Kako dodati in uporabljati gradnike v programu WordPress

Uporabniki začetniki nas pogosto sprašujejo, kaj so gradniki in kako uporabljati gradnike v WordPressu. Gradniki vam omogočajo, da na svoje strani WordPress dodate različne funkcije in funkcije, ne da bi napisali kodo. V tem članku vam bomo pokazali, kako dodati in uporabljati gradnike v programu WordPress ter deliti primere pripomočkov.


Kako dodati in uporabljati gradnike v programu WordPress

Kaj so gradniki? Zakaj morate v WordPressu uporabiti gradnike?

Gradniki so drobni bloki določene funkcionalnosti, ki jih lahko postavite na svoje WordPress stranske vrstice (znane tudi kot območja, pripravljena na gradnike). Za začetnike je to preprost način, da na svoje WordPress spletno mesto dodate stvari, kot so galerije, citati, priljubljene objave, facebook kot so škatle in drugi dinamični predmeti.

Gradnike lahko najdete na Videz »gradniki strani v vašem upravnem območju WordPress.

Zaslon pripomočkov na spletnem mestu WordPress

Videti bodo vidni gradniki, ki jih lahko dodate pod seznam razpoložljivih pripomočkov.

Na desni strani boste na spletnem mestu WordPress našli označena območja, kamor lahko namestite te pripomočke. Ta določena območja določa vaša tema WordPress. Imenujejo se stranske vrstice ali območja, pripravljena na gradnike.

Če ne vidite določenega pripomočka, ki ga iščete, ga je verjetno mogoče dodati s pomočjo vtičnika (več o tem kasneje).

Dodajanje gradnika na stransko vrstico v programu WordPress

Na voljo je več načinov za dodajanje pripomočkov na stranske vrstice, ki so na voljo v vaši WordPress temi. Najlažji je, da jih preprosto povlečete in spustite na svojo stransko vrstico.

Animacija, ki prikazuje, kako v WordPress povlečete Widget na stransko vrstico

S seznama razpoložljivih pripomočkov lahko tudi kliknete naslov pripomočka. WordPress vam bo prikazal seznam stranskih vrstic, kamor lahko dodate ta pripomoček.

Preprosto izberite stransko vrstico, kamor želite dodati gradnik, in nato kliknite gumb Dodaj pripomoček, da ga dodate.

Dodaj gumb pripomočka

Obstaja tudi način dostopnosti za uporabnike, ki ga potrebujejo. Če želite omogočiti način dostopnosti, morate klikniti gumb Možnosti zaslona v zgornjem desnem kotu zaslona.

Vklopite način dostopnosti za gradnike v WordPressu

Prikaže se meni za prelet s povezavo, ki omogoči način dostopnosti za zaslon pripomočkov. S klikom nanj se spremeni uporabniški vmesnik zaslona pripomočkov.

Vsak razpoložljivi pripomoček bo zdaj imel preprost gumb »Dodaj«. s klikom na gumb vas bo preusmeril na dostopni zaslon, kjer boste enostavno izbrali stransko vrstico.

Dostopni pripomočki v WordPressu

Podrobna navodila najdete v našem priročniku o tem, kako dodati WordPress pripomočke v načinu dostopnosti.

Stran s pripomočki ni edini način za dodajanje pripomočkov na vaše WordPress spletno mesto. Pripomočke lahko dodate tudi s pomočjo predogleda v živo, tako da obiščete Videz »Prilagodi.

Animacija, ki doda widget s programom za prilagajanje v programu WordPress

Pomembno je upoštevati, da se v prilagajalniku ne bodo prikazala vsa območja in stranske strani, pripravljene na gradnike. Zato priporočamo uporabo Videz »gradniki zaslon za dodajanje pripomočkov v WordPress.

Kako odstraniti gradnik v programu WordPress?

Odstranjevanje gradnika v WordPressu je prav tako preprosto kot njihovo dodajanje. Obiščite Videz »gradniki stran.

Poiščite pripomoček, ki ga želite odstraniti, in kliknite naslov pripomočka, da ga razširite.

Odstranitev gradnika tako, da ga izbrišete s stranske vrstice WordPress

Spodaj v nastavitvah pripomočka najdete povezavo za brisanje gradnika. Če izbrišete gradnik, ga boste odstranili s stranske vrstice, izbrisali pa boste tudi nastavitve pripomočkov, kot so naslov ali morebitne izbrane možnosti.

Nekateri gradniki so preveč preprosti in v nastavitvah nimajo veliko možnosti, drugi pa imajo veliko možnosti in nastavitev. Če želite odstraniti gradnik, ne da bi pri tem izgubili nastavitve, ga morate povleči in spustiti v razdelek neaktivnih pripomočkov.

Odstranjevanje gradnika brez brisanja njegovih nastavitev

Če ga odstranite ali pošljete v neaktivne gradnike, ga ne odstranite s seznama pripomočkov, ki so na voljo. Vedno znova lahko dodate gradnik s seznama razpoložljivih pripomočkov ali neaktivnih pripomočkov.

Kakšne vrste pripomočkov so na voljo za WordPress?

Privzeta namestitev za WordPress ima nekaj vgrajenih pripomočkov, kot so nedavne objave, nedavni komentarji, arhivi, iskanje itd..

Veliko tem in vtičnikov WordPress prihaja s svojimi dodatki.

Na primer, vtičnik za galerijo Envira vam omogoča, da ustvarite čudovite galerije slik v svojih WordPress objavah in na straneh. Priložen pa je tudi pripomoček Envira Gallery, ki ga lahko dodate na stransko vrstico, da prikažete galerije slik v WordPressu.

Pripomoček galerije Envira

Podobno nešteto drugih tem in vtičnikov doda pripomočke, tako da lahko njihovi uporabniki dodajo stvari na svoje stranske vrstice WordPress, ne da bi napisali nobeno kodo ali html.

Na stotine WordPress vtičnikov, ki samo dodajo gradnike, ki jih lahko uporabite na svoji stranski vrstici. Oglejte si naš seznam 25 najbolj uporabnih pripomočkov WordPress za vaše spletno mesto.

Kaj še lahko storite s pripomočki WordPress?

Widgeti so neverjetno močno in prilagodljivo orodje v WordPressu. Razvijalci WordPressa jih uporabljajo na številne inovativne načine.

Kot lastnik spletnega mesta WordPress lahko to izkoristite in tako dodate na svoje mesto WordPress skoraj vse, kar je mogoče zamisliti. Začnite z našimi 12 triki WordPress stranske vrstice, da dosežete največje rezultate.

Če vam koda ustreza, se boste morda želeli naučiti, kako ustvariti lasten pripomoček WordPress.

To je vse, upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako dodati in uporabljati gradnike v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi naš vodič o tem, kako v WordPressu prikazati različne stranske vrstice za vsako objavo in stran.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me