečanje prodaje in konverzij. V bistvu morate zgraditi tesnobo, tako da dodate pomanjkanje svojim ponudbam. Tu je odličen primer organizacije Booking.com, ki s pomanjkanjem ustvari tesnobo.

Uporaba pomanjkanja za ustvarjanje FOMO

Podrobna navodila najdete v našem članku o uporabi FOMO na svojem mestu WordPress.

15. Izboljšajte hitrost in zmogljivost svojega spletnega mesta

Študije kažejo, da se je od leta 2000 do 2016 povprečni razpon človeške pozornosti zmanjšal z 12 na 7 sekund.

Kot lastnik spletnega mesta to pomeni, da imate zelo malo časa, da uporabnikom pokažete, kaj lahko ponudite, in jih prepričate, da ostanejo na vašem spletnem mestu.

Druga študija je ugotovila, da lahko 1-sekundna zamuda pri nalaganju strani povzroči 7-odstotno izgubo konverzij, 11% manj ogledov strani in 16-odstotno zmanjšanje zadovoljstva strank..

Študija primera Strangeloop

To pomeni, da morate spletno mesto optimizirati, da se prepričate, da je hitro in dobro deluje tudi v primeru velikega prometa.

Za izboljšanje hitrosti in uspešnosti WordPress-a za začetnike sledite navodilom v našem priročniku po korakih. Ta priročnik vsebuje vse nasvete, ki jih za zanesljivo hitrost in delovanje uporabljamo na naših zelo prometnih spletnih mestih.

Upamo, da vam je ta članek pomagal, da se naučite, kako svoje podjetje razvijati ob izjemnem proračunu. Morda boste želeli videti tudi naš strokovnjak, ki bo izbral najbolj uporabna orodja za upravljanje in rast vašega spletnega mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map