Kako dodati Navigacijski meni v WordPressu (Vodnik za začetnike)

Ali želite svojemu WordPressu dodati navigacijski meni?


WordPress ima vmesnik za povleci in spusti, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje menijev glave, menijev s spustnimi možnostmi in še več.

V tem priročniku po korakih vam bomo pokazali, kako enostavno dodate navigacijski meni v WordPressu.

Kako dodati Navigacijski meni v WordPressu

Kaj je navigacijski meni?

Navigacijski meni je seznam povezav, ki kažejo na pomembna področja spletnega mesta. Običajno so predstavljeni kot vodoravna vrstica povezav na vrhu vsake strani na spletnem mestu.

Navigacijski meniji dajejo vašo strukturo spletnega mesta in obiskovalcem pomagajo najti tisto, kar iščejo. Tukaj je opisano, kako navigacijski meni izgleda na WPBeginner:

Navigacijski meni WPBeginner

WordPress olajša dodajanje menijev in podmenijev. Povezave lahko dodate na vaše najpomembnejše strani, kategorije ali teme, objave v blogih in celo povezave po meri, kot je profil družbenega omrežja.

Natančna lokacija vašega menija je odvisna od vaše WordPress teme. Večina tem bo imela več možnosti, tako da lahko ustvarite različne menije, ki jih je mogoče prikazati na različnih mestih.

Na primer, večina tem WordPress vsebuje osnovni meni, ki se prikaže na vrhu. Nekatere teme lahko vključujejo tudi sekundarni meni, noga podnožja ali mobilni navigacijski meni.

Ustvarjanje vašega prvega navigacijskega menija po meri

Če želite ustvariti navigacijski meni, morate obiskati Videz »Meniji strani na nadzorni plošči skrbnika WordPress.

Ustvarjanje menija v WordPressu

Najprej morate vnesti ime svojega menija, na primer ‘Top Navigation Menu’ in nato kliknite gumb ‘Create Menu’. To bo razširilo območje menija in videti bo tako:

Na novo ustvarjen meni v programu WordPress

Nato lahko v meni izberete strani, ki jih želite dodati. Lahko pa samodejno dodate vse nove strani na najvišji ravni ali pa izberete določene strani v levem stolpcu.

Najprej kliknite kartico »Prikaži vse«, da si ogledate vse strani svojega spletnega mesta. Po tem kliknite polje poleg vsake strani, ki jo želite dodati v svoj meni, in nato kliknite gumb »Dodaj v meni«..

Dodajanje elementov v navigacijski meni

Ko so vaše strani dodane, jih lahko premikate tako, da jih povlečete in spustite.

Povlecite in spustite element, če ga želite premakniti v meni

Opomba: Vsi meniji imajo svoje elemente v navpičnem (od zgoraj navzdol) seznamu v urejevalniku menijev. Ko na spletnem mestu postavite meni v živo, se bo prikazal navpično ali vodoravno (od leve proti desni), odvisno od lokacije, ki jo izberete.

Večina tem ima več različnih lokacij, kamor lahko postavite menije. V tem primeru uporabljamo privzeto temo 2020 s 5 različnimi lokacijami.

Ko dodate strani v meni, izberite mesto, kjer želite prikazati meni, in kliknite gumb ‘Shrani meni’.

Izbira mesta prikaza za vaš meni

Namig: Če niste prepričani, kje je vsaka lokacija, poskusite shraniti meni na različnih mestih in obiščite spletno mesto, da vidite, kako je videti. Verjetno ne boste želeli uporabljati vseh lokacij, vendar boste morda želeli uporabiti več lokacij.

Tukaj je naš končni meni na spletnem mestu:

Končan meni Navigacija v živo

Ustvarjanje spustnih menijev v WordPressu

Spustni meniji, ki jih včasih imenujemo ugnezdeni meniji, so navigacijski meniji s starševskimi in nadrejenimi menijskimi elementi. Ko pokažite kazalec nad nadrejenim elementom, se pod podmenijo prikažejo vsi podrejeni elementi.

Če želite ustvariti podmeni, povlecite element pod nadrejeni element in ga rahlo povlecite v desno. To smo storili s tremi podpostavkami pod »Storitve« v našem meniju:

Dodajte elemente menija kot podmeni

Tu je podmeni v živo na spletnem mestu:

Spustni podmeni v navigaciji po spletnem mestu

Lahko dodate celo več slojev spustnega menija, tako da ima lahko vaš podmeni podmeni. To se lahko konča z neznatnimi in številne teme ne podpirajo večplastnih spustnih menijev.

V tem primeru lahko vidite, da ima „Oblikovanje logotipov“ (otroški element storitve „Storitve“) dva podrejena predmeta.

Gnezden spustni meni

Dodajanje kategorij v WordPress menije

Če za vodenje spletnega dnevnika uporabljate WordPress, boste morda v svoj WordPress meni dodali kategorije bloga kot spustni meni. To storimo na WPBeginner:

Meni WPBeginner, ki prikazuje spustno kategorijo kategorij

Kategorije lahko preprosto dodate v svoj meni, tako da kliknete zavihek Kategorije na levi strani menija. Za ogled vseh kategorij boste morda morali klikniti tudi zavihek »Prikaži vse«.

Preprosto izberite kategorije, ki jih želite dodati v meni, in nato kliknite gumb »Dodaj v meni«.

Dodajanje kategorij v meni

Kategorije bodo prikazane kot običajne menije na dnu menija. Lahko jih povlečete in spustite na svoje mesto. Vse te kategorije bomo postavili pod točko v meniju Blog.

Postavitev kategorij pod postavko v meniju »Blog«

Ali želite imeti na svojem spletnem mestu stran za blog, ki je ločena od vaše domače strani? V tem primeru si oglejte našo vadnico o tem, kako ustvariti ločeno stran za objave na spletnem dnevniku v WordPressu.

Dodajanje povezav po meri v navigacijske menije WordPress

Poleg kategorij in strani tudi WordPress omogoča enostavno enostavno dodajanje povezav po meri v svoj meni. Uporabite ga lahko za povezavo do svojih profilov družbenih medijev, vaše spletne trgovine in / ali drugih spletnih mest, ki so vaša.

Na meniju boste morali uporabiti zavihek »Povezave po meri«. Preprosto dodajte povezavo skupaj z besedilom, ki ga želite uporabiti v svojem meniju.

V meni dodate povezavo po meri s Twitterjem

Lahko se celo ustvarjate in dodate ikone družbenih medijev v svoj meni.

Meni družabnih medijev

Urejanje ali odstranjevanje menijev v navigacijskih menijih WordPress

Ko dodate strani ali kategorije v svoj navigacijski meni po meri, WordPress kot besedilo povezave uporabi naslov strani ali ime kategorije. To lahko spremenite, če želite.

Vsak element menija lahko uredite s klikom na puščico ob njem.

Razširitev menijske postavke za urejanje njenega imena

Tu lahko spremenite ime menijev. Tukaj lahko tudi kliknete »Odstrani«, da povezavo izključite iz svojega menija.

Če se spopadate z vmesnikom povleci in spusti, lahko tudi premaknete element menija, tako da kliknete ustrezno povezavo »Premakni«..

Dodajanje WordPress menijev v stranskih in nogah

Ni se vam treba držati le prikaznih lokacij svoje teme. Navigacijske menije lahko dodate na katerem koli območju, ki uporablja gradnike, na primer na stranski vrstici ali nogi.

Preprosto pojdite Videz »gradniki in dodajte pripomoček »Navigacijski meni« na svojo stransko vrstico. Nato dodajte naslov pripomočka in na spustnem seznamu »Izberi meni« izberite pravilen meni.

Dodajanje menija kot pripomoček stranske vrstice

Tu je primer prilagojenega menija za noge WordPress, ki je izdelan na spletnem mestu Syed Balkhi.

Primer menija WordPress Footer - Syed Balkhi

Nadaljnje z navigacijskimi meniji

Če želite ustvariti resnično epski meni s številnimi povezavami, imamo navodila za ustvarjanje mega menija v WordPressu. S tem lahko ustvarite spustni meni z veliko predmeti, vključno s slikami.

Predogled mega menija

Mega meniji so odlična možnost, če imate veliko spletno mesto, na primer spletno trgovino ali novice. To vrsto menija uporabljajo spletna mesta, kot so Reuters, Buzzfeed, Starbucks itd.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako dodati Wordov navigacijski meni. Morda boste želeli preveriti tudi naše vodiče o tem, kako oblikovati navigacijske menije v WordPressu in kako ustvariti lepljiv plavajoči navigacijski meni v WordPressu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me