Kaj je otroška tema WordPress? Prednosti, slabosti in drugo

Veliko naših uporabnikov nas vpraša, katero predlogo uporabljamo? Naš odgovor je, da uporabljamo otroško temo po meri, ki je zgrajena na tematskem okviru Geneze. Nadaljnje vprašanje je večinoma dvodelno vprašanje. Kaj je tematski okvir WordPressa? Drugi del vprašanja je, kaj je otroška tema WordPress? Kaj je okvir teme WordPress v našem prejšnjem članku, smo že pojasnili. V tem članku se bomo potrudili odgovoriti na vprašanja, kot je, kaj je otroška tema WordPress, kdaj naj ustvarite otroško temo, zakaj ljudje ustvarjajo otroške teme in nazadnje prednosti in slabosti uporabe otroške teme. Upamo, da boste po branju tega članka jasno razumeli, kaj je otroška tema WordPress, in vedeli boste, ali morate uporabiti otroško temo ali ne.


WordPress otroške teme

Kaj je otroška tema WordPress

Otroška tema WordPress je tema programa WordPress, ki svojo funkcionalnost podeduje od druge WordPress teme, nadrejene teme. Otroške teme se pogosto uporabljajo, če želite prilagoditi ali prilagoditi obstoječo temo WordPress, ne da bi pri tem izgubili možnost nadgradnje. V preteklosti ni bilo enostavnega načina posodabljanja WordPress tem, ne da bi izgubili vse prilagojene sloge in spremembe, ki ste jih naredili. To postane kaos, ko nenadoma najdete veliko uporabljani skript v priljubljenih temah velik izkoristek in morate čim prej posodobiti svoje teme. To je težka izbira, saj bi na eni strani izgubili vse sloge po meri, če posodobite. Po drugi strani tvegate, da se vaše spletno mesto zlomi, če ne posodobite dovolj hitro.

Temeljna skupina in skupnost sta se odločila rešiti to težavo z uvedbo koncepta matične teme in otroške teme. Otroška tema v programu WordPress bi podedovala vse funkcionalnosti, funkcije in kodo nadrejene teme, ne da bi sama spremenila matično temo. To je uporabnikom omogočilo, da spremenijo slog nadrejene teme in dodajo / spremenijo funkcije, ne da bi pri tem izgubili možnost posodobitve nadrejene teme.

Teoretično ima lahko vsaka tema WordPress-a otroške teme, vendar niso vse teme WordPress-ja dobre teme. Nadrejena tema z omejeno funkcionalnostjo in funkcijami v večini primerov ni ravno idealen kandidat za nadrejeno temo. O izjemh bomo govorili kasneje v članku.

Dobra matična tema, znana tudi kot tematski okviri, običajno vsebuje lastne akcijske kljuke in filtre. To omogoča oblikovalcem in razvijalcem, da ustvarijo zanesljivo spletno mesto po meri WordPress z uporabo otroških tem v krajšem času.

Zakaj ljudje uporabljajo WordPress otroške teme?

Oblikovalci in razvijalci uporabljajo otroške teme, da pospešijo svoj razvoj. Ko uporabljate dobro temo staršev, lahko drastično zmanjšate čas, ki vam je potreben, da ustvarite WordPress spletno mesto. Vse dobre teme za starše, imenovane tematske okvire, ponujajo številne funkcije in možnosti prilagajanja, zato vam ni treba vsega kodirati. Uporabniki sami ustvarjajo otroške teme, s katerimi lahko prilagodijo obstoječo temo, ne da bi pri tem potrebovali posodobitev nadrejene teme.

Ustvarjanje otroške teme WordPress je lahko tako preprosto kot ustvarjanje nove datoteke style.css v novi mapi. Vse, kar resnično potrebujete, je ena vrstica v vaši novi glavi style.css, ki definira predlogo (za sklic si oglejte Codex). Močna otroška tema ima lahko ravno toliko datotek predloge kot nadrejena tema, če ne več. Otroška tema ima lahko predloge datotek, ki v nadrejeni temi sploh niso na voljo.

Kdaj morate uporabiti otroško temo?

Odločbe

Odločitev za uporabo otroške teme je pogosto odvisna od vaših potreb. Večina spletnih mest, ki jih gradimo zase in za svoje stranke, je otroških tematskih okvirov Genesis. V redkih primerih, ko je projekt preveč kompleksen ali preveč preprost, ga gradimo kot samostojno temo WordPress po meri. Kot WordPress razvijalci moramo racionalizirati svoj potek dela in hkrati ustvarjati kakovostne teme. Ustvarjanje otroške teme okvira Genesis nam pomaga doseči prav to.

Za uporabnike priporočamo podrejene teme samo, če nenehno dodajate nove funkcije v datoteko function.php teme in / ali stalno dodajate / spreminjate datoteko style.css svoje teme. V teh primerih toplo priporočamo, da uporabite otroško temo. Pred kratkim med pogovorom o srečanju WordPressa nas je eden od članov vprašal, kaj če dodajate samo sloge po meri? Ali je bolje uporabiti otroško temo ali vtičnik po meri CSS?

Odgovor na to je odvisen od tega, kako pametni in udobni ste s tehnologijo. Če samo spreminjate sloge nekaj elementov, potem uporaba vtičnika CSS po meri deluje prav. Če pa se vam zdi, da spreminjate celotno barvno shemo, premikate stvari v CSS itd., Potem morate vsekakor razmisliti o uporabi otroške teme.

Izbira dobre teme za starše je POMEMBNA

Vsi WordPress okviri so nadrejene teme, vendar niso vse nadrejene teme okviri. Tega ne moremo dovolj poudariti. Medtem ko ima lahko katera koli WordPress tema otroške teme, pa niso vse namenjene tematskim okvirom. Videli smo številne začetnike, ki delajo napake pri ustvarjanju otroške teme nadrejene teme, ki ne nudi veliko funkcionalnosti.

Če ustvarjate otroško temo, v kateri boste našli več nadrejenih datotek, potem morate znova premisliti svoj postopek. Na primer vam je zelo všeč tema dvajset enajst in ste se odločili, da ustvarite otroško temo. V otroški temi ste imeli datoteko style.css in datoteko function.php. Poleg tega ste se odločili, da vam ni všeč videz podnožja, zato ste dodali footer.php. Enako za glavo itd. Če je temu tako, potem ne bi smeli uporabljati dvajset enajst kot nadrejeno temo. Namesto tega bi ga morali uporabljati kot začetno temo, ki jo spremenite v lastno temo po meri.

Imeli smo več uporabnikov, ki so ustvarili otroške teme po meri, ki bi morale biti popolnoma neodvisne teme po meri, ker so preglasile skoraj vse nadrejene datoteke s temami.

Skratka, uporabite otroško temo, ko potrebujete funkcionalnost, funkcije in odličnost močne nadrejene teme, ne da bi sami napisali veliko kode.

Prednosti uporabe otroške teme WordPress

Kot večina stvari tudi pri uporabi teme WordPress Child obstajajo prednosti in slabosti. Poglejmo najprej prednosti.

1. Varne posodobitve
Otroška tema samodejno podeduje funkcije, sloge in predloge nadrejene teme. To vam omogoča, da spremenite spletno mesto s pomočjo nadrejenih tem, ne da bi kdaj spreminjali nadrejeno temo. Ko pride nova različica nadrejene teme, jo lahko varno posodobite, saj so vse vaše spremembe shranjene v nadrejeni temi.

2. Enostaven za razširitev

Otroška tema, zgrajena na zmogljivem tematskem okviru, omogoča veliko mero prilagodljivosti brez pisanja veliko kode. Izbirno lahko spreminjate samo datoteke predloge in funkcije, ki jih potrebujete, ne da bi šli skozi druge datoteke predloge. Dodate lahko novo funkcionalnost in še veliko več.

3. Rezervni varen

Ko ustvarjate popolno temo, morate razmisliti o vseh možnih scenarijih in jih kodirati. Vendar, ko delate na otroški temi in pozabite nekaj kodirati, je vedno na voljo funkcija nadrejene teme kot nadomestna možnost.

Slabosti uporabe otroške teme

Ena največjih pomanjkljivosti uporabe otroških tem je čas, ki ga potrebujete za vlaganje, če želite spoznati osnovno temo. Ko delate z robustnimi okviri, je krivulja učenja posebej, ker ima vsak svoje kljuke in filtre. Morate res vedeti tiste, da maksimirate potencial. Po našem mnenju je ta krivulja učenja enkratna stvar. Na primer, prvih nekaj otroških tem, ki jih ustvarite, vam lahko vzame več časa, potem pa boste v le majhnem času ustvarili spletna mesta po meri. Vaša splošna uspešnost se bo izboljšala.

Druga pomanjkljivost, na katero se pogosto opozarja, je, da lahko razvijalci vaše matične teme izgubijo zanimanje in jo opustijo, opustijo funkcijo, ki ste jo uporabljali v otroški temi, ali prinesejo spremembo, ki popolnoma uniči vašo otroško temo. To ni tako slabo, kot se sliši. Predvsem zato, ker so vse dobre teme WordPressa odprtokodne in GPL. Če nadrejeni razvijalec teme opusti projekt, potem nič ne pove, da ga morate prenehati uporabljati. Pogosto drugi ljudje v skupnosti stopijo v korak s prevzemom projekta. Če izvirni razvijalci tem odstranijo določeno funkcijo, jo lahko preprosto dodate v otroško temo. Kodo za to imate. Nazadnje, če se drastično spremenijo, ki vam niso všeč, se lahko vedno izognete posodabljanju. Posodobitve teme so ključne, če obstaja varnostni izkoriščanje. Uporabnikom vedno priporočamo, da posodobijo teme, ker to pomaga v prihodnosti združljivost z drugimi skripti in vtičniki.

Če uporabljate komercialni tematski okvir, kot je Genesis, imate na voljo možnost podpore, s katero lahko nadgradite temo ali odpravite težave. Tudi platforma, kot je Genesis, ne bo samo izginila, ker je za njo stabilna poslovna organizacija s tisoči strank po vsem svetu. Na primer, odstranili so nekatere vgrajene pripomočke, vendar so jih dali na voljo kot vtičnike za tiste, ki jih še vedno želijo uporabljati.

Zaključek

Pomembno je vedeti, da čeprav lahko vedno ustvarite otroško temo katere koli WordPress teme, včasih morda ne potrebujete otroške teme. Razmislite o številu sprememb, ki ste jih načrtovali za otroško temo, če so spremembe, ki jih načrtujete, manjše, potem lahko v svoji temi vedno ustvarite datoteko po meri.css ali uporabite vtičnik CSS po meri. Če so spremembe preveč skrajne, ko se znajdete nad prevlado osrednjih datotek s temami, potem najbrž ustvarjate temo po meri.

Upamo, da vam bo ta članek pomagal razumeti, kaj je WordPress Child Theme in ali je primeren za vas ali ne. Če mislite, da smo nekaj zamudili, nam to sporočite v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map