Kaj, zakaj in kako lahko sledite povratnim in povratnim sporočilom v WordPressu

Pred kratkim nas je uporabnik povprašal o povratnih in pingback v WordPressu. Želeli so tudi vedeti, kako lahko te dve lastnosti učinkoviteje uporabimo.


Povratne in povratne kode so načini komunikacije med blogi WordPressa. Obstajajo že od prvih dni bloganja, vendar le malo uporabnikov ve za te funkcije.

V tem članku bomo v WordPressu pojasnili povratne in pingbakove. Govorili bomo o njihovi razliki, kako delujejo in kako jih uporabljati.

Kaj, zakaj in kako je s WordPress pingbaki in povratnimi informacijami

Kaj je sled?

Povratne informacije blogerjem omogočajo komunikacijo med spletnimi mesti. To je skoraj tako, kot da ena oseba reče drugemu: “To je morda kaj vas zanima”.

Tukaj je opisano, kako delujejo sledilne poti v WordPressu:

 • Na naš blog pišemo objavo.
 • Želite komentirati našo objavo, vendar želite, da vaši lastni bralci vidijo, kaj imate povedati, in jih lahko komentirate.
 • Nato boste napisali objavo na svojem blogu in poslali povratno sporočilo na naš blog. (Privzeto WordPress ne omogoča pošiljanja ročnih povratnih sporočil med pisanjem objave na spletnem dnevniku).
 • Prejeli bomo vaš povratni zapis in ga izbrali, da ga prikažemo kot komentar ali ne. Prikazovalnik komentarjev bo naslov, odlomek in povezava do vaše objave na blogu.

Kaj je Pingback?

Pingback nudi spletnim dnevnikom možnost komunikacije prek avtomatiziranega sistema. Je skoraj kot oddaljeni komentarji.

Tukaj je opisano, kako delujejo pingbaki v Wordu:

 • Na naš blog pišemo objavo.
 • Po tem napišete objavo na svojem blogu, v kateri omenite / se povežete z našim člankom.
 • Vaša programska oprema za bloganje bo naši platformi za blog samodejno poslala pingback.
 • Naša programska oprema za bloganje bo prejela pingback. Nato bo samodejno prešel na vaš blog in potrdil, da pingback izvira tam in je povezava prisotna.
 • Po tem bomo lahko prikazali vaš pingback kot komentar. To bo izključno povezava do vašega spletnega mesta.

Pingbacks deluje tudi znotraj vaše strani. To pomeni, da če na enem mestu povežete enega od svojih člankov, bo WordPress samodejno poslal pingback.

Temu pravimo samoplačniško, in ko začnete redno blogirati, vas bodo morda motili. Brez skrbi, enostavno jih je mogoče izklopiti, kot vam bomo pokazali v tem članku.

Kakšna je razlika med sledilniki in pingbaki?

Ni prav veliko. Oba delata isto, vendar sta nekoliko drugačna.

Prva razlika je v tem, da so povratne poti ročne, medtem ko so pingbaki avtomatski (različna komunikacijska tehnologija).

Drugič, pingbacks ne pošilja nobene vsebine, medtem ko sledilne posnetke spremlja izsek vsebine.

Kako pošiljate povratne in pingback v WordPress

Od WordPressa 5.0 je bila možnost ročnega pošiljanja povratnih sporočil drugim blogom odstranjena z zaslona za urejanje objav.

Funkcija ni bila toliko uporabljena in WordPress že ima privzeto omogočene samodejne pingbake.

Vendar je funkcionalnost še vedno tam in na voljo s starim klasičnim urejevalnikom. Enostavno uredite objavo v klasičnem urejevalniku in pod območjem urejanja boste našli možnost pošiljanja povratnih sporočil.

Pošlji povratne informacije v klasičnem urejevalniku

Če v poljubnem urejevalniku ne najdete metaboxa povratne poti, v zgornjem desnem kotu zaslona kliknite gumb Možnosti zaslona. Potrdite polje poleg možnosti »Pošlji povratne povratne sporočila« in WordPress bo pod območjem urejanja prikazal polje za pošiljanje povratnih povratnih sporočil.

Pokaži polje za pošiljanje povratnih povratnih sporočil

Kako moderirati pingback in povratne povratne datoteke v WordPressu?

Zmernost je dokaj enostavna. Tako povratne poti kot tudi pingbaki se prikažejo v območju za moderiranje komentarjev. Tu jih lahko odobrite, izbrišete ali označite kot neželeno.

Zmerne pingbake in povratne poti

Iz naših izkušenj je 99% vseh povratnih sporočil in pingbakov nezaželena pošta. To je najlažji način, da pošiljatelji neželene pošte pridobijo povratno povezavo s svojega spletnega mesta.

V našem primeru pogosto opazimo pingvke iz odpadnih vsebin (tatovi vsebine), ki kopirajo celotne članke besedo po besedo, vključno z vsemi povezavami.

Zaradi teh povezav njihova programska oprema za bloganje samodejno pošilja pingback v naše članke.

Nekajkrat, ko smo ugotovili, da so povratne povratne informacije / pingbaki koristne, ko so nas zakoniti blogerji povezali, so nam dejansko pomagali ugotoviti, da smo bili predstavljeni v Mashable in NYTimes.

Skratka, 99% vseh povratnih povratnih sporočil / pingbackov smo našli kot neželeno pošto. To je razlog, da smo jih v celoti onemogočili. Časa za zmerno tono neželene pošte ni vredno.

Obstajajo tudi drugi načini, kako ugotoviti, kdo je povezal z vašimi članki. Najlažje je z uporabo storitve Google Analytics ugotoviti, kdo povezuje vaše spletno mesto.

Kako onemogočiti sledilne poti, pingback in self Pings

Če ste naveličani pridobivanja neželene pošte in pingbakov, potem obstaja možnost, da jih v celoti onemogočite.

Preprosto pojdite na Nastavitve »Razprava strani in počistite polje »Dovoli obvestila o povezavah iz drugih blogov (pingbaki in povratne povezave)«.

Onemogočite dohodne povratne in pingbakove v WordPressu

Če počistite to polje, onemogočite samo povratne in pingback za prihodnje objave (ne obstoječih objav).

Če želite onemogočiti povratne povratne povezave na obstoječih objavah, morate slediti naši vadnici o tem, kako onemogočiti povratne in pingback na obstoječih WordPress objavah.

Če ste že naveličani, da se vaš blog samoopazi, lahko preprosto namestite in aktivirate vtičnik No Self Pings. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po vklopu bo vtičnik onemogočil pinge na vašem mestu WordPress.

Upamo, da vam je ta članek pomagal spoznati povratne in pingbake za WordPress, morda pa si želite ogledati tudi naš seznam potrebnih WordPress vtičnikov in najboljše storitve trženja e-pošte za mala podjetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map