16 nasvetov za obvladovanje urejevalnika vsebine WordPress

Večina uporabnikov WordPress večino časa porabi z urejevalnikom vsebin za pisanje objav in ustvarjanje strani. WordPress ima intuitiven urejevalnik blokov Gutenberg, ki je zelo enostaven za uporabo.


Kot porabnik energije lahko znatno povečate svojo produktivnost z učenjem nekaterih manj znanih trikov. To bi vam omogočilo, da ustvarite zelo privlačno vsebino v krajšem času.

V tem članku bomo delili naše nasvete strokovnjakov za obvladovanje urejevalnika vsebine WordPress. Ti nasveti vas bodo naučili, kako uporabljati urejevalnik vsebine WordPress kot profesionalce.

Strokovni nasveti za uporabo urejevalnika vsebine WordPress

1. Učenje osnovnih blokov

Bloki so glavni gradbeni elementi urejevalnika vsebine WordPress, zato se včasih imenuje urejevalnik blokov.

Uporaba blokov v urejevalniku vsebin WordPress

Vsak element znotraj vaše vsebine je sestavljen iz blokov. WordPress privzeto vsebuje veliko pogosto uporabljenih blokov, kot so odstavek, seznami, slike, galerije in drugo.

S temi bloki lahko ustvarite čudovite postavitve vsebine. Zaradi tega je pomembno, da raziščete različne bloke in se naučite, kako jih lahko uporabite v svoji vsebini. Nekaj ​​blokov bomo omenili tudi v tem članku.

2. Začnite uporabljati bližnjice na tipkovnici

Uporaba bližnjic na tipkovnici

Premakniti miško je premalo, da bi besedilo naredilo krepko ali dodali povezavo. V urejevalniku vsebin je na voljo več uporabnih bližnjic na tipkovnici, ki vam pomagajo pri izvajanju običajnih nalog oblikovanja brez uporabe miške.

Uporaba bližnjic na tipkovnici vam pomaga prihraniti čas in vas hitreje napiše. Oglejte si naš vodnik o najbolj kratkih bližnjicah na tipkovnici v WordPressu.

3. Eno in dvovrstični razmik

Mnogi uporabniki začetnih ravni težko ugotovijo, kako ustvariti odstavke in prelome vrstic v WordPressu.

Če želite dodati nov odstavek v urejevalnik vsebin, morate preprosto pritisniti tipko Enter. WordPress bo dodal nov odstavek z dvojnim razmikom.

Dodajanje razmika z dvojno vrstico v WordPress

Če pa želite le en prelom vrstice, morate skupaj pritisniti tipke Shift + Enter.

Oglejte si naš vodič o dodajanju enojnih / dvojnih razmikov v WordPressu.

4. Preurejanje zaslona za urejanje

Vsebina urejevalnika je v bistvu čisto platno z zgornjo vrstico in stolpcem na desni strani. Tako dobite čisti uporabniški vmesnik za ustvarjanje svojih objav.

Urejevalnik prikaže na orodni vrstici na vrhu bloka, ki ga urejate. Orodno vrstico lahko premaknete s klikom na meni s tremi pikami v zgornjem desnem kotu zaslona.

Zgornja orodna vrstica

Stolpec z nastavitvami lahko tudi prikažete in skrijete s klikom na ikono zobnika na vrhu.

Skrij stolpec z nastavitvami

WordPress omogoča tudi enostaven prehod v način Spotlight, zaradi česar je blok, ki ste ga bolj opazni, z zatemnitvijo preostale vsebine.

Način reflektorja

Potrebujete več belega prostora na zaslonu? Preklopite na celozaslonski način, kjer dobite čisto platno s samo orodno vrstico na vrhu.

celozaslonski način

5. Spreminjanje velikosti pisave v WordPress Visual Editor-u

Zavedamo se, da ima tipografija pri spletnih vsebinah zelo pomembno vlogo. Morda boste želeli uporabiti različne velikosti pisave, da pritegnete pozornost svoje publike ali poudarite različne odseke v dolgem članku.

Spremenite velikost pisave v urejevalniku vsebine WordPress

Preprosto izberite blok, v katerem želite spremeniti velikost pisave, in v nastavitvah bloka na desni boste videli možnost velikosti pisave..

6. V svoje članke dodajte naslove

Naslovi igrajo pomembno vlogo pri izboljšanju berljivosti. Zato tudi iskalniki, kot je Google, menijo, da so naslovi pomembni za SEO. Uporaba ključnih besed (ključne besede, ki jih bodo uporabniki iskali) v naslovih pomaga iskalnikom razumeti pomen teh ključnih besed.

Urejevalnik vsebin olajša dodajanje naslovov v vaše članke. Preprosto izberite blok naslova in nato v nastavitvah bloka izberite velikost naslova in poravnavo besedila.

Dodajanje naslovov v članke v urejevalniku vsebine WordPress

V svojo postavko lahko dodate tudi povezavo, jo naredite krepko ali poševno dodate.

7. Dodajanje stolpcev v vaša sporočila

WordPress urejevalnik vsebin ima vgrajen blok stolpcev, ki vam omogoča dodajanje vsebine v stolpce. Tako lahko besedilo preprosto daste v revijo kot videz.

Preprosto izberite in dodajte blok stolpcev v urejevalnik. Iz nastavitev bloka lahko izberete število stolpcev, ki jih želite dodati.

Dodajanje stolpcev v vaše objave

Vsak stolpec bo samodejno vseboval blok odstavkov. V vsak stolpec lahko preprosto dodate poljubne druge bloke. Na primer, blokade, slike, odstavki in drugo.

Če pa želite zraven besedila dodati sliko, potem želite preveriti naslednji nasvet.

8. Dodajanje slike zraven besedila

V starejših različicah WordPress-a je bilo zahtevno dodati sliko tik ob nekaj besedila s pravilno poravnavo. To težavo smo odpravili z mediji & Besedilni blok.

Blok predstavnosti in besedila v urejevalniku vsebine WordPress

Omogoča dodajanje slike zraven besedilnega bloka. Samodejno prilagodi širino in razmik med obema blokoma.

Blok lahko naredite v polni širini in uporabite možnosti oblikovanja za besedilni blok.

9. Dodajanje YouTubovih videoposnetkov v WordPress

Videoposnetke lahko naložite na svoje WordPress spletno mesto. Vendar pa WordPress ni namenjen uporabi kot pretočna platforma in večina WordPress gostujočih podjetij ne more streči večjih datotek ustrezno.

Če želite izvedeti več o tem, glejte naš članek o tem, zakaj nikoli ne smete naložiti videoposnetkov na svoje WordPress spletno mesto.

Namesto tega priporočamo, da svoje videoposnetke naložite na YouTube ali druga spletna mesta za tok in jih nato vdelate v svoje WordPress objave in strani.

Dodajanje YouTube bloka v urejevalniku vsebine WordPress

Z blokom YouTube lahko preprosto prilepite URL videoposnetka, ki ga želite dodati, WordPress pa ga bo samodejno vdelal za vas.

URL videoposnetka lahko tudi prilepite v odstavek ali kateri koli besedilni blok, WordPress pa ga bo samodejno pretvoril v blok YouTube.

Samodejno vdelajte YouTube videoposnetke v WordPress

10. Ustvarjanje tabel v WordPress objavah

Urejevalnik objav vsebuje tudi blok za enostavno dodajanje tabel v vaše WordPress objave in strani.

Preprosto dodajte blok tabele in nato izberite število stolpcev in vrstic, ki jih želite dodati. Brez skrbi, vedno boste lahko pozneje dodali več stolpcev in vrstic, kot je potrebno.

Vnesite vrstice in stolpce za svojo tabelo

Po tem boste videli navadno mizo. V celice tabele lahko dodate vsebino in v nastavitvah bloka izberete barve / slog tabele.

Predogled bloka tabele

Blok mize WordPress je dober za osnovne tabele, vendar nima veliko funkcij. Na primer, ne morete izbrati vrstice za glavo, narediti stolpce za razvrščanje, poudarjati vrstice in drugo.

Zato priporočamo uporabo TablePress-a. To je brezplačni vtičnik, ki vam omogoča, da ustvarite čudovite tabele in jih dodate v svoje WordPress objave in strani.

Če želite izvedeti več, glejte naš vodič o tem, kako enostavno dodati tabele v objave v WordPressu.

11. Dodajanje gumbov v WordPress objave in strani

Gumbi igrajo pomembno vlogo, ko želite v svoje objave ali strani v programu WordPress dodati klic na dejanje.

Urejevalnik vsebine ima osnovni blok gumbov, ki vam omogoča hitro dodajanje gumba v vsebino.

Privzeti gumb gumba v WordPressu

Gumb ima tri sloge: kvadrat, zaobljen in z obrobo. Izberete lahko tudi ozadje, barvo besedila in gumb poravnate na sredino, levo ali desno.

12. Dodajte slike naslovnice v objave WordPressa

Morda ste videli slike naslovnic, uporabljene sredi članka o priljubljenih publikacijah, kot je New York Times. Naslovna slika je preprosto slika na sredini članka, včasih s prekrivnim besedilom.

Namen slike je, da bo vaša vsebina bolj privlačna. Uporabnikom omogoča tudi oddih pri branju besedila in ogledu slike, da pritegnejo njihovo pozornost.

V urejevalniku vsebin je preprosto dodajanje slik naslovnic v vaše objave. Preprosto dodajte blok slike slike in nato naložite sliko, ki jo želite uporabiti. V idealnem primeru bi morala biti večja slikovna datoteka, ki v dobri obliki izgleda dobro.

Blok slike slike

Več podrobnosti najdete v našem članku o naslovnici in predstavljeni sliki in kako jih uporabljati na svojem blogu.

13. Spremeni barve odstavkov

Drug čeden trik, ki pogosto ostane neopažen, je možnost spreminjanja barv. Večina ljudi želi v svojem članku ohraniti dosledno besedilo.

Vendar pa vam občasna uporaba barv lahko pomaga preusmeriti pozornost uporabnika in poudariti pomembne dele izdelka.

Urejevalnik vsebine vam v desnem stolpcu prikaže možnosti barv, lahko izberete katero koli barvo. Prepričajte se, da je kombinacija barv ozadja in besedila, ki jo izberete, enostavno berljiva.

Spremenite barvo ozadja in besedila v urejevalniku vsebin

14. Dodajte gradnike v svoje objave

Pripomočki so precej podobni blokom. Omogočajo vam dodajanje spletnih elementov na vaše WordPress spletno mesto brez dodajanja kode.

Običajno se pripomočki običajno uporabljajo v stranskih vrsticah ali območju spodnjega dela noge. Lahko pa dodate nekaj pripomočkov na območje z vsebino, kot so obrazci za stike.

Preprosto poiščite razdelek Widgeti pod gumbom za dodajanje blokov. Tu lahko v svojih objavah in na straneh uporabljate najpogosteje uporabljene gradnike.

Dodajanje pripomočkov v WordPress objave in strani

15. Dodajanje HTML-ja po meri v objave WordPress-a

Urejevalnik vsebine v WordPressu je popolnoma vizualni urejevalnik WYSIWYG. Kljub temu lahko še vedno dodate kodo HTML, če jo želite.

Najlažji način za to je tako, da v objavo dodate blok HTML po meri. Po tem lahko preprosto prilepite HTML, ki ga želite dodati.

Dodajanje HTML-ja po meri v objavo WordPress-a

16. Pridobite število besed in druge statistike za svoje objave

Ko delate dolg članek, boste morda želeli videti hiter oris članka, koliko besed ima in kako je vse postavljeno.

Orodna vrstica urejevalnika vsebine ima na vrhu dva gumba. Najprej informacijski gumb, ki prikazuje število besed, odstavke, bloke in oris članka na podlagi uporabljenih naslovov.

Statistika članka

Tik ob njem je gumb za navigacijo blokov. Pokaže vam vse bloke, ki ste jih uporabili v svojem članku, in lahko kliknete na blok, da neposredno skočite nanj.

Pojdi na blok v svoji objavi

Upamo, da vam je ta članek pomagal odkriti nove nasvete za obvladovanje urejevalnika vsebine WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš vodič o tem, kako ustvariti e-poštno glasilo in pridobiti več prometa na spletnem dnevniku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me