Kako dodati novo objavo v WordPress in uporabiti vse funkcije

Ali poskušate ustvariti novo objavo v WordPressu? Ali želite izvedeti vse funkcije WordPress objave, ki jih vidite na zaslonu?


Medtem ko nekateri morda mislijo, da je dodajanje novega prispevka v WordPressu samoumevno, mnogi začetniki menijo, da je vmesnik nekoliko preobsežen.

Da ne omenjam, včasih so tudi bolj pametni uporabniki presenečeni, ko najdejo skrite dragulje na zaslonu za urejanje objav.

V tem priročniku za začetnike vas bomo seznanili z vsemi funkcijami na zaslonu za dodajanje novih objav in kako jih lahko uporabite za ustvarjanje boljše vsebine.

Dodajanje nove objave bloga v WordPressu z uporabo vseh funkcij

Ta vodnik smo razdelili na tri razdelke, da boste lažje našli tisto, kar iščete:

  • (Priporočljivo)

Pripravljeni, začnimo.

Ustvarjanje nove objave v programu WordPress z uporabo privzetega urejevalnika

Decembra 2018 je WordPress predstavil nov sodoben urejevalnik blokov, znan tudi kot Gutenberg. Čista in preprosta, vendar naj vas videz ne zavede.

Za svojim čistim vmesnikom se nahajajo številne zmogljive funkcije, ki so lepo odstranjene. Pojasnili jim bomo vse in vam pomagali odkleniti njen resnični potencial.

Dodajanje naslovov in vsebinskih blokov

Urejevalnik blokov WordPress prihaja s čistim vmesnikom za pisanje. Na vrhu boste vnesli naslov svoje objave.

Dodajte naslov za svojo objavo

Če želite dodati vsebino, morate dodati blok. Na zaslonu je več gumbov za dodajanje blokov, ki jih lahko kliknete, da izberete in dodate blok.

Dodajte blok gumbe

Če ne želite z miško klikniti gumba, lahko uporabite bližnjico na tipkovnici, tako da vtipkate / poiščete in dodate blok.

Med pisanjem izberite blok

Vsi elementi vsebine so zaviti v blok. WordPress vsebuje bloke za vse običajne vsebinske elemente, vključno z odstavki, stolpci, slikami, galerijo, vdelavami, kratkimi kodami, pripomočki in še več.

Nekateri WordPress vtičniki lahko dodajo tudi svoje bloke, da dodajo druge funkcije, kot so kontaktni obrazci, SEO itd. (Več o tem kasneje v članku).

Dodajanje slik, videoposnetkov, & Drugi mediji

Slike lahko dodate tako, da preprosto dodate blok slik in nato naložite ali izberete sliko, ki jo želite dodati.

Dodajanje slikovnega bloka

Če želite besedilo in slike poslati drug poleg drugega, lahko uporabite »Mediji & Blok besedila Ta blok vam pomaga, da besedilo okoli slike ovijete v WordPressu.

Blok medijev in besedila

WordPress urejevalnik ima tudi blok Galerija, s katerim lahko prikažete slike v vrsticah in stolpcih s postavitvijo mreže.

Preprosto dodajte blok Galerija in nato naložite ali izberite slike iz svoje medijske knjižnice WordPress.

Dodajanje galerije slik

Čeprav je blok galerije močan, boste morda potrebovali druge napredne funkcije galerije, kot so albumi, razvrščanje slik itd. V tem primeru priporočamo uporabo enega od teh vtičnikov WordPress galerije.

Želite vdelati video v svojo vsebino? Brez problema.

Privzeti urejevalnik WordPress ima vdelane bloke za vse priljubljene ponudnike.

Vdelajte bloke

Prav tako lahko preprosto kopirate in prilepite URL video v blok odstavkov in WordPress ga bo samodejno pretvoril v blok za vdelavo videoposnetka.

Vdelava videoposnetka YouTube v WordPress

Medtem ko video blok uporabljate za nalaganje videoposnetkov neposredno na vaše spletno mesto, priporočamo, da ga ne upočasnite, ker bo upočasnil vaše spletno mesto in lahko celo zrušil vaš strežnik WordPress gostovanje.

Namesto tega priporočamo, da svoje videoposnetke naložite v storitev, kot sta YouTube ali Vimeo, in jo nato vdelate v svoje WordPress objave.

Za več podrobnosti glejte naš vodič o tem, zakaj nikoli ne smete naložiti videoposnetkov na svoje WordPress spletno mesto.

Dodajanje kategorij in oznak

WordPress vam omogoča razvrščanje objav v kategorije in oznake. Te taksonomije vam pomagajo organizirati vsebino v razdelke in teme.

Pomagajo tudi s SEO in uporabnikom olajšajo iskanje vsebine, ki jo iščejo.

Metapogoji kategorij in oznak se nahajajo v desnem stolpcu pod nastavitvami dokumenta.

Dodajanje predstavljene slike

Predstavljena slika (znana tudi kot sličica objav) je glavna slika članka, ki predstavlja vsebino. Na svojem spletnem mestu so vidno prikazani v posameznih objavah, arhivih strani spletnega dnevnika in na domači strani novic, revij in spletnih dnevnikov.

Skoraj vse teme WordPress podpirajo predstavljeno funkcionalnost slike. V desnem stolpcu pod nastavitvami dokumenta boste našli možnost, da svojo objavo dodate v svojo objavo.

V objavo v WordPressu dodate predstavljeno sliko

Preprosto kliknite gumb ‘Nastavi predstavljeno sliko’ in nato izberite ali naložite sliko, ki jo želite uporabiti kot predstavljeno sliko.

Pomembno je, da predstavljenih slik ne zamenjate s slikami na naslovnicah, kar je nova funkcija. Oglejte si naš članek o sliki in naslovnici za več podrobnosti.

Dodajanje izvlečkov (povzetek članka)

Odlomki so povzetek blogovske objave ali članka. Večina tem WordPress lahko samodejno ustvari odlomek iz prvih nekaj vrstic vaše objave.

Vendar ta avtomatski odlomek ni vedno pomemben ali privlačen. V tem primeru boste morda želeli ročno dodati izsek.

To lahko storite tako, da ga dodate v izvleček v stolpcu z nastavitvami dokumenta na desni.

Dodajanje izvlečka v objavo v WordPressu

Spreminjanje Slug URL-ja ali Permalink

WordPress privzeto uporablja SEO prijazne URL-je za vaše objave na spletnem dnevniku. Samodejno uporablja naslov vaše objave kot stalno povezavo.

Nekateri uporabniki pa ga morda želijo spremeniti tako, da bo bolj SEO in uporabniku prijazen. Obstajata dva načina.

Lahko kliknete naslov objave in opazite možnost, da spremenite povezavo nad naslovnim poljem. Lahko pa ga spremenite na zavihku Permalink link v stolpcu z nastavitvami dokumenta.

Spreminjanje URL-ja za objavo ali Permalink

Spreminjanje avtorja

Če imate spletno mesto z več avtorji WordPress, potem lahko tudi spremenite avtorja objave in ga dodelite drugemu avtorju na svojem spletnem mestu.

Na kartici »Stanje in vidnost« v desnem stolpcu lahko spremenite avtorja.

Spremeni avtorja objave

Vklopi / izklopi komentarje

WordPress ima vgrajen sistem za komentiranje, ki uporabnikom omogoča, da puščajo komentarje na vašo objavo. Komentarje za posamezne objave lahko izklopite na zavihku Razprava na zavihku Dokument.

Izklopite komentarje za objavo

Videli boste tudi možnost dovoljenja pingbakov in povratnih sporočil. Ti in drugi blogi omogočajo, da se medsebojno obveščajo, ko se povezujejo na članek.

Vendar se večinoma uporablja za neželeno pošto, zato priporočamo popolno onemogočanje pingbakov in povratnih sporočil.

Možnosti, ki so jih dodali WordPress Vtičniki

Večina priljubljenih vtičnikov WordPress bo na zaslon za urejanje objav dodala tudi svoje možnosti. Nekateri bodo na voljo kot bloki, drugi pa kot meta polja.

Na primer, WPForms, najboljši vtičnik za kontaktni obrazec WordPress doda blok za vstavljanje kontaktnih obrazcev v vaše objave in strani.

Blok WPForms v objavi WordPress

Drug odličen primer bi bil Yoast SEO. Pod urejevalnikom za nastavitve SEO dodajo meta polje in še eno v zgornji orodni vrstici.

Yoast SEO metabox

Možnosti objavljanja

Privzeti zaslon za urejanje programa WordPress je razdeljen na dva stolpca. V levi stolpec pišete vsebino, v desnem stolpcu pa so vse nastavitve objav, vključno z možnostmi objavljanja.

Oglejmo si možnosti objave v desnem stolpcu.

Možnosti objave

1. Povezava za shranjevanje osnutka vam omogoča hitro shranjevanje sprememb, ki ste jih naredili v WordPress objavi. Urejevalnik bo med pisanjem tudi samodejno shranil vaše spremembe.

2. Gumb za predogled odpre nov predogled vaše objave ali strani v živo na novem zavihku brskalnika.

3. Ko končate z urejanjem svoje objave, lahko s klikom na gumb Objavi objavite objavo.

4. WordPress vam ponuja nekaj možnosti za nadzor vidnosti vaše objave. Privzeta možnost je »Javna«, vendar s klikom nanjo se prikažejo možnosti, da objavo zasebno ali geslo zaščitite.

Možnosti objave po objavi

5. WordPress vam omogoča tudi nadzor nad objavo objave. Privzeta možnost je, da takoj objavite, lahko pa tudi objavite svoje objave za objavo pozneje ali celo izberete pretekli datum.

Datum in ura objave po objavi

6. Če potrdite polje poleg možnosti »Nalepi na sprednjo stran«, bo objava lepljiva ali predstavljena. Zaradi tega se določena objava prikaže poleg drugih objav. Preberite več o lepljivih objavah in kaj lahko storite z njimi.

7. Možnost pregleda, ki je v teku, bo poleg vaše objave dodala stanje po meri kot “Čakajoči pregled”. Ta funkcija je še posebej koristna pri več avtorskih blogih, kjer lahko avtorji prispevkov samo shranijo objave in jih ne objavijo.

8. Če želite izbrisati objavo, lahko kliknete gumb »Premakni v smeti«. WordPress bo objavo poslal v koš. Izbrisane objave ostanejo v mapi za smeti do 30 dni. Po tem bodo trajno izbrisani.

Urejanje možnosti zaslona

WordPress vam omogoča, da prikažete in skrijete plošče z zaslona za urejanje. To lahko storite tako, da v zgornjem desnem kotu zaslona kliknete tristranski meni in nato kliknete gumb »Možnosti«.

Možnosti zaslona

Tako se bo pojavilo pojavno okno, kjer lahko preverite ali počistite potrditvene plošče.

Prikazovanje ali skrivanje plošč na zaslonu za urejanje objav

Druge možnosti zaslona za urejanje objav

Na zaslonu za urejanje sporočil je veliko drugih možnosti. Večina jih je povezanih z videzom zaslona za urejanje objav in samim urejevalnikom.

Preučimo jih.

Ko kliknete ikono tristranskega menija v zgornjem desnem kotu zaslona, ​​se prikažejo možnosti za premikanje orodne vrstice bloka na vrh, način osvetlitve, celozaslonski način, preklop med vizualnim urejevalnikom ali urejevalnikom kod, upravljanje blokov za večkratno uporabo in bližnjice na tipkovnici.

Nastavitve urejevalnika

Zraven nje boste videli gumb z ikono zobnika. S klikom nanj se prikaže / skrije pravi dokument in blokira stolpec z nastavitvami.

Skrij stolpec z nastavitvami

V zgornjem levem kotu zaslona je še nekaj gumbov. Najprej na desni strani boste videli gumb za navigacijo bloka, ki vam omogoča hiter skok do bloka v vaši objavi.

Blokirajte navigacijo

Nato boste videli ikono informacij. S klikom nanj boste prikazali statistiko objav, kot je število besed, odstavkov, naslovov in blokov.

Objava statistike

Po tem imate gumbe za razveljavitev in ponovni razveljavitev, s katerimi lahko razveljavite spremembe, ki ste jih naredili v svojih objavah, preden jih shranite ali objavite.

Gumba za razveljavitev in ponovitev

Končno imate gumb dodaj blok, ki vam omogoča, da v urejevalnik objav vstavite bloke.

Privzeti urejevalnik WordPress je precej močan.

Svetujemo vam, da ga sami raziskujete med pisanjem objav na spletnem dnevniku in bodite pozorni na posamezne nastavitve blokov. Vsak blok ima različne nastavitve in tam boste odkrili veliko čednih trikov.

Ustvarjanje nove objave v programu WordPress z uporabo klasičnega urejevalnika

Če še vedno uporabljate stari klasični urejevalnik WordPress, potem je ta razdelek za vas.

Klasični urejevalnik bo podprt do konca leta 2021, vsem uporabnikom pa toplo priporočamo, da ustvarijo načrt za prehod na nov urejevalnik WordPress.

Polji z naslovom in vsebino

V klasičnem urejevalniku so polja in vsebina najbolj opazna območja na zaslonu Dodaj novo pošto (glejte posnetek zaslona spodaj).

Polja z naslovom in vsebino v klasičnem urejevalniku

Vaše je lahko videti nekoliko drugače, odvisno od tega, ali uporabljate vizualni ali urejevalnik besedila.

Med pisanjem objave lahko preklapljate med vizualnim in urejevalnikom besedil, vendar ne priporočamo preklopa, ker bi to lahko zmedlo oblikovanje vaše objave.

Visual Editor je začetnikom prijazen urejevalnik besedil z gumbi za oblikovanje in lepo vizualno postavitvijo za območje z vsebino. Po drugi strani je urejevalnik besedil navaden urejevalnik besedil, kjer lahko dejansko vidite HTML ali napišete svoje.

Prvo besedilno območje na vrhu je mesto, kjer dodate naslov objave. Če uporabljate SEO prijazno strukturo URL-jev, bo WordPress samodejno ustvaril URL objave na podlagi vašega naslova. URL lahko uredite s klikom na gumb za urejanje.

Območje vsebine je mesto, kjer boste napisali svoje objavo. V orodni vrstici lahko uporabite možnosti oblikovanja ali uporabite eno od številnih bližnjic na tipkovnici, ki bodo pospešile postopek pisanja.

Če uporabljate vizualni urejevalnik, boste morda želeli pogledati teh 14 nasvetov za obvladovanje urejevalnika slike WordPress.

V nogi urejevalnika vsebine vam bo WordPress pokazal število besed za vašo objavo. Če želite dobiti še podrobnejšo statistiko štetja besed, potem si oglejte naše vadnico o tem, kako pridobiti statistiko števila besed v programu WordPress z Word statistiko.

Ko pišete, bo WordPress samodejno shranil osnutek vaše objave. Ta samodejno shranjevanje se začasno shrani v vašo WordPress bazo podatkov.

Takoj, ko shranite osnutek ali napišete več vsebine, WordPress očisti vaš začasni osnutek za samodejno shranjevanje in ga nadomesti z novim. Ta postopek zagotavlja, da ne izgubite vsebine zaradi internetne povezave ali okvare strojne opreme. Oglejte si naš vodnik o razveljavitvi sprememb v programu WordPress s popravki objav.

Urejevalnik objav prikazuje vaš trenutni osnutek in stanje samodejnega shranjevanja v nogi poleg štetja besed.

Dodajte slike in predstavnost

Med naslovnimi in vsebinskimi polji je velik gumb Dodaj predstavnost. Ko ga želite naložiti v WordPress objavo, boste morali klikniti nanjo. To bo sprožilo prenos medija v pojavnem oknu.

Pojavno okno za nalaganje medijev v WordPressu

Preprosto kliknite gumb za izbiro datotek, da na svoje WordPress spletno mesto naložite slike ali kateri koli drug medij. Iz naloženih datotek lahko ustvarite tudi galerije slik in zvočne sezname predvajanja.

WordPress ima nekaj osnovnih orodij za urejanje slik. Oglejte si naše vadnico o urejanju, obračanju, zasuku in obrezovanju slik v programu WordPress.

Možnosti objavljanja

Zaslon za urejanje programa WordPress je razdeljen na dva stolpca. Stolpec na levi strani vsebuje naslov objave in urejevalnik vsebine. Na desni strani imate različne meta polja za nastavitev nastavitev posta.

Zgornje meta polje v tem stolpcu je označeno z objavo. Tu se upravljajo vse možnosti objavljanja vaših objav.

Možnosti objave objavite v klasičnem urejevalniku

1. Gumb Save Draft shrani osnutek objave ali strani, na kateri delate. WordPress tudi sam shrani vaše objave, ko jih pišete.

2. Gumb za predogled prikazuje predogled objave v živo. Z njim lahko vidite, kako bo vaša objava izgledala po objavi.

3. Status vam omogoča, da nastavite stanje za svojo objavo. WordPress samodejno obravnava stanje objav za osnutke in objavljene objave. Če za dodajanje statusov po meri ne uporabljate vtičnika, vam ni treba skrbeti za to možnost.

4. Kliknite povezavo Uredi poleg vidnosti, da jo razširite. Prva možnost pri prepoznavnosti vam bo omogočila, da bo vaša objava lepljiva na prvi strani. Lepljive objave v WordPressu so kot predstavljena vsebina, ki je prikazana na vrhu vseh drugih objav.

5. Naslednja možnost vam omogoča zaščito objave v WordPressu z geslom.

6. Tretja možnost vidljivosti je označena kot zasebna. To vam omogoča zasebno objavo objave na vašem spletnem mestu WordPress. Zasebne objave bodo vidne uporabnikom, ki imajo na svojem spletnem mestu privilegiranje urejanja.

7. Kliknite povezavo urejanje poleg Objavi in ​​WordPress bo prikazal možnosti ure in datuma. To možnost lahko uporabite za načrtovanje objav ali ustvarjanje objav z datumom v WordPressu.

8. Premakni v koš, lahko izbrišeš objavo v WordPressu. Izbrisane objave so pod košem in jih lahko obnovite, če potrebujete do 30 dni.

9. Na koncu gumb objave objavi vašo WordPress objavo. Ne pozabite, če ste objavili objavo, potem se bo na vašem spletnem mestu prikazala ob predvidenem datumu in času.

Dodajanje kategorij in oznak

Objave lahko razvrstite v kategorije in oznake. Meta okna kategorij in oznak se običajno pojavijo v desnem stolpcu spodaj meta okno objave.

Kategorija in oznake v klasičnem urejevalniku

Kategorije in oznake vam pomagajo organizirati vsebino v smiselni in pregledni obliki.

Uporabnikom ne le, da lažje najdejo vašo vsebino, ampak tudi povečajo SEO vašega spletnega mesta. Glejte naš vodič o razliki med kategorijami in oznakami ter kako jih uporabiti za razvrščanje vsebine.

Predstavljena slika (sličice za objavo)

Večina tem WordPress podpira predstavljene slike ali objave sličic za članke. Običajno je to zadnje polje v desnem stolpcu na zaslonu za urejanje objav.

Prikazana možnost slike v klasičnem urejevalniku

Preprosto kliknite na nastavljeno slikovno povezavo in prikazala se bo pojavno okno za prenos medija. Sliko lahko izberete med prejšnjimi prenosi ali novo sliko iz računalnika. Za podrobnejša navodila glejte naš vodič o tem, kako dodati WordPress predstavljeno sliko ali objaviti sličice.

Možnosti zaslona

Nekatere možnosti na zaslonu za urejanje objav so privzeto skrite za predstavitev čistejše in enostavnejše izkušnje urejanja. Te možnosti začetniki ne uporabljajo pogosto. Vendar jih boste morda potrebovali pozneje.

Preprosto kliknite gumb Možnosti zaslona v zgornjem desnem kotu strani. Prikaže se meni s potrditvenimi polji poleg imen možnosti.

Možnosti zaslona v klasičnem urejevalniku

Kot vidite, bodo nekatere možnosti že preverjene. Za ostale jih lahko prikažete s klikom na potrditveno polje poleg imena možnosti in prikazalo se bo na vaši strani za urejanje objav..

Oglejmo si nekaj teh možnosti in kaj počnejo.

Odlomki

Če potrdite to polje, doda meta polje pod urejevalnik vsebine. S tem poljem lahko dodate kratek povzetek ali odlomek za svojo objavo.

Dodajanje izvlečka objave v klasični urejevalnik

V idealnem primeru bi morali prikazati povzetek ali odlomek za svoje objave na prvi strani in arhivih spletnega mesta. Celotna vsebina mora biti prikazana samo na posamezni strani objave. Več o tem lahko preberete v našem celotnem priročniku s celotnim prispevkom v primerjavi s povzetek (odlomek) na svojih arhivskih straneh WordPress.

Pošljite povratne informacije

Možnost Pošlji povratne sporočila vam omogoča, da druge lastnike spletnih strani obvestite, da ste povezali njihovo vsebino. Če želite izvedeti več, si oglejte naš vodnik o povratnih in pingback v WordPressu.

Poti v klasičnem urejevalniku

Če drugi lastnik spletnega dnevnika vodi WordPress, vam ni treba pošiljati povratnih sporočil. Vaše spletno mesto WordPress vam bo ob objavi objave samodejno poslalo ping.

Funkcijo za sledenje pošiljatelji neželene pošte tako zlorabljajo, da jih mnogi lastniki spletnih mest preprosto onemogočijo. V WordPressu imamo članek o obravnavanju neželene pošte.

Polja po meri

Ta možnost prikaže uporabniški vmesnik za polja po meri pod urejevalnikom objav. Z njim lahko ročno vnesete podatke po meri v svoje objave. Oglejte si naš vodnik po meri za WordPress polja 101, če želite začetnike izvedeti več.

Polja po meri v klasičnem urejevalniku

Diskusija

Medtem ko so komentarji odličen način, kako pritegniti svoje občinstvo, včasih morda ne želite imeti komentarjev o določeni objavi ali strani.

Možnost razprave prikaže meta polje pod urejevalnikom objav, da vklopite / izklopite komentarje in pingback za svojo objavo.

Objavite komentarje v klasičnem urejevalniku

Ker naj bi bile strani podobne statičnim, večina uporabnikov želi izklopiti komentarje na njih. To lahko storite tako, da uredite vsako stran ali pa si ogledate to vadnico, da izklopite / onemogočite komentarje na straneh WordPress-a..

Ko bo vaše spletno mesto WordPress dobilo nek ugled, boste začeli pridobivati ​​več neželene pošte. Namesto da izklopite komentarje, boste morda želeli preizkusiti te nasvete in orodja za boj proti neželeni komentarji v WordPressu.

Polž

Polž je čistejši naslov, ki se lahko uporablja v URL-jih.

http://example.com/2015/07/this-is-post-slug

WordPress samodejno ustvari polž objave in ga prikaže kot URL objave tik pod naslovom objave. Polž URL lahko uredite s klikom na povezavo za urejanje pod naslovom objave.

Možnost polža lahko omogočite tudi v možnostih zaslona in tam uredite svoj post.

Urejanje objave v klasičnem urejevalniku

Avtor

WordPress vas bo samodejno dodelil kot avtorja objave, ko ustvarite objavo. Včasih pa boste morda želeli na svojem mestu WordPress prikazati drugega uporabnika kot avtorja. Če omogočite potrditveno polje avtorja, to lahko storite na zaslonu za urejanje objav.

Avtor klasičnega urednika objav

Možnosti, ki so jih dodali WordPress Vtičniki

Do sedaj smo razložili samo privzete nastavitve urejanja WordPress-a. Številni vtičniki WordPress bodo na zaslonu za urejanje objav dodali tudi svoje plošče z nastavitvami.

Na primer, vtičnik Yoast WordPress SEO doda svojo ploščo z nastavitvami.

Nastavitve Yoast SEO

Bonusni nasveti za ustvarjanje boljših objav na spletnem dnevniku

Razlog, zakaj je WordPress najbolj priljubljena platforma za bloganje, je v tem, da prihaja z odličnim naborom orodij takoj, da vam pomaga ustvariti novo vsebino.

Vendar pa obstaja veliko drugih orodij in nasvetov, ki jih lahko uporabite za izboljšanje vsebine spletnega dnevnika.

Prvi nasvet, ki ga ponujamo vsem, ki šele začnejo blog, je doslednost. Poskrbite, da boste redno objavljali objave na spletnem dnevniku. Lahko načrtujete uredniški koledar in se ga nato držite.

Priporočamo, da začnete z 1-2 objavami na teden in nato postopoma povečujete svoj tempo.

Pogosto se novi uporabniki spopadajo z iskanjem idej za objavo za svoj blog. Tu je ogromen seznam idej za objavo na spletnem dnevniku, ki jih lahko uporabite za začetek.

Prav tako se boste morali naučiti, kako promovirati svoje objave in spremljati stvari. Naša ekipa je izbrala najboljša orodja za trženje vsebin, ki vam bodo pomagala pri razvoju vašega spletnega dnevnika.

Upamo, da vam je ta članek pomagal, da se boste naučili, kako lahko dodate novo objavo v WordPressu kot profesionalec. Morda boste želeli videti tudi naš bistveni vodnik po WordPress SEO za začetnike, da boste na svojem spletnem mestu pridobili več prometa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map